Een vrouw mee uit vragen? Dit is wat je wel en niet moet doen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
16 minuten leestijd

De eerste ervaring die de meeste mannen met online daten hebben? Dat het niet zo makkelijk is als men dacht. Veel mannen schrijven een profieltekst, voegen wat foto’s toe en wachten tot de berichten binnenstromen. Guess what? Zo werkt het niet.

Een dag verder en ontelbare refreshes van de inbox later komt men tot de conclusie dat het toch niet zo makkelijk is. Het gebrek aan berichten zorgt ervoor dat mannen al snel realiseren dat de meeste vrouwen niet graag de eerste stap zetten. Net zoals in het echte leven laten ze dat liever over aan de mannen.

Er zijn tegenwoordig wel wat meer assertieve vrouwen die het lef hebben om zelf op jacht te gaan naar leuke mannen, maar de regel is nog altijd dat de man het contact initieert. Dat was vroeger zo, en nu nog steeds.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Overal en altijd

Het maakt niet uit of je nu op een traditionele datingsite zit of actief bent op een moderne dating app. Als man dien je de gesprekken te beginnen, waarbij het eerder uitzondering dan regel is dat je een reactie krijgt. Maar de reacties die je wel krijgt, zijn een duidelijk teken van interesse. Als je het niet verknalt, dan is de kans groot dat het tot een eerste date leidt.

De man is aan zet

Het is aan de man om de eerste date te regelen. De vrouw is degene die bepaalt of dit gebeurt. Zelfs als je eruit ziet als een covermodel, gedefinieerde abs hebt of kunt praten als Brugman; het is aan jou om de vrouw mee uit te vragen. Het is misschien een beetje ouderwets om te denken dat de man het voortouw moet nemen. Maar zo werkt het nog steeds. Althans, als je de initiatiefrijke man wilt zijn. De man die indruk wil maken vraagt de vrouw voor de eerste date, niet andersom. Tijden veranderen, maar deze traditionele aanpak nog niet helemaal.

Wanneer ze er klaar voor is

In een perfecte wereld is alles simpel; je stuurt een vrouw “Hoi, hoe is het?” en de vrouw reageert met “Goed, wil je afspreken?”. Zoals je weet, is dit niet hoe het in real life gaat. Er is meer voor nodig om een vrouw voor je te winnen. Daarentegen hoef je ook niet dagen te appen voor je met haar kunt afspreken. Alleen dit moet je weten als je haar wilt vragen voor een date:

1. Ze moet zich aangetrokken tot je voelen

Om überhaupt een reactie van een vrouw te krijgen, moet ze zich tot je aangetrokken voelen. Iedere vrouw bekijkt eerst het profiel inclusief de foto’s. Als je dus een reactie krijgt, dan betekent het dat de vrouw zich enigszins aangetrokken tot je voelt. Of het nu de profieltekst die haar aanspreekt en je foto’s minder of andersom; er is een bepaalde mate van seksuele aantrekkingskracht.

Dit is de eerste stap in het regelen van de eerste date. De tweede stap is ervoor te zorgen dat deze aantrekkingskracht wordt versterkt door wat daarna komt; het gesprek.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Ze moet zich veilig voelen

Vrouwen horen horrorverhalen over miserabele eerste dates waardoor alle vrouwen op hun hoede zijn. Dat is niet alleen goed om te begrijpen, maar ook verstandig. Voor de man betekent dit dat je de vrouw eerst op haar gemak moet stellen. Het is aan jou de taak om eventuele angsten om af te spreken weg te nemen.

Je hoeft in de berichten niet extreem lief voor haar te zijn, maar ook hoef je niet te zeggen dat je geen stalker bent. Dit komt misschien zelfs wat creepy over, alsof je wat te verbergen hebt. Het gaat erom dat je normaal tegen haar doet zodat ze het gevoel krijgt dat ze veilig bij je is.

Over naar WhatsApp

Zodra je weet dat ze jou leuk vindt en je voldoende berichten hebt uitgewisseld, dan is het niet nodig om nog meer te vragen. Je hoeft niet haar diepste geheimen te weten of wat haar favoriete kleur is. Andersom hoeft zij niet alles over je verleden te weten of hoe jij je koffie het liefst drinkt. Smeedt het ijzer wanneer het heet is; je weet al genoeg om af te spreken. Waarom je dit zo snel mogelijk moet doen?

1. Je bespaart tijd

Het leven is al druk genoeg zonder al die gesprekken op de dating apps. Waar je als man vele berichten verstuurt krijg je als gevolg vele gesprekken die op niets uitlopen. Als het resultaat niet positief is, dan kun je er beter zo weinig mogelijk tijd aan besteden. Door snel op WhatsApp over te gaan en haar vervolgens mee uit te vragen voorkom je dat je te veel tijd besteedt aan vrouwen die niet geïnteresseerd genoeg zijn of alleen op de app actief zijn voor tijdverdrijf of een ego-boost.

2. Je moet wat bewaren voor de dates

Het is niet nodig om meteen alles open en bloot op tafel te leggen. Minder is vaak meer als het aankomt op de datinggesprekken. Hoe meer je met haar chat, hoe meer ze over je weet en hoe groter de kans dat er iets tussen zit waar ze op afknapt. De interesse neemt vaker eerder af dan toe wanneer je te lang chat.

Wat je vertelt moet haar interesse juist opwekken en dat lukt alleen door mysterieus te blijven zodat het voor haar een uitdaging is om meer over je te weten te komen. Bovendien moet je nog voldoende gespreksstof overhouden voor de daadwerkelijke dates.

3. Je moet haar wegkapen

De dating apps zorgen ervoor dat de aandacht verdeeld is over verschillende gesprekken. Denk niet dat je de enige bent die met haar aan het chatten is. In de tijd dat je met haar aan het chatten bent, wordt ze continu door andere mannen benaderd. Je hebt nu haar aandacht, maar voor hoelang nog?

Als een andere, nog aantrekkelijkere man zich meldt, dan is het einde verhaal. En dan heb je al je tijd voor niets geïnvesteerd. Daarom is het belangrijk dat je haar zo snel mogelijk van de dating app krijgt, zodat andere mannen geen kans meer maken.

4. Je wilt weten hoe ze in het echt is

Waarom ze nooit lacht op de foto’s? Ze mist een voortand waardoor iedere lachende selfie verpest wordt door een indrukwekkende ‘fietsenstalling’. Nu is dit wat overdreven, maar als je met elkaar chat dan weet je nog niet hoe ze in het echt is en hoe ze er in werkelijkheid uitziet. Wie weet irriteer je je aan de klank van haar stem of zeurt ze allemaal over allerlei kleine dingen.

Terwijl je online de meest interessante gesprekken hebt, kan dat in het echt heel anders zijn. Dit gebeurt vaker dan we als mannen zouden willen. Achteraf denk je ‘had ik er maar minder tijd aan besteedt…’ en dat is waarom je beter zo snel kunt overstappen naar WhatsApp om af te spreken.

Hoe snel?

Vraag het te snel en je komt als opdringerig over, vraag het te laat en ze verliest haar interesse. Er is geen vaste datingregel die bepaalt wanneer je de vrouw voor een date moet vragen. Het ligt er vooral aan of het gesprek aan de voorwaarde voldoet of ze zich veilig bij je voelt. In ieder geval veilig genoeg om met je af te spreken. Dit verschilt niet alleen per vrouw maar ook per datingsite, app en situatie.

Probeer er niet te lang mee te wachten en neem als regel dat je het na twee middellange chatsessies kunt vragen. Denk aan 30 tot 50 berichten over en weer per gesprek. De eerste sessie is voor veel vrouwen te snel maar een tweede chatsessie leent zich daar uitstekend voor; het bevestigt immers haar interesse om je te leren kennen. Wees niet bang om afgewezen te worden en neem het niet persoonlijk op. Of je krijgt een positieve reactie of ze is gewoon niet geïnteresseerd genoeg. Welk antwoord jij krijgt weet je pas als je de vrouw mee uit vraagt voor een date.

5 dingen die je niet moet doen

Het mee uitvragen van een date is niet moeilijk; je moet alleen even weten hoe het spelletje werkt. Je kunt het zelf op talrijke manieren proberen, maar dat is zonde van je tijd. Daarom kun je beter gebruik maken van de kennis van anderen, die het wel zelf geprobeerd hebben.

Er zijn veel manieren waarop je een date kunt voorstellen aan iemand die je nog niet (goed) kent. Zo kun je het voorstel op een directe manier doen, maar ook op een indirecte manier. Door de ervaringen van anderen weten we inmiddels veel over wat wel en niet werkt bij uitvragen van een vrouw. Als je meer succes wilt bij het eerste datevoorstel, dan doe je het volgende niet:

1. Vragen of ze wil afspreken

“Heb je zin om een keer met me af te spreken?” Deze vraag is niet wat de meeste vrouwen willen horen. Het moet niet de vraag zijn of ze wil afspreken. Je weet van jezelf wat je waard bent en gaat er vanuit dat ze wel je wil afspreken. Stel daarom de vraag niet en maar doe een voorstel dat je wilt afspreken. Het laat zien dat je ervaring hebt met vrouwen en dat vinden vrouwen vaak aantrekkelijk, een man die weet wat een vrouw wil.

2. Het onverwacht zeggen

Bij het voorstellen van een date is het kiezen van het juiste moment vaak het moeilijkst. Wanneer moet je het konijn uit de hoed toveren en doe je het voorstel om af te spreken? Het goede moment is ten eerste tijdens een lopend gesprek, waarbij het niet als een verrassing komt. Als het gesprek tempo heeft en vloeiend verloopt, dan kun je haar mee uit vragen, bijvoorbeeld nadat je wat inleidende vragen hebt gesteld of geflirt.

3. Wanhopig klinken

Als je merkt dat ze niet meteen reageert op je voorstel om af te spreken, vraag dan niet waarom ze er geen reactie op geeft. Misschien is ze er nog niet klaar voor en wil ze je nog wat beter leren kennen. Ga verder met het gesprek alsof er niets gebeurd is. Zodra je weer een kans ziet, dan doe je het voorstel nog een keer. Als ze niet reageert op je voorstel, dan is dit een signaal dat ze het wellicht niet wil.

4. Een specifieke dag voorstellen

Wat je niet moet doen is een vraag stellen of ze beschikbaar is op een specifieke dag. Dit maakt de kans groter dat ze die specifieke dag al wat anders heeft, waarna je de vraag nog een keer moet stellen voor een andere dag. Hierdoor raak je de controle over het voorstel kwijt doordat je meerdere keren een dag moet voorstellen. Dit kun je voorkomen door het niet over specifieke dag te hebben tijdens het voorstel.

Een betere aanpak is het vragen over haar planning voor de volgende week. “Hoe ziet je agenda eruit voor aankomende week?” of “Heb je al plannen voor het weekend?” zijn bijvoorbeeld betere vragen als je wilt weten wanneer ze tijd voor een ontmoeting heeft. Deze indirecte suggesties geven haar ook meteen een hint dat je wilt afspreken, wat vrouwen vaak snel doorhebben. Daarop kunnen ze gepast reageren, zoals in dit voorbeeld:

Voorbeeld

  • Jij: ..En zo ben ik dus vandaag al de hele dag bezig. Hoe ziet jouw agenda eruit volgende week?
  • Zij: Maandag wijntjes doen met vriendinnen, donderdag volleybal maar woensdag en dinsdag heb ik wel tijd.

5. Alle hoop op één persoon vestigen

Op een dating app zitten niet alleen vrouwen die op zoek zijn naar een relatie of date. De één zit er voor een ego-boost om erachter te komen welke mannen interesse hebben, de ander voor de entertainment, weer een ander wil alleen maar chatten; zo zijn er veel vrouwen die geen date willen. Het is daarom belangrijk om niet al je hoop op één vrouw te vestigen.

Voor je het weet verspil je veel tijd aan een vrouw die nooit van plan is om met je te daten. Als je niets vreemds gezegd hebt of gedaan en ze wil nog niet met je afspreken, dan is het tijd om verder te gaan, op zoek naar iemand anders. Het heeft geen nut om aan het lijntje gehouden te worden.

Bij online daten is een ontmoeting het doel. Om dit te bereiken is het nodig om een date voor te stellen. Onthoud dat je haar vraagt om jou te ontmoeten, niet om jou een plezier te doen. Hoe moeilijk het soms ook lijkt om het voorstel te doen, het ergste wat je kan overkomen is geconfronteerd te worden met een nee. En dat is helemaal niet zo erg als het klinkt.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie