Tinder match weg? Hoe je de match weer terugkrijgt

Michael Schouten
Door Michael Schouten
8 minuten leestijd

Als je ’s ochtends vol verwachting de Tinder-app opent, glijden je vingers over het scherm terwijl je door de lijst met matches bladert. De avond ervoor had je een leuke match waar je zo’n geweldige klik mee had. Je moet een glimlach onderdrukken bij de herinnering aan het leuke gesprek dat jullie hadden. Maar plotseling, terwijl je naar beneden scrolt, merk je iets verontrustends op: de match lijkt verdwenen.

Je tikt en veegt nerveus, maar nee, de match is nergens te bekennen. Verwarring en lichte paniek nemen bezit van je terwijl je je afvraagt: ‘Hoe kan dit? Waar is mijn match gebleven?’ Je hartslag versnelt en je zit vol vragen: de zoektocht naar het mysterie van de verdwenen Tinder-match begint.

Is je Tinder-match weg

Een Tinder-match ontstaat, zoals je weet, wanneer jij en een ander elkaar leuk vinden – en dan klinkt het magische ‘It’s a match!’ Al je matches worden netjes opgeslagen in een apart lijstje, zodat je ze gemakkelijk kunt terugvinden. Elke match die je hebt komt in die lijst terecht en blijft daar staan, totdat jij of de ander iets doet waardoor de match wordt opgeheven. Hoe dit kan? Daar zijn talloze redenen voor te noemen en één daarvan is op jouw verdwenen match van toepassing. We gaan ze één voor één langs om je meer duidelijkheid te geven.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Verwijderd Tinder-account

Soms verdwijnt een match omdat degene met wie je een match hebt besluit de Tinder-app voorgoed vaarwel te zeggen. Als ze dit doen, gaan alle matches verloren. Het is alsof ze hun digitale datingkledingkast leegmaken en vertrekken voor een offline avontuur. En helaas, jij bent een van de kledingstukken die ze achterlaten.

2. Onbedoeld veeg-incident

We swipen snel en veelvuldig. En dit kan ervoor zorgen dat we per ongeluk iets wegswipen (verwijderen) zonder dat we er erg in hebben. Waarschijnlijk heb je dit zelf ook wel eens ervaren met een e-mail die je onbewust in de prullenbak sleepte. Zo kan het gebeuren dat een match verdwijnt door een onbedoelde veegactie.

3. Verlies van interesse

De vonk kan soms snel doven op Tinder, en je match kan gewoon niet meer zo geïnteresseerd zijn als in het laatste gesprek. Misschien heeft je match zich bedacht na een nachtje slapen. Als je match plotseling is verdwenen uit je lijst met matches, is dit de meest waarschijnlijke reden.

4. Geblokkeerd

Als je match jou heeft geblokkeerd, om wat voor reden dan ook, kun je geen contact meer opnemen met deze persoon. De match verdwijnt uit je lijst en er is geen manier om de match terug te krijgen.

5. Technische problemen

Hoewel Tinder al meer dan tien jaar ervaring heeft in het matchen, is de datingapp niet immuun tegen technische problemen. Zelfs Tinder werkt soms niet vanwege een storing of andere IT-problemen. Dankzij deze technische problemen is het mogelijk dat niet al je matches worden getoond.

7. Inactiviteit

Soms valt een match in een diepe slaap en wordt de conversatie inactief. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een match hebt en slechts één keer met die persoon berichten uitwisselt. Na deze uitwisseling volgt een radiostilte en dat kan een reden zijn waarom de match door de ander wordt opgeheven.

8. Herstart van het account

Soms willen Tinderaars een frisse start maken. Ze deactiveren hun account (tijdelijk) en beginnen opnieuw, met als gevolg dat alle eerdere matches die verloren gaan.

9. Verwijderd door Tinder

Tinder heeft de macht om accounts te blokkeren als ze de regels overtreden. Het gevolg is niet dat de matches als stille getuigen achterblijven – ze worden verwijderd.

10. Verwijderen van mismatch

We hebben allemaal matches die eigenlijk meer mismatches zijn. Ondanks het feit dat je diegene leuk vond, kwam je daar later snel op terug toen je het profiel beter bekeek. Wat de meeste mensen doen in deze situatie? Ze heffen de match op.

Wel een matchmelding, geen nieuwe match

Soms krijg je een melding over een nieuwe match, maar wanneer je die lijst met matches inspecteert, lijkt er geen nieuwe vangst te zijn. Als de rest van je matches nog steeds op die lijst prijken, kun je er vrijwel zeker van zijn dat de match bewust door de ander is verbroken. Deze match is dan voorgoed verdwenen uit je lijst.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Misschien heeft de ander zich bedacht en besloten dat jullie geen match zouden moeten zijn. Of misschien heeft een enthousiasteling even de telefoon van je match overgenomen en als een dolle naar links en rechts geswipet. Het resultaat is dat de telefooneigenaar achteraf alle – door de overenthousiaste vriend of vriendin – verrichte swipes en matches heeft opgeruimd. Wat de reden ook moge zijn, één ding is zeker: je kunt geen contact meer opnemen met deze match.

Wanneer al je matches zijn verdwenen

Als al je matches als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, kan er iets anders aan de hand zijn. Het is mogelijk dat iemand anders toegang tot je telefoon heeft gehad en al je matches heeft verwijderd. Maar dat is niet realistisch in de meeste situaties. Het kan even schrikken zijn, maar het hoeft niet meteen het einde van de wereld te betekenen.

Als dit gebeurt, ligt het waarschijnlijk aan een kleine bug in de Tinder-app. Je kunt proberen uit te loggen en weer in te loggen om te zien of je matches weer tevoorschijn komen. Als dat niet helpt, kun je eerst de app afsluiten en opnieuw opstarten. Als dat ook geen verschil maakt, kun je de Tinder-app volledig verwijderen en opnieuw installeren.

Als dat nog steeds niet werkt, is er een laatste redmiddel: je smartphone opnieuw opstarten. Vaak kunnen problemen met apps worden opgelost door simpelweg je smartphone opnieuw op te starten. Of dit ook werkt als al je waardevolle matches verdwenen zijn, is niet gegarandeerd. Maar het is zeker de moeite waard om te proberen, vooral als er een match bij zit die je absoluut niet wilt laten ontglippen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
10 reacties