Home Dating Wat is breadcrumbing en hoe ga je ermee om?

Wat is breadcrumbing en hoe ga je ermee om?

2 minuten leestijd
0
videodaten

Het is moeilijk om bij te blijven met alle datingtermen die de laatste jaren voorbij komen. Eerst was er ghosting, waarbij iemand zonder reden van de aardbodem verdwijnt, gevolgd door benching, stashing en nog veel meer nieuwe termen. Vraag je je af waarom al die flirterige berichten van je crush nooit tot een date geleidt hebben? De kans is groot dat je het slachtoffer bent van breadcrumbing; één van de laatste dating trends. Sporadische berichten maar vooral suggestief en flirterig zijn een teken dat er sprake is van breadcrumbing. In de ergste gevallen is het mogelijk dat iemand na maanden afwezigheid plotseling weer intensief contact zoekt om daarna weer voor een langere tijd te verdwijnen.

Wat is breadcrumbing?

Het zal je niet ontgaan zijn dat breadcrumbing1 een Engelse term is. In het Nederlands betekent dit het achterlaten van broodkruimels. Zoals de naam al aangeeft wordt er een spoor van broodkruimels achtergelaten zodat het onschuldige slachtoffer deze volgt. Komt dit je bekend voor? Het volgen van broodkruimels is onderdeel van het klassieke verhaal van Hans en Grietje waarin beiden broodkruimels achterlaten om later de weg terug te vinden. In de dating wereld zijn berichten, likes en DM’s de broodkruimels die gebruikt worden om de conversatie levendig te houden.

Het is geen nieuwe dating situatie; het bestaat jaren. Veel singles hebben het wel eens meegemaakt. Je hebt voor uren aan chatmateriaal verzameld met de persoon maar het is nooit tot een face-to-face ontmoeting gekomen. De persoon houdt je dichtbij door je het idee te geven dat er een kans is terwijl de intentie om ooit af te spreken er niet is. De broodkruimels zijn er om je zoet te houden, voor als je later misschien nog van pas komt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom doet iemand het?

Bij breadcrumbing draait het erom dat de ene persoon de andere persoon aan het lijntje houdt met zo min mogelijk moeite. Het slachtoffer zit in de lastige positie om wel of niet te reageren op de avances. Dat is niet zo makkelijk. In de praktijk zijn de slachtoffers gecharmeerd van de persoon die de broodkruimels achterlaat. Dit maakt het moeilijk om “nee” te zeggen.

Dat de persoon opeens weer je Facebook updates liked en reageert op je Instagram foto’s met de liefste woorden geeft je al snel het gevoel dat een relatie tot de opties behoort. In werkelijkheid zit dit er vaak niet in; het leidt bijna nooit tot een echte date. De persoon is niet écht in je geïnteresseerd maar wil je wel bewaren om wat achter de hand te hebben.

Wat te doen?

Als je merkt dat je de broodkruimels aan het volgen bent maar nooit de eindbestemming bereikt dan is het tijd om verder te gaan. Iemand die voor een tijd lang niets van zich laat horen is er niet klaar om een relatie te beginnen. Steek je energie in iemand anders die wel dag in, dag uit zit te springen om je aandacht. Wees direct en als je niet het antwoord krijgt dat je verlangt dan weet je wat te doen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…