8 tips om de vrouw van je dromen te vinden

Michael Slender
Door Michael Slender
14 minuten leestijd

Het is eerste kerstdag. Je zit gezellig met de hele familie aan tafel. Je ooms en tantes zijn aanwezig, broers en zussen, neven en nichten, inclusief alle aanhang. Maar jij bent wéér alleen. Net als vorig jaar. En alle jaren daarvoor.

Op een dag als dit weet je van tevoren al wat je gaat horen. Je oom gaat je vertellen dat je van het vrijgezellenbestaan moet genieten, ‘zolang het nog kan’. Je tante bemoeit zich er ook mee en zegt dat ‘het zal gebeuren wanneer je het het minst verwacht’. Voor je het weet is je liefdesleven – of het gebrek eraan – het onderwerp van gesprek aan tafel.

Ondanks dat het allemaal goedbedoelde adviezen zijn van mensen die het goed met je voorhebben, drukken ze je ieder jaar met de neus op de feiten. En een van die feiten is dat je nog steeds geen vrouw hebt gevonden. Nog steeds zit je daar eenzaam en alleen aan tafel, terwijl je heel graag iemand aan je zijde zou willen hebben. Dus je vraagt je af: hoe vind ik een vrouw?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Hoe vind je een vrouw?

Mannen van alle leeftijden en achtergronden vinden het moeilijk om een vrouw vinden. Sommigen proberen het wel, maar falen iedere keer weer. Anderen zeggen dat ze het proberen, maar doen niet of nauwelijks hun best. En weer anderen proberen het niet eens, terwijl ze wel graag een vrouw zouden willen vinden. Zoals je kunt begrijpen hebben al deze groepen mannen een andere aanpak nodig.

Als we de laatste groep als voorbeeld nemen, dan komt het er vooral op neer dat ze zich beschikbaar moeten stellen. Ze verschuilen zich na werktijd in hun woning, komen nauwelijks vrouwen tegen en zijn nooit echt proactief op zoek naar liefde – of in ieder geval een date. En mochten ze dan eindelijk een vrouw ontmoeten die potentie heeft, dan weten ze dankzij een gebrek aan ervaring niet wat ze moeten zeggen. Doordat ze zichzelf niet in de gelegenheid stellen om iemand te ontmoeten, ontmoeten ze uiteindelijk… niemand.

8 tips om een vrouw te vinden

Of je nu op de verkeerde plaatsen zoekt of jezelf nooit in een positie brengt waarin je iemand kunt ontmoeten, er zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij de zoektocht naar een vrouw. Met deze tips kun je het zoeken naar een vrouw om een relatie mee te beginnen een stuk makkelijker maken.

1. Wees aanwezig op datingapps

Mannen hadden eerder niet de mogelijkheid om vrouwen online te ontmoeten. Ze moest eropuit, de echte wereld in, en met willekeurige vrouwen praten. Single mannen werden gedwongen om een kans te wagen op een dansavond, zelfs als ze niet de beste dansers waren. Ze moesten al hun moed bijeenrapen en een vrouw ten dans vragen in de hoop dat de interesse wederzijds was en ze geïnteresseerd was om een man zoals hij te ontmoeten.

Als dat niet lukte, door zijn stijve moves of een massale desinteresse van vrouwen, moest hij vertrouwen op iets dat een contactadvertentie werd genoemd. Hij moest bellen naar een lokale krant en met een beperkt aantal karakters – zoals op Twitter – zichzelf adverteren. Elke avond mocht hij naast de huistelefoon zitten, wachtend op dat ene telefoontje. En soms kwam dat belletje nooit. Op zijn zachtst gezegd was daten tijdrovend, inefficiënt en vermoeiend.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Stel jezelf nu eens de vraag: waar klaag jij over als het om daten gaat? Dat het een frustrerend proces is? Een tijdrovende onderneming? Of dat je het vermoeiend vindt om steeds weer naar rechts en links te swipen? Denk dan eens aan alle dappere mannen van vroeger om te beseffen dat het nu allemaal nog wel meevalt.

In tegenstelling tot vroeger hebben we nu allerlei soorten technologie binnen handbereik waardoor het makkelijker dan ooit is om in contact te komen met vrouwen. Dat wil nog niet meteen zeggen dat ze allemaal interesse in jou zullen hebben, maar dat is nooit het geval geweest. Het beste advies is dat je aanwezig en actief moet zijn op datingapps, want het is de beste kans op liefde die je gaat krijgen.

2. Doe er wat voor

Achteroverleunen en hopen dat de perfecte vrouw vanzelf in je leven verschijnt, zal je niet helpen. Degenen die je vertellen dat ‘het vanzelf gebeurt’ liegen tegen je. Het is immers niet echt aannemelijk dat er op dinsdagavond een blonde stoot je stinkende kamer binnenloopt terwijl jij Call of Duty speelt. Wat wel helpt om een vrouw te vinden? Een proactieve datehouding.

Voor de meeste mannen die geen succes hebben met vrouwen betekent dit dat ze uit hun comfortzone moeten stappen. Routines beperken je datingleven, vooral als die routines zich volledig afspelen binnen je comfortzone. Wat je zoal kunt doen:

  • Probeer een creatieve profieltekst te schrijven
  • Doe een professionele fotoshoot voor je profielfoto’s
  • Lees artikelen over het verbeteren van je datevaardigheden
  • Ga uit eigen beweging iets doen wat je normaal gesproken nooit doet
  • Laat zien dat je er bent, ook al ‘ben je niet zo’
  • Vraag je vrienden en familie om hulp

3. Krijg je leven op orde

Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd dat je ‘lief, aardig en goed voor vrouwen bent’, terwijl de vrouwen helemaal geen interesse in je tonen? Het feit is dat je wel lief, aardig, betrouwbaar, loyaal en eerlijk kunt zijn, maar als de rest van je leven niet op orde is, dan ben je nog steeds onaantrekkelijk als partner. Denk er eens over na wat vrouwen onaantrekkelijk aan jou kunnen vinden. En dan hebben we het niet alleen over je uiterlijk, de aandacht gaat vooral uit naar al je andere eigenschappen.

Worstel je al jarenlang met een laag zelfvertrouwen? Durf je de deur nauwelijks uit door een sociale angst? Of zit je tegen een burn-out aan door het vele thuiswerken in een appartement van 20 m2? Dan voel je het advies waarschijnlijk al aankomen: werk daar dan eerst aan. Het helpt bijzonder veel als je goed in je vel zit.

4. Bepaal wat je wilt

Niemand is hetzelfde en elke relatie is anders. Dat maakt het zoeken naar de perfecte partner onmogelijk. Iedereen heeft bovendien verschillende voorkeuren, afknappers, doelen en wensen. Aangezien je niet weet wat een ander wil, kun je alleen maar onderzoeken wat jij wilt. Neem de tijd om erachter te komen wat jouw specifieke wensen zijn, je voorkeuren en dealbreakers, zodat je de zoektocht kunt richten op het vinden van een vrouw met vergelijkbare waarden.

Volgens onderzoek trekken we mensen aan die ongeveer hetzelfde zijn als onszelf. Nu hoef je niet op zoek te gaan naar je vrouwelijke dubbelganger, maar wel een vrouw die op belangrijke punten met jou overeenkomt.

Wat zijn je hobby’s? Waar liggen je interesses? Hoe denk jij over het leven? En waar denk je een vrouw tegen te komen die overeenkomsten met jou heeft? Als je goed weet wat je wilt, hoef je geen tijd te verspillen aan iemand die niet de juiste match is. En dat brengt je weer een stap dichter bij de vrouw die je wel wilt.

5. Geef het tijd

Als het wel lukt om contact te leggen met vrouwen, dan kun je geneigd zijn om af te gaan op je gevoel. Was de eerste date niet helemaal geslaagd? Had je er meer van verwacht? Was de klik toch niet zo sterk als dat je had gehoopt? Het idee van liefde op het eerste gezicht klinkt misschien opwindend, maar meestal werkt het niet zo. Mensen moeten aan nieuwe mensen wennen voordat ze elkaar echt leuk gaan vinden. Geef de moed dus niet meteen op als de eerste date niet zo goed is als dat je had gehoopt. Het kan groeien.

6. Ga waar de vrouwen zijn

Een deel van het vinden van een vrouw bestaat uit het vinden van vrouwen. Excuses voor de vreemde zin, maar daar komt het wel op neer. Waar komen vrouwen samen? Wat gaan ze daar doen? En hoe kun jij ervoor zorgen dat je je kunt mengen met deze vrouwen? Als je een bepaald type wilt vinden, moet je onderzoeken waar die types heen gaan en zelf ook erheen gaan. Een van de beste manieren om je type te vinden is bekend te raken met haar hobby’s en interesses.

Je zou kunnen hopen op een willekeurige ontmoeting en bidden voor geluk, maar denk je echt dat dat gaat werken? Betrokken raken bij haar wereld is het beste dat je kunt doen. Als je een sportieve fitgirl wilt vinden, begin dan met sporten en word lid van een sportschool.

7. Spreek vrouwen aan

Niet iedereen wordt geboren als een gladde prater. Daarom hebben veel mannen er moeite om op een vrouw af te stappen en iets simpels als ‘hallo’ te zeggen. Weten hoe je een vrouw kunt benaderen is daarom misschien wel een van de belangrijkste vaardigheden om te leren. Of je nu een detail opmerkt, een compliment geeft of een vraag stelt: er zijn honderden manieren om een gesprek te starten met een vrouw. En het goede nieuws is dat je er maar één hoeft te vinden die voor jou werkt.

Omdat het lastig kan zijn om te verdwalen in de ‘wat moet ik dan zeggen’-gedachte, kun je een hele simpele regel gebruiken. Dat is de vijfsecondenregel. Nu denk je misschien aan de regel die zegt dat gevallen voedsel nog niet met bacteriën besmet is als het minder dan vijf seconden op de grond heeft gelegen. Maar dat is niet wat we hiermee bedoelen.

Deze vijfsecondenregel gaat om het benaderen van vrouwen. Iedere keer dat je een vrouw ziet in wie je geïnteresseerd bent, stap dan binnen vijf seconden op haar af. Begin met tellen zodra je haar ziet en voordat je bij vijf bent gekomen, maak je de keuze: of je loopt op haar af of je doet het niet. Als je langer dan 5 seconden wacht, begin je te twijfelen over wat je moet zeggen en vind je een smoesje om het niet te doen.

8. Heb geluk

Uiteindelijk is het vinden van de juiste vrouw natuurlijk ook een beetje geluk. De kans dat degene die je ziet lopen op het station goed bij je past én geschikt is als relatiemateriaal is relatief klein. Dit heeft niets te maken met wie jij bent als persoon of met wie zij is. Het aantrekken van de juiste partner is een onverklaarbare reactie op wat er op dat moment speelt. En in die zin blijft het toeval dat je iemand vindt waarmee het klikt. Je zult dus moeten zoeken om haar te vinden. Dat zal lastig zijn en soms wat frustrerend. Maar als je haar dan ontmoet, dan is het de moeite waard geweest.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie