Home Dating apps Tinder introduceert controles op crimineel verleden

Tinder introduceert controles op crimineel verleden

1 minuten leestijd
0
tinder veiligheid

Tinder gaat gebruikers de mogelijkheid bieden het criminele verleden van potentiële dates te checken. De controle of een match met politie in aanraking is geweest wordt later dit jaar mogelijk in de app. Het zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor gebruikers in de Verenigde Staten en tegen betaling.

Forse investering in Garbo

Tinder-eigenaar Match Group heeft aangekondigd dat het fors heeft geïnvesteerd in Garbo, een door vrouwen opgerichte non-profitorganisatie met een platform voor achtergrondchecks. Dit bedrijf verzamelt gegevens uit ‘openbare registers en rapporten van geweld of misbruik, inclusief arrestaties, veroordelingen, huisverboden, pesterijen en andere geweldsmisdrijven’ om de database samen te stellen. Drugsdelicten en verkeersovertredingen worden niet gecontroleerd door Garbo.

Al deze gegevens worden door Garbo in een database gezet en beschikbaar gesteld aan Match Group, die het weer beschikbaar stelt aan gebruikers van datingapps. De investering van Match Group, waarvan het bedrag niet bekend is gemaakt, zal helpen om de technologie beschikbaar te maken voor datingapp gebruikers, te beginnen met de populairste app van het bedrijf: Tinder.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Dit betekent dat Tinder-gebruikers potentiële dates eerst op het criminele verleden kunnen onderzoeken, voordat ze besluiten op date te gaan. Tegen betaling, dat wel. Het is onduidelijk of het onderdeel zal zijn van een Tinder-abonnement of in ruil voor een eenmalige vergoeding. Volgens Garbo is slechts een naam of telefoonnummer nodig om te achterhalen of iemand een crimineel verleden heeft.

Later dit jaar

Match Group zal de komende maanden beginnen met het testen van de Garbo-features op Tinder. Zodra Garbo later dit jaar actief is op Tinder zullen andere Match Group merken – zoals OKCupid en PlentyOfFish – volgen om de technologie ook in hun apps te verwerken, zo is te lezen in het persbericht.

Hoewel een background check de veiligheid van de gebruikers verhoogt, wordt niet verwacht dat de functie in Nederland beschikbaar zal zijn. In tegenstelling tot in de Verenigde Staten zijn gegevens over het criminele verleden in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar. Op dit moment is het dus onbekend of de check – ooit of op korte termijn – in Nederland beschikbaar komt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Tinder gaat meldingen van intimidatie en misbruik beter aanpakken

Tinder heeft een verbeterde aanpak van intimidatie en misbruik aangekondigd. Na enkele maa…