Appen maar niet afspreken? Wat te doen als je match niet wil ontmoeten

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

Wanneer je erin slaagt om een telefoonnummer te scoren van je match (of je match die van jou), kan je hart een sprongetje maken. Appen kan zo opwindend zijn in de beginfase. Je glimlacht als je ’s ochtends een goedemorgen-appje krijgt en gedurende de dag hou je elkaar op de hoogte over hoe je dag verloopt. Je appt dag en nacht, soms tot drie uur ’s ochtends, terwijl je de volgende dag gewoon moet werken. Het voelt… echt.

Wanneer je nieuwe lover flirterige berichten en casual selfies begint te delen, lijkt het erop dat een eerste date onafwendbaar is. Je mist de ander zelfs al een beetje al je drie uur lang geen reactie krijgt op je laatste appje. Maar dan begint het verwarrend te worden. Ondanks de dagelijkse appjes, lieve woorden en de bijna tastbare connectie wil je digitale lover maar niet afspreken.

Op de een of andere manier komt de ander er nooit aan toe om plannen te maken voor een eerste date. Je probeert af te spreken, maar de ander houdt steeds de boot af. Te druk op het werk, geen tijd, een overvolle agenda of de ander kent je ‘nog niet goed genoeg’. Of nog erger: er wordt helemaal niet gereageerd op je voorstel om te ontmoeten. Wat nu?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Appen, maar niet afspreken

Datingapps hebben het gemakkelijker gemaakt om relaties met mensen aan te gaan. In veel opzichten is dat een goede zaak: ze kunnen een geweldige manier zijn om mensen te ontmoeten. Maar ze kunnen ook problemen veroorzaken wanneer de doelen niet overeenkomen. Want in sommige gevallen zeggen mensen dat ze de intentie hebben om te daten, maar doen ze dat in werkelijkheid nooit.

Als je je afvraagt ​​waarom de ander jou nog niet heeft gevraagd om af te spreken en zelf ontwijkend reageert op elk voorstel dat je doet, dan mag je ervan uitgaan dat het een apprelatie blijft – een virtueel appcontact dat nooit meer wordt dan dat.

Het is misschien wat hard en direct, maar in feite ben je niets meer dan een appbuddy die klaarstaat als een personal assistant. Het beste signaal om te bevestigen dat jij dit bent is wanneer je continu aan het piekeren bent over dingen als:

  • “Hij appt mij elke dag, maar vraagt mij niet uit.”
  • “Ze appt wel met mij, maar reageert altijd kortaf.”
  • “Hij ontwijkt vragen en hints om een date te plannen.”
  • “Waarom vraagt hij mij niet uit?”

Het is een patroon dat maar al te vaak voorkomt in de moderne datingcultuur. Een vervelend patroon als je behoorlijk veel tijd hebt geïnvesteerd in een connectie die nergens toe leidt.

Wat nu?

Het heeft geen zin om erover te klagen – het gebeurt, hoe dan ook. Wat wel werkt is actie ondernemen. Je blijft toch ook niet elke dag in een restaurant zitten als je nooit wat te eten krijgt? Of andersom: als je match nooit gaat koken, zou je dan willen dat hij of zij de keuken bezet houdt?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Neem het initiatief

Om de een of andere reden is er tegenwoordig een merkbare verschuiving bij mannen gaande waarin een deel van hen vindt dat vrouwen ook wel een keer het initiatief mogen nemen. Minder mannen zetten daardoor die benodigde eerste stap niet – de stap om appen te veranderen in daten en de vrouw mee uit te vragen. Om het feministische deel van daten niet ingewikkelder te maken dan het al is: neem zelf het initiatief. Doe een ondubbelzinnig voorstel en eis een direct antwoord terug.

“Laten we kijken of we in het echt ook dezelfde grappen maken. Vrijdag een kop koffie?”

Voor mannen geldt overigens hetzelfde: neem het initiatief, doe een concreet voorstel om af te spreken en leg de date vast. Als ze de date meer dan eens annuleert, verplaats de date dan niet – zeg vaarwel.

2. Stop met eenzijdige gesprekken

Merk je dat jij degene bent die het gesprek ‘draagt’? Als je na meerdere chatsessies de enige bent die vragen stelt of het gesprek gaande houdt, dan is dat het teken om te stoppen. Stel geen vragen meer, kijk gewoon wat er gebeurt als je een casual opmerking maakt. Of reageer helemaal niet meer en wacht tot de ander het initiatief neemt. Dit is het make-or-break-moment om een oprechte interesse te peilen.

3. Laat je niet langer aan het lijntje houden

Heeft je match toevallig wéér een noodgeval wanneer jullie date staat gepland? Als er iets is wat MTV’s Catfish ons heeft geleerd, dan is het wel dat dates op het laatste moment afzeggen vaak een bijzonder slecht teken is. Ja, misschien ligt je match echt in het ziekenhuis. En ja, misschien is er weer een deadline op het werk. Maar als je match geen tijd kan maken om te daten, dan heeft je match ook geen tijd voor een relatie. Sta jezelf niet toe om te wachten op iemand die er nooit klaar voor zal zijn.

4. Stop met tijd verspillen

Het belangrijkste dat je moet doen is ervoor zorgen dat je je waardevolle tijd niet verspilt aan iemand die niet genoeg interesse in je toont. Als je een chatmaatje wil, zou je je beter kunnen aanmelden voor een penvriend, want dat is in wezen wat er overblijft als je nooit met elkaar afspreekt. Je wilt toch iemand die er voor je is in het echt leven? Iemand die je in ’s avonds kunt knuffelen? Met minder zou je geen genoegen moeten nemen. Iemand die je tijd verspilt door nooit met je af te spreken is je tijd gewoon niet waard.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie