Home Hinge

Hinge

hinge
Hinge noemt zichzelf maar al te graag “The Relationship App” en met deze nieuwe insteek wil het de datingmarkt veroveren. In een drukke markt van dating apps die allen zeggen iets nieuws te brengen is Hinge daadwerkelijk anders dan de andere apps. Om zich te onderscheiden draait het bij Hinge om je vriendennetwerk. Geen willekeurige matches met personen die je totaal niet kent of geen enkele connectie mee hebt; Hinge koppelt je alleen aan mensen in je eigen netwerk.

Hinge is in Nederland nog niet zo bekend en dat is meteen een reden om niet voor Hinge te kiezen maar voor een dating app met meer Nederlanders. Hoewel Hinge een uniek kenmerk heeft door de connectie te leggen met je vrienden, heb je er niet veel aan als er niet genoeg leden actief zijn. Als je netwerk niet groot is, of je wil meer singles tegenkomen, dan kun je beter kiezen voor een datingapp zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Hinge?

Net als veel andere dating apps is er een koppeling met Facebook. Hinge gaat nog een stapje verder, de basis van de app draait namelijk om je Facebook vrienden. Om lid te kunnen worden is minimaal één vriend nodig die de app al gebruikt. Als je dat niet hebt, dan wordt het wat lastig. Je kunt dan iemand uitnodigen om ook lid te worden van de app. Dit systeem van lid worden werkt goed om de app te promoten maar het biedt ook een bepaalde mate van veiligheid.

hinge appIn tegenstelling tot Tinder gebruikt Hinge je locatie veel minder en richt het zich volledig op je vriendennetwerk. Dit is een pluspunt voor veel vrouwen die veilig willen daten. Doordat de voorgestelde matches vrienden van vrienden zijn is er al meteen soort van verificatie; de gemeenschappelijke vriend. Dit geeft je de mogelijkheid om je vriend na te vragen hoe de persoon in het echt is. Een dergelijke feature mist bij Tinder en andere dating apps die je koppelen compleet vreemde singles.

Een profiel aanmaken? Bij Hinge hoef je daar geen tijd aan te besteden. De app doet het werk voor je. Zo worden je interesses uit je Facebook profiel gehaald net als je foto’s. Dit bespaart je tijd maar het geeft je aan de andere kant weinig ruimte om op te vallen tussen de andere leden.

Je krijgt niet meteen al je matches na elkaar maar maximaal slechts enkele matches per dag. Dit voorkomt dat je alle matches binnen één dag afkeurt zonder je goed te verdiepen in de potentiële kandidaten. Je kunt de voorgestelde matches afkeuren of leuk vinden. Tijdens het keuren van je matches kun je eventueel de gemeenschappelijke vriend vragen wat hij of zij van je match vindt. Dit is wat anders dan direct via de app contact te leggen en maakt het voor veel singles wat menselijker om iemand te leren kennen. Met deze optie brengt Hinge online daten naar de realiteit: online iemand zoeken die bij je past en via de “echte” kanalen contact leggen.

Berichten versturen

Bij Hinge kunnen andere singles alleen berichten naar je versturen als je een match hebt. Dit betekent dat je geen ongewenste en onverwachte berichten ontvangt van mensen die je niet kent. In de app kun je meteen zien waar iemand naar op zoek is. Dat geeft vooraf al wat meer duidelijkheid over de bedoelingen van de persoon. Waar Tinder meer gezien wordt als een app om snel af te spreken ligt de focus bij Hinge net wat meer op het vinden van een vaste relatie.

Hinge app

Om Hinge uit te proberen moet je uiteraard de app downloaden. Hinge is beschikbaar voor alle Apple smartphones en Android toestellen. Inloggen kan alleen met je Facebook account. Hinge lijkt behoorlijk veel op Tinder maar met een aantal kleine nuances. Als je alleen naar de interface kijkt van de app dan is er niet veel anders. Het lijkt zelfs wel het kleine broertje van Tinder. De Hinge app is gebruiksvriendelijk is makkelijk in gebruik.

Tinder App StoreTinder Google Play

Veiligheid

Het datingsysteem van Hinge heeft beperkingen voor fake accounts doordat het moeilijk is om een fictief persoon te creëren zonder echte vrienden. Je ziet hiernaast de volledige voor- en achternaam van de persoon inclusief de leeftijd en gemeenschappelijke vrienden. Je kunt zelfs zien waar iemand werkt; wat van het Facebook profiel geplukt wordt. De foto’s die je gebruikt in de dating app kunnen alleen gedownload worden vanuit je Facebook account.

Over Hinge

Volgens de CEO van het datingapp, Justin McLeod, zijn de singles Tinder een beetje zat. Dit zorgt voor de vraag naar wat nieuws en Hinge denkt daar het antwoord op gevonden te hebben. Al voor de datingapp live ging waren er al 7000 leden die zich aangemeld hadden voordat de officiële lancering een feit was. Waar Hinge zich op onderscheid is dat het gebruik maakt van je Facebook vriendenlijst om tot de beste matches te komen. Hinge zoekt namelijk singles voor je uit die dicht bij je sociale netwerk te vinden zijn. Zo kan Hinge op basis van je Facebook vriendenlijst je verbinden met vrienden van vrienden.