Home Dating apps Is Tinder gratis? Dit kun je doen zonder kosten te maken in de dating app

Is Tinder gratis? Dit kun je doen zonder kosten te maken in de dating app

3 minuten leestijd
1
tinder

Tinder is de dating app die dating in het algemeen op z’n kop heeft gezet. Eigenhandig heeft het online dating uit de taboesfeer getrokken zodat je niet meer hoeft te liegen over hoe je elkaar hebt ontmoet. Als iemand het over een dating app heeft dan wordt het in één adem genoemd met Tinder. Wie de koning der dating apps nog nooit op de smartphone heeft geïnstalleerd vraagt zich al snel af of dat allemaal volledig gratis is.

Het antwoord is dat Tinder volledig gratis te gebruiken is, maar met een aantal beperkingen. Daten zonder budget is mogelijk op Tinder, maar als je alle functies wilt benutten dan zijn in-app aankopen het antwoord.

De gratis features

Het gezegde “niets in het leven is gratis” is niet van toepassing op Tinder. De dating app is gratis te gebruiken maar met een aantal voorwaarden. Zoals voor iedere dating app geldt is Tinder te vinden in de app store van je smartphone of tablet. Downloaden en installeren is gratis; er wordt niets van je account afgeschreven.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
 • ✅ Dating
 • ✅ Relatie
 • ✅ Liefde

De volgende stap is het creëren van je profiel. Dit kan met behulp van je telefoonnummer of met je Facebook account. Stel je voorkeuren voor ontdekkingen in en je bent ready to go. Tot zover is Tinder gratis maar je kunt nog meer zonder te betalen.

Met je gratis Tinder account kun je profielen naar rechts of links swipen, de populaire werkwijze wat de app zo populair heeft gemaakt. Tinder zou niet wereldwijde faam hebben gekregen als dit niet gratis was. Profielen vegen kost niets en zelfs kun je zonder kosten te maken matchen met andere gebruikers.

Een wederzijdse like staat gelijk aan “It’s a match!”, waarna je met elkaar in contact gebracht wordt. Dan komen we uit op het belangrijkste onderdeel: berichten naar elkaar versturen. Bij Tinder hoef je daar niet voor te betalen. Kortom, swipen, matchen en chatten is volledig gratis bij Tinder.

 • Downloaden is gratis
 • Installeren is gratis
 • Profiel aanmaken is gratis
 • Swipen is gratis
 • Matchen is gratis
 • Berichten versturen is gratis

tinder new match

Maar wat zijn dan de beperkingen?

Met je gratis Tinder account kun je alles wat écht nodig is om tot een date te komen. Betalen is niet nodig, als je genoeg hebt aan de basisfuncties. Gratis Tinderen heeft wel een aantal beperkingen. De grootste beperking is dat je niet ongelimiteerd aaneen kunt swipen.

In de praktijk betekent dit dat je gestopt wordt tijdens het swipen, als je het maximale aantal likes per dag hebt uitgedeeld. Voor sommigen is dit geen probleem, voor fanatieke swipers een doorn in het oog. Bovendien kun je met je gratis account geen gebruik maken van de “premium” functies. Deze zijn exclusief beschikbaar voor de leden die wel willen betalen voor Tinder.

Wat kun je niet gratis?

Een gratis lid kan geen gebruik maken van de features waarvoor betaald moet worden. Het spreekt voor zich dat er anders geen voordelen zijn voor de betalende leden. Als je bereid bent om geld neer te leggen voor je Tinder-ervaring dan heb je de keuze tussen Boost, Tinder Plus en Gold.

Boost

tinder boostDeze functie zorgt ervoor dat je gedurende 30 minuten bij de topprofielen in je omgeving hoort. Het verhoogt simpelweg je kansen op een match door je profiel aan meer gebruikers te tonen. Boost is de enige functie die je als gratis lid bij kunt kopen zonder een lidmaatschap af te sluiten. Tinder en Gold abonnees ontvangen één gratis Boost per maand. Gratis gebruikers mogen op elk moment een Boost kopen. Dit kun je doen door te tikken op het profielpictogram bovenaan het hoofdscherm > Instellingen > Boosts kopen.

Tinder Plus en Gold

Beide zijn lidmaatschappen met daarbij maandelijkse kosten als vergoeding voor de toegang tot de premium functies. Deze Tinder Plus en Gold features kun je niet gebruiken als je niet bereid bent om te betalen voor Tinder:

 • Teruggaan: een tweede kans voor als je per ongeluk iemand hebt afgekeurd.
 • Paspoort: je locatie wijzigen zodat je vanuit een andere stad of land kunt swipen.
 • Onbeperkte likes: je kunt onbeperkt profielen swipen en liken.
 • Extra Super Likes: de vijf gratis super likes voor als je iemand “super leuk” vindt en dat wilt laten weten.
 • Likes You: Tinder Gold leden kunnen voor het vegen al zien of de ander hen leuk vindt.
 • Picks: elke dag een selectie topkeuzes geselecteerd door Tinder.

Mocht je besluiten om de abonnementen toch eens te proberen, tik voor de lidmaatschappen op het profielpictogram in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm > Instellingen > Koop Tinder Plus of Koop Tinder Gold.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Eén reactie

 1. Frank De Bodt

  22 juni 2020 at 13:26

  Ben al bij verschillende aangesloten geweest, maar telkens als men een afspraak wil maken worden adressen en gsm nr dat me wil doorgeven geknipt, dit gaat naar mijn denken alleen om geld.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating apps voor mensen met autisme

Daten is ingewikkeld? Stel je dan eens voor hoe het is voor iemand met autisme. Alsof leve…