Home Dating 6 tips om te slagen op een datingapp, volgens een relatie-expert

6 tips om te slagen op een datingapp, volgens een relatie-expert

3 minuten leestijd
0
indruk afwijzen

De dagen blijven voorlopig grijs en regenachtig, maar over enkele maanden is de zomer alweer in aantocht. Gecombineerd met de hoop op versoepelingen van de maatregelen is er geen betere tijd dan nu om alvast iemand te vinden om de zomer mee door te brengen – en misschien nog wel veel langer. Dat dachten ze bij StyleCaster ook, want na de winterse maanden heeft elk datingprofiel toch een frisse update nodig?

Ze gingen op onderzoek uit en kwamen terecht bij Logan Ury, de ‘Director of Relationship Science’ van datingapp Hinge. Wat moeten singles aan hun profiel veranderen en wat moeten ze weten over daten in 2021? Met deze vragen in het achterhoofd geeft relatie-expert Ury 6 handige tips die je zouden moeten helpen om te overleven op de datingapps.

Ze stelt dat de slagingskans op een datingapp vooral afhangt van de tijd en moeite die je in je profiel steekt. “Je profiel is je kans om een ​​geweldige eerste indruk te maken, dus zorg ervoor dat het anderen nauwkeurig laat zien wie je bent door verschillende foto’s en extra’s toe te voegen die verschillende delen van je persoonlijkheid laten zien”, zegt Ury.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

6 tips om te slagen op een datingapp

Volgens onderzoek van Hinge zijn singles op datingapps in de eerste plaats op zoek naar een mix van humor en kwetsbaarheid – dus geen oppervlakkige antwoorden of blootfoto’s. “Als je je profiel aanmaakt, beschouw het dan als je openingszin, aangezien mensen een gesprek beginnen op basis van je foto’s”, zegt Ury. “Als je bijvoorbeeld foto’s gebruikt die zijn gericht op reizen of koken, zullen je matches vervolgvragen stellen over die onderwerpen, dus zorg ervoor dat je profiel een aanwijzing is naar het soort gesprekken dat je wilt voeren.”

Ongeacht op welke app je naar links en rechts veegt, volgens de experts zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken als je wilt slagen op een datingapp. Dit zijn 6 dingen die je juist wel of juist niet moet doen.

1. Laat zien wie je bent

Hoe simpel het ook klinkt, het is wel het eerste advies van Ury. “Kies foto’s die nauwkeurig en flatteus zijn”, zegt ze. “Als het gaat om de allerbelangrijkste eerste foto, begin dan met een duidelijke foto van het hoofd.” Wat betreft de foto’s om juist niet te plaatsen? “Vermijd foto’s met filters of een zonnebril, want die maken het moeilijker om te zien hoe je eruit ziet.”

Hoeveel foto’s je moet plaatsen? Ook daar heeft ze het antwoord op. “Zorg voor een combinatie van verschillende soorten foto’s, waaronder ten minste één foto van je hele lichaam en een foto waarop je een activiteit doet die je leuk vindt.”

2. Vermijd antwoorden die uit één woord bestaan

Mannen zijn er vooral goed in, met het kenmerkende ‘Ok’-appje, maar ook voor vrouwen geldt deze regel. “Vermijd bij vragen de antwoorden die uit één woord bestaan en die niet veel over je vertellen”, zegt Ury. “Laat de ander zien dat je een relatie wilt door je best te doen met reageren.”

3. Wees specifiek

“Hoe specifieker en opener je bent, hoe gemakkelijker het is voor een match om een ​​gesprek met je aan te gaan”, legt Ury uit. “Dit helpt ook om de echte jij te laten zien.”

4. Val op door meer te doen

Bij Tinder kennen we de Super Like, bij andere apps – zoals Hinge – is het mogelijk om een opmerking aan je like te koppelen. En dat is dé manier om op te vallen, zo blijkt. “Door een opmerking met jouw like te versturen, val je op en laat je zien dat je meer dan gewoon geïnteresseerd bent in het leren kennen van de andere persoon”, vertelt Ury. “71 procent van de singles zegt dat ze eerder slagen bij het matchen als ze een doordachte opmerking toevoegen om te laten zien dat ze geïnteresseerd zijn. Deze extra inspanning helpt echt.”

5. Houd het gesprek fris

Datingapp gesprekken zijn geen interview of sollicitatiegesprek waarbij iedereen steeds dezelfde vragen stelt. “Wees niet bang om vervolgvragen te stellen of over te schakelen naar een nieuw onderwerp”, zegt Ury, die aangeeft dat het erom gaat dat je verder dan small talk komt.

De expert van Hinge stelt voor dat je vragen stelt als ‘Wat is iets waardoor je de tijd uit het oog verliest?’ of ‘Wat is je favoriete liedje?’ om diepere gesprekken te hebben. Want onderzoek wijst uit dat het stellen van persoonlijke en doordachte vragen de beste manier is om iemand te leren kennen.

6. Breng het naar het volgende niveau

Uiteindelijk draait online daten niet om het online daten. Het gaat om het vervolg – dat er wel of niet komt, afhankelijk van de gesprekken. “Houd het momentum gaande door over te schakelen van berichten versturen op de datingapp naar appen”, zegt Ury. “Zelfs als je IRL nog niet kunt ontmoeten”, voegt ze eraan toe. “Wees niet bang om een ​​videodate te vragen. Het is de nieuwe koffiedate – een vibecheck om samen met iemand te ontdekken of de chemie er is.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Eerste date tips? De ultieme gids met adviezen

De eerste date: we kunnen er een boek over schrijven. Maar gelukkig hoef je niet naar Bol.…