Hinge

4,2 van 5

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Hinge de ideale datingapp voor jou. Met unieke interactieve features, stimuleert Hinge diepgaande gesprekken voor betekenisvolle verbindingen. In plaats van eindeloos swipen, presenteert deze app je geselecteerde matchprofielen om een potentiële liefdesverbinding op te bouwen.

PluspuntenGericht op serieuze singlesGebruiksvriendelijk ontwerpUniek match-algoritme
MinpuntenBeperkte gebruikerspoolBeperkte functiesGericht op betaalde functies

Swipen, swipen en nog maar eens swipen: voor je het weet ben je uren aan het swipen. En ook nog zonder resultaat. We weten allemaal hoe dat gaat. Iedere keer word je teleurgesteld in singles (en niet-singles) die andere intenties hebben. Terwijl je dacht dat je binnen de kortste keren liefde zou vinden, toonde de realiteit aan dat echte liefde zich niet makkelijk laat vinden in een app. En dat is precies waar Hinge om de hoek komt kijken, de app die zichzelf maar al te graag ‘The Relationship App’ noemt.

Hinge is ontwikkeld op de overtuiging dat iedereen die op zoek is naar liefde het moet kunnen vinden. Daarom heeft deze app een vrij duidelijke slogan die daarop aansluit: ‘Designed to be Deleted’. Het idee erachter is dat je niet altijd actief moet blijven op Hinge, want het doel van de app is dat je er liefde vindt. En als je dat hebt gevonden is het tijd om de app te verwijderen.

‘Designed to be Deleted’

Hinge is in Nederland nog niet zo bekend en dat is meteen een geldige reden om niet voor Hinge te kiezen. Er zijn bekende datingapps met meer Nederlanders die een soortgelijke werkwijze hanteren. Hoewel Hinge een aantal unieke kenmerken heeft, heb je er niet veel aan als er onvoldoende gebruikers actief zijn. Als je netwerk niet groot is, of als je veel meer keuze wilt, dan kun je beter kiezen voor een datingapp zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Wat is Hinge?

Hinge is een datingapp voor het vinden van liefde. Het is geen app om een hook-up te vinden, een friend with benefits of een puur platonische relatie. Wat dat betreft heeft Hinge een duidelijke missie om mensen liefde te laten vinden en dat is alleen mogelijk als de gebruikers zelf dat ook willen. De app is beschikbaar om te downloaden in de appstores van Google Play en Apple App Store.

Hinge is gemaakt om mensen te vinden die jou leuk vinden. Dat klinkt misschien wat simpel, maar het idee achter Hinge is ook daadwerkelijk zo eenvoudig. In 2011 werd Hinge namelijk opgericht als een website waarop je kon aangeven welke van je Facebook-vrienden jij leuk vond. Als zij de website ook gebruikten en aangaven jou ook leuk te vinden, dan was er een match. Met de mobiele app werd ditzelfde idee in een nieuw jasje gestoken en zo ontstond Hinge, een app die een kweekvijver zou moeten worden voor verliefde koppels.

In vergelijking met het bekende Tinder is Hinge heel wat anders, vooral omdat het minder oppervlakkig is en meer gericht op diepgang. Een van de belangrijkste verschillen is dat Hinge zich nooit heeft overgeleverd aan de swipefuncties zoals die van Tinder. Van de swipefunctie is inmiddels bekend dat het een bepaald type aantrekt waar Hinge niets van moet weten.

Omdat Hinge zich richt op de serieuze singles die liefde willen vinden, zijn de gebruikersaantallen daarentegen kleiner. En in tegenstelling tot Tinder legt Hinge niet de nadruk op het sociale aspect en de entertainmentwaarde. Hinge is ook gebaseerd op een veelgeprezen Nobelprijs-winnend algoritme, zodat de kans op een veelbelovende date groter is.

hinge app

Hoe werkt Hinge?

Hinge is een app om te overwegen als het niet wil lukken in de liefde. Want als je al veel apps hebt geprobeerd, dan is Hinge een welkome afwisseling op het gemiddelde aanbod van datingapps. Sterker nog, als je in de markt bent voor een vaste liefdesrelatie, dan is Hinge wellicht een van de beste apps om te proberen.

Het is een datingplatform waarbij de mensen die er gebruik van maken centraal staan. Met een eigen datingprofiel kun je jezelf presenteren aan andere singles. Elk profiel mag maximaal zes foto’s hebben en drie zelfgekozen ‘prompts’. De prompts zijn er zodat je je meer kunt concentreren op persoonlijkheidskenmerken in plaats van alleen het uiterlijk. Wanneer je andere gebruikers wilt bekijken, zie je ze voorbij komen in een verticale tijdlijn.

Waar de meeste datingapps het mogelijk maken om te swipen, is dat bij Hinge niet mogelijk. Bij interesse kun je specifieke foto’s of prompts ‘liken’ van anderen. Een match is niet vereist om dit te kunnen doen. Als je singles wilt vinden met een specifiek kenmerk is het mogelijk om te filteren op de eigenschap die voor jou belangrijk is, zoals religie of lengte. Dit is een korte uitleg over hoe Hinge werkt, maar we leggen het ook in detail uit.

Registratie en aanmelden

Een account aanmaken is de eerste stap waarmee de Hinge-ervaring begint. Aangezien Hinge alleen als app beschikbaar is, dien je wel eerst de app te downloaden in de appstore van je toestel. Nadat je dat hebt gedaan, en je de applicatie hebt geïnstalleerd, heb je de keuze uit twee opties:

 1. Aanmelden met je Facebook-account
 2. Aanmelden met je telefoonnummer

Op zich maakt het niet uit welke methode je kiest, maar de methode met Facebook-inloggen werkt over het algemeen wel wat sneller. Door je aan te melden met je telefoonnummer dien je deze eerst te verifiëren (met code per sms) en kun je niet snel foto’s importeren vanuit je Facebook-profiel. Afgezien daarvan zijn er nauwelijks verschillen tussen de twee inlogmethodes.

“Ga op je laatste eerste date.” – Hinge

Als je voorbij de eerste ‘hindernis’ bent, kun je meteen beginnen met het invullen van je profiel. Eigenlijk bestaat het registratieproces voornamelijk uit het leveren van informatie om je datingprofiel te voltooien. Zo vraagt Hinge om deze informatie:

 • Voornaam
 • Achternaam (optioneel, alleen gedeeld met matches)
 • E-mailadres
 • Geboortedatum
 • Locatie (alleen woonplaats wordt getoond)
 • Geslacht
 • Seksuele voorkeur
 • Wie je wilt daten
 • Lengte
 • Etniciteit
 • Kinderen (of kinderwens)
 • Woonplaats
 • Werk en functietitel
 • Opleiding en school
 • Geloof
 • Politiek
 • Drinkgewoontes
 • Rookgedrag (inclusief wiet)
 • Drugsgebruik

Zoals je leest, vraagt Hinge nogal wat gegevens als je de app wilt gebruiken. Maar lange niet alle antwoorden hoef je in te vullen, skippen is ook mogelijk. En als je de antwoorden wel wilt geven, maar niet wilt tonen op je profiel, dan kan dat ook. Naast de basisgegevens die vertellen wie jij bent en wat je doet, vraagt Hinge je ook om zes foto’s en video’s aan je profiel toe te voegen en antwoord te geven op drie prompts. Beantwoord de drie vragen om je profiel te activeren en je bent ready to go.

hinge foto's

Zoeken naar matches

Wanneer je Hinge gebruikt dan ben je in principe steeds één profiel aan het bekijken. Al deze profielen bestaan uit verschillende onderdelen, waarbij de profielfoto en naam altijd als eerst worden getoond. Daarna wordt een spraaknotitie weergegeven, antwoorden op prompts, de basisinformatie zoals de locatie, maar ook worden stuk voor stuk nog meer foto’s en prompts getoond.

Als je Hinge voor de eerste keer gebruikt, dan vraag je je wellicht af hoe je aangeeft dat je iemand leuk vindt. Swipen naar links en rechts is immers niet mogelijk. Uit onderzoek van de app zelf bleek namelijk dat het leuk vinden van specifieke foto’s of prompts tot betere matches en meer dates leidt dan het leuk vinden van een profiel in het algemeen. Wat ze dus bedachten is dat je een specifiek deel van een Hinge-profiel leuk kunt vinden – niet het gehele profiel. En als je wilt kun je zelfs een opmerking aan je like toevoegen om een gesprek op gang te brengen.

Like limiet per dag = 8

Bij Hinge zijn ze nogal van de onderzoeken. Ze hebben zelfs een aantal wetenschappers in dienst als onderdeel van het Hinge Lab waarin ze continu op zoek zijn naar manieren om betere matches te maken en de app te verbeteren op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Onderzoek van deze wetenschappers heeft aangetoond dat acht het magische getal blijkt te zijn voor het aantal likes per dag. Toen de leden meer gratis likes per dag hadden, waren hun matches slechter. Als ze minder hadden, betaalden ze om er meer te kunnen versturen. Dus daarom krijgt iedereen er nu acht per dag.

Matchmaking-algoritme

Hinge gebruikt een Nobelprijs-winnend algoritme dat je helpt om op dates van betere kwaliteit te gaan, niet alleen meer dates. Althans, dat is wat de makers van de app beweren. Volgens hen heb je acht keer meer kans op een geweldige date met de suggesties die worden voorgesteld. Dit zijn de mensen met wie je het meest waarschijnlijk wederzijdse chemie hebt.

Naast de standaard profielen die worden getoond kun je ook interessante mensen vinden in het Standouts-deel. In deze sectie van de app zie je specifieke onderdelen van profielen die je interesse zouden kunnen wekken. Swipen is in dit deel wel mogelijk, maar alleen om van het ene naar het andere onderdeel door te gaan. Bij interesse tik je op het onderdeel en kun je het volledige profiel van de ander bekijken.

Is er iemand die een onderdeel van je profiel heeft geliket? Je bepaalt zelf met wie je contact opneemt. Wanneer een like in een match verandert, kun je het gesprek terugvinden in het Matches-gedeelte van de app. Heb je een gesprek gemist omdat je inbox op een overvolle wachtkamer lijkt? Hinge laat je duidelijk weten wanneer het jouw beurt is om te reageren. Het is een vriendelijk duwtje in de rug dat helpt om onbedoelde ghosting te voorkomen.

We Met

De missie van Hinge stopt niet wanneer twee mensen nummers uitwisselen en de app verlaten. De functie ‘We Met’ helpt Hinge je datingreis te begrijpen als je met anderen afspreekt die je in de app hebt leren kennen. Een paar dagen na het uitwisselen van telefoonnummers vraagt Hinge je daarom of op een date bent geweest en of je date het type persoon is dat je graag nog een keer zou willen zien. Als je aangeeft dat je geen tweede date wilt met je match, gebruikt Hinge die informatie bij het aanbevelen van nieuwe mensen. Op deze manier kan de app in de toekomst betere aanbevelingen doen.

hinge likes

Onze beoordeling van Hinge

Dus daar zat ik dan, gewapend met mijn smartphone, klaar om de wereld van Hinge binnen te duiken. Het eerste dat me opviel, was het strakke en frisse design van de app. Modern, maar niet overdreven, en zeker aangenaam voor het oog. De minimalistische stijl moet je liggen, ik hou persoonlijke van iets meer kleuren.

Met een soepele slide naar rechts was mijn profiel in een handomdraai klaar. Echt, een kind kan de was doen. De profielen op Hinge zijn duidelijk bedoeld voor mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie. Geen vage hints of onduidelijke signalen; alles is recht voor zijn raap. Maar wacht even, hier komt de twist: er is geen swipen. Ja, je leest het goed, geen swipen. Dit geeft je de kans om echt even stil te staan bij wie je leuk vindt. Het is een bewuste keuze, geen impulsieve veeg naar links of rechts. Dit toont aan dat Hinge waarde hecht aan kwaliteit boven kwantiteit.

Nu moet ik wel zeggen dat het aantal gebruikers een beetje aan de lage kant lijkt. Vooral minder Nederlanders dan ik gewend ben op andere apps. Het is alsof je door een lege straat loopt waar nog maar weinig winkels open zijn. Toch, laat je hierdoor niet ontmoedigen. Minder kan soms juist meer zijn.

En dan nog iets over die betaalde features. Die worden wel erg in je gezicht geduwd. Alsof je op een gratis festival rondloopt, maar bij elk optreden wordt gevraagd of je een VIP-ticket wilt kopen. Ja, het kan je ervaring soepeler maken, maar het is geen must. Je kunt ook prima uit de voeten met de gratis features. Ik beoordeel Hinge met een 4,2. Het is een krachtige app die ik zonder aarzeling zou aanraden aan iedereen die serieus op zoek is naar een relatie.

Beoordeling vond plaats in september 2023 door Thomas Lammers.

Voor wie is het?

Hinge gelooft in liefde. Het is de rode draad in alles wat de makers van de app voor ogen hebben. Niet verrassend is Hinge dus een app dat helpt bij het vinden van echte, zinvolle connecties. Hun doel is in ieder geval om een gemeenschap te creëren waar iedereen liefde kan vinden. Het is dus geen hook-up app, plek voor one-night stands of om een friend with benefits te regelen.

Liefde houdt geen rekening met leeftijd, huidskleur of geslacht. Daarom geloven bij Hinge ook in diversiteit. Iedereen is welkom, welke seksuele voorkeur of genderidentiteit je ook hebt. De enige voorwaarde is wel dat je ouder dan 18 jaar bent, want minderjarigen worden niet toegelaten op de datingapp.

Gratis en betaald

Hinge is er trots op dat ze de reguliere versie van de app helemaal gratis kunnen aanbieden. Je kunt de Hinge-app voor iOS of Android downloaden in een appstore, installeren, aanmelden en profielen bekijken: het is allemaal gratis. Dat geldt ook voor de broodnodige functies van liken, matches en berichten uitwisselen. Maar Hinge is niet volledig gratis.

Als je toegang wilt tot de geavanceerde functies, kun je je abonneren op het Preferred-lidmaatschap van Hinge. Met dit lidmaatschap krijg je meer mogelijkheden en opties tot je beschikking. Naar dit Preferred-abonnement kun je ook Boosts en Roses kopen om beter op te vallen.

Preferred

Met het Preferred-lidmaatschap kun je van precies dezelfde functies gebruikmaken als bij het gratis lidmaatschap en meer. Je krijgt extra filters voor lengte, of iemand kinderen heeft, of iemand kinderen wil, politiek, drinken, roken, marihuana en drugsgebruik. Maar ook verwijdert dit lidmaatschap ook de like-limiet van acht per dag.

Als Preferred Member krijg je verder een onbeperkt aantal Likes om te gebruiken en het dubbele aantal Standouts zijn zichtbaar in het betreffende deel van de app. Tot slot krijg je ook de mogelijkheid om iedereen die jou leuk vindt tegelijkertijd te zien in één overzichtelijke weergave.

Boost

Boost is een feature van Hinge die je profiel een uur lang zichtbaar maakt voor meer gebruikers. Een Superboost maakt je profiel voor een periode van 24 uur zichtbaar voor meer gebruikers. Aan het einde van de Boost-periode zie je een pop-up die zegt dat je Boost klaar is. Andere gebruikers zien niet dat je Boost hebt gekocht of dat je profiel wordt geboost.

Roses

Roses zijn een functie waarmee je kunt laten weten dat je iemand echt leuk vindt. Als je iemand in je Discover- of Standouts-rij ziet, kun je een roos versturen. Rozen verschijnen bovenaan iemands Likes You-scherm, zodat ze niet gemist kunnen worden. Handig als je verwacht dat iemand de keuze heeft uit veel kandidaten.

Hinge-leden krijgen elke week één gratis roos. Houd er rekening mee dat gratis rozen zich niet opstapelen zodat je er meerdere hebt als je ze niet gebruikt. Als je de wekelijkse roos niet gebruikt in een week, heb je daaropvolgende week ook gewoon één gratis roos tot je beschikking. Meer rozen kopen is natuurlijk ook mogelijk. En in tegenstelling tot de gratis rozen vervallen deze niet totdat je ze gebruikt.

hinge roses

Prijzen

Het Preferred lidmaatschap van Hinge is verkrijgbaar met een looptijd van 1, 3 of 6 maanden. Het is dus een abonnement die je aangaat wanneer je een lidmaatschap van Hinge neemt. Hoe langer de periode die je kiest, hoe goedkoper het gemiddelde tarief per maand. Dit zijn de prijzen van het lidmaatschap:

 • 1 maand voor 30,99 euro
 • 3 maanden voor 59,99 euro (19,99 euro p/m)
 • 6 maanden voor 89,99 euro (14,99 euro p/m)

Houd er rekening mee dat de abonnementen van Hinge automatisch worden verlengd voor dezelfde periode. Dit zijn de prijzen van de Boosts en Roses:

Boost
 • 10,99 euro per stuk
 • 27,96 euro per 3 stuks (9,32 euro per stuk)
 • 40,95 euro per 5 stuks (8,19 euro per stuk)
 • 19,99 euro per stuk Super Boost
Roses
 • 9,96 euro per 3 stuks (3,32 euro per stuk)
 • 30,96 euro per 12 stuks (2,58 euro per stuk)
 • 74,50 euro 50 stuks (1,49 euro per stuk)

App en website

Om Hinge uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden. Hinge is beschikbaar voor alle iOS- en Android-toestellen. Inloggen kan alleen met je Facebook-account of telefoonnummer. De Hinge app is gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik.

App StoreGoogle Play

3 beste alternatieven

Hinge is voor Nederlandse gebruikers op dit moment niet de beste keuze. Vanwege het geringe aantal gebruikers zijn er betere alternatieven die én meer gebruikers hebben én meer gericht zijn op Nederlanders. Daarom raden wij een van deze datingplatforms aan:

Veiligheid en betrouwbaarheid

Bij Hinge is er geen ruimte voor discussie als het gaat om respect. Wie geen respect toont aan andere leden loopt het risico om verbannen te worden van het platform. Dat wil zeggen: pesten, intimideren, bedreigen en beledigen zijn allemaal onaanvaardbaar op Hinge. De datingapp zelf zegt dat er een nultolerantiebeleid is voor deze vormen van respectloos gedrag. Of het nu om racisme gaat, seksisme, homofobie, transfobie of iets anders: wanneer jij je daarmee bezighoudt, word je meteen permanent verbannen van Hinge.

Krijg je te maken met dergelijk gedrag? Rapporteer het dan meteen aan de medewerkers van de app. Iemand melden is een anonieme en permanente actie. Je zult hun profiel niet meer zien, en zij zullen die van jou ook niet meer zien. Wanneer je een profiel rapporteert, verdwijn je meteen uit de lijst van dat lid. Ze kunnen het gesprek of de match dan niet meer bekijken of ophalen.

Het uitvoerige aanmeldingsproces voorkomt al veel problemen met profielen die niet echt zijn. Maar als er dan toch profielen doorheen komen, dan heeft het datingsysteem van Hinge beperkingen voor deze profielen omdat ze eenvoudig gerapporteerd kunnen worden. Als je met andere singles op Hinge matcht kun je de volledige voor- en achternaam van de persoon zien.

hinge like

Over Hinge

Datingapps zijn geen nonprofitorganisaties. Het zijn bedrijven die grof geld willen verdienen aan singles die hun hart aan iemand willen verliezen. De paradox is echter dat datingapps nauwelijks geld zouden verdienen als singles meteen de ware zouden vinden. Want als dat het geval zou zijn, dan zouden ze maar kort op de app verblijven. De gebruikersaantallen zouden drastisch afnemen, niemand zou langdurig een abonnement nemen op de premiumfuncties en daarmee zouden ook de inkomsten dalen. Dat is wat geen enkele datingapp wil, behalve Hinge. Althans, dat wordt gesuggereerd met de slogan ‘Designed to be Deleted’.

Volgens de CEO van het datingapp, Justin McLeod, zijn de singles Tinder een beetje zat. Dit zorgt voor de vraag naar wat nieuws en Hinge denkt daar het antwoord op gevonden te hebben. Al voor de datingapp live ging waren er al 7.000 leden die zich aangemeld hadden voordat de officiële lancering een feit was. Waar Hinge zich op onderscheid is dat het gebruik maakt van een serieus systeem om tot de beste matches te komen.

hinge

Beoordeel Hinge

Alle beoordelingen van Hinge

4,0
Rated 4,0 out of 5
4,0 van 5 sterren (op basis van 6 reviews)
Uitstekend17%
Heel goed67%
Gemiddeld16%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Interessante gesprekken

Rated 5,0 out of 5
26 april 2024

Ik vind dat de gesprekken die ik heb op Hinge vaak interessanter zijn dan op andere datingapps. De profielvragen helpen je om een beter beeld te krijgen van iemands persoonlijkheid en interesses

Sander
Gecontroleerd

Weinig gebruikers

Rated 3,0 out of 5
23 april 2024

Het enige nadeel van Hinge is dat er niet zoveel gebruikers zijn als op andere apps. Zo lijkt het, tenminste. Dit kan het wat moeilijker maken om nieuwe mensen te ontmoeten en matches te vinden

Emma
Gecontroleerd

Serieuze intenties

Rated 4,0 out of 5
7 april 2024

Hinge lijkt gericht op serieuze relaties, maar het aantal matches kan beperkt zijn. Dat is mijn ervaring. Ik zit er vooral op omdat ik klaar ben met ONS en FWB’s. Het is tijd voor een echte relatie

DaanV
Gecontroleerd

Originele vragen

Rated 4,0 out of 5
7 maart 2024

Met originele vragen op je profiel en gevarieerde matches moet ik zeggen dat ik wel tevreden ben

Raus
Gecontroleerd

internationaal

Rated 4,0 out of 5
20 januari 2024

perfect voor expats. ik gebruik het veel als ik voor werk in engeland ben. veel internationale gebruikers

JeroenP
Gecontroleerd

Swipen is anders

Rated 4,0 out of 5
23 september 2023

Goeie app, veel serieuze mensen en weinig gedoe. Het is even wennen, maar als je het door hebt, is het best oké. Zeker een aanrader

Thomas
Gecontroleerd