11 speelse manieren om vrouwen te plagen en teasen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
15 minuten leestijd

Je zit aan de bar en staart naar je glas. Zojuist heb je weer een saai gesprek gehad met een vrouw. Terwijl jij alle moed moest verzamelen om haar aan te spreken, voelde het voor haar als een verplicht nummer, zonder enige vonk of energie. Kon ik mijn gesprekken maar leuker, speelser en uitdagender maken, denk je. Maar je weet niet hoe.

Als je onderzoek gaat doen naar de kunst van flirten, ontdek je dat er benaderingen zijn die gesprekken met vrouwen een stuk interessanter en dynamischer maken. Je ontdekt dat het niet alleen om praten en luisteren gaat en dat je niet bang moet zijn om een beetje te provoceren. En daarom besluit je je te verdiepen in de kunst van het teasen en plagen.

Teasen en plagen

Zowel teasen als plagen is een techniek die je kunt gebruiken in flirterige situaties. Bijvoorbeeld om de aandacht van de ander te trekken of om het gesprek wat pittiger en leuker te maken. Bij teasen en plagen gaat het erom dat je op een speelse en luchtige manier een opmerking maakt of een uitdaging stelt, zonder dat dit beledigend of kwetsend is voor de ander. Het doel van beiden is dat je de spanning tussen jullie opvoert en elkaar uitdaagt om de spanning verder te verhogen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bij teasen draait het vaak om een plagerige opmerking of iets dat iemand uitdaagt om iets te doen of te zeggen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je iemand plaagt over de kledingkeuze of een persoonlijke eigenschap. Of het je kunt ook een beetje sarcastisch reageren op iets wat de ander zegt. Bij plagen gaat het meer om fysieke aanraking of lichaamstaal, waarbij je bijvoorbeeld zachtjes duwt of trekt aan iemands kleding, of een beetje dichterbij gaat staan dan normaal.

‘Meisjes plagen, kusjes vragen’

Teasen, oftewel plagen, is iets dat we allemaal van kleins af aan doen. Daarom kennen we ook allemaal de uitdrukking ‘Meisjes plagen, kusjes vragen’. Als we klein zijn is plagen onze manier om te laten merken dat we een meisje leuk vinden. In plaats van het direct te zeggen, tonen we onze gevoelens door te plagen en teasen – wat de meisjes soms niet eens leuk vinden.

Je zou daarom ook wel kunnen dat jong geleerd oud gedaan is. Maar dat gaat in veel gevallen niet op. Als de jongetjes in mannen veranderen stoppen ze met plagen en teasen. Ze worden ouder, volwassen en stoppen er gewoon mee. Ze vinden het te kinderachtig of te kwetsbaar om op deze manier hun emoties te tonen. En dat terwijl plagen en teasen nog altijd één van de kritieke onderdelen van het flirten is.

Zelfs als je ouder en volwassen bent, is teasen een prima manier om een vrouw voor je te winnen. Teasen is de kunst om iemand die je leuk vindt dat te laten weten, terwijl je op een speelse en subtiele manier iets gemeens zegt. Het toont aan dat je interesse hebt en het maakt gesprekken leuker. Dit is waarom speels plagen werkt:

 • Het laat je mannelijker lijken
 • Het onderscheidt je van de rest van de mannen
 • Het laat zien dat je niet bang bent haar te verliezen
 • Het lijkt alsof jij de hoofdprijs bent, niet andersom
 • Het laat zien dat je zelfverzekerd bent
 • Het toont wat je gevoelens zijn
 • Het maakt je interessant, mysterieus en gewild
 • Het toont aan je comfortabel bij haar bent
 • Het maakt het gesprek persoonlijk

Voorbeeld teasen en plagen

Nu kun jij je wel een situatie voorstellen waarin iemand een ander plaagt. Maar een goed voorbeeld van teasen is nooit verkeerd om duidelijk te maken hoe het werkt. Als voorbeeld nemen we daarom deze scène uit de film The Adjustment Bureau met David (Matt Damon) en Elise (Emily Blunt). Terwijl David en Elise elkaar voortdurend beledigen, weten beiden dat het geen échte beledigingen zijn: ze zijn aan het plagen en teasen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Als je de scène analyseert, zie je verschillende tactieken en manieren van teasen en plagen. Het beledigen van elkaars kleding, de pick-up line die wordt afgekraakt, de verschillen van mening en het plagende spelletje met de telefoon. De toon en de glimlachen verraden de waarheid: ze genieten beiden volop van het gesprek. De vonken spatten ervanaf en de seksuele chemie is niet te missen.

11 speelse manieren om te teasen

Als je het goed doet, kun je een enorme aantrekkingskracht uitoefenen en je aanwezigheid benadrukken. Je tilt het gesprek naar een hoger, flirterig niveau. Hoe je dat doet? Dit zijn elf manieren waarop je een vrouw kunt plagen en teasen.

1. Doe haar na
 • Doe haar gezichtsuitdrukking na als ze iets niet leuk vindt
 • Overdrijf haar dialect (als ze dat heeft)
2. Raak de ‘goede’ plekken aan
 • Kietel haar op een plek waar ze er niet tegen kan
 • Blaas zachtjes achter haar oor
3. Geef haar een raar koosnaampje
 • “Maak je niet druk [aarbeitje|boef|draak|poepje], alles komt goed.”
 • “Ik vind het leuk hoe je lacht, vanaf nu noem ik je giebelaar.”
4. Merk iets gênants op aan haar
 • “Wow, wat een schattige oortjes heb je.”
 • “De sproeten op je neus, zo lief.”
5. Benadruk de verschillen
 • “Ik kan niet geloven dat je Temptation Island leuk vindt, ik weet niet of ik daarmee kan omgaan.”
 • “We passen nooit bij elkaar, we zijn allebei te flirterig”.
6. Gebruik haar als stereotype
 • “Dus je studeert rechten, gebruik je alles wat ik zeg tegen mij?”
 • “Politieagente? Ik moet oppassen wat ik je allemaal vertel.”
7. Daag haar uit
 • “Alsjeblieft, ik heb je binnen een tel op de grond liggen”.
 • “Als je dat niet lukt, betaal jij de drankjes.”
8. Behandel haar als ‘jonger’
 • “Misschien dat je het ook wel eens meemaakt als je wat ouder bent.”
 • “Ben jij niet te jong om zo tegen mij te praten?”
9. Ga tegen haar in
 • “Je bent dronken.” – “Dat ben ik niet” – “Dat zou iemand die dronken is ook zeggen.”
 • “Vind je dat lekker? Dat smaakt voor geen meter.”
10. Speel een rollenspel met haar
 • “Weet je […..], ik ben niet het type dat je op de eerste date in bed krijgt.”
 • “Ik heb liever niet dat je mij zo aanraakt, zo makkelijk ben ik niet.”
11. Beschuldig haar van flirten
 • “Ben je met mij aan het flirten, [naam]?”
 • “Ik zie wel wat je aan het doen bent met je charmante avances.”
 • “Kun je ook eens níet naar mijn lippen kijken?”

Gebruik de voorbeelden als een richtlijn om je eigen tease-plan uit te stippelen op basis van je eigen persoonlijkheid. Onthoudt dat teasen ervoor bedoeld is om de aantrekkingskracht op te wekken. Het is dé manier om meer van jezelf te laten zien, de man die niet bang is om zichzelf te zijn. Het maakt je anders dan de andere mannen die het nalaten.

5 tips voor teasen

Van nature ligt plagen dicht bij beledigen, maar er is een verschil. Teasen en plagen doe je met respect voor haar gevoelens en grenzen. Het doel is niet om haar te kwetsen. Het doel is om haar op een speelse en luchtige manier kwetsbaar te maken op een manier die haar uitdaagt. Houd hier rekening mee:

1. Bouw het op

Een band met iemand is er niet meteen. Daarom wordt het ook ‘een band opbouwen’ genoemd. Hetzelfde geldt voor teasen en plagen. Begin niet meteen met teasen als de band er nog niet klaar voor is. Doe het te vroeg, bijvoorbeeld als openingszin, en het heeft een averechts effect.

2. Maak grapjes over haar, niet over jezelf

Zelfspot is grappig. Het laat zien dat je zelfverzekerd genoeg bent om grapjes over jezelf te maken. Maar dat creëert geen aantrekkingskracht. De negatieve humor over jezelf helpt om het ijs te breken, maar niet om haar voor je te winnen. Bij teasen plaag je niet jezelf, maar de vrouw – vergeet dat niet.

3. Vermijd gevoelige kwesties

Teasen betekent niet dat je haar mag vernederen. Vermijd commentaar op gevoelige onderwerpen, zoals bepaalde delen van haar lichaam, familie, religie of politiek. Dit is niet het type gesprek dat je moet hebben als je plezier wilt maken. Verontschuldig je bovendien als een tease niet wordt gewaardeerd.

4. Wees expressief en overdrijf

De sleutel van teasen is dat je het op een speelse manier doet. Dit betekent dat je je toon verandert als je haar plaagt, lacht, maar ook dat je het overdrijft. Als het over-the-top is wordt het niet als een belediging gezien.

5. Plaag niet continu

Succes met teasen valt of staat met de momenten die je ervoor uitkiest. Plaag haar niet aan de lopende band zodat het irritant wordt. Wissel het af met betekenisvolle gesprekken waarin je luistert naar wat ze te zeggen heeft.

Wanneer je kunt teasen en plagen

Als je wilt teasen, dan kun je dat niet zomaar met iedereen doen. Er moet eerst een soort van verbinding zijn, een band tussen jou en haar. Iemand die je op straat tegenkomt is een vreemde waarmee je geen band hebt. Begin meteen met teasen en je komt erachter waarom die band onmisbaar is – ook al is het maar een minimale band.

Een band bouw je op door verhalen te delen, te praten over overeenkomsten die jullie hebben, maar ook door gewoon met haar te praten over niet-alledaagse onderwerpen. Het zijn de veilige gesprekken die je hebt met een vrouw. Pas als je een minimale band hebt opgebouwd, moet je eraan denken om te teasen en plagen.

Door de band die jullie hebben weet je waar haar grenzen liggen en wat je kunt doen om er niet overheen te gaan. Met teasen wijk je namelijk af van de gebaande paden. Je doet iets wat buiten de comfortzone van de band valt. Dat kan riskant zijn. Tegelijkertijd kun je niets winnen als je niet gokt op een mooie winst.

Het is niet de veilige route

Wat de meeste mannen doen in gesprekken met vrouwen? Ze spelen het op veilig. Neutrale antwoorden en beleefde vragen lijken de beste optie. Het resultaat is dat er geen enkele vorm van uitdaging is. Het gesprek wordt saai. Je wordt daardoor misschien niet als een creep gezien, maar je toont er ook geen persoonlijkheid mee.

Er is een reden waarom vrouwen op bad boys vallen. De echte reden is niet omdat vrouwen van criminele mannen houden. Het is ook niet zo dat ze slecht behandeld willen worden. Het is om deze bad boys ze iets laten voelen, iets wat de andere mannen niet doen. Het grootste verschil tussen de nice guys en bad boys is dat de bad boys niet bang zijn om een beetje spanning te creëren. Door het op veilig te spelen, zoals haar naar de mond te praten en superbeleefd te blijven, raak je eerder in de friendzone dan in de slaapkamer.

Mannen die het teasen tot een kunst hebben verheven lopen niet weg voor een meningsverschil. Ze gaan het aan. Niet op een onbeschofte of kwaadaardige manier, maar op een leuke, speelse en uitdagende manier. Het is bovendien niet erg om zo nu en dan wat narcistische trekjes te laten zien en deze te gebruiken. Het is soms de enige ingang in de muur die een vrouw heeft opgebouwd.

Door aardig en lief te zijn breek je de muur beetje bij beetje af. Dat gaat langzaam. Vergelijk het met de lepel uit de film Shawshank Redemption. Niet het geduld om haar muur langzaam af te breken? Dan kun je met teasen de sloopkogel tevoorschijn halen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie