Chatten in Nederland: de beste websites en chatrooms

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Verveel je je in deze periode in je leven? Ben je verhuisd en op zoek naar iemand om mee te praten? Of ben je op zoek naar een nieuwe chatsite? Chatten met mensen kan heel gezellig zijn en eerlijk gezegd, een toevoeging aan je leven. Je kunt nieuwe contacten opdoen op een hele laagdrempelige manier. Er zijn tegenwoordig echter zoveel verschillende opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

5 beste websites en chatrooms

Chatwebsites en chatrooms zijn er in alle vormen en maten die stuk voor stuk ook nog eens een andere doelgroep hebben. Sommige zijn speciaal bedoeld om om gewoon gezellig met iemand te kletsen, terwijl andere websites weer specifiek zijn om iemand te vinden om mee op date te gaan. En weer andere chatsites zijn eigenlijk verkapte sekswebsites.

Weet je niet zeker welke chatroom het beste is voor jou? Lees dan snel verder voor de verschillende opties die we voor jou op een rijtje hebben gezet. Dit zijn – op dit moment – de 5 beste websites en chatrooms van Nederland.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

chat met vreemden

1. Chatmetvreemden

Als eerste is er de chatroom ChatMetVreemden. Deze bestaat al sinds 2011 en zoals de naam al zegt, kun je hier dus chatten met iemand die je nog niet kent. Dit zijn 1-op-1 gesprekken. Je kunt gebruik maken van de webcam en dus videobellen met elkaar, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als je liever anoniem wil blijven, is dat ook gewoon mogelijk. Je hoeft op deze website geen account aan te maken, maar je kunt gewoon je gegevens invullen en beginnen met chatten. Handiger kan het haast niet.

Bezoek Chatmetvreemden

Je begint dus een gesprek met iemand die je (nog) niet kent. De gesprekken kunnen dus overal over gaan. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over de dingen die je die dag hebt meegemaakt, maar je zou ook op zoek kunnen gaan naar een date. Als je een leuk gesprek hebt met iemand, kun je hem of haar toevoegen als vriend zodat jullie op een later moment weer met elkaar kunnen chatten. Als je liever met iemand anders chat, dan kun je met slechts één druk op de knop een nieuw gesprek starten met een andere persoon.

chatplaza

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Chatplaza

Chatplaza is een chatsite die echt bedoeld is voor singles en om andere vrijgezellen te leren kennen. Het is heel makkelijk om lid te worden. Je hoeft namelijk alleen maar je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord, waarna je een account krijgt. Daar kun je dan wat meer informatie en een foto van jezelf plaatsen als je dat wilt. Er zijn dan verschillende chatboxen waar je in kunt gaan praten. Aan de naam kun je dan zien wat voor soort chatroom het is. Zo heb je bijvoorbeeld ‘Vrijgezellen’, ‘Senioren 30+’ en ‘Gewaagd 18+’.

Bezoek Chatplaza

Daarnaast heeft Chatplaza ook nog de instant chat functie waarbij je 1-op-1 met iemand kan praten als jullie dat allebei willen. De meeste mensen op deze website zijn mannelijk en op zoek naar seksueel getinte gesprekken of een afspraakje voor een erotisch avontuur. Je kunt deze website ook gebruiken op je telefoon door de app te downloaden.

chattijd

3. ChatTijd

ChatTijd is bedoeld voor vrijgezelle mensen die op zoek zijn naar seks. Deze website wordt dan ook voornamelijk gebruik voor cammen, seks chats en het maken van seksdates. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is deze chatsite dus niet per se iets voor jou. Een account heb je al heel snel aangemaakt en dan kun je beginnen met chatten. Op je account kun je ook aangeven wat je interesses zijn op seksueel gebied door meer informatie te geven over je seksualiteit of je huidige relatiestatus laten weten.

Bezoek ChatTijd

Het lidmaatschap is helemaal gratis en je kunt met iedereen chatten. Het is ook mogelijk om de webcam te gebruiken, dus dat je een videogesprek hebt. ChatTijd heeft best veel leden, wat ervoor zorgt dat er ook veel diversiteit is onder de leden. Niet alleen vrijgezellen, maar ook stelletjes zijn welkom op ChatTijd.

novamora

4. Novamora

Bij Novamora kun je terecht als je je seksleven een boost wilt geven. Tenminste, dat is wat zij zeggen, want dat is de slogan van deze website. Het is een datingsite die niet bedoeld is voor een serieuze relatie, maar wel geschikt is voor jou wanneer je op zoek bent naar een erotisch avontuurtje of een spannend contact. Om een profiel aan te kunnen maken op deze site, moet je minstens achttien jaar oud zijn. Er zijn verder geen harde eisen om lid te mogen worden, hoe oud je ook bent, of je nou een man of een vrouw bent en of je nou vuilnisman bent of een advocaat: iedereen mag lid worden.

Bekijken op Novamora

Als je dan een account aan hebt gemaakt, kun je andermans profielen gaan bekijken. Wanneer je dan iemand ziet die jou wel bevalt, kun je een standaard bericht sturen. Je kunt alleen maar chatten als je een VIP account hebt waar je voor betaalt. Novamora is nog een relatief nieuwe datingsite voor sekscontacten en ze zijn dus erg goed beveiligd. Zo hebben ze een SSL-encryptie waardoor alle gegevens die je verstuurt goed versleuteld zijn en niemand anders erbij kan.

chisple

5. Chisple

Tot slot is er ook nog Chisple. Wanneer je leven even aanvoelt als een sleur, je je een beetje eenzaam voelt en je je vriendenkring uit wil breiden, is Chisple er voor je. Hier kun je heel gemakkelijk, snel en op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Deze chatsite is geschikt voor personen die lekker positief in het leven staan en die samen leuke dingen willen ondernemen. Wil jij alles uit het leven halen? Dan is deze site helemaal geschikt voor jou.

Je kunt op deze site dus gesprekken voeren met mensen die je nog niet kent. Je kunt op je profiel aangeven wat je interesses zijn, zodat je gemakkelijker iemand kan vinden die goed bij jou past. Als je dan leuke gesprekken hebt gevoerd met mensen en je wil elkaar eens in het echt zien, kunnen jullie natuurlijk iets afspreken.

Ga bijvoorbeeld samen sporten, breng een bezoekje aan een museum of doe iets anders waar jij blij van wordt. In principe is deze website bedoeld voor iedereen die nieuwe vrienden wil maken. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een relatie, is Chisple geschikt voor jou. Het maakt niet uit of je vrijgezel bent of getrouwd bent, iedereen is welkom bij deze chatsite.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie