Home Dating apps Tinder Super Like: wat is het, hoe werkt het en is het effectief?

Tinder Super Like: wat is het, hoe werkt het en is het effectief?

4 minuten leestijd
0
tinder app

Tinder is een gratis app, met de optie om een betaald lidmaatschap te nemen. Met de gratis app kun je in principe alle basisfuncties van Tinder gebruiken. Het bekende swipen en liken van profielen is in de gratis versie gewoon mogelijk, evenals het uitwisselen van berichten als er een match is. Maar als je voor Tinder betaalt in de vorm van het betaalde Plus abonnement dan heb je de beschikking over extra functies. De Tinder Super Like is er daar één van. Wat de Tinder Super Like precies is en wat je ermee kunt doen?

Wat is de Super Like?

De Super Like van Tinder is bedoeld om iemand extra aandacht te geven door te benadrukken dat je deze persoon echt heel leuk vindt. Het is ervoor bedoeld om de speciale profielen te laten weten dat er meer dan een normale interesse is en eerder een bovengemiddelde interesse. Met de Super Like functie kun je iemand laten weten dat je hem of haar superleuk vindt. Als gratis lid kun je het gebruiken maar uiteraard ook als je een Plus of Gold abonnement hebt. Met het gratis lidmaatschap krijg je elke dag slechts één Super Like per dag, met een Plus of Gold lidmaatschap krijg je er vijf per dag. Dit is de commercial die uitgezonden werd toen de Super Like geïntroduceerd werd.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe werkt het?

Je geeft een Super Like aan een profiel door naar boven te swipen of op de blauwe ster te tikken die bij het profiel getoond wordt. De like wordt uitgedeeld en als de ontvanger notificaties heeft ingeschakeld krijgt hij of zij er meteen een melding van: Iemand heeft een Super Like gegeven. De praktijk wijst uit dat de meeste mensen zo nieuwsgierig zijn wie dat dan geweest is dat ze meteen de app openen om dat te checken.

Eenmaal de app geopend ziet de persoon het volgende: op het moment dat hij of zij moet beslissen om rechts te swipen, verschijnt je profiel op het scherm met een blauwe rand en ster onder de profielfoto. Hierdoor kun je zelf makkelijk zien wie je een Super Like heeft gegeven. Als de persoon je profiel voorbij ziet komen met de blauwe rand, en hij of zij veegt naar rechts, dan zijn jullie direct een match.

Of de Super Like een succesvolle zet is moet natuurlijk nog maar blijken, maar de eerste stap is in ieder geval gezet. Het is nu aan de ander om te bepalen of hij of zij met je in gesprek wil gaan.

Wat zijn de resultaten?

Onderzoek van Tinder zelf heeft aangetoond dat de Super Like succesvol is voor de gebruikers die het getest hebben. Volgens Tinder heb je drie keer meer kans op een match als je een Super Like verstuurd1. Daar blijft het niet bij. Chatgesprekken die zijn begonnen aan de hand van een Super Like duren gemiddeld 70% langer dan een gesprek dat door een normale match is ontstaan.

resultaten

Geen garantie voor succes

Het uitdelen van een Super Like geen garantie voor succes. De ander kan tot de conclusie komen dat je echt zijn of haar type niet bent en dat er dus geen behoefte is aan contact. Daarnaast kan het zo zijn dat er wel een berichtje komt en dat al snel duidelijk wordt dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen als je misschien had gehoopt. Als de ander aangeeft het contact niet voort te willen zetten dan zal je dat hoe dan ook moeten accepteren. Gelukkig zijn er op Tinder genoeg andere leuke mannen en vrouwen te vinden waar je je aandacht op kunt richten.

Zet je Super Like verstandig in

Wanneer je niet de betaalde versie van Tinder gebruikt heb je dus maar één Super Like per dag. Het is dus aan te raden om hier zuinig mee om te gaan en de Super Like niet zomaar aan iemand te geven. Je kunt dit per persoon ook maar één keer doen om te voorkomen dat je iemand die daar niet van gediend is kunt gaan stalken en bombarderen met Super Likes.

Bovendien kun je geen Super Likes “opsparen” door enkele dagen geen Super Likes te versturen. Wanneer je dit doet dan heb je na enkele dagen niet meer Super Likes tot je beschikking maar heb je er nog steeds één. Elke dag krijg je een nieuwe Super Like die aan het einde van de vernieuwd wordt door een nieuwe Super Like. Zo heb je als gratis lid altijd slechts één Super Likes per dag tot je beschikking. Net als het aantal likes per dag is ook het aantal Super Likes per dag beperkt voor gratis leden.

Super Likes kopen

Het is mogelijk om extra Super Likes te kopen in verschillende pakketten. Om extra Super Likes te kopen tik je op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm en ga je naar Instellingen > Ontvang meer Super Likes. De Super Likes die je apart bijkoopt zijn onbeperkt geldig en kunnen op elk moment gebruikt worden.

Is het een Plus of Gold abonnement waard?

Nu vraag je je misschien af of je vanwege het kunnen sturen van Super Likes de Plus versie zou moeten nemen. Die vraag is niet simpel te beantwoorden. Als je zonder de Super Like te gebruiken al veel matches scoort dan is het waarschijnlijk niet nodig om speciaal voor de Super Like een abonnement te nemen. Het is een afweging van kosten versus resultaat.

Als je het maximale rendement wilt behalen uit je Tinder ervaring en het leuk vindt om mensen die je leuk vindt dit beter te laten weten dan is de Super Like een functie die je niet mag missen. Als je echter op een budget leeft en geregeld de dubbeltjes moet omdraaien terwijl je genoeg matches hebt dan is het niet zo nodig. Of de Super Like een abonnement waard is? Dat zul je voor jezelf moeten bepalen.
De kosten van het Tinder Plus en Gold abonnement zijn als volgt, mocht je het overwegen om de Tinder Super Like te benutten:

Tinder Plus, Gold en Platinum (30+ jaar)

MaandenTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€14,83€22,24€29,66
6€7,42€10,01€14,83
12€4,94€6,67€9,27

Tinder Plus en Gold

Het bedrijf achter Tinder verdient geld als je het Plus of Gold lidmaatschap neemt en dus is het de makers er veel aan gelegen om je over te halen dat te doen. Hoe kan dat nu beter dan je toegang te geven tot een aantal functies die je superkrachten geven. De Tinder Super Like is op deze manier één van de functies waar Tinder inkomsten uit haalt.

De extra functies zijn vooral bedoeld om op te vallen en je te onderscheiden van de massa. Omdat veel singles de Tinder app gebruiken is de kans groot dat je profiel niet opvalt, je weinig likes krijgt en ook maar weinig matches scoort. Door te betalen voor je tijd bij Tinder vergroot je je kansen en krijg je meer tools tot je beschikking om meer matches te krijgen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…