Home Dating apps Tinder likes per dag: hoeveel kun je dagelijks swipen? (Like limiet)

Tinder likes per dag: hoeveel kun je dagelijks swipen? (Like limiet)

2 minuten leestijd
1
tinder app

Tinder is gratis, verslavend maar bovendien de snelste manier om andere singles te ontmoeten. Het dating spel heeft het leven van de Nederlandse voorgoed verandert. Liefde op het eerste gezicht heeft plaatsgemaakt voor liefde op de duizendste swipe. Hoe verslavend Tinder ook is, honderden likes per uur verspillen je tijd en ruïneren het plezier van anderen.

Hacking Tinder

Een aantal gebruikers van Tinder heeft enkele jaren terug een hack gevonden om het meeste uit de Tinder ervaring te halen. Het idee? Op hoge snelheid iedereen naar rechts swipen zodat de matchlijst automatisch gevuld wordt met geïnteresseerde leden. Het doel is niet om met iedereen een date te regelen maar om simpelweg te zien wie hen leuk vindt. Er waren zelfs gebruikers die bots het werk lieten doen en zo honderden matches binnen een uur verzamelden.

Tinder kwam er al snel achter dat deze gebruikers het voor de rest verpesten. Het verlaagt de kwaliteit van de matches, gebruikers worden genegeerd en matches worden op grote schaal opgeheven zonder melding waarom. Singles die een match hebben met iemand die “too good to be true” is blijven teleurgesteld achter doordat de match snel weer verdwenen is. De lage kwaliteit matches leiden vrijwel nooit tot een conversatie en daar besloot Tinder wat aan te doen. Het resultaat was het instellen van een beperkt aantal likes per dag voor de gratis gebruikers.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat is een like?

De eenvoud van Tinder heeft een groot aandeel in het succes van de dating app. Bij een swipe naar rechts vind je iemand leuk (like), bij een swipe naar links sla je iemand over (nope). Als je een like geeft aan een Tinder profiel en de ander doet dit ook bij jou dan is er een match.

Limiet per 1 uur

Vanaf begin 2015 kun je niet meer onbeperkt profielen vegen binnen de app maar word je geconfronteerd met een limiet. Tinder heeft een algoritme geïntroduceerd waarbij het aantal likes van een persoon in 12 uur tijd gelimiteerd wordt. Voor de meeste gebruikers is deze limiet ingesteld op 100 likes per 12 uur. Als je de limiet bereikt dan verschijnt er een pop-up met de tijd dat je moet wachten voor je weer kunt swipen. Deze pop-up geeft je ook de optie om onbeperkt te kunnen liken met Tinder Plus.

De limiet is 100 likes per 12 uur

Deze limiet bereik je niet snel, veel singles halen zelfs nooit de limiet, maar het maakt gebruikers bewust van de keuze die ze hebben. Volgens Tinder zijn de resultaten positief en besteden de gebruikers meer aandacht aan de voorgestelde profielen. Het doel van Tinder was om de kwaliteit van de matches te verhogen. In de eerste periode na de introductie van deze maatregel steeg het aantal matches per swipe naar rechts met 25 procent en nam het aantal berichten per match met 25 procent toe1.

Dit was niet het enige doel dat Tinder had met het instellen van de dagelijkse veeglimiet. De afgelopen jaren heeft Tinder verschillende manieren getest om meer winst te maken. Onderdeel van deze bedrijfsgang is de introductie van Tinder Plus en Gold. Met dit abonnement kun je de limiet opheffen en kun je onbeperkt vegen alsof er geen limiet is. Het nadeel? Dit kost geld. Door een betaling te vragen voor onbeperkt swipen wordt excessief rechts swipen uitgebannen maar kunnen de gebruikers die nooit genoeg swipes hebben er toch gebruik van blijven maken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

  1. Geert vellinger

    18 maart 2021 at 07:40

    Goedemorgen, heb vannacht tinder kunnen downloaden en installeren. Tijdens de betaling heb ik wel een storing gehad. Daarom vind ik het vreemd dat ik nu tegen een scherm aan kijk van tinder plus. Ik had GOLD ingetikt. Dus probeer GOLD te kiezen het systeem laat mij niet toe! Is GOLD per maand te krijgen en zo ja wat heb ik dan geïnstalleerd?

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…