Home Dating Benching: wat is het en hoe werkt het?

Benching: wat is het en hoe werkt het?

2 minuten leestijd
0
vrouw hart

Het is populair om nieuwe termen te verzinnen voor situaties die zich voordoen tijdens het daten. Zo kun je te maken krijgen met ghosting, stashing en pigging. Een term waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt is “benching”. Verzonnen door het New York Magazine is deze nieuwe term een hot topic. Of je hebt het wel eens bij iemand anders gedaan of een ander bij jou; bijna iedereen is bekend met dit fenomeen.

Benching

Benching is de moderne variant van “iemand aan het lijntje houden”. De term is afkomstig van een sportmetafoor. Stel je voor dat je de coach van een team bent en niet precies weet wat je met een speler aan moet. Je wil de speler erbij houden als back-up maar niet op de tribune plaatsen. Toch wil je de speler ook niet in het veld opstellen; je zet de speler op de bank, wat in het Engels vertaald een bench is. De term benching betekent dat je iemand als reserve gebruikt en niet als eerste keuze. De bencher is degene die de benchee aan het lijntje houdt.

In plaats van volledig van de radar te verdwijnen of het contact op een menselijke manier te verbreken kiest de bencher ervoor om het contact te onderhouden, zonder het doel om echt iets met je te beginnen. Het is als ghosting maar dan komt de bencher steeds weer opduiken met hier en daar een berichtje om de lijntjes op te houden. Het is zelfzuchtig gedrag maar aan de andere kant ook beleefd. Waarom zou iemand immers per Whatsapp naar je dag vragen en wat je allemaal gedaan hebt? De interesse geeft je het idee dat diegene écht geïnteresseerd in je is maar dat is vaak niet het geval. Je wordt als back-up bewaard. Waarom zou de bencher immers iets weggooien wat niet kapot is?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

On hold

Het is alsof iemand volledige controle over je heeft en de pauze knop indrukt om later weer verder te gaan. De persoon die iemand anders aan het lijntje houdt doet het misschien niet eens bewust. Zo kan een man bijvoorbeeld contact blijven houden uit beleefdheid, zonder de vrouw bewust als back-up te gebruiken. Een daadwerkelijk gevolg van de relatie zit er echter niet in. Het is een keuze tussen het contact op een normale manier verbreken, ghosting en benching.

De gevolgen

Het probleem met benching is dat het waarschijnlijk één van de slechtste situaties is waarin je je kunt begeven. Je hebt interesse in iemand maar deze persoon is opeens nergens meer te bekennen. Nadat je de fases van boosheid, verdriet en acceptatie achter de rug hebt komt de persoon plotseling weer tevoorschijn via een flirterig appje of DM. Het is alsof iemand elke keer overlijdt maar vervolgens weer opstaat uit het graf. Zoals je begrijpt is dit geen leuke situatie. Het gevolg is nooit dat er een liefdevolle relatie opbloeit maar een onvermijdelijke breuk plaatsvindt. Hij of zij vind je niet zo leuk als je denkt. Voorkom dat je de bank voor iemand anders warm houdt en laat je niet benchen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…