Home Flirten Vrouw laten lachen? Dit is hoe je haar laat glimlachen op een chat app

Vrouw laten lachen? Dit is hoe je haar laat glimlachen op een chat app

5 minuten leestijd
0
vrouwen

“Als je een vrouw aan het lachen maakt, kun je haar alles laten doen.” Dit zijn de wijze woorden van niemand minder dan Marilyn Monroe. In haar tijd was de Amerikaanse actrice waarschijnlijk de meest begeerde vrouw ter wereld. Ze begreep als geen ander dat humor de weg naar het hart van een vrouw is.

Dat is ook waarom een ‘goed gevoel van humor’ één van de belangrijkste eigenschappen van een potentiële partner is. Welke vrouw houdt nu niet van een man waar je mee kunt lachen?

Het probleem is dat het huidige tijdperk van de smartphone het spel heeft veranderd. Er is geen tekort aan emoji’s, GIF’s en leestekens, maar vaak is dat niet genoeg om je ware gevoel van humor te tonen. Bijvoorbeeld, een woordspeling wordt niet opgemerkt en je sarcasme wordt niet begrepen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een komisch verhaal vertellen via een app is bovendien heel anders dan in het echt. Dit maakt het bijzonder moeilijk om je gevoel voor humor te laten zien, vooral als je elkaar nog niet hebt gezien. Met slechts je smartphone tot je arsenaal, hoe moet je een vrouw laten lachen?

Verdiep je in haar humor

Iedereen heeft en eigen gevoel voor humor. De één houdt van woordgrapjes, de ander van zelfspot en weer een ander van droge humor. Je komt er pas achter door verschillende vormen uit te testen en de reactie te peilen. Het laatste wat je wilt is volledig losgaan met droge humor terwijl ze daar helemaal niet van houdt. Maak vaak dezelfde ‘foute’ grappen en het is bijna een garantie dat je je aantrekkelijkheid verliest.

Stel bijvoorbeeld een aantal vragen waardoor je een idee krijgt van waar ze van houdt. Is het de Daily Show met Trevor Noah, Arjen Lubach op de zondag en of misschien wel Peter Pannekoek? Vraag haar naar de programma’s of films die ze kijkt om een nog beter beeld te krijgen van wat ze leuk en grappig vindt.

Zet de Memes en GIF’s in

Er is een reden waarom memes en GIF’s in de grote aantallen via social media en chat apps verspreid worden; ze zijn grappig. Iedereen begrijpt het, iedereen vindt ze leuk. Het mooie van memes en GIF’s is dat je voor elk onderwerp en elke situatie een geschikte meme of gif kunt vinden. Zo kun je je meme of GIF op haar stijl van humor aanpassen.

Was ze vroeger een fan van Spongebob? Dan kun je het natuurlijk niet nalaten om te reageren op haar bericht met een Spongebob meme. Zorg er alleen wel voor dat je het niet teveel doet; een gezonde dosis memes en gif’s helpt, een teveel juist niet.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Laat de emoji’s hun werk doen

In de virtuele wereld is er een gebrek aan toon en gezichtsuitdrukkingen. De non-verbale communicatie is onmisbaar als je je humor in het echte leven toont. De glimlach waarmee je een grap maakt laat zich maar moeilijk vertalen in een digitaal bericht. Het enige dat je tot je beschikking hebt is de emoji; de vervanger van de echte emoties en gevoelens.

De glimlach bij je grap wordt vervangen door de emoji. Maak er gebruik van als je duidelijk wilt maken dat het een grap is of een opmerking die je voor de fun maakt en niet serieus meent. Dezelfde zin met een emoji erachter krijgt opeens een andere lading.

PRO TIP

Bitojis zijn de next level emoji’s waarmee je jezelf in een cartoon kunt veranderen. Maak een paar leuke bitmoji’s van jezelf in cartoonvorm om te gebruiken in je gesprekken. Van lief en verontwaardigd tot boos maar grappig; bitmoji’s kunnen je verhaal op een nog leukere manier ondersteunen.

Vertel een verhaal

Grappige verhalen; wie houdt er niet van? Het delen van verhalen is een universele manier om elkaar beter te leren kennen. Vertellen over je niet-zo-slimme momenten is een redelijk eenvoudige manier om haar te laten lachen. Hebben jullie het over plannen voor de komende week en staat bij jou het snoeien van de heg in de planning?

Vertel dan bijvoorbeeld over hoe dat een keer faliekant misging. “De laatste keer dat ik het moest doen was geen succes. Ik heb ook écht geen groene vingers. Toen ik de heg wilde snoeien hield de snoeischaar er plotseling mee op. Bleek dat ik de kabel van de snoeischaar ook gesnoeid had 🙈”

Tease en plaag

Meisjes plagen, kusjes vragen? Al vanaf de kinderjaren is teasen en plagen een manier om te tonen dat je iemand leuk vindt. Jongens plagen meisjes om een kusje te krijgen. Zelfs als we ouder worden blijft het een klassieke en bovendien succesvolle tactiek om met een vrouw te flirten. Je zou bijvoorbeeld speels kunnen doen alsof ze je aan het stalken is: “Zit je me nu stiekem te bespioneren op LinkedIn? 😉”

Dit scenario van haar LinkedIn stalkinggedrag kun je op een leuke manier gebruiken om later op terug te vallen. Wat je ook doet, breng het op een manier zodat ze het niet als een belediging kan zien. Voor je het weet wordt het opgevat als een steek onder water, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is.

Pro Tip: verzin een bijnaam

Een geweldige manier om haar per Whatsapp te laten lachen, is door haar een leuke, speelse bijnaam te geven. Als je haar een bijnaam geeft die je laat lachen, dan is de kans groot dat zij er ook om moet lachen. Valt het je op dat ze veel koekjes eet? Noem haar Cookie. Bekijk deze 81 koosnaampjes voor vrouwen voor inspiratie.

Doe waar je goed in bent

Heb je een manier waarop je geregeld mensen laat lachen op een verjaardag? Als je wat onhandig en zelfs wat klunzig bent dan is dat moeilijk over te brengen via Whatsapp, wat misschien ook wel handig is, maar met andere humor kan dat wel. Met een beetje zelfkennis weet je precies wat je grappig maakt voor anderen. Denk erover na wat je vrienden zo grappig en leuk aan je vinden en gebruik dit tot je voordeel. Zijn het de onbewust grappige vragen die je stelt of je onbeperkte repertoire aan foute openingszinnen? Dit is de humor die je beheerst en waar je goed in bent.

Let op met sarcasme

Bij iemand die je nog niet goed kent kan sarcasme een negatieve uitwerking hebben. Ze kennen je nog niet en denken misschien dat het een directe vorm van agressie is. Daarom moet je je sarcasme nooit op haar richten, niet in het begin tenminste. Als ze niet bekend is met je humor dan wordt het snel verkeerd opgevat, vooral bij de afwezigheid van emoji’s.

Geef een compliment

Er zijn ook manieren om haar te laten glimlachen, zonder haar aan het lachen te maken. Hoe je dat doet? Met een compliment. Streel haar ego en je laat haar glimlachen, zo simpel kan het soms zijn. Het geeft haar een goed gevoel over zichzelf, als het oprecht en gemeend is. Geen algemene complimenten die je aan 95% van de vrouwen zou kunnen geven, maar unieke en originele complimenten. De juiste complimenten geven is een belangrijk onderdeel in het opbouwen van aantrekkingskracht.

Speel in op wat verteld is

Inspelen op wat ze je verteld heeft is dé manier om haar met humor te versieren. Heb je een lekke band gehad waarna je een half uur door de regen hebt moeten lopen om op tijd op je werk te verschijnen? Gelukkig is het nog lang niet zo vervelend als die ene keer toen ze haar prachtige haar niet in model kon krijgen. Haak in op wat ze je verteld heeft zodat je humor persoonlijk wordt en je een band met haar opbouwt.

Wil je een vrouw laten lachen via Whatsapp, Tinder, Facebook Messenger of andere chat app? Dan weet je nu hoe je dat moet doen. Houdt er rekening mee dat je te allen tijde jezelf wilt blijven. Ga niet op zoek naar grapjes om te bestuderen. Als je charme tijdens de eerste date opeens verdwenen is dan ben je immers niets meer of minder dan een catfish.

Het belangrijkste deel van het appen en versturen van berichten naar vrouwen is dat je plezier hebt en zij ook. Hoe meer plezier je hebt in het appen, hoe makkelijker het is om iets te verzinnen dat haar laat lachen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Succesvol flirten: beste manier om te flirten die ‘elke keer’ werkt

Als je iemand om flirtadvies vraagt, dan krijg je nooit hetzelfde antwoord. En afhankelijk…