19 tekenen dat iemand met je flirt op een datingapp

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
10 minuten leestijd

De digitale dans van flirten: het is een spannend maar soms onzeker spel. Je swipet, typt en lacht, en elke melding is als een hartslag die versnelt. Maar tussen de emoji’s, GIFs en berichtjes door vraag je je af: flirt die ander nu eigenlijk met mij of is het niets meer of minder dan een normaal gesprek? Als je niet bent gematcht op basis van een wederzijdse like, en jij degene bent die het gesprek is gestart, dan weet je nog niet of de ander werkelijk in jou geïnteresseerd is. Is het beleefdheid of flirten? Laten we eens kijken naar een aantal tekenen van digitaal flirten.

1. Directe openingszinnen

Als iemand geen doekjes windt om zijn bewondering voor jou en meteen met de deur in huis valt, dan is de kans groot dat er geflirt wordt. Directe openingszinnen zijn vaak duidelijk: “Wow, jouw profiel sprong er echt uit voor mij!” Deze aanpak laat weinig aan de verbeelding over en toont duidelijke interesse.

2. Speelse toon en humor

Een luchtige, speelse toon gecombineerd met humor is vaak een sterke indicatie dat er geflirt wordt. Degene aan de andere kant van het scherm probeert je te laten lachen en zo een connectie met je aan te gaan. Als berichten je vaak laten grinniken, dan kan dat een teken zijn dat de ander jou leuk vindt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

  • “Ik moest lachen om jouw grap in je bio, we delen blijkbaar een scherpzinnige humor!”
  • “Ik snap niet waarom jij nog vrijgezel bent!”

3. Vragen naar persoonlijke interesses

Wanneer iemand geïnteresseerd is, zal hij of zij graag meer willen weten over wie je echt bent. Vragen naar je favoriete muziek, films, hobby’s of reisbestemmingen gaan verder dan de oppervlakkige kletspraat en laten zien dat de ander echt in jou als persoon geïnteresseerd is.

4. Complimenten over profielfoto’s en bio

Een compliment over je profielfoto of een uniek aspect van je bio, zonder daarbij slijmerig over te komen, kan een subtiele manier zijn van flirten. De ander let op wat je uitstraalt en apprecieert de moeite die je in je profiel hebt gestoken. Dit toont aan dat hij of zij niet alleen oppervlakkig kijkt.

5. Gebruik van knipogen en emoji’s

Emoji’s kunnen de digitale vervanging zijn van lichaamstaal. Een knipoogje hier, een lachend gezichtje daar; ze geven berichten een extra laag emotie mee. Als iemand regelmatig gebruikmaakt van flirterige emoji’s naar jou, dan kan dat een teken zijn dat deze persoon speels met je aan het flirten is.

6. Voorstellen om offline af te spreken

Als iemand je vraagt om een keer in het echt te ontmoeten, dan mag je ervan uitgaan dat je hun interesse hebt gewekt. Ze willen tijd en moeite investeren om je beter te leren kennen. Dit is vaak een duidelijk signaal dat er méér kan zijn dan alleen een leuk gesprek.

7. Langere en doordachte berichten

Wanneer de berichtjes die je ontvangt opvallend lang en goed doordacht zijn, laat iemand zien dat je meer bent dan zomaar een match. Ze nemen de tijd om over hun woorden na te denken en willen echt een indruk op je maken. Het is het digitale equivalent van een goed doordacht liefdesbriefje.

  • Ze beantwoorden je vragen uitgebreid.
  • Ze stellen zelf ook diepgaande vragen.

8. Herhaaldelijk contact zoeken

Krijg je vaak berichtjes, zelfs als je niet direct hebt gereageerd? Dat kan een teken zijn dat iemand jou echt ziet zitten. Ze blijven het gesprek op gang brengen en willen graag deel uitmaken van jouw dagelijkse ritme. Een goed teken dat de interesse niet enkel oppervlakkig is.

9. Opgewonden reacties en veel uitroeptekens

Een berichtje vol enthousiasme en uitroeptekens kan een teken zijn van flirterig gedrag. Het toont dat iemand opgewonden raakt van je berichten en moeilijk de blijdschap kan verbergen. Ze willen hun energie en opwinding met je delen en dat is alleen maar een goed signaal.

10. Persoonlijke anekdotes delen

Wanneer iemand bereid is persoonlijke verhalen en ervaringen met je te delen, bouwen ze aan een diepere connectie. Ze vertrouwen je en willen dat je hen beter leert kennen. Deze kwetsbaarheid is een belangrijk onderdeel van flirten en het bouwen van een emotionele band.

11. Speelse uitdagingen en spelletjes voorstellen

Je merkt dat de interacties een speelse draai krijgen wanneer iemand je uitdaagt voor een spelletje. Misschien stelt die persoon voor om een online game samen te spelen of om via de chat een raadselachtig spelletje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ te starten. Dit is niet alleen een leuke manier om elkaar beter te leren kennen, maar ook een teken van flirterige interesse.

  • “Zullen we een spelletje doen om te zien wie de ander het eerst aan het lachen maakt?”
  • “Ik wed dat jij mijn lievelingsfilm nooit kunt raden, wil je het proberen?”
  • “Hoe denk je over een potje schaak? Als je wint, trakteer ik op een koffie!”

12. Subtiele hints en dubbelzinnigheden

Wanneer iemand interesse in je toont, zitten er vaak subtiele hints of dubbelzinnige opmerkingen tussen de regels door. Die gevatte opmerkingen kunnen soms zo subtiel zijn dat ze je even doen nadenken. Het kan gaan om een onschuldig lijkende vraag die bij nader inzien een diepere betekenis heeft of een speelse woordspeling die jou moet verleiden tot een flirterige conversatie.

13. Aandacht voor details in je profiel

Als je ziet dat iemand echt de tijd neemt om je profiel te lezen en in te gaan op de kleine details die je over jezelf hebt gedeeld, dan kun je ervan uitgaan dat die persoon meer doet dan alleen oppervlakkig scrollen. Het stellen van specifieke vragen over je hobby’s, je favoriete muziek of die ene vakantiefoto wijst op een oprechte interesse en is vaak een teken van flirten.

14. Spontane berichten op willekeurige momenten

Net wanneer je even niet online bent of midden in de nacht, ontvang je een bericht. Het kan een simpele groet zijn of een vraag die laat zien dat je in iemands gedachten bent op een onverwacht moment. Deze spontane berichten geven aan dat de persoon aan je denkt en moeite wil doen om contact te maken, ongeacht het tijdstip.

15. Flirterige gifs en memes sturen

De digitale wereld zit vol met gifjes en memes die perfect zijn om een flirterige toon aan te slaan. Als iemand je grappige en suggestieve afbeeldingen stuurt, probeert diegene het gesprek luchtig te houden, terwijl ook interesse en aantrekkingskracht wordt uitgedrukt. Het is een teken dat ze moeite doen om jou te entertainen en een glimlach op je gezicht te toveren.

16. Veel gemeenschappelijke punten benadrukken

Zodra je merkt dat iemand in de chat steeds weer onderwerpen aansnijdt waarvan duidelijk is dat jullie die beiden leuk vinden, dan is dat een teken dat deze persoon graag een band met je wil opbouwen. Of het nu gaat om jullie gedeelde liefde voor sushi of het fan zijn van dezelfde voetbalclub, deze gemeenschappelijke interesses zijn geen toeval. Ze proberen te laten zien dat jullie twee een perfect team kunnen zijn.

17. Aanhoudend de conversatie gaande houden

Wanneer je elke keer na een gesprek denkt dat het gesprek ten einde is, maar er dan weer een nieuwe vraag of opmerking jouw kant op komt, is dat een subtiele hint. Deze persoon smeedt slim het gesprek voort om meer over jou te weten te komen en om tijd met je door te kunnen brengen, al is het alleen digitaal. Ze lijken simpelweg geen genoeg van je te kunnen krijgen.

18. Reacties die sneller komen dan gebruikelijk

Het valt op wanneer je bijna direct antwoord krijgt zodra je een bericht hebt gestuurd. Terwijl anderen misschien uren of zelfs dagen wachten met reageren, is deze persoon er als de kippen bij. Dit kan een signaal zijn dat ze je prioriteit geven en misschien zelfs met smart op je berichtjes zaten te wachten.

19. Begroetingen met bijnamen en kooswoordjes

Je zou kunnen giechelen, blozen of verward kunnen raken als je een bericht krijgt dat begint met “Hé schatje” of “Hoi mop”. Gebruiken ze zomaar een liefkozend bijnaampje of een kooswoordje, dan heeft dit vaak een flirterige ondertoon. Het kan voelen alsof jullie band specialer is dan die met anderen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie