Wat is Tinder Gold? Hoe het werkt, kosten en uitleg

Michael Slender
Door Michael Slender
15 minuten leestijd

Toen Tinder in 2015 het Plus-abonnement introduceerde, was de app nog helemaal gratis. Er waren geen like-limieten en je kon swipen tot je vingers het begaven. Met de introductie van Tinder Plus kwam daar verandering in. Swipen was nog wel gratis, maar beperkt. Wilde je meer kunnen swipen? Of je laatste swipe ongedaan maken? Koop dan maar Tinder Plus, zo werd gezegd.

Dankzij dit eerste abonnement van Tinder kwamen de makers erachter dat gebruikers best wel bereid waren om te betalen voor extra functies en een betere ervaring. In ruil voor een kleine financiële bijdrage kregen ze toegang tot een aantal extra functies, zoals Rewind en Paspoort. Maar voor Tinder was dat niet genoeg en daarom volgde in de zomer van 2017 het tweede abonnement: Tinder Gold.

Wat is Tinder Gold?

Tinder Gold is in 2017 door Tinder geïntroduceerd als ‘A First-Class Swipe Experience’. Het is een betaalde abonnementsvorm van de populaire datingapp waarmee je toegang krijgt tot een aantal exclusieve features. In ruil voor een maandelijks bedrag kun je beschikken over verschillende features die je profiel populairder kunnen maken en voor meer matches kunnen zorgen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wij kennen jou. Je leeft in een wereld waar elk moment telt – waar snelheid gelijk staat aan succes, je bent altijd onderweg en je kunt je door niets laten afremmen. Vooral je Tinder-feed. Daarom hebben we Tinder Gold gemaakt, een service alleen voor leden, die onze meest exclusieve functies biedt. – Tinder

Tinder Gold is een upgrade van het Tinder Plus-abonnement. Het is in die zin een uitbreiding van het Plus-aanbod, met exact dezelfde features als Tinder Plus en meer. Voor de extra features die Gold te bieden heeft, betaal je daarentegen ook meer dan bij het Plus-abonnement. Tinder Gold zit qua prijs en mogelijkheden tussen Tinder Plus en Tinder Platinum in.

Hoe werkt het?

Tinder was ooit helemaal gratis. Swipen was onbeperkt. Liken was ongelimiteerd. En wat je verder ook deed in de app, het was gratis. Sinds het eerste abonnement van Tinder zijn de mogelijkheden voor gratis gebruikers echter steeds verder ingeperkt, terwijl de betalende abonnees steeds meer features tot hun beschikking kregen.

Zou jij tegen betaling willen zien wie jou leuk vindt? Of in ruil voor een vergoeding toegang krijgen tot een verkorte lijst met alleen de allerbeste kandidaten? Dan zou je Tinder Gold kunnen overwegen. Met Tinder Gold krijg je namelijk toegang tot precies dezelfde opties als Tinder Plus, zoals Paspoort en Rewind, maar ook over een aantal van deze features. We leggen uit hoe alle Gold-features werken.

1. Paspoort

Beschikbaar:
Tinder Paspoort is ideaal als je binnenkort ergens heen reist en op die plek al wat contacten wilt leggen. Met de paspoortfunctie kun je gebruikers vinden die wat verder weg zijn. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Je zou bijvoorbeeld in Amsterdam kunnen zoeken als je daar volgend jaar gaat studeren. Maar je kunt het ook gebruiken om matches te vinden in Bangkok als je enkele dagen later vertrekt naar de Thaise hoofdstad.

Met Paspoort kun jij niet alleen zoeken tussen de lokale matches in het gebied waarin je zoekt, zij zien jou ook in de zoekresultaten. Normaal gesproken – met een gratis lidmaatschap – kan dit niet, tenzij je in de buurt bent. Je kunt je locatie en de plek waar je zoekt echter allemaal wijzigen door de Passport-functie te gebruiken. Hiermee kun je in feite ‘doen alsof’ jij op dat moment in de buurt bent, terwijl je dat dus niet bent.

2. Rewind

Beschikbaar:
Heb je ooit iets te nonchalant geswipet en per ongeluk een kandidaat weggeveegd? Dacht je er toen ook aan dat je nog een tweede kans wilde? Met Rewind is dat mogelijk, de feature die het mogelijk maakt om je laatste swipe ongedaan te maken. In tegenstelling tot datingapps met een zoekfunctie, is Tinder zo gebouwd dat elke swipe definitief is. Tenzij je een betaald lidmaatschap hebt. Als je Tinder Gold hebt, kun je onbeperkt teruggaan naar de laatste kandidaat om je gemaakte keuze te herstellen.

3. Onbeperkte likes

Beschikbaar:
Als je tot op heden alleen maar gebruik hebt gemaakt van het gratis Tinder-lidmaatschap, dan ben je ongetwijfeld al in aanraking geweest met de vreselijke like-limiet. Met een gratis account kun je slechts op een beperkt aantal profielen per dag naar rechts swipen. Vanzelfsprekend kan dit een grote ergernis zijn als je net lekker bezig bent met swipen. Tinder Gold biedt uiteraard de oplossing.

Met de Gold-versie van het lidmaatschap krijg je toegang tot Unlimited Likes, oftewel, ongelimiteerde swipes naar rechts. Je kunt werkelijk zoveel naar rechts swipen als je wilt. Met Tinder Gold is er geen limiet.

4. Controle over je profiel

Beschikbaar:
Als onderdeel van Tinder Plus – en daarmee ook van Tinder Gold – kun je controleren wie wat precies van je ziet. Wil je niet dat je leeftijd of afstand getoond worden? Neem het betaalde lidmaatschap en je kunt het uitschakelen. Wil je niet gezien worden door mensen die jij niet geliket hebt? Dat kan ook.

Hiernaast kun je niet alleen meer controle krijgen over wat anderen te zien krijgen, maar ook wat jij zelf te zien krijgt. Je kunt bijvoorbeeld alleen de gebruikers tonen die recent actief zijn geweest in tegenstelling tot de ‘gebalanceerde aanbevelingen’ die Tinder standaard voorstelt.

5. Geen advertenties

Beschikbaar:
Tinder-abonnees die betalen voor het gebruik van de app worden niet lastiggevallen door advertenties. Deze worden standaard verborgen als je een van de abonnementen neemt. Met Tinder Gold kun je dan ook ongestoord swipen, zonder onderbrekingen door advertenties.

tinder gold

6. Vijf gratis Super likes per week

Beschikbaar:
Gebruikers die het Gold-lidmaatschap hebben krijgen vijf gratis Super likes per week. Dergelijke likes vallen meer op en worden weergegeven door een blauw symbool. Je ziet de Super Like onderaan het scherm wanneer je een profiel bekijkt. Als jij iemand meer dan gemiddeld leuk vindt, stuur dan een Super Like. Je profiel springt dan naar de voorkant van hun wachtrij, wat betekent dat de ander meteen opmerkt dat jij bovengemiddelde interesse hebt om te matchen.

Tinder Gold levert je vijf gratis Super Likes per week op. Dat wil zeggen: iedere week kun je gratis bij vijf mensen bovenop de stapel komen te liggen. En die mensen zullen dat zeker merken, want de Super Like is juist daarvoor bedoeld: om op te vallen.

7. Eén gratis Boost per maand

Beschikbaar:
Boost zijn nooit gratis op Tinder, tenzij je Tinder Gold of Tinder Platinum hebt. Dan krijg je er één gratis per maand. Wanneer je een Boost gebruikt wordt je profiel 30 minuten als eerste weergeven in jouw omgeving. Omdat opvallen voor sommige mensen nogal moeilijk is, kan een boost ervoor zorgen dat je zichtbaarheid wordt vergroot en je daardoor meer matches krijgt.

8. Elke dag nieuwe Top Picks

Beschikbaar:
Heb je geen zin om eindeloos te swipen langs profielen die zelden aan je eisen voldoen? Met de Top Picks-feature bespaar je jezelf tijd. Met deze functie kiest Tinder de beste kandidaten voor je uit. Elke dag ontvang je aantal nieuwe Top Picks om uit te kiezen. Deze topkeuzes zijn speciaal voor jou geselecteerd op basis van je veeggeschiedenis. Met andere woorden, het is Tinder die je op maat gemaakte voorstellen doet.

9. Zien wie jou leuk vindt

Beschikbaar:
Uiteindelijk komen we na een lange lijst met features uit bij het grootste voordeel van Tinder Gold: zien wie jou leuk vindt. Als er een feature is die Gold het geld waard maakt, dan is het dit wel. Zien wie jou naar rechts heeft geveegd? Dat is een superkracht. Het geeft je een compleet overzicht van elke persoon die jou leuk heeft geliket. Het enige wat jij nog hoeft te doen? Hun profiel bekijken en beslissen of je met deze persoon wilt matchen.

Tinder Gold’s succes is dan ook vooral te danken aan deze ene feature. Het bespaart je veel tijd met swipen, omdat je vooraf al weet wie jou leuk vindt. Je hoeft zelfs niet eens meer te swipen. Bekijk de lijst met mensen die jou leuk vinden, kies er aantal uit waarmee je wilt matchen, en swipen is overbodig.

Voordelen van Tinder Gold
  • Je kunt overal ter wereld matches zoeken
  • Je kunt ongelimiteerd naar rechts swipen
  • Je kunt de laatste swipe ongedaan maken
  • Je kunt je leeftijd en afstand verbergen
  • Je kunt instellen wie jouw profiel kan zien
  • Je kunt zelf bepalen wie jij wilt zien
  • Je krijgt 5 gratis Super Likes per week
  • Je ontvangt elke maand 1 Boost
  • Je ziet iedere dag nieuwe Top Picks
  • Je kunt zien wie jou leuk vindt

Wat kost het?

Tinder Gold is niet gratis. Net als alle andere Tinder-abonnementen kun je pas toegang krijgen tot de exclusieve functies als je Gold hebt gekocht. De prijzen zijn afhankelijk van waar je woont en voor welke periode je het abonnement afsluit. Hoe langer het abonnement, hoe lager de gemiddelde prijs per maand. Dit zijn de Tinder Gold-prijzen die op dit moment gelden:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66
Let op

Tinder Gold is een abonnementsvorm die automatisch wordt verlengd. Als de periode waarvoor je hebt betaald voorbij is, wordt het abonnement met dezelfde periode verlengd. Tenzij je de verlenging van het abonnement uitschakelt, maak je dus opnieuw kosten voor het Gold-lidmaatschap. Wil je dit voorkomen? Beëindig het betaalde lidmaatschap dan voordat het wordt vernieuwd.

Vergelijking met Plus en Platinum

Wil je weten wat nu precies het verschil is met de Plus- en Platinum-abonnementen? We hebben de diverse features van alle abonnementen op een rijtje gezet.

Featurestinder icontinder plustinder goldtinder platinum
Swipen, matchen, chattentinder icon redtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Controle over profieltinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Onbeperkte Likestinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Paspoorttinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Rewindtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Advertenties verbergentinder icon redtinder icon goldtinder icon black
5 gratis Super Likes per weektinder icon goldtinder icon black
1 gratis Boost per maandtinder icon goldtinder icon black
Zien wie jou leuk vindttinder icon goldtinder icon black
Elke dag nieuwe Top Pickstinder icon goldtinder icon black
Vóór matchen bericht versturentinder icon black
Likes krijgen voorrangtinder icon black
Verstuurde likes bekijkentinder icon black

lexa

Alternatief voor Tinder

Tinder Gold te prijzig? Of heb je het er gewoonweg niet voor over? Als je niet wilt betalen voor Tinder, weet dan dat er voldoende alternatieven zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa – een app die vooral in Nederland succesvol is.

App StoreGoogle Play

Veelgestelde vragen

Is Tinder Gold een abonnement?

Ja, Tinder Gold is een abonnement dat iedere maand, per zes maanden of per twaalf maanden wordt vernieuwd. Tenzij je het abonnement beëindigt, wordt het betaalde lidmaatschap automatisch verlengd voor dezelfde periode. Als je dit niet wilt, zeg het abonnement dan vroegtijdig op.

Wat valt onder het Tinder Gold lidmaatschap?

Tinder Gold geeft je de beschikking over een aantal features die niet benut kunnen worden door gratis gebruikers. Met Gold kun je zien wie jou leuk vindt, krijg je 1 gratis Boost per maand, 5 Super Likes per week en toegang tot Top Picks. Daarnaast krijg je ook toegang tot alle functies die onder het Tinder Plus-abonnement vallen.

Is Tinder Gold het enige abonnement?

Nee, op dit moment is Tinder Gold één van de drie abonnementen die Tinder beschikbaar heeft. Het is qua prijzen en mogelijkheden het tweede abonnement in de line-up. Gold is niet het duurste abonnement, maar ook niet de goedkoopste. Naast Tinder Gold biedt de app ook Tinder Plus en Tinder Platinum aan.

Is Tinder Gold het geld waard?

Ja, Tinder Gold is het geld waard als je tijd wilt besparen. Swipen is niet eens meer nodig als je wilt zien wie jou leuk vindt. Je kunt in één overzicht zien wie interesse heeft. Als pluspunt kun je ook een verkorte lijst met alleen de beste kandidaten bekijken. Het Gold-abonnement is het geld waard als je geen tijd wilt verspillen.

Hoe kan ik Tinder Gold kopen?

Als je volledig gebruik wilt maken van de Tinder-ervaring, dan is Gold een van de abonnementen om te overwegen. Tinder Gold kopen is mogelijk in de app van Tinder op je smartphone of tablet, maar ook via de webapp. Aanschaffen kan met een creditcard of via je Apple of Google-account.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie