Is Tinder gratis? Dit kun je doen zonder kosten te maken

Michael Schouten
Door Michael Schouten
8 minuten leestijd

Tinder, het is de datingapp die de datingwereld op z’n kop heeft gezet. Het heeft online daten uit de schaduwen gehaald, zodat je nooit meer hoeft te verzinnen hoe je elkaar hebt ontmoet. Als iemand praat over een datingapp, is het eerste wat in je opkomt natuurlijk Tinder. En als je nog nooit de koning der datingapps op je smartphone hebt gehad, vraag je je vast af of het helemaal gratis is.

Daar geven we meteen het antwoord op: Tinder is helemaal gratis te gebruiken, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan. Je kunt zeker daten zonder dat het een aanslag op je portemonnee is, maar als je echt alle toeters en bellen wilt, dan kom je niet onder die in-app aankopen uit. En eerlijk gezegd, soms is dat gewoon de moeite waard.

De gratis features

We horen vaak de uitdrukking dat ‘niets in het leven gratis is’. maar dat gaat niet op voor Tinder. Deze datingapp is in de kern voornamelijk gratis, maar natuurlijk zijn er wel een paar kanttekeningen. Dus als je naar de appstore op je smartphone of tablet gaat, en je downloadt en installeert Tinder, dan is dit helemaal gratis – geen cent wordt van je account afgeschreven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Nu komt het leuke gedeelte: je eigen profiel aanmaken. Dit kan simpelweg met je telefoonnummer of nog sneller met je Facebook-account. Je stelt je voorkeuren in, en voilà, je bent klaar om te gaan. Tot nu toe heb je nog geen cent uitgegeven, maar wacht, er is meer dat je kunt doen zonder ook maar één cent te betalen.

Met je gratis Tinder-account kun je naar links en naar rechts swipen om profielen te ‘keuren’, de eenvoudige en populaire methode die Tinder zo beroemd heeft gemaakt. En laten we eerlijk zijn, Tinder zou nooit zo’n wereldwijde sensatie zijn geworden als dat niet helemaal gratis was. Het is geweldig, want swipen kost je niets, en je kunt zelfs gratis matchen met andere mensen.

Wanneer er wederzijdse like is en jullie elkaar leuk vinden, klinkt dat magische zinnetje: “It’s a match!” En dan kun je met elkaar in gesprek gaan, en hier is het beste gedeelte: je hoeft niet te betalen om berichten te sturen. Dus samengevat, swipen, matchen en chatten met je matches is allemaal helemaal gratis op Tinder. Geen addertjes onder het gras.

 • Downloaden is gratis
 • Installeren is gratis
 • Profiel aanmaken is gratis
 • Swipen is gratis
 • Matchen is gratis
 • Berichten versturen is gratis

Maar wat zijn dan de beperkingen?

Met je gratis Tinder-account kun je alles wat écht nodig is om tot een date te komen. Betalen is niet nodig, als je genoeg hebt aan deze basisfuncties. Gratis Tinderen heeft echter wel een aantal beperkingen. Eén van die beperkingen is dat je niet ongelimiteerd aaneen naar rechts kunt swipen. Er is een zogenaamde like-limiet.

In de praktijk betekent dit dat je een halt wordt toegeroepen tijdens het swipen, als je het maximale aantal likes per dag hebt uitgedeeld. Voor sommige mensen is dat geen big deal, maar voor de fanatieke swipers kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Bovendien kun je met je gratis account geen gebruik maken van de premiumfuncties. Deze zijn exclusief beschikbaar voor de leden die wel willen betalen voor Tinder.

Wat kun je niet gratis?

Als gratis gebruiker van Tinder kun je geen gebruik maken van de premiumfeatures. Dit zijn functies waarvoor betaald moet worden. Het spreekt voor zich dat er anders geen voordelen zijn voor de betalende leden. Als je bereid bent om geld neer te leggen voor je Tinder-ervaring, dan heb je de keuze tussen drie abonnementen: Tinder Plus, Gold en ref=”https://www.gratisdatingtips.nl/tinder-platinum/”>Platinum. Daarnaast is het mogelijk om Boosts en Super Likes te kopen.

Boost

De Boost-functie is een betaalde feature waarmee je 30 minuten lang in de top van het datingspel meespeelt. Het is eigenlijk gewoon een superslimme manier om je kansen op een match te vergroten, omdat het je profiel aan veel meer mensen laat zien. Het beste van alles? Zelfs als je geen premium lidmaatschap hebt, kun je deze Boost gewoon los kopen.

Als je Tinder Gold of Platinum hebt, krijg je elke maand één gratis Boost cadeau. Maar zelfs als je een gratis account hebt, kun je op elk moment een Boost kopen. Tik gewoon op je profielpictogram bovenaan het hoofdscherm, ga naar Instellingen en klik op Boosts kopen. Voordat je het weet, sta je in de spotlights.

Super Like

De Super Like is een manier om iemand te laten weten dat je écht geïnteresseerd bent. In plaats van gewoon naar rechts te swipen, tik je op het sterretje onder de profielfoto. Als je iemand een Super Like geeft, krijgt deze een melding dat jij helemaal weg bent van hun profiel. Het is een geweldige manier om op te vallen in die zee van potentiële matches.

Tinder Plus, Gold en Platinum

De drie abonnementen van Tinder zijn lidmaatschappen met daarbij maandelijkse kosten als vergoeding voor de toegang tot de premiumfuncties. Dit zijn features die alleen te gebruiken zijn door gebruikers die zo’n abonnement nemen. Dit zijn ze:

 • Teruggaan: een tweede kans voor als je per ongeluk iemand hebt afgekeurd.
 • Paspoort: je locatie wijzigen zodat je vanuit een andere stad of land kunt swipen.
 • Onbeperkte likes: je kunt onbeperkt profielen swipen en liken.
 • Extra Super Likes: de vijf gratis super likes voor als je iemand meer dan leuk vindt en dat wilt laten weten.
 • Likes You: Tinder Gold en Platinum abonnees kunnen vóór het vegen al zien of de ander hen leuk vindt.
 • Picks: elke dag een selectie topkeuzes geselecteerd door Tinder.

Als je een bereid bent om te betalen voor Tinder, kun je kiezen voor drie abonnementen. Het goedkoopste abonnement is Tinder Plus, daarna komt Gold en daarna komt Platinum. Om de extra features per abonnement duidelijk te maken, hebben we dit overzicht gemaakt:

Featurestinder icontinder plustinder goldtinder platinum
Swipen, matchen, chattentinder icon redtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Controle over profieltinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Onbeperkte Likestinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Paspoorttinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Rewindtinder icon redtinder icon goldtinder icon black
Advertenties verbergentinder icon redtinder icon goldtinder icon black
5 gratis Super Likes per weektinder icon goldtinder icon black
1 gratis Boost per maandtinder icon goldtinder icon black
Zien wie jou leuk vindttinder icon goldtinder icon black
Elke dag nieuwe Top Pickstinder icon goldtinder icon black
Vóór matchen bericht versturentinder icon black
Likes krijgen voorrangtinder icon black
Verstuurde likes bekijkentinder icon black

Mocht je besluiten om de abonnementen te proberen, tik voor de lidmaatschappen op het profielpictogram in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm > Instellingen > Koop Tinder Plus, Gold of Platinum.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
3 reacties