Home Chatten Geen apprelatie: 7 redenen om te stoppen met appen

Geen apprelatie: 7 redenen om te stoppen met appen

3 minuten leestijd
0
stop appen

Appen is natuurlijk een makkelijke manier om de hele dag met elkaar in contact te blijven. Je hoeft niet iedere keer met elkaar te bellen en toch kun je samen goede gesprekken voeren. Daarom is het ook de populairste communicatiemiddel van de 21e eeuw geworden.

Zo kan het zijn dat jij of degene waar je mee appt, niet in de mogelijkheid is te bellen. Door middel van de chat apps kun je dan wel je boodschap overbrengen – zelfs als je niet tegelijk tijd hebt om elkaar te spreken. Het is snel, handig en effectief.

Als het op daten aankomt, dan verloopt het gesprek in eerste instantie vaak via de dating app. Bevalt het? Dan ga je over op WhatsApp. Het is de communicatie-route die veel singles volgen. Maar waar velen daarna op date gaan, blijven anderen steken in het appen. Ze komen niet verder dan appen, nooit. Ze belanden in een apprelatie die nergens toe leidt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

7 redenen om te stoppen met appen

De waarheid is dat de dating apps overspoeld worden met singles die niet allemaal op zoek zijn naar een date. Sommigen gaan voor de ego-boost, anderen voor de zondagmiddag-entertainment en weer anderen willen wel daten, maar durven het uiteindelijk niet. Om te voorkomen dat je meer tijd dan nodig verspilt, zijn dit 7 redenen om te stoppen met appen.

1. Je krijgt alleen korte, nietszeggende antwoorden

Een van de belangrijkste redenen op te stoppen met appen is als de antwoorden die je terugkrijgt van hele zinnen naar enkele woorden zijn gegaan. Wanneer het een eenzijdig gesprek geworden is en jij al het praat dan wel typewerk doet, is het tijd om afscheid te nemen. Dit is iemand die niet de moeite voor je wilt doen, ook al doe jij wel alle moeite. Dit betekent niet dat je het niet waard bent, maar dat de persoon jou simpelweg niet waard is.

2. Je krijgt geen reactie

Op het moment dat je geen antwoord meer krijgt op je appjes, is het ook tijd om te stoppen met appen. Het krijgen van een antwoord zegt natuurlijk wat, maar het ontbreken van een reactie is misschien wel net zo veelzeggend. Het is dan niet nodig om nog meer moeite te gaan doen voor iemand die zelf geen moeite meer doet. Iemand bestoken met berichten is dan sowieso de oplossing niet. Probeer jezelf er dan ook van te overtuigen dat je ook gewoon niets meer kunt sturen.

3. Je bent de enige die het gesprek start

Wanneer jij altijd degene bent die het gesprek begint of de meeste vragen stelt, is het ook een teken aan de wand. Je moet namelijk iemand vinden die net zo geïnteresseerd is in jou als jij in de ander. Het gaat erom dat jullie elkaar leren kennen en daar evenveel moeite voor gedaan wordt. Het is niet de bedoeling dat jij achter iemand aan moet lopen om interesse en aandacht te krijgen.

4. Je hebt al lang geen contact meer

Als het al een behoorlijke tijd geleden is sinds de laatste keer dat jullie geappt hebben, kan het ook een indicatie zijn dat het tijd is om te stoppen met appen. Dit geeft meestal aan dat de persoon waar je mee te maken heeft niet genoeg interesse in je heeft. Het heeft dan niet zoveel zin om nog door te gaan met appen.

5. Je krijgt op rare tijden berichten

Houd ook in de gaten als de persoon waar je mee aan het appen bent enkel in de avond berichten stuurt. De kans is groot dat hij of zij enkel berichten stuurt omdat de verveling toeslaat. Dit is dan ook precies wanneer het tijd is om het af te kappen.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

6. Je appt alleen met elkaar als de ander wat op heeft

Als je enkel van iemand hoort wanneer hij of zij dronken is, is dit ook een goed moment om te stoppen met appen. Waar je vroeger middenin de nacht door een dronken iemand wakker gebeld werd, is dit tegenwoordig door middel van appen. Dit geeft ook duidelijk aan dat de persoon waar je mee appt je niet echt serieus neemt.

7. Je appt alleen met elkaar

Wanneer het contact tussen jullie enkel via de app is en jullie nooit bellen of afspreken, is het ook tijd om er een punt achter te zetten. Aan het begin is appen een prima manier om met elkaar in gesprek te komen. Later in een relatie is het ook prima om te communiceren, maar tijdens het daten zou het niet de enige manier van communiceren moeten zijn. Dit is een teken dat het een apprelatie is, en reden genoeg om het te beëindigen.

Als je wilt stoppen met een apprelatie, zijn er dus verschillende reden waarom je dat zou doen. Niet stoppen en door blijven appen zal uiteindelijk leiden tot teleurstelling. Het stopt hoe dan ook, nu of later. Vanzelfsprekend is het beter om de teleurstelling en het eventuele gebroken hart voor te zijn. “Voorkomen is beter dan genezen”, zeggen ze wel eens.

Door te stoppen met apprelaties sta je weer open voor nieuwe potentiële partners. Het geeft je tijd om een gezonde, echte relatie met iemand starten. Geen virtuele relatie die zich beperkt tot appen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Chatten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

7 tekenen dat je appjes hem irriteren

Helaas komt de romantiek niet met een regelboek. Toch weten we allemaal dat er een aantal …