Vrouw laten lachen? Dit is hoe je haar laat glimlachen op een chat app

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Probeer je eens voor te stellen dat je Marilyn Monroe’s wijze woorden ter harte neemt: “Als je een vrouw aan het lachen kan maken, kun je haar alles laten doen.” Klinkt goed, toch? Monroe, een symbool van glamour en vrouwelijkheid, wist als geen ander dat een lach de beste weg naar iemands hart kan zijn. Denk daar maar eens over na als je de volgende keer je charmes in de strijd gooit.

Een goed gevoel voor humor is een topprioriteit op het lijstje van must-haves als we een liefje zoeken. Zeg nou zelf, wie zwijmelt er niet weg bij iemand die spontaan een lach op je gezicht tovert? Een goede grap hier, een gevatte opmerking daar; humor maakt alles beter.

Maar eh, laten we eerlijk zijn, in dit digitale tijdperk is het niet bepaald makkelijk om te scoren met humor. Met een scherm ertussen is de kans groot dat je briljante woordspelingen en fijnzinnige sarcasme in het niet verdwijnen. Je probeert eens een grap via WhatsApp te vertellen en boem, silence of the emojis… Omdat je non-verbale hints ontbreken, kan die ene grap – die in het echt gegarandeerd op een bulderlach kan rekenen – digitaal compleet de plank misslaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Denk eens terug aan die keer dat je een hilarische anekdote probeerde te vertellen via een app. Je wachtte vol spanning op een reactie, maar kreeg enkel een ‘lol’ of een ” terug. Niet echt de slappe lach die je in gedachten had, hè? Dus ja, hoe tover je nou die schaterlach tevoorschijn met niets meer dan je smartphone tot je beschikking?

1. Duik in haar gevoel voor humor

We hebben allemaal onze unieke smaak als het op humor aankomt. Misschien ben jij wel de koning(in) van de woordspelingen, terwijl je match het meer moet hebben van een lekker potje zelfspot of juist tranen lacht om die keiharde, droge grappen. Kom erachter wat haar laat gieren van het lachen door een beetje te experimenteren met humorstijlen. Je wilt natuurlijk niet tot je enkels in de awkwardness staan omdat je een serie droge moppen opdient, terwijl zij meer van de slappe lach is.

Voor de grap, vraag d’r of ze helemaal stuk gaat om de grappen in ‘De Daily Show’ met Trevor Noah, of misschien ligt ze in een deuk bij ‘Zondag met Lubach’. Of is ze juist fan van de snedige humor van Peter Pannekoek? Controleer haar kijk- en lachvoorkeuren eens na over wat ze zoal aan leuk en grappig vindt op tv en online.

2. Gooi er wat memes en GIF’jes tegenaan

Er is een logische reden waarom het internet bol staat van de memes en GIF’jes: ze zijn simpelweg hilarisch. Je snapt meteen wat de grap is en ze hebben de magische kracht om de lachers op je hand te krijgen. De charme van memes en GIF’jes zit ‘m er vooral in dat je voor ieder denkbaar thema of iedere situatie wel een passend grappig plaatje hebt. Als jouw match helemaal gek is van die specifieke humorstijl, kun jij daar mooi op inspelen.

Stel je voor, zij heeft je verteld dat ze vroeger elke dag naar Spongebob keek. Dan kun je het toch niet laten om te reageren op haar appje met een steengoede Spongebob-meme? Alleen, overdrijf het niet; zo nu en dan een juicy meme of GIF is prachtig, maar als je het te bont maakt kan het juist averechts werken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Laat die emoji’s voor je spreken

In de wereld van chatberichten missen we alle non-verbale cues die in face-to-face gesprekken oh zo belangrijk zijn. Die frons of knipoog die je maakt bij die grap, hoe breng je die over? Precies, met emoji’s – de digitale vervanging van alle gezichtsuitdrukkingen die je in je arsenaal hebt.

Als je dus een geintje uithaalt in de chat, plak er gewoon een knipoog of lachende emoji achter. Zo weet je zeker dat ze beseft dat je gewoon een grapje maakt. Dezelfde tekst krijgt met een speelse emoji zomaar een hele andere vibe. Want laten we eerlijk zijn, een ‘grapje ‘ komt toch net even anders over dan een droge opmerking zonder enig gezichtje erbij.

Pro tip

Heb jij al gehoord over bitmoji’s? Het zijn eigenlijk emoji’s 2.0 die jouw expressie naar een hoger niveau tillen. Je tovert jezelf om tot een cartoonfiguurtje die jouw persoonlijkheid uitstraalt. Ga eens lekker zitten en ontwerp een paar hilarische bitmoji’s om je chats mee op te leuken. Of je nu blakend van liefde bent, of juist met een komisch boos gezichtje; bitmoji’s geven je gesprekken net dat beetje extra schwung.

4. Vertel een verhaal

Wie is er nu niet gek op een goed, grappig verhaal? Het delen van anekdotes brengt mensen samen en creëert verbinding. En laten we wel wezen, jouw flaters zijn vaak het perfecte materiaal voor een schaterlach. Stel dat jullie het tijdens het chatten hebben over wat jullie de komende week gaan doen en je moet toevallig de heg bijwerken…

Doe je verhaal dan eens over die keer dat het helemaal de mist in ging. “Oh, de vorige keer dat ik mij aan de heg waagde, was het echt een afgang. Ik en planten, dat resulteert meestal in een epic fail. Halverwege het snoeiwerk kapte de schaar ermee. Wat bleek? Ik had net zo enthousiast de verlengkabel mee gekortwiekt 🙈”

5. Tease en plaag

Je kent het wel: meisjes plagen, kusjes vragen? Die spelletjes beginnen al in onze jonge jaren en ook als volwassenen werkt het nog steeds als een trein om een beetje te flirten met elkaar. Stel voor dat je haar plaagzuchtig beschuldigt van een lichte stalkneiging: “Ben je soms weer geheim agent aan het spelen en hou je me in de gaten op LinkedIn? 😉”

Dit plaagstootje over haar mogelijke ‘spionageactiviteiten’ op LinkedIn kun je op een geestige manier als running gag gebruiken. Maar let op, zorg ervoor dat het luchtig en grappig blijft. Je wilt namelijk niet per ongeluk een sneer uitdelen als dat niet de intentie is.

Pro tip: verzin een bijnaam

Wil je het echt leuk maken per Whatsapp? Geef haar dan een geinige bijnaam. Het is een knipoog naar haar persoonlijkheid en een garantie voor een glimlach. Als je ziet dat ze met regelmaat koekjes verorbert, waarom dan geen ‘Cookie’ als bijnaam? Check deze lijst met koosnaampjes voor vrouwen als je nog op zoek bent naar wat inspiratie.

6. Laat zien wat jou zo uniek grappig maakt

Sta je bekend als de lolbroek die op elk feestje wel weer voor een giechel of twee zorgt? Misschien ben je een tikkeltje klunzig, wat in real life een bron van hilariteit is – via Whatsapp iets minder, tenzij je natuurlijk geweldig bent in het typen van lachwekkende blunders. Door even goed in de spiegel te kijken, snap je wat jouw grappen zo geslaagd maakt. Wat is jouw geheime ingrediënt? Zijn het die onbedoeld grappige vragen die je altijd weet te stellen, of misschien is het je eindeloze lijst met foute openingszinnen? Zet je humor in de spotlight, want dat is jouw kracht.

7. Wees voorzichtig met sarcasme

Sarcasme kan fantastisch uitpakken. Maar bij iemand die je nog niet zo goed kent, kan het de plank volledig misslaan. Zij kent jouw gevoel voor humor nog niet en zou kunnen denken dat je ruzie zoekt. Tip van de dag: met sarcasme kun je beter even wachten. Totdat ze je humor doorheeft, kan het namelijk compleet verkeerd vallen – zeker als er geen emoji’s bij zijn om de toon te verzachten.

8. Met een compliment zit je altijd goed

Ook zonder een grap kun je haar mondhoeken omhoog krijgen, hoor. Hoe dan? Simpelweg met een charmant compliment. Vlei haar een beetje en voilà, een glimlach dient zich aan. Zorg dat je compliment authentiek is, groots of klein. Ga niet voor de clichés die bijna elke vrouw al eens heeft gehoord, maar probeer te komen met unieke en memorabele complimenten. Die oprechte waardering uitdrukken is cruciaal voor flink wat aantrekkingskracht.

9. Haak in op haar verhalen

Humor gebruiken tijdens het flirten is een kwestie van timing en aandacht. Heb jij je recent verslapen en was daarna je hele dag een chaos? Nou, dat valt nog in het niet bij haar worsteling om d’r haar perfect te krijgen voor die ene belangrijke afspraak. Speel in op wat zij je heeft verteld. Zo worden je grappen persoonlijk en bouwen jullie samen iets op.

Wil je haar aan het lachen maken via de app? Je hebt nu de tools. Vergeet niet: authentiek blijven is de sleutel. Begin dus niet als een bezetene grappen te googelen, want voor je het weet val je door de mand en blijkt je charme slechts een online façade.

Herinner jezelf er altijd aan dat het hele gesprek, net als het leven, een gezellige bedoening zou moeten zijn. Ook voor haar. Als jij geniet van het appen, dan komt die leuke, luchtige tekst haast vanzelf en schud je zo iets uit je digitale mouw dat gegarandeerd een glimlach op haar gezicht tovert.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie