Home Vriendschap Penvrienden zoeken in het buitenland? Dit zijn de apps en websites

Penvrienden zoeken in het buitenland? Dit zijn de apps en websites

4 minuten leestijd
0
penvriend

Ken je dat gevoel van opwinding als je post krijgt met je naam erop? Je weet dat het geen rekening is omdat de felgekleurde envelop bijna een garantie is voor een positief bericht. En dat is precies waar het om draait bij een penvriend. Heb je er ooit over nagedacht om een penvriend te zijn van iemand anders, uit een ander land?

Het vinden van een penvriend is een geweldige manier om contact te maken met mensen uit andere delen van de wereld. Het kan je helpen om een vreemde taal te leren maar ook om jezelf open te stellen voor een andere cultuur. En als je een band met je penvriend ontwikkelt, kan de vriendschap je zelfs steun en hulp bieden in je leven.

Wat is een penvriend?

Penvrienden zijn lange-afstands-vriendschappen die je onderhoudt door brieven aan elkaar te schrijven. Traditioneel werden deze penvriendschappen in een krant of tijdschrift geadverteerd, in de hoop dat iemand reageerde. In de advertentie werd een korte omschrijving van de persoon getoond en op basis daarvan kon je besluiten om hem of haar een ​​brief te sturen.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

Bekijk '999 vragen aan jezelf'

Het lijkt een wat aparte en ouderwetse manier om een vriendschap te beginnen, maar de historie van de vele penvriendschappen heeft aangetoond dat het vaak leidt tot hele goede vriendschappen. En dat heeft waarschijnlijk veel te maken met het type mensen dat dit doet.

Degenen die een penvriend zoeken hebben een interesse om nieuwe mensen te leren kennen. Niet alleen de mensen zelf maar ook hun cultuur en taal. Deze interesse is wat het verschil maakt in deze vriendschappen.

Dus als je verbinding wilt maken met andere mensen buiten Nederland, je bent niet de enige. Dankzij de zoektocht naar een penvriend hebben velen een levenslange vriendschap overgehouden.

Het is nu anders

Waar je “vroeger” weinig opties had om contact te hebben, buiten het klassieke pen en papier om, heeft de technologie dit volledig veranderd. Het geschreven woord blijft de kern van de penvriendschap, alleen wordt het bericht op een andere manier overgebracht.

Social media, chat apps en e-mail zijn slechts enkele voorbeelden van hoe mensen nu het contact met elkaar onderhouden. En daardoor is het een stuk eenvoudiger geworden. Postzegels zijn niet meer nodig, het kopen van enveloppen overbodig.

Maar ben ik niet oud?

Het is de gedachte waar veel potentiële penvrienden mee spelen: ben ik hier niet te oud voor? Het goede nieuws is dat penvrienden niet discrimineren op leeftijd. Dat is misschien wel het beste van een penvriend; je hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen. Als je je zorgen maakt over je leeftijd, maak je geen zorgen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Of je nu 28 jaar oud bent of 50; het maakt niet uit. Net als je lengte, opleiding, huiskleur, religie of wat anders; het maakt allemaal niet uit. Penvrienden zijn er voor iedereen die ervoor openstaan om nieuwe mensen te leren kennen. En ook maakt het niet uit wat je doel is, als het maar een gepast doel is tenminste.

Meer weten over een nieuwe cultuur? Of erachter komen hoe iemand anders z’n dag doorkomt, aan de andere kant van de wereld? Met een penvriend krijg je antwoord op je vragen.

3 Verschillende soorten penvrienden

Met dank aan de computers en smartphones versturen we bijna geen brieven meer. Deze hebben talloze nieuwe mogelijkheden voor penvrienden gecreëerd om met elkaar in contact te komen en te blijven. Zo kunnen we de moderne penvriend in drie groepen verdelen:

Snail Mail

Dit is de traditionele penvriend waarmee het ooit begonnen is. Je stuurt handgeschreven brieven naar een vast adres in een ander land. Snail mail wordt door velen als persoonlijker gezien, omdat het meer moeite en tijd kost, maar ook omdat er veel zorg en aandacht aan de brief wordt besteed. Oudere penvrienden kiezen het vaakst voor snail mail.

E-mail

Sinds de introductie van computers en het internet heeft e-mail geleidelijk het verzenden van brieven vervangen. Penvrienden geven tegenwoordig vaak de voorkeur aan e-mail boven snail mail, omdat het gratis, snel en gemakkelijk is. Millennials, oftewel Gen Y, kiezen vaak voor deze vorm van penvrienden.

Digitaal

De nieuwe generaties groeien op met smartphones en apps waardoor het voor hen natuurlijker is om met elkaar te appen. Of dat nu via Whatsapp is, Facebook Messenger of een penvriend app; als je jezelf tot Gen Z rekent dan is dit waarschijnlijk je groep.

zoeken

Penvriend zoeken

Websites en apps voor penvrienden hebben inmiddels de advertenties in tijdschriften en kranten vervangen. Je hebt nu werkelijk honderden mogelijkheden om contact te maken met gelijkgestemde mensen uit een compleet ander land. En dat gaat sneller en makkelijker dan ooit.

Vaak is het zo simpel als lid worden van een app of website, een profiel invullen en direct zoeken naar mensen om naar te schrijven. Dit zijn de websites en apps waar je terecht kunt als je een penvriend in het buitenland zoekt:

Penvriend apps

Penvriend websites

Raak niet ontmoedigd als het je niet meteen lukt om een penvriend te vinden. De speurtocht naar een penvriend met dezelfde interesses kan een tijdje duren, dus heb geduld als je begint met zoeken. En natuurlijk is geduld ook belangrijk als je eenmaal aan het schrijven bent en je moet wachten op een reactie. Soms lijkt het erop alsof je penvriend van de aardbodem is verdwenen, maar dan valt de brief alsnog op de deurmat om je te verrassen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…