27 fouten die mannen maken bij versieren in café of kroeg

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
22 minuten leestijd

De avond valt langzaam over de stad. In een gezellig café, doordrenkt van warme sfeer en het geluid van kletterende glazen, zit jij daar alleen aan de bar. Je vrienden waren er ook, maar waar ze zijn gebleven? Niemand weet het. Je tuurt naar de drukte om je heen, je ogen zoekend naar je vrienden. En daar, aan de overkant van de kamer, zie je plotseling een betoverende vrouw staan, gehuld in een mysterieus aura dat je verbeelding prikkelt.

Haar glimlach is als een zonnestraal die de kamer verlicht. Je bent betoverd door haar schoonheid, door de elegantie waarmee ze zich door de menigte beweegt. Ondanks dat je haar nog maar één seconde hebt gezien, weet je het nu al: jij wilt haar spreken. Maar tussen jou en de prachtige dame ligt een afstand die groter lijkt dan de Grand Canyon. Het is een kloof van onzekerheid die elke stap in haar richting een marteling maakt.

Je haalt diep adem terwijl je jezelf moed inpraat. Je besluit dat het nu of nooit is. This is it, denk je. Maar bij elke stap die je zet denk je na over triomf en vernedering. Wat zal het worden? Je hart bonkt in je keel als een trommel in een voetbalstadion. Je speelt de scenario’s af in gedachten, terwijl je een home-run visualiseert en de woorden je zou kunnen uitspreken zorgvuldig selecteert.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Toch, ondanks het intense verlangen om haar aan te spreken, voel je de greep van twijfel. Je aarzelt, overweegt om te draaien en weer toe te kijken vanaf de bar. Maar je gaat door. De seconden tikken weg als minuten, terwijl je worstelt met je innerlijke demonen. Tijdens de mars naar de overkant vervaagt alles om je heen. Je bent alleen gefocust op de glans in haar ogen, de rest van de omgeving doet er niet meer toe.

Met een laatste diepe ademhaling bereik je het eindpunt van de moedige wandeltocht. Dit is het moment waarop je lot wordt beslecht, waarop je de woorden vindt die je verlangens kunnen uitdrukken. Het is een dans van woorden, een spel van verleiding, en je weet dat dit het moment is om je wensen duidelijk moet maken. One shot, one opportunity. En dan is het zover.

Je tikt haar op de schouder. Ze kijkt op van haar glas en ontmoet jouw blik. Er is een moment van stilte waarin de tijd lijkt te bevriezen. Het hele café houdt zijn adem in terwijl jullie ogen elkaar vasthouden. En dan, vol verwachting over hoe ze zal reageren, spreek je zelfverzekerd de woorden uit die je zorgvuldig hebt gekozen:

Neuken?!

Ze kijkt je verrast aan, haar ogen vol afschuw. Terwijl ze duidelijk niet begrijpt dat het een ‘grapje’ was, verandert haar blik abrupt van nieuwsgierigheid naar desinteresse. In een wanhopige poging om de situatie te redden, stamel je iets onsamenhangends dat nauwelijks te verstaan is. “Wat ik… uh… ja… bedoel…”

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Ze wendt haar ogen van je af, alsof ze jouw aanwezigheid volledig negeert, en draait zich om richting haar vriendinnen. Je voelt de steek van teleurstelling diep in je hart. Je had gehoopt haar aandacht te trekken, een vonk te ontsteken, maar in plaats daarvan word je geconfronteerd met een pijnlijke afgang. Het café lijkt stiller dan ooit tevoren, terwijl je jezelf vervloekt om je falen. Je denkt: wat had ik anders moeten doen? Wat deed ik verkeerd?

27 fouten die mannen maken bij versieren

Ondanks de forse afknapper die je zojuist hebt meegemaakt, is het goed om te beseffen dat falen inherent is aan het nemen van risico’s. De mannen die het beste zijn in vrouwen versieren hebben zelfs meer gefaald dan andere mannen. Elke afwijzing is – zoals zij jou ook zullen vertellen – slechts een tijdelijke tegenslag op weg naar iets groters en mooiers. Het leven zit vol verrassingen en onverwachte wendingen, en soms moet je de donkerste momenten beleven om het licht aan het einde van de tunnel te vinden.

En dus, zo komen we uit op de fouten die je kunt maken als je iemand in het café wilt versieren. Want naast een slechte openingszin en verkeerd gekozen woorden zijn er nog veel meer fouten die je kunt maken. Fouten die onschuldig lijken, maar bepalen hoe vrouwen op je reageren. Fouten die anderen maken en gemaakt hebben, maar die jij niet langer hoeft te maken. We gaan ze één voor één langs.

1. Je aarzelt te lang

Aarzeling is dodelijk in het spel van versieren. We weten allemaal hoe het voelt en we weten ook allemaal dat het geen enkele interactie ten goede komt. Het ergste is nog dat je er helemaal niets aan hebt. Door er langer over na te denken, maak je het niet beter. Je maakt het slechter. Je overwint je angsten niet als je nog wat langer nadenkt voor je actie onderneemt. Je maakt de angsten sterker.

Om te voorkomen dat je verstrikt raakt in verlammende gedachtes is er de vijfsecondenregel. Telkens wanneer je een vrouw ziet die je wilt aanspreken, stap dan binnen vijf seconden op haar af. Binnen vijf seconden moet je een keuze maken: of je stapt op haar af of je doet het niet. Als je langer dan vijf seconden wacht, begin je te aarzelen.

2. Je lacht niet

In het café, wanneer je iemand wilt versieren, vergeet je soms het krachtigste wapen dat je hebt: je lach. Je denkt misschien dat een stoïcijnse uitdrukking je mysterieus en interessant maakt, maar in werkelijkheid sluit je jezelf af van de magie die ontstaat wanneer je een oprechte glimlach deelt. Glimlachen is sexy. Het is een simpele, maar doorslaggevende gezichtsuitdrukking die bepaalt hoe vrouwen op je reageren.

3. Je denkt dat een openingszin nodig is

Er is geen perfecte openingszin nodig om een vrouw aan te spreken in het café. Je hoeft geen gladde oneliner uit de hoed te toveren. En je hoeft ook geen unieke combinatie van woorden te verzinnen. Wees gewoon direct, open en eerlijk in wat je zegt.

4. Je drinkt te veel

Alcohol maak je minder verlegen en je voelt je meer op je gemak in gezelschap. Maar ondanks het feit dat alcohol een sociaal smeermiddel is, kan alcohol je ook onhandig maken. De grenzen vervagen, waardoor je opmerkingen kunt maken die je niet hoort te maken. Je herkent ook niet wat goed of fout is als je onder invloed bent. Als je een vrouw wilt versieren in het café, drink dan met mate.

5. Je bent bang om afgewezen te worden

Het ergste wat er kan gebeuren als je iemand wilt versieren in het café? Dat je wordt afgewezen. Valt mee toch? Desalniettemin is de angst voor afwijzing een grote belemmering voor velen, terwijl het een natuurlijk onderdeel is van het datingproces. Het betekent niet dat er iets mis met je is; het betekent gewoon dat jullie niet de juiste match zijn.

6. Je richt je op de verkeerde vrouw

In het café zijn er zoveel aantrekkelijke vrouwen om je heen dat het soms moeilijk is om te weten waar je je aandacht op moet richten. Maar terwijl je druk bezig bent met het observeren van de niet-ontvankelijke vrouw aan de andere kant van de bar, zou je wel eens het juweel over het hoofd kunnen zien dat recht voor je neus zit en de hele tijd naar je kijkt. Laat je niet verblinden door oppervlakkige aantrekkingskracht en sta meer open voor degenen die geïnteresseerd zijn.

7. Je richt je niet op de juiste vrouw

Aan de andere kant van het spectrum heb je degenen die zich richten op de verkeerde vrouw, degene die niet geïnteresseerd lijkt te zijn of je constant afwijst. Het is gemakkelijk om je vast te klampen aan een onbereikbare illusie, hopend dat je haar uiteindelijk kunt overtuigen om van gedachten te veranderen. Maar onthoud, versieren is een spel van wederzijdse interesse.

8. Je luistert niet

Wanneer je in het café bent, kan het zijn dat je gefocust bent op het laten horen van je eigen stem, maar daarbij vergeet je te luisteren naar wat zij tegen jou zegt. Je bent zo druk bezig met het bedenken van de volgende geweldige zin of het formuleren van het perfecte antwoord dat je haar boodschap volledig mist.

9. Je staat niet op de juiste plek

In het café loop je doelloos rond, zonder aandacht te besteden aan je omgeving. Maar hier ligt een kans die je mist. Het café is als een magisch doolhof vol ontmoetingen en mogelijkheden, en de juiste plek kan het verschil maken tussen een mislukte poging en een sprankelend avontuur. Ga niet aan de zijlijn staan wachten tot er iets gebeurt, maar wees proactief en zoek naar de plek waar energie en opwinding samenkomen. Dat kan een levendige dansvloer zijn, een gezellig hoekje bij de bar of zelfs de drukte van een pooltafel.

10. Je doorbreekt fysieke barrière niet

De vonk tussen twee mensen begint vaak met een subtiele aanraking. In het café is dat niet anders. Een onschuldig gebaar dat de magie in gang zet is dus nodig om succes te hebben. Uiteraard wil je geen grenzen overschrijden of ongemak veroorzaken, maar juist door die grenzen te respecteren kun je de connectie versterken. Een lichte aanraking van de arm, een speelse duw of iets vergelijkbaars kan een wereld van verschil maken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.

11. Je neemt geen initiatief

In het café wacht je af, hopend dat het universum je een teken zal geven. Maar terwijl je blijft wachten, gaat de kans om de vrouw van je dromen te ontmoeten aan je voorbij. Wil je succes met versieren? Dan moet je zelf het voortouw nemen en het universum een duwtje geven. Of het nu gaat om het aanspreken of het zoeken van oogcontact, het zijn deze kleine momenten van moed die de weg banen naar succes.

12. Je hebt een defensieve houding

Daar sta je dan met je rug tegen de muur van het café. Je biertje vastgeplakt op je borst, je ogen gericht op alles en niets. Met een defensieve houding nodig je niemand uit om contact met je te leggen en je maakt het voor jezelf moeilijker om gesprekken te starten.

13. Je stelt geen vragen waar je om geeft

In het café voer je oppervlakkige gesprekken zonder echte betekenis. Je stelt vragen waar je eigenlijk niet om geeft, alleen maar om een gesprek gaande te houden. Maar een opwindende interactie ontstaat alleen wanneer je vragen stelt die ertoe doen, die je oprecht interesseren. Stel vragen over haar passies, dromen en diepste verlangens. Leer haar kennen op een dieper niveau en laat haar zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

14. Je ziet er niet op je best uit

Verschijn je wel eens in het café met een outfit die je de hele dag aan hebt, zonder aandacht te besteden aan je uiterlijk? Doe dat dan nooit meer als je succes wilt hebben met versieren. De eerste indruk is alles en slechte hygiëne staat bovenaan de lijst met afknappers. Dus zorg ervoor dat je er op je best uitziet. Trek die flatterende outfit aan, verzorg jezelf tot in de puntjes en straal zelfvertrouwen uit.

15. Je praat te zacht

In het café fluister je bijna als je praat, bang om de stilte te doorbreken. Maar een zachte stem kan makkelijk verloren gaan in het geroezemoes van de menigte. Laat je stem horen. Spreek met kracht en overtuiging, duidelijk en zelfverzekerd, zodat je woorden als muziek in haar oren klinken.

16. Je geniet niet van het versieren

Als je naar het café gaat met het doel om vrouwen te versieren, dan vergeet je één ding: plezier hebben. Je verandert een leuke avond in een winnen of verliezen-situatie en je emoties zijn die avond afhankelijk van het resultaat dat je boekt. Succes ontstaat wanneer je geniet van het spel van verleiding, zonder je zorgen te maken over het eindresultaat. Laat alles los en geniet van het moment. Voel de opwinding in je aderen stromen terwijl je met een sprankelende glimlach op iemand afstapt.

17. Je onderneemt geen actie

In het café blijf je vaak aan de zijlijn staan, wachtend op het perfecte moment om in actie te komen. Maar terwijl je wacht, verdampt de kans om iemand te ontmoeten. Soms moet je gewoon de sprong wagen, de angst overwinnen en naar haar toestappen. Het leven beloont degenen die durven, die bereid zijn om risico’s te nemen en hun hart te volgen.

18. Je benadert haar van achteren

Je besluipt haar als een jaguar in de schaduw, in de hoop haar te verrassen met je plotselinge aanwezigheid. Maar laten we eerlijk zijn: wie wordt er graag van achteren benaderd? Niemand. Benader haar van voren, met zelfverzekerdheid en vriendelijkheid. Geef haar de ruimte om je te zien aankomen en de mogelijkheid om te beslissen of ze geïnteresseerd is in jou.

19. Je houdt geen oogcontact

Als het je eindelijk gelukt is om op haar af te stappen in het café, vergeet je oogcontact te houden. En dat terwijl oogcontact psychologisch gezien essentieel is om vertrouwen op te bouwen, vooral met mensen die je nooit eerder hebt gesproken. Met oogcontact kun seksuele spanning creëren.

20. Je praat te veel

In het gesprek ratel je maar door, zonder adempauze, hopend dat je indruk maakt met je woordenstroom. Maar soms is stilte goud en is luisteren belangrijker dan spreken. Dat is vooral het geval als de opening van het gesprek achter de rug is. Je hoeft niet steeds aan het woord te zijn om het gesprek gaande te houden. Wees bedachtzaam in je woorden en geef haar de kans om haar gedachten te delen. Want soms is het de kracht van de stilte die de leuke gesprekken mogelijk maakt.

21. Je maakt je intenties niet duidelijk

Wanneer je in het café iemand wilt versieren, is het essentieel om je intenties duidelijk te maken. Sommige vrouwen begrijpen gewoon niet meteen wat je doel is als je hen aanspreekt. Misschien worden ze nooit aangesproken of hebben ze er weinig ervaring mee. Dat wil zeggen: laat merken dat je haar leuk vindt. Hoewel je niet direct hoeft te zeggen dat je met haar praat omdat je haar aantrekkelijk vindt, wil je wel dat ze begrijpt dat jij interesse hebt.

22. Je dringt haar persoonlijke ruimte binnen

Als je meteen haar persoonlijke ruimte binnendringt, zal ze zich zeer ongemakkelijk voelen. Ze vindt het niet fijn en zal geneigd zijn je af te wijzen. Waarschijnlijk wil ze niet niet eens de tijd nemen om naar je te luisteren. Haar enige doel is wegkomen uit deze situatie.

23. Je complimenteert verkeerd

Complimenten kunnen een krachtig hulpmiddel zijn als je iemand wilt versieren in het café, maar het is wel belangrijk om ze op de juiste manier te geven. Vermijd oppervlakkige complimenten over uiterlijk of fysieke kenmerken, omdat dit kan overkomen als cliché of oppervlakkig. Richt je in plaats daarvan op persoonlijke eigenschappen, interesses of prestaties. En geeft ook vooral geen complimenten waarmee je haar op een voetstuk plaatst.

24. Je flirt niet

Als je niet met haar flirt, creëer je geen aantrekkingskracht. Je bent een nice guy, meer niet. Flirten is een belangrijk onderdeel van het versieren in het café, maar het is iets wat veel mannen vergeten. Flirten gaat niet alleen om complimentjes; het gaat ook om het creëren van een speelse en uitdagende sfeer. Wees ondeugend en maak af en toe een plagerige opmerking.

25. Je vraagt te snel om een telefoonnummer

Als je iemand wilt versieren in het café, is het verleidelijk om meteen om een telefoonnummer of sociale media te vragen. Maar dit kan te vroeg zijn en haar afschrikken. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen en bouw een connectie op voordat je om contactgegevens vraagt.

26. Je zit te veel in gedachten

Als je een vrouw wilt versieren in het café, is het begrijpelijk dat je zenuwachtig bent. Maar als je te veel in je hoofd zit en je gedachten laat overheersen, mis je de kans om echt aanwezig te zijn in het moment. Laat je angsten en twijfels los en concentreer je op het hier en nu. Wees nieuwsgierig naar haar, luister naar wat ze te zeggen heeft en geniet van het gesprek. Op die manier creëer je een connectie die authentieker is.

27. Je gebruikt flirterige openingszinnen

Flirterige openingszinnen kunnen soms werken, maar ze kunnen ook clichématig en onoprecht overkomen. Probeer liever een meer authentieke benadering in plaats van te vertrouwen op vooraf bedachte zinnen. Laat het gesprek zich organisch ontwikkelen en gebruik je eigen persoonlijkheid en humor om haar te laten lachen en een connectie te creëren.

Iemand versieren in het café is voor veel mannen een uitdaging. De sfeer van het café kan rumoerig en druk zijn, waardoor het moeilijk is om een diepgaand gesprek te voeren. Je voelt een angst voor afwijzing en een gevoel van onzekerheid, wat het moeilijk maakt om ontspannen te zijn. Je weet ook nooit helemaal zeker of iemand openstaat voor een versierpoging, want sommigen zullen al bezet zijn.

Daar komt nog bij dat versieren voor iedereen anders is. Wat voor de ene persoon werkt als versierpoging, kan voor een ander persoon totaal verkeerd worden opgevat. Iedereen heeft verschillende voorkeuren en interpretaties van flirten. Dit maakt het moeilijk om een benadering te vinden die bij iedereen in de smaak valt. Ondanks deze uitdagingen is iemand in het café versieren niet onmogelijk. Althans, als je niet de bekende versierfouten maakt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie