Wat is het verschil tussen Tinder Plus, Gold en Platinum?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
9 minuten leestijd

Tinder, de datingapp, is de bekendste app in de online datingwereld. In landen zoals Nederland heeft de app deze naamsbekendheid snel kunnen opbouwen omdat het een gratis app was. Maar Tinder is nu niet meer gratis. Althans, niet helemaal. En daar kom je al snel achter als je de app gebruikt.

Ondanks het feit dat de basisfuncties van swipen, matchen en chatten nog steeds gratis zijn, geldt dat niet voor alle opties. Van Paspoort en Rewind tot elke dag een nieuwe selectie Top Picks: de meeste opties zijn alleen beschikbaar als je voor Tinder betaalt. Daar is een lidmaatschap voor nodig: Tinder Plus, Gold of Platinum.

Elk van de drie lidmaatschappen heeft z’n voordelen, waarbij Plus het minst kost en Platinum het meest. Gold zit er tussenin. Zowel de opties en functies verschillen als de prijzen. Ze hebben allemaal de intentie om de Tinder-ervaring beter te maken, maar wat zijn nu precies de verschillen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Moet je Tinder Plus nemen vanwege de lagere tarieven of is Platinum het geld waard? Of ben je beter af met het Gold-abonnement? We leggen de verschillen uit.

Wat is het verschil?

De abonnementen van Tinder verschillen in prijs en mogelijkheden. Hoe meer mogelijkheden, hoe hoger de prijs. Van de drie abonnementsvormen is Tinder Plus de instapvariant met de minste mogelijkheden en de laagste prijs. Tinder Gold is een upgrade van Tinder Plus met precies dezelfde mogelijkheden én vier extra functies. Tinder Platinum is vervolgens weer een upgrade van Tinder Gold met dezelfde opties als Plus en Gold, maar met drie extra features die je kunt gebruiken. Kortom, zo moet je de abonnementen van Tinder zien:

Welke moet ik nemen?

Als je een keuze moet maken tussen deze drie abonnementen, dan gaat het vooral om de features die jij wilt benutten. Geen features van Platinum nodig? Dan is Plus of Gold waarschijnlijk een betere keuze, omdat deze goedkoper zijn. Als je de features van Gold echter ook niet zal gebruiken, dan is Plus voldoende. Om de verschillende features per abonnementen duidelijk te maken, hebben we dit overzicht gemaakt:

Featurestinder icontinder plustinder goldtinder platinum
Swipen, matchen, chattentinder icon redtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Controle over profieltinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Onbeperkte Likestinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Paspoorttinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Rewindtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Advertenties verbergentinder icon redtinder icon goldtinder icon black
5 gratis Super Likes per weektinder icon goldtinder icon black
1 gratis Boost per maandtinder icon goldtinder icon black
Zien wie jou leuk vindttinder icon goldtinder icon black
Elke dag nieuwe Top Pickstinder icon goldtinder icon black
Vóór matchen bericht versturentinder icon black
Likes krijgen voorrangtinder icon black
Verstuurde likes bekijkentinder icon black

Uitleg van alle betaalde Tinder-features

Is het niet duidelijk wat al deze betaalde features betekenen? We hebben ze één voor één onder de loep genomen en een samenvatting gemaakt. Per betaalde feature geven we aan of deze beschikbaar is met Tinder Plus, Gold of Platinum.

1. Paspoort

Beschikbaar:
Met Paspoort kun je je locatie naar wens aanpassen zodat je kunt vegen vanuit een ander land of stad. Hoewel je deze functie misschien niet optimaal kunt benutten als je in de buurt zoekt, kan het wel heel handig zijn als je je dates al wilt regelen vóórdat je ergens aankomt, bijvoorbeeld op je vakantieadres.

2. Rewind

Beschikbaar:
Met Rewind kun je gebruikmaken van de button waarmee je terug kunt gaan naar het vorige profiel. Oftewel, met deze functie kun je de laatste swipe opnieuw doen. Dit is vooral handig als je snel aan het swipen bent en iemand per ongeluk naar links veegt terwijl je naar rechts had willen vegen. Als gratis lid heb je pech, want de swipe is dan definitief. Maar als betalend lid kun je deze fout herstellen.

3. Onbeperkte Likes

Beschikbaar:
Als gratis gebruiker van de Tinder-app krijg je te maken met een like-limiet. Swipe te vaak naar rechts op een dag en je kunt geen profielen meer liken. Je moet vervolgens wachten tot de dag voorbij is om door te kunnen gaan met swipen. Met een betaald abonnement is er geen enkele beperking. Je kunt swipen – op hoge snelheid – zonder een limiet te bereiken.

4. Controle over je profiel

Beschikbaar:
Leden die betalen voor Tinder krijgen meer controle. De leeftijd en afstand kunnen verborgen worden voor anderen en jij bepaalt wie jouw profiel te zien krijgt. Stel bijvoorbeeld in dat alleen degenen die jij naar rechts hebt geswipet jouw profiel kunnen bekijken. Je krijgt ook meer controle over wie jij ziet in de stapel voorgestelde profielen. Stel in dat je alleen de recent actieve gebruikers wilt zien of laat het over aan de standaard sortering van Tinder.

5. Geen advertenties

Beschikbaar:
Als gratis gebruiker komen er geregeld advertenties voorbij in de app. Bijvoorbeeld tussen de profielen door als je aan het swipen bent. Deze verdwijnen als je een betaald lidmaatschap neemt.

6. Super Likes en Boosts

Beschikbaar:
Een gratis Super Like of Boost ontvangen? Dat is alleen mogelijk als je Gold of Platinum neemt. Bij elk van deze abonnementen krijg je vijf gratis Super Likes per week en één gratis Boost per maand. Met een Super Like val je meer op als iemand leuk vindt en wordt dat getoond met een blauw symbool. Met de Boost-functie wordt je profiel voor een korte periode bovenaan de lijst gezet voor gebruikers bij je in de buurt.

7. Elke dag nieuwe Top Picks

Beschikbaar:
Top Picks is een feature waarmee Tinder je de beste kandidaten toont. Op basis van het algoritme verzamelt de app alle gebruikers die het beste bij jou passen. Gebruikers met een Gold of Platinum-abonnement krijgen iedere dag een nieuwe selectie profielen te zien.

8. Zien wie jou leuk vindt

Beschikbaar:
Wil je tijd besparen en meteen weten wie jou leuk vinden? Met Tinder Gold en Platinum zie je in één overzicht alle gebruikers die jou naar rechts hebben geveegd. Aan jou de taak om deze profielen te filteren en te matchen met degenen die jij wel ziet zitten.

9. Notitie aan Super Like toevoegen

Beschikbaar:
Is een Super Like niet genoeg voor je? Als Platinum-abonnee kun je ook nog een bericht aan je Super Like toevoegen van maximaal 140 karakters. In de praktijk betekent dit dat je vóór het matchen al iets tegen een potentiële match kunt zeggen.

10. Likes met voorrang

Beschikbaar:
Als Platinum-lid word je als een VIP behandeld. Je hoeft niet achteraan in de rij aan te sluiten, want Tinder plaatst je vooraan in de rij. Bij alle profielen die jij liket word je als eerst getoond. Kortom, je krijgt voorrang op iedereen die geen Platinum-lid is.

11. Verstuurde Likes bekijken

Beschikbaar:
Wil je nog eens terugkijken naar alle likes die je hebt gegeven? Met Platinum kun je een overzicht bekijken met daarin alle likes die je in de afgelopen zeven dagen hebt gegeven.

Verschil in kosten

Als het instap-abonnement is Tinder Plus goedkoopst, daarna komt Gold en het duurste abonnement is Tinder Platinum. Voor alle abonnementen geldt dat het gemiddelde maandtarief daalt naarmate je het abonnement voor een langere periode neemt. Dit zijn de verschillen in kosten voor Tinder Plus, Gold en Platinum.

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66
Let op

Alle Tinder-abonnementen worden automatisch verlengd. Als de vervaldatum van de eerste periode is bereikt, wordt het abonnement met dezelfde periode verlengd. Beëindig het lidmaatschap voor het aflopen van de periode om geen extra kosten te maken.

lexa

Alternatief voor Tinder

Kosten de Tinder-abonnementen te veel geld voor je? Of wil je helemaal niet betalen voor de extra functies? Dan is het goed om te weten dat Tinder niet de enige datingapp is. Er zijn alternatieven voor Tinder. En van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. In tegenstelling tot bij Tinder is het bij Lexa niet nodig om te matchen vóórdat je berichten kunt versturen.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie