17 redenen waarom vrouwen je altijd als een vriend zien

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Sommigen van ons lijken op mysterieuze wijze altijd in de vriendschapszone te belanden. Alsof het woord ‘vriend’ op je lijf staat geschreven, word je herhaaldelijk geconfronteerd met de bitterzoete woorden: ‘Je bent geweldig, maar ik zie je gewoon als een vriend.’ Maar waarom word je altijd gezien als de vriendelijke beschermer, het luisterend oor en de eeuwige vriend, terwijl je zo graag verlangt naar meer?

Dankzij je ervaringen met vrouwen hebben je vrienden je misschien al een bijnaam gegeven. Ze noemen je de Platonische Prins: altijd charmant, maar nooit in staat om het liefdeskasteel binnen te treden. Het is alsof je altijd rondloopt in een kasteeltuin vol verwarrende signalen, waar de weg naar binnen voortdurend wordt begrensd door de onzichtbare grenzen van vriendschap. Hoe kan dit? Waarom weten anderen de weg wel te vinden en jij niet?

17 redenen waarom vrouwen je als een vriend zien

Laten we ons eens verdiepen in dit intrigerende fenomeen en de diepgewortelde redenen ontdekken waarom vrouwen je altijd als een vriend zien. Dit zijn zeventien mogelijke redenen waarom jij de eeuwige vriend bent en nooit de minnaar.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Je bent te stabiel

Natuurlijk, emotionele stabiliteit is een mooie eigenschap. Maar het kan je ook in de weg zitten als het je eigen verlangens verbergt. Misschien ben je gewoon te goed in het luisteren naar hun verhalen en het bieden van een schouder om op te leunen. Je fungeert als een emotionele biechtvader, bereid om hun zorgen te absorberen en hun angsten weg te nemen. Heel lief, maar daarmee sluipt de gedachte van romantiek stiekem weg naar de achtergrond.

2. Je maakt je intenties niet duidelijk

Een andere reden is dat je jezelf een vriend maakt. Je zet jezelf in de vriendschap door je eigen terughoudendheid om je gevoelens duidelijk te maken. Hoe je dat doet? Je lacht om hun grappen, terwijl je zou kunnen huilen omdat je nog steeds niet haar minnaar bent. Je verbergt je kwetsbaarheid en je verstopt je gevoelens. Als jij je intenties niet duidelijk maakt, zul je nooit meer dan een vriend worden.

3. Je bent een open boek

In een wereld vol dingen om te ontdekken ben jij als een open boek waarvan het plot al bekend is. Je bent voorspelbaar. Er is geen ruimte voor nieuwsgierigheid, geen verlangen om de bladzijden om te slaan en het onverwachte te ontdekken. Aantrekkingskracht ligt bij vrouwen vaak in het onbekende, in het mysterie dat haar geest prikkelt en haar hart sneller doet kloppen. Geef jij vrouwen wel de kans om jou te willen ontdekken?

4. Je biedt geen spanning of uitdaging

Het leven is soms als een krankzinnige achtbaan van emoties en sensaties. Maar niet bij iedereen. Sommige vrouwen hebben eerder het gevoel dat ze vastzitten in een kinderachtige draaimolen. Dat gebeurt wanneer jij – als man zijnde – geen uitdaging biedt. Er is geen adrenalinekick die haar hart sneller laat slaan.

5. Je bent te vriendelijk

Overmatige vriendelijkheid en beleefdheid kunnen ervoor zorgen dat vrouwen je alleen als een goede vriend zien. Wat ontbreekt? Een vleugje mysterie en verleiding. Probeer hun hart te veroveren met meer dan alleen je goede bedoelingen. Laat zien dat er een vurige passie schuilt onder je vriendelijke façade.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Je neemt geen risico’s

Het leven beloont degenen die bereid zijn om op het randje van het onbekende te dansen. Degenen die op veilige grond blijven staan? Die blijven onopgemerkt. Denk er eens over na hoe jij meer risico kunt nemen in je interacties met vrouwen. Als je gewend bent om steeds een klein stapje vooruit te zetten, denk er dan eens aan om vooruit te springen en de uitdaging aan te gaan. Challenge accepted?

7. Je hebt niet genoeg zelfvertrouwen

Je verlegenheid en gebrek aan zelfvertrouwen zijn als onzichtbare kettingen die je gevangenhouden in de friendzone. Je kunt meer zijn, maar je houdt jezelf tegen. Is het niet eens tijd om jezelf te bevrijden?

8. Je bent bang voor afwijzing

Een van de grootste redenen waarom mannen hun ware gevoelens verbergen? De angst voor afwijzing. Je verlangt naar de liefde, maar je blijft veilig in de schaduw van vriendschap om de potentiële pijn te vermijden. Maar weet je, het leven is een avontuur met risico’s die het waard maken om te leven. Soms moet je gewoon de sprong wagen, je vleugels spreiden en de mogelijkheid accepteren dat je zou kunnen vliegen. Natuurlijk ga je soms op je bek, maar dat hoort er ook bij als je ooit wilt vliegen.

9. Je flirt niet

Flirten is als een speelse dans van verleiding, een dans waarvan jij de stappen niet beheerst. Als je uit de friendzone wilt komen, of deze vriendschapszone volledig wilt vermijden, is flirten essentieel. Het creëert seksuele aantrekkingskracht – iets wat nodig is als je niet als een vriend gezien wilt worden.

10. Je appt en praat niet seksueel

Je woorden weerspiegelen je doelen. Hou je het vriendschappelijk en past elk woord perfect in het straatje van vertrouwen en begrip? Houd er dan rekening mee dat je een vriendschapsdoel communiceert. Als je dat niet langer wilt communiceren: voeg wat romantische teksten toe aan je communicatie, uit je woorden met flirterige ondertonen en verander de vriendschappelijke dialoog in een uitdagend spel.

11. Je bent te beschikbaar

Of jij haar enquête wilt invullen? Natuurlijk, jij wel. Je bent zelfs haantje-de-voorste als ze hulp nodig heeft. Als een betrouwbare rots in de branding sta je altijd voor haar klaar. Je staat nooit eens NIET voor haar klaar en dat is een probleem. Waarom zou ze jou waarderen als ze weet dat je altijd binnen handbereik bent? Laat zien dat je ook je eigen dingen hebt, je eigen passies en interesses, en dat je niet altijd beschikbaar bent om in de vriendenrol te schitteren.

12. Je bent fysiek niet aantrekkelijk voor haar

Fysieke aantrekkingskracht is lelijk als het gevoel niet wederzijds is. Soms zijn onze harten als magneten die elkaar simpelweg niet aantrekken op een fysiek niveau. Dat kan gebeuren, en meerdere keren achter elkaar. En dat is niet erg, want het is niet persoonlijk. Het is gewoon een kwestie van chemie en aantrekkingskracht.

13. Je hebt een slechte timing

Iedere keer wanneer jij een vrouw leuk vindt, komt jouw romantische avance misschien net op een moment waarop de vrouw in kwestie simpelweg niet openstaat voor een nieuwe liefde. Het leven zit soms gewoon in de weg, waarin timing een cruciale rol speelt. Nu is het wel heel knap om steeds de verkeerde timing te hebben. Als je het echter combineert met de andere redenen, kan je slechte timing wel een rol spelen.

14. Je hebt een vriendschappelijke reputatie

Soms kan een reputatie als goede vriend je in een kader plaatsen dat moeilijk te veranderen is. Het is alsof je een kunstwerk bent dat alom wordt bewonderd, maar niemand denkt eraan om het als iets anders dan kunst te zien. Laat eens een keer zien dat je niet alleen een vriend bent, maar ook een potentiële minnaar.

15. Je bent geen optie

Soms is het niet jouw schuld dat je als vriend wordt gezien, maar eenvoudigweg het gevolg van haar interesse in andere mannen. In haar perspectief ben je geen optie, omdat er gewoon betere opties zijn. Wat dat betreft is het belangrijk om te onthouden dat iedereen zijn eigen voorkeuren en smaken heeft, en soms past jouw unieke aantrekkingskracht gewoon niet bij wat zij wil.

16. Je past bij veel vrouwen niet in de romantische criteria

Net zoals elk personage in een boek bepaalde eigenschappen heeft die het personage aantrekkelijk maken voor de lezer, zo heb jij ook unieke romantische criteria. Het is alsof je een puzzelstukje bent dat niet perfect past in het plaatje dat vrouwen in gedachten hebben. Waarom zou dit zijn? Hoe kun jij jezelf passend maken om wel aan die criteria te voldoen?

17. Je bent te meegaand

Vriendschap ontstaat vaak tussen mensen die veel gemeen hebben en die het goed met elkaar kunnen vinden. Liefde ook, maar liefde ontstaat ook tussen tegenpolen. In liefde is soms wat wrijving nodig om het te laten glanzen. Wees niet bang om haar af te wijzen, te direct te zijn of je werkelijke mening te geven. Want vaak is dat het juist het verschil dat de vonk van aantrekkingskracht doet overslaan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie