Wat is Tinder Rewind? Hoe het ongedaan maken werkt, kosten en uitleg

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Daar zit je dan met de handen in het haar. Je enthousiasme voor het Tinder-spel is acuut verdwenen nadat je zojuist per ongeluk naar links veegde, terwijl je rechts bedoelde. Verloren kijk je naar het scherm. Wat een match made in heaven had moeten zijn, veranderde door je vingervlugheid in een definitieve afwijzing. Was er maar een manier om terug te gaan in de tijd en het profiel opnieuw te beoordelen – deze keer wel met een vloeiende beweging naar rechts.

Als je bekend bent met de werkwijze van Tinder, dan weet je dat er geen weg terug is. Een swipe naar links stuurt het profiel naar een plek waar je het nooit meer ziet. Tenzij je gebruikmaakt van een feature die Rewind wordt genoemd, een functie waarmee je de laatste swipe ongedaan kunt maken. We vertellen je meer over Tinder Rewind: hoe het werkt, wat het kost en of het je geld waard is.

Wat is Tinder Rewind?

Tinder Rewind is een van de allereerste (betaalde) features die Tinder toevoegde aan de app. Inmiddels zijn er al tientallen extra features bijgekomen, maar in 2015 – toen Rewind werd geïntroduceerd – waren er nog helemaal geen betaalde features. Samen met Paspoort was Rewind onderdeel van het eerste betaalde lidmaatschap van de datingapp, Tinder Plus.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Rewind is een feature van de Tinder-app die het mogelijk maakt om de laatste swipe te herstellen. Je kunt er de laatste veeg naar rechts of links mee ongedaan maken. En niet onbelangrijk: je kunt daarna opnieuw een keuze maken. Met Rewind kun je dus een gemaakte fout herstellen.

Als je weer eens met de handen in het haar zit omdat je te snel een profiel afkeurde, dan kan Rewind je redding zijn. Volgens Tinder was het ooit een van de meest gevraagde features die gebruikers graag wilden gebruiken. En Tinder zou Tinder niet zijn als het niet volledig inspeelde op de vragen en behoeften van de gebruikers. Rewind werd dus al snel aan de app toegevoegd als onderdeel van het eerste abonnement en later ook als onderdeel van alle Tinder-abonnementen.

“Als je per ongeluk naar links hebt geveegd op iemand die je wilt leren kennen, zijn ze niet langer voor altijd verloren in de Tindersphere.” – Tinder

Hoe werkt het?

Tinder Rewind is een simpele feature om te gebruiken. Het is werkelijk zo simpel als een tik op een button. In de Tinder-app is het de linkerbutton met een cirkelvormig en oranje pijl-icoon. Dit is hoe het werkt:

  1. Tik op het oranje cirkelvormige pijl-icoon
  2. Maak opnieuw een keuze

Herstel van fouten

Je veegt naar links, je veegt naar links en nog maar eens naar links. De profielen die je beoordeelt geven je geen reden om naar rechts te vegen. Voor je het weet ben je zo gewend aan de veegbeweging naar links dat je die ene leuke single óók naar links veegt. Dat was niet de bedoeling, denk je. Maar waar je ook zoekt in de Tinder-app, je ziet nergens de instelling om de laatste swipe ongedaan te maken. Totdat je de oranje button eens probeert, want dat is de button waarmee dat wel kan. Met Rewind kun je de fouten herstellen die je niet wilde maken.

Voordelen van Rewind
  • Je kunt twijfels wegnemen
  • Je kunt fouten herstellen
  • Je krijgt een tweede kans

Wat kost het?

Rewind is al sinds jaar en dag onderdeel van een betaald lidmaatschap. Alle gebruikers die niet hebben betaald voor een Tinder lidmaatschap hebben pech. De functie om de laatste swipe ongedaan te maken is niet los beschikbaar. Het is niet te gebruiken in ruil voor een eenmalige vergoeding. Zonder een betaald lidmaatschap gaat het profiel van die ene single voorgoed verloren in de oneindige stapel van Tinder-profielen. Het is dus echt alleen te gebruiken als je een betalend lid bent en een Tinder Plus, Gold of Platinum-abonnement hebt.

Beschikbaar:

De goedkoopste manier om Tinder Rewind te kunnen gebruiken is met het Tinder Plus-abonnement. Van de drie beschikbare abonnementsvormen is dit de variant met het laagste tarief. Rewind is echter onderdeel van alle abonnementen die Tinder heeft. Dit zijn de prijzen van de Tinder-lidmaatschappen:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66
Let op

Alle abonnementen van Tinder worden automatisch voor dezelfde periode verlengd. Als je bijvoorbeeld het Tinder Gold-abonnement neemt voor een periode van zes maanden, dan wordt dit abonnement na de vervaldatum voor dezelfde periode verlengd. Houd daar rekening mee als je niet voor onverwachte kosten wilt komen te staan.

Is Tinder Rewind het geld waard?

Of Tinder Rewind het waard is om ervoor te betalen, is een persoonlijke keuze. Als je de gewoonte hebt om gedachteloos te swipen en veel ‘fouten’ maakt die je zou willen herstellen, dan kan Rewind het geld waard zijn. Dat wil echter nog niet meteen zeggen dat je na het herstellen van de foutieve swipe meteen een match hebt. Daarvoor moet de ander natuurlijk ook naar rechts vegen.

Voor de meeste mensen is de mogelijkheid om swipes te herstellen de kosten van een abonnement niet waard. De Rewind geeft je immers geen groot voordeel. Het geeft je alleen de mogelijkheid om iets te doen dat je vlak daarvoor ook al hebt gedaan. Je zou ook gewoon beter kunnen opletten tijdens het swipen. Daarmee zou je de maandelijkse kosten van het Tinder Plus-abonnement kunnen besparen.

Kortom, de laatste veeg ongedaan maken is alleen nuttig als je er veelvuldig gebruik van zou maken. En zelfs dan is het discutabel om alleen voor deze functie Tinder Plus, Gold of Platinum te nemen.

lexa

Alternatief voor Tinder

Niet tevreden met Tinder? Of vind je het belachelijk dat je overal voor moet betalen bij deze app? Dan is het goed om te weten dat er andere datingapps zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app is kun je bladeren door profielen en zonder te matchen een bericht versturen.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie