Teasen: 11 speelse methodes om vrouwen te plagen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
11 minuten leestijd

Mannen én vrouwen houden ervan om geplaagd te worden, vrouwen vaak net wat meer dan mannen. Het gezegde is niet voor niets “meisjes plagen, kusjes vragen”. Teasen, oftewel plagen, is iets wat vrouwen van kleins af aan bij mannen doen maar andersom gebeurt het nog meer. Jong geleerd is oud gedaan alleen vergeten veel mensen het te doen als ze ouder worden.

Plagen is echter nog altijd één van de kritieke onderdelen van het flirten met vrouwen. Op een speelse wijze teasen is de snelste manier om een vrouw voor je te winnen. Dit is waarom speels plagen werkt:

 • Het laat je mannelijker lijken
 • Het onderscheidt je van de rest van de mannen
 • Het laat zien dat je niet bang bent haar te verliezen
 • Het lijkt alsof jij de hoofdprijs bent, niet andersom
 • Het laat zien dat je zelfverzekerd bent
 • Het maakt je interessant, mysterieus en gewild
 • Het toont aan je comfortabel bij haar bent

Playing it safe: de veilige route

Wat de meeste mannen doen in gesprekken met vrouwen is dat ze het op veilig spelen. Neutrale antwoorden en beleefde vragen lijken de beste optie maar dat is het niet. Je wordt niet als een creep gezien maar het laat ook zien dat je geen lef hebt. Er is een reden waarom vrouwen voor de bad boy vallen. De echte reden is niet omdat vrouwen van criminele mannen houden maar omdat deze bad boys ze iets laten voelen, iets wat de andere mannen niet doen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Het grootste verschil tussen “aardige” jongens en jongens die aan de lopende band vrouwen verslijten is dat ze niet bang zijn om een beetje spanning te creëren. Door het veilig te spelen, zoals de vrouw naar de mond te praten, raak je eerder in de friendzone dan in de slaapkamer.

De onmisbare band

Als je wilt teasen dan kun je dat niet zomaar met iedereen doen. Er moet eerst een soort van verbinding zijn, een band tussen jou en haar. Iemand die je op straat tegenkomt is een vreemde waar je geen band mee hebt. Begin meteen met haar te teasen en je komt erachter waarom een band onmisbaar is als je wilt teasen.

De band met haar bouw je op door verhalen te delen, te praten over overeenkomsten die jullie hebben maar ook door gewoon met haar te praten. Het zijn de veilige gesprekken die je hebt met een vrouw.

Door te teasen wijk je af van de gebaande paden. Je doet iets wat buiten de comfortzone van de band die jullie hebben valt. Het is riskant maar je kunt niets winnen als je niets inzet. Van nature ligt plagen dicht bij beledigen maar er is een verschil; teasen doe je met respect voor haar gevoelens. Het doel is om haar op een speelse en luchtige manier kwetsbaar te maken zonder haar gevoelens te kwetsen. Houdt hier rekening mee:

Bouw het op

Een band met iemand is er niet meteen, daarom wordt het ook “een band opbouwen” genoemd. Hetzelfde geldt voor het teasen en plagen; begin niet meteen met teasen als de band er nog niet klaar voor is. Doe het te vroeg, bijvoorbeeld als openingszin, en het heeft een averechts effect.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Maak grapjes over haar, niet over jezelf

Zelfspot is grappig maar het creëert geen aantrekkingskracht. De negatieve humor over jezelf helpt om het ijs te breken maar niet om haar voor je te winnen. Bij het teasen plaag je niet jezelf maar de vrouw, vergeet dat niet.

Vermijd gevoelige kwesties

Teasen betekent niet dat je haar mag vernederen; vermijd commentaar op gevoelige onderwerpen zoals bepaalde delen van haar lichaam, familie, religie of politiek. Dit is niet het type gesprek dat je moet hebben als je plezier wilt maken. Verontschuldig je bovendien als een tease verkeerd valt.

Wees expressief en overdrijf

De sleutel van het teasen is dat je het op een speelse manier doet. Dit betekent dat je je toon verandert als je haar plaagt, met haar lacht maar ook dat je het overdrijft zodat het niet als een belediging gezien wordt.

Plaag niet continu

Het succes dat je met teasen hebt valt of staat met de momenten die je ervoor uitkiest. Plaag haar niet aan de lopende band zodat het irritant begint te worden. Wissel het af met betekenisvolle gesprekken waarin je luistert naar wat ze te zeggen heeft.

Teasen is de kunst om iemand die je leuk vindt dat te laten weten terwijl je op een speelse manier iets gemeens zegt.

Hoe het moet

Een perfect voorbeeld van teasen komt uit de film The Adjustment Bureau met David (Matt Damon) en Elise (Emily Blunt). Terwijl David en Elise elkaar voortdurend beledigen weten beiden dat het geen échte beledigingen zijn, ze zijn aan het teasen.

Het beledigen van elkaars kleding, de pick-up line die afgekraakt wordt, de verschillen van mening en het plagende spelletje met de telefoon. De toon en de glimlachen verraden de waarheid; ze genieten beiden volop van het gesprek terwijl de vonken eraf spatten en de seksuele chemie niet te missen is.

Teasen: de 11 speelse methodes

De mannen die het teasen tot een kunst hebben verheven lopen niet weg voor een meningsverschil. Deze gaan het aan; niet op een onbeschofte of kwaadaardige manier maar op een leuke, speelse en uitdagende manier. Het is bovendien niet erg om zo nu en dan wat narcistische trekjes te laten zien en deze te gebruiken. Het is soms de enige ingang in de muur die een vrouw heeft opgebouwd. Door aardig en lief te zijn breek je de muur beetje bij beetje af met een lepel à la Shawshank Redemption terwijl je door te teasen de sloopkogel tevoorschijn haalt.

Als je het goed doet dan kun je een enorme aantrekkingskracht uitoefenen en je aanwezigheid naar een hoger niveau tillen. Hoe je dat doet? Dit zijn de methodes waarmee je een vrouw kunt teasen.

1. Doe haar na
 • Doe haar gezichtsuitdrukking na als ze iets niet leuk vindt.
 • Overdrijf haar dialect als ze dat heeft.
2. Raak de “goede” plekken aan
 • Kietel haar op een plek waar ze er niet tegen kan
 • Blaas zachtjes achter haar oor
3. Geef haar een raar koosnaampje
 • “Maak je niet druk [aarbeitje|boef|draak|poepje], alles komt goed.”
 • “Ik vind het leuk hoe je lacht, vanaf nu noem ik je giebelaar.”
4. Merk iets genants op aan haar
 • “Wow, wat een schattige oortjes heb je.”
 • “De sproeten op je neus, zo lief.”
5. Benadruk de verschillen
 • “Ik kan niet geloven dat je Temptation Island leuk vindt, ik weet niet of ik daar mee om kan gaan.”
 • “We passen nooit bij elkaar, we zijn allebei te flirterig”.
6. Gebruik haar als stereotype
 • “Dus je studeert rechten, gebruik je alles wat ik zeg tegen mij?”
 • “Politieagente? Ik moet oppassen wat ik je allemaal vertel.”
7. Daag haar uit
 • “Alsjeblieft, ik heb je binnen een tel op de grond onder mij liggen”.
 • “Als je dat niet lukt dan betaal jij de drankjes.”
8. Behandel haar als “jonger”
 • “Misschien dat je het ook wel eens meemaakt als je wat ouder bent.”
 • “Ben jij niet te jong om zo tegen mij te praten?”
9. Ga tegen haar in
 • “Je bent dronken.” – “Dat ben ik niet” – “Dat zou iemand die dronken is ook zeggen.”
 • “Vind je dat lekker? Dat smaakt voor geen meter.”
10. Speel een rollenspel met haar
 • “Weet je […..], ik ben niet het type dat je op de eerste date in bed krijgt.”
 • “Ik heb liever niet dat je me zo aanraakt, zo ben ik niet.”
11. Beschuldig haar van flirten
 • “Ben je met me aan het flirten?”
 • “Ik zie wat je aan het doen bent met je charmante avances.”
 • “Kun je ook eens niet naar mijn lippen kijken?”

Gebruik de voorbeelden als een richtlijn om je eigen tease-plan uit te stippelen op basis van je eigen persoonlijkheid. Onthoudt dat teasen ervoor bedoeld is om de aantrekkingskracht op te wekken. Het is dé manier om meer van jezelf te laten zien, de man die niet bang is om zichzelf te zijn. Het maakt je anders dan de andere mannen die het nalaten, de paarse koe in het weiland vol met “normale” koeien. Je bent geen gemiddelde man voor een gemiddelde vrouw.

Door op een speelse manier te plagen laat je haar vrouwelijk en speciaal voelen, niet verdrietig omdat die aardige jongen alles goed doet maar niet haar hart weet te raken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie