Word ik aan het lijntje gehouden? 3 tekenen dat het gebeurt

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

Bij het daten kan iedereen andere bedoelingen hebben en daar kom je soms op een vervelende manier achter. Een van de meest vervelende manieren is als je gedurende lange tijd niet weet wat de ander wilt en met een hoop onzekerheid zit. Jullie blijven elkaar wel zien en hoewel je denkt dat de ander om je geeft, weet je het niet zeker. En juist daar gaat het ‘m in knagen.

Als de onduidelijkheden langere tijd blijven aanhouden, dan kan het zelfs zomaar zijn dat er heel bewust onduidelijk wordt gedaan door de ander. De reden daarvan is simpel: je date partner wil je aan het lijntje houden.

Wat er precies met dit concept wordt bedoeld en 3 voorbeelden van aan het lijntje houden bespreken we vandaag met je. Zo kun je voor jezelf bepalen of het niet beter is om de ander zo snel mogelijk los te laten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat betekent aan het lijntje houden?

Om het gewoon keihard in je gezicht te douwen (sorry, maar we zijn het liefst gewoon duidelijk), ga maar eens naar het park toe en je zult vast wel iemand tegenkomen die met zijn of haar hond wandelt. Als het goed is, gebeurt dat aangelijnd en zul je ook commando’s horen. Een goed opgevoede viervoeter zal netjes gehoorzamen, want wie de touwtjes in handen heeft, is het baasje van de hond.

Nu willen we niet de directe vergelijking maken tussen iemand die aan het lijntje wordt gehouden en een hond, maar er is wel sprake van een soortgelijke situatie. Jouw date partner heeft de touwtjes in handen en jij gehoorzaamt. En dat is, zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, geen gezonde uitgangssituatie.

Toch betekent dat niet per se dat de ander slecht voor je is of ultradominant is; het gaat er meer om dat de ander het touwtje strakker aantrekt en vervolgens weer laat vieren. En dat jij je daardoor laat leiden.

3 tekenen dat je aan het lijntje wordt gehouden

Er bestaan meerdere redenen waarom iemand de ander aan het lijntje probeert te houden. Het kan juist een zwakte zijn van de ander, omdat hij of zij simpelweg niet durft te zeggen dat ‘ie niet meer verder met je wilt. Er is daardoor nog steeds sprake van een figuurlijk touwtje, want je wordt er steeds weer bij geroepen, maar jullie gaan samen nergens heen.

Zo af en toe komt de ander weer opdraven om iets leuks met je te gaan doen, maar net op de momenten dat je denkt dat er eindelijk iets serieus speelt tussen jullie, dwaalt de ander weer af. En dat is frustrerend: iemand aan het lijntje houden, staat dan ook voor onduidelijkheid. Al met al zijn er een hele hoop tekenen dat het gebeurt, maar we bespreken er 3 met je:

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Nooit een liefdesbetuiging

Ja, je denkt dat de ander je leuk vindt, maar zeker weten doe je niet. Je vangt signalen op dat de ander om je geeft, want jullie knuffelen, en zoenen, maar het is nog nooit écht tegen je gezegd. De ander is nog nooit voor je gaan zitten om je te vertellen dat hij of zij van je houdt, of in ieder geval een toekomst met je ziet.

Als je iemand recht op de man (of vrouw) af vraagt wat de ander nu wil, dan is de kans groot dat je een onduidelijk antwoord krijgt waar geen enkele overtuiging in zit. De situatie wordt zelfs ongemakkelijk en dat zou nooit het geval zijn als er wel volledige overtuiging zou zijn om verder met je te willen. Je kunt dit teken daarom als tweeledig opvatten: ten eerste zal de ander nooit uit zichzelf aangeven dat hij of zij om je geeft en als je er zelf om vraagt, dan krijg je een ongeloofwaardig antwoord.

2. Het draait altijd om seks

De reden dat de ander toch lief tegen je is, zal ook te maken kunnen hebben dat hij of zij wel degelijk iets van je wil. Fysiek klikt het misschien heel goed en op dat soort momenten is er ook genoeg affectie, maar zodra jullie ook maar buiten de slaapkamer samen is, is er ineens veel minder passie en emotie.

Helemaal extreem wordt het natuurlijk als de ander er na de vrijpartij weer vandoor moet, want in dat geval word je ook letterlijk als lustobject gebruikt: een booty call. Heb je nog nooit bij de ander geslapen? Dan is daar helaas een reden voor. Vraag voor de grap maar eens of je bij hem of haar mag slapen en bekijk de reactie.

3. Je kent de vrienden en familie van je partner niet

Een paar van z’n vrienden heb je alleen tijdens de vierde date even snel ontmoet om daarna nooit meer iemand uit zijn of haar naaste kring te ontmoeten. Familieleden ontmoeten lijkt al helemaal een utopie en dat terwijl jij van jouw kant de ander best een keer aan je pa of ma zou willen voorstellen. Als je bewust op afstand wordt gehouden, dan betekent dat je niet belangrijk genoeg bent om betrokken te worden bij zijn of haar vrienden of familieleden.

Anderzijds geldt het omgekeerde ook: als je scharrel jouw vrienden of familie niet wilt ontmoeten, dan zegt dat ook een hoop over de intenties van de ander met jou.

Laat het lijntje los

Zoals gezegd, zijn er ook een hoop andere tekenen van dat je aan het lijntje wordt gehouden. Maar als jij van de bovenstaande 3 tekenen merkt dat ze overeenkomen met jouw huidige situatie, dan zul je wel even bij jezelf in beraad moeten gaan. Het is hartstikke uitdagend om de ander te willen ‘veroveren’, maar als je alleen gebruikt wordt voor de seks bijvoorbeeld, dan zul je toch de eer aan jezelf moeten houden en op tijd afscheid moeten nemen.

Blijven vasthouden aan iemand die nooit toekomstplannen met je heeft gehad, gaat je alleen nog maar meer onduidelijkheid en gemengde signalen geven. Ons advies? Het lijntje zo snel mogelijk loslaten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie