Partner zoeken: 7 tips en adviezen voor meer succes

Redactie
Door Redactie
8 minuten leestijd

Een partner zoeken; soms lijkt het alsof het voorbestemd is dat je niemand vindt. Wat je ook doet, je komt die ene leuke single maar niet tegen. In de supermarkt kijk je zonder succes rond bij de eenpersoonsgerechten, in het café leg je voortdurend oogcontact en in de trein spreekt niemand je aan. Hoe vind je nu die leuke partner waar je lief en leed mee kunt delen? Met deze tips kun je gericht op zoek gaan naar een partner.

1. Weet wat je zoekt

Als het aankomt op het vinden van een partner draait het niet alleen om geluk; het gaat ook om de keuzes die je maakt. Denk erover na wat je precies in een potentiële partner zoekt, wat je afknappers zijn en wat je niet zoekt. Laat je niet leiden door de media, familie en vrienden wat het beste voor je is en hoe je relatie eruit moet zien. Maak zelf de keuze voor je wie je valt en welk type bij je past. Pas als je voor jezelf weet wat je zoekt in een partner en wat niet kun je gericht op zoek gaan naar liefde.

2. Zorg dat je er klaar voor bent

Als je net weer single bent geworden is het een natuurlijke reactie om direct weer een nieuwe partner te zoeken. Een relatie willen is wat anders dan er klaar voor zijn. Hoe verleidelijk het ook is om meteen weer op jacht te gaan, in de praktijk is dit vaak geen goede keuze. Je bent er niet klaar voor om een partner te zoeken. Laat de angst om alleen te zijn niet de overhand nemen. Het is beter om nog wat langer alleen te zijn dan een keuze te maken op basis van deze angst. Een relatiebreuk kan emotioneel maar ook fysiek zwaar en vermoeiend zijn waardoor je niet in staat bent om de juiste keuze te maken. Pas als je de breuk volledig verwerkt hebt ben je klaar om een nieuwe partner te zoeken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

3. Vergeet de checklist

Een partner zoeken op basis van een geavanceerde checklist met kenmerken, eisen en eigenschappen waar je partner aan moet voldoen werkt niet. Tot in details opschrijven wie je zoekt maakt het moeilijk. Niet alleen voor jezelf om iemand te vinden die aan je wensen en eisen voldoet maar ook voor potentiële partners die kans bij je willen maken. Als je jezelf in een hokje plaatst met een omvangrijk verlanglijstje loop je het risico om de match van je leven mis te lopen. Het is (bijna) onmogelijk om iemand te vinden die aan al je eisen voldoet. Als je uiteindelijk iemand ontmoet waarvan je denkt dat hij of zij de perfecte kandidaat is, dan vergeet je de checklist en negeer je de minder leuke eigenschappen.

4. Let op de belangrijke eigenschappen

Een mooie volle bos haar, langer dan jou en het liefst donkere ogen; het zijn eigenschappen die niet belangrijk zijn voor de fundering van een relatie. Dit soort eigenschappen zijn niet nodig om verliefd op iemand te worden en gelukkig te zijn in een relatie. Let daarom op de eigenschappen die er wel toe doen zoals hoe lief de persoon is, hoe eerlijk, betrouwbaar en emotioneel beschikbaar. Een partner die begripvol is en je kan steunen in alles wat je doet is je tijd waard om te ontdekken of deze persoon bij je past.

5. Weet waar je moet zoeken

Een partner zoeken begint bij jezelf maar als je alle mogelijke opties al geprobeerd hebt dan blijft er niets anders over; het is tijd voor online daten. Als je online daten nog niet geprobeerd hebt dan is het nu tijd om het eens te proberen. Het is op dit moment de onbetwiste nummer één manier om andere singles te ontmoeten. Terwijl je jaren geleden nog moest liegen als je iemand had leren via het internet kun je nu zonder te blikken of blozen vertellen dat het via een dating app plaatsvond. Dit zijn de populairste datingsites van dit moment:

6. Laat je niet leiden door lust

Mensen hebben de gewoonte om zich te veel te laten leiden door lust. Iemand die er goed uitziet en helemaal je smaak is hoeft nog niet bij je te passen. Als je een tijdje eenzaam bent geweest dan is het een verademing om iemand te leren kennen die interesse in je heeft. Je geeft jezelf het idee dat je verliefd raakt terwijl dit niet zo is. Je laat je leiden door lust en de magie van de nieuwigheid.

7. Ga dieper

Iemand kan dezelfde opleiding als jou gedaan hebben, dezelfde muzieksmaak hebben en toevallig ook van hetzelfde genre films houden; het lijkt op een match made in heaven. Toch betekent dit nog vrij weinig. Dit zijn niet de factoren die belangrijk zijn in een relatie. Als jij graag kinderen wilt terwijl de ander geen gezin wil stichten dan houdt het al snel op. Bij een partner zoeken gaat het tegelijkertijd om het uitsluiten van de ongeschikte partners. Voorkom dat je veel tijd aan iemand besteed door al vroeg in het gesprek je te richten op de zaken die er toe doen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Het verschil met vroeger

Het vinden van een geschikte partner is tegenwoordig een wereld van verschil met vroeger. Waarschijnlijk hebben je opa en oma elkaar al vroeg in de tienerjaren ontmoet, hadden enkele jaren een relatie waarna dit vlekkeloos overging naar een huwelijk. Het vinden van die ene partner was heel anders; je ontmoette iemand, daar trouwde je mee waarna er een gezin werd gesticht. Het kiezen van een partner was een keuze voor de rest van je leven. Scheidingen kwamen niet vaak voor maar toch was de keuze voor de levenspartner achteraf niet altijd de beste keuze.

Dat levenslange relaties in de praktijk niet altijd werkten zorgde ervoor dat er op een gegeven moment een verandering plaatsvond in de manier waarop partners elkaar vonden. Er werd niet meer meteen gekozen voor een levenspartner maar voor een partner voor onbepaalde tijd. Hoe lang dit de partner werd hing af van hoe gelukkig beide partners in de relatie waren. Het vinden van een partner werd hierdoor niet iets dat je eens in je leven deed, maar iets dat je vaker in je leven meemaakte. Vandaag de dag is een partner zoeken een dagelijkse bezigheid voor de onafhankelijke single die alleen op zoek is naar het allerbeste. Dit maakt een relatie zoeken er niet makkelijker op. Gelukkig hebben wij de tips voor je om er het beste van te maken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie