Tinder likes per dag: hoeveel kun je dagelijks swipen?

Michael Schouten
Door Michael Schouten
12 minuten leestijd

Ooit was er tijd dat alle gebruikers van Tinder de volledige vrijheid kregen. Ze konden swipen, matchen en chatten zonder gestoord te worden door een vervelende advertentie of beperkende maatregel. Alle functies en features van de app waren gratis én ongelimiteerd te gebruiken. Voor de meeste singles was Tinder daarom als de Malediven: een stukje paradijs op aarde.

Daar kwam verandering in toen Tinder steeds meer de overhand kreeg op de digitale datingmarkt. Op dat moment was Tinder te verleidelijk geworden om links te laten liggen. Niemand kon nog zonder. Tinder was de place to be geworden en daarvan wilde de app natuurlijk profiteren. Maar dat was alleen mogelijk als het aantal likes werd ingeperkt. Sindsdien geldt er een Like-limiet op Tinder. We vertellen je meer over deze Like-limiet: hoeveel Likes je per dag kunt geven, waarom dat zo is en wat je eraan kunt doen.

Wat is Tinder’s Like-limiet?

Toen Tinder de wereld had veroverd met de simpele swipe-methode, besloten de makers dat het tijd werd om er de vruchten van te plukken. Hoewel de basis van Tinder gratis bleef, oftewel het swipen, matchen en chatten, verzonnen de ontwikkelaars allerlei manieren om geld te verdienen aan de app. Een van die manieren was het instellen van een Like-limiet: een dagelijkse limiet op het aantal swipes naar rechts.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Vanaf begin 2015 kon je daarom niet meer onbeperkt profielen vegen, maar werd je na 100 likes geconfronteerd met een limiet. Tinder introduceerde een nieuw deel van het algoritme waarmee het aantal likes werd beperkt. Vanaf dat moment kon je niet langer onbeperkt naar rechts vegen en dat is nu nog steeds het geval. Sindsdien geldt er een limiet van maximaal 100 likes per 12 uur – en dat kunnen er ook véél minder zijn.

Tinder likes per dag = 25 t/m 100

Tinder heeft de Like-limiet officieel bevestigd. Maar Tinder heeft nooit officieel gezegd hoeveel likes je maximaal per dag kunt geven. Op basis van onze ervaringen zijn het er echter geen honderd meer. Het zijn er minder. In sommige gevallen drastisch minder. Hoewel Tinder geen uitsluitsel geeft, lijkt het erop dat het algoritme je persoonlijke limiet bepaalt aan de hand van je swipegedrag.

Kortom, het kunnen er ook slechts 25 zijn als je in de dagen ervoor ook al meerdere keren de limiet hebt bereikt. Hoe meer profielen je liket, hoe sneller je de limiet bereikt. Althans, zo lijkt het. En elke keer moet je 12 uur wachten voordat je weer naar rechts kunt swipen.

tinder out of likes

‘Out of Likes!’

Als de limiet is bereikt, verschijnt er een pop-up met de resterende tijd dat je moet wachten voordat je weer kunt swipen. Deze pop-up geeft je ook de optie om onbeperkt te kunnen liken met Tinder Plus. En daar was het Tinder allemaal om te doen.

Over het algemeen bereik je de limiet van Tinder niet snel, tenzij je niet selectief bent en bijna iedereen naar rechts veegt. Veel singles krijgen dan ook zelden te maken met de limiet. Degenen die wel het maximale aantal likes per dag bereiken, worden meer bewust van de keuzes die ze maken.

Waarom een maximaal aantal likes?

Volgens Tinder was het beperken van de swipes naar rechts nodig om de kwaliteit van de app te waarborgen. Het doel van Tinder was om de kwaliteit van de matches te verhogen, zeggen ze zelf. In de eerste periode na de introductie van de maatregel steeg het aantal matches per swipe naar rechts met 25 procent en nam het aantal berichten per match met 25 procent toe. Voor Tinder was dit de bevestiging die zij nodig hadden om de limiet in leven te houden.

“We weten hoe verslavend swipen op Tinder kan zijn, maar we hebben gemerkt dat een klein aantal gebruikers alleen naar rechts swipet om te zien wie hen leuk vindt. Deze gebruikers verminderen het plezier voor alle anderen door matches van lage kwaliteit te creëren die nooit tot gesprekken leiden. Terwijl Tinder blijft groeien, is het onze missie om ervoor te zorgen dat elke match telt. Daarom hebben we onlangs enkele wijzigingen aangebracht waarvan we zeker weten dat ze Tinder veel beter zullen maken voor alle gebruikers.” – Tinder in 2015

Toen Tinder nog niet lang bestond, en nog niet veel mensen de app gebruikten, kon je zo vaak als je wilde naar rechts swipen. In theorie – en voor sommigen was het de praktijk – kon je net zolang profielen liken totdat ze op waren. Naarmate meer mensen zich bij Tinder aanmelden en bots werden ontwikkeld om geautomatiseerd naar rechts te vegen, moest Tinder dit wel stoppen.

Dankzij alle gebruikers die dachten een slimme hack te hebben gevonden, werd de Like-limiet een noodzaak. Het was gevaarlijk voor de gebruikerservaring omdat het de waarde van Tinder-likes en matches verminderde. Als je een match had, dan was het maar de vraag of diegene wel echt interesse had of zomaar naar rechts had geveegd om te checken of jij interesse had (en zij zelf niet). En voor Tinder zelf was het een uitstekende manier om geld te verdienen aan het verwijderen van de limiet met Tinder Plus.

De dagelijkse veeglimiet is voor Tinder dus ook een manier om meer winst te maken. Daar is Tinder immers niet vies van, zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt. Onbeperkt swipen is nu alleen nog maar mogelijk als je een Tinder-abonnement neemt: Tinder Plus, Tinder Gold of Tinder Platinum. Met elk van deze abonnementen kun je de limiet opheffen en je onbeperkt vegen alsof er nooit zoiets als een limiet heeft bestaan.

Hacking Tinder

Om nog even terug te komen op de slimme ‘hacks’ die werden verzonnen om de app om de tuin te leiden. Een aantal gebruikers van Tinder hadden enkele jaren terug een ‘hack’ gevonden om het meeste uit de Tinder ervaring te halen. Het idee? Op hoge snelheid iedereen naar rechts swipen zodat de matchlijst bijna automatisch wordt gevuld met geïnteresseerde leden.

Waarom je dat zou doen? Het doel was niet om met iedereen berichten uit te wisselen. En al helemaal niet om een date te regelen. Het was er simpelweg voor bedoeld om effectief te achterhalen wie jou leuk vond. Veel naar rechts swipen, achteraf filteren: dat was hoe de hack werkte. Er waren zelfs gebruikers die bots het werk lieten doen en zo honderden matches binnen een uur verzamelden. Maar dat was vroeger. Nu is het anders.

Tinder kwam er al namelijk al snel achter dat sommige gebruikers de limieten van het swipe-spel aan het testen waren. Volgens Tinder – en eigenlijk iedereen – verpestten deze het voor het de rest. Het verlaagt de kwaliteit van de matches omdat gebruikers van de app op grote schaal genegeerd werden. Match werden ook veelvuldig opgeheven met als gevolg dat singles teleurgesteld raakten door de hele ervaring.

Uiteindelijk gaven deze ‘slimmerds’ Tinder geen andere keuze dan het instellen van een limiet. De lage kwaliteit matches leidden vrijwel nooit tot een conversatie en daar besloot Tinder wat aan te doen. Het resultaat was de introductie van een beperkt aantal likes per dag voor de gratis gebruikers.

Voordelen van Like-limiet
  • Je krijgt matches van hogere kwaliteit
  • Je bent meer bewust van de Likes
  • Je hebt een grotere kans op een conversatie

Limiet verwijderen

Wil je de Like-limiet verwijderen? Dat kan. Maar het is niet gratis. Onbeperkte Likes zijn alleen beschikbaar als onderdeel van een betaald abonnement. Voor gratis gebruikers is er geen andere manier om de limiet te verwijderen. Minder liken is de enige oplossing om de limiet niet tegen te komen.

Beschikbaar:

Tinder heeft drie betaalde abonnementen, te weten Tinder Plus, Tinder Gold en Tinder Platinum. Bij elk van deze abonnementsvormen wordt de limiet geschrapt en kun je onbeperkt profielen liken. Dit zijn de prijzen van de Tinder-lidmaatschappen:

Tinder Plus, Gold en Platinum

MaandTinder Plus p/mTinder Gold p/mTinder Platinum p/m
1€ 12,97€ 21,63€ 25,96
6€ 6,49€ 9,74€ 12,98
12€ 4,33€ 6,49€ 8,66

lexa

Alternatief voor Tinder

Wil je wel eens wat anders proberen dan Tinder? Of wil je niet betalen voor Tinder? Dan is het goed om te weten dat er meer datingapps zijn. Een van de alternatieven die wij aanraden is Lexa. Bij deze app kun je bladeren door profielen en zonder te matchen een bericht versturen.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
1 reactie