Home Flirten Vrouw aanspreken? 5 alternatieven voor een openingszin

Vrouw aanspreken? 5 alternatieven voor een openingszin

3 minuten leestijd
0
man vrouw praten

Je hebt geen academische titel nodig om te beseffen dat de meeste openingszinnen niet werken. “Mijn hobby is puzzelen en jij bent mijn laatste stukje?!” De openingszinnen die je hoort zijn vooral grappig, maar verre van effectief. Naast de kans dat je in herhaling valt, als tientallen andere mannen dezelfde zin hebben geprobeerd, is het voor veel vrouwen een regelrechte afknapper.

Tenzij je de foute openingszin op een originele manier weet te brengen, kun je beter alle grappige openingszinnen van het internet vermijden. Dit geldt voor online, op de dating apps en websites, maar ook in het echte leven. Dit zijn een aantal alternatieven voor de openingszin als je een vrouw wilt aanspreken:

1. Groet en stel jezelf voor

Het lijkt misschien wat saai, maar jezelf voorstellen is nog altijd een prima manier om een ​​vrouw aan te spreken. Start met een lach en steek je hand vooruit om je voor te stellen. In de meeste gevallen heeft dit het verrassingseffect, waardoor de hand bijna altijd aangenomen wordt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is immers niet beleefd als je dit afwijst, hoe verrassend het ook is. Vooral als je dit ongedwongen en met een lach initieert, wordt het bijna nooit geweigerd. Als je dit met een vraag opvolgt dan ben je in al gesprek; zo makkelijk kan het zijn.

In het begin is het lastig om het goede moment te vinden om je voor te stellen, maar als je het vaker probeert dan zul je merken dat deze momenten zich doorlopend voordoen. Als je naast iemand gaat zitten in de trein, bij de bushalte of op de sportschool; mogelijkheden genoeg om je aan iemand voor te stellen.

2. Maak een grappige opmerking

Zie je iets in je omgeving waar je een grappige opmerking over kunt maken? Doe het dan meteen. De conducteur heeft z’n rits open laten staan, of iemand verlaat het toilet met een stuk toiletpapier onder een schoen? Situaties zoals deze zijn perfect om het ijs te breken. Als je er samen om kunt lachen is het ijs gebroken, en is de weg vrij om het op te volgen met een vraag om het gesprek te openen.

3. Praat over de koetjes en kalfjes

Een derde manier om een gesprek te starten is door gewoon beginnen te praten. “Wat is het toch warm!” of “De tijd vliegt voorbij vandaag!” Als je met small talk een vrouw aanspreekt dan hebben vrouwen al snel door wat je bedoelingen zijn. Praten over allerlei onbelangrijke onderwerpen heeft een reden; het is een soort van hint dat je interesse hebt.

Bovendien kun je met small talk een idee krijgen of ze jou interessant vindt of niet. Door met small talk een gesprek aan te knopen hoef je jezelf niet te introduceren en je echte beweegredenen bekend te maken. Als ze geïnteresseerd is dan praat ze met je mee en is het gesprek begonnen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

4. Vraag om advies

Net als bij een praatje maken, is het vragen om advies een goede manier om een ​​gesprek op gang te brengen. Sta je in de rij bij de cafetaria of wacht je op je drankje aan de bar? Stel een willekeurige vraag aan degene naast je, om zo een gesprek te starten. De meeste mensen zijn behulpzaam en delen graag hun mening. Als je een reactie op je vraag krijgt dan kun je eenvoudig doorvragen of je eigen mening geven.

5. Maak een statement

Een vrouw aanspreken met een vraag heeft al snel het interview-effect. Dat is niet wat je wilt, als je niet wilt overkomen als een hopeloos geval. Daarom kun je vragen afwisselen met statements. In plaats van te vragen welke muziek ze aan het luisteren is kun je bijvoorbeeld zeggen “Volgens mij hoor ik daar Lil’ Kleine uit je oordopjes komen”. Natuurlijk is dit niet het beste voorbeeld, maar het laat je wel zien hoe je een vraag tot een statement kunt omtoveren.

Deze statements zijn belangrijk als je verder wilt gaan dan alleen aanspreken. Uiteindelijk draait het immers niet om het contact ter plekke, maar de vervolgafspraak. Vragen of je haar telefoonnummer mag of haar uit vragen voor een date is niet effectief. Het maakt het makkelijk om te weigeren. Het is wel effectief als je dit doet met een statement. Om het aanspreken van een vrouw af te ronden nog enkele voorbeelden om verder te komen:

  • “Je bent interessant. Laten we deze week een keer afspreken.”
  • “Misschien dat dit wel heel snel voor je gaat, maar je lijkt me leuk. Het lijkt een goed idee dat we gaan appen, dit is mijn nummer.”
  • “Ik doe dit normaal nooit, zo op straat, maar laten we koffie doen. Voeg je nummer even toe, hier mijn telefoon.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit is de beste ‘pick-up line’ die vrouwen kunnen gebruiken

Zodra je het woord ‘pick-up line’ hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een afgezaagde …