45 datingtips voor mannen die je werkelijk gaan helpen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
29 minuten leestijd

Je staat voor de spiegel en bestudeert jezelf met een zelfverzekerde blik. Vanavond is het jouw avond. Het is tijd om uit je comfortzone te stappen, de datingwereld te betreden en te laten zien wat je in huis hebt. Maar wacht even, je weet eigenlijk helemaal niet wat je precies moet zeggen en welke gespreksonderwerpen je moet aansnijden. Nu je er wat langer over nadenkt verandert de zelfverzekerde blik op je gezicht langzaam in een frons van twijfel.

Laten we eerlijk zijn, daten kan soms aanvoelen als een zenuwslopende sprong in het diepe. Het is als een wervelwind vol gemengde signalen, onverklaarbare emoties en onuitgesproken regels. Het is dus helemaal niet vreemd dat je je als een avonturier zonder kompas voelt, verlangend naar een gids die je door dit doolhof van romantiek kan leiden. Zou het niet handig zijn als er een gids zou zijn met 45 datingtips voor mannen?

45 datingtips voor mannen

De datingtips leren je hoe je oprechte complimenten kunt geven die de zintuigen prikkelen. Ze onthullen de geheimen van het creëren van een memorabele eerste indruk, van het kiezen van de juiste outfit tot het beheersen van lichaamstaal die spreekt zonder woorden. Maar dat is niet alles.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Met deze tips krijg je inzicht in het navigeren door gesprekken en het creëren van diepere connecties. Ze onthullen de kunst van het stellen van boeiende vragen, het tonen van oprechte interesse en het luisteren met een open geest. Ze geven je de tools om een gesprek te leiden zonder dominant te zijn, en om subtiel te flirten zonder over de grens te gaan. Om het makkelijker te maken, hebben we de tips verdeeld in vier fases: op de datingapp, vóór de date, tijdens de date en na de date.

Op de datingapp

Je staart naar je telefoon, je vinger zweeft boven het scherm, klaar om te starten met de datingapp. Met een diepe zucht besluit je het erop te wagen. Je opent de app en begint te swipen. Na enkele matches is het moment van waarheid aangebroken: er is een match. Je staart naar het lege chatvenster, je gedachten racen door je hoofd. Wat moet je zeggen om het gesprek op gang te brengen? Je besluit een simpele maar effectieve aanpak te hanteren: een oprechte vraag. Je typt langzaam en zorgvuldig: ‘Hey, hoe is het?’

Terwijl je wacht op een antwoord, voel je een mix van spanning en hoop. Misschien, heel misschien, zal dit het begin zijn van iets moois. Maar nee, dat is het niet. Wat je niet weet? Dat een openingszin als ‘Hey, hoe is het?’ waarschijnlijk het slechtste is dat je kunt zeggen. Laten we daarom eens gaan kijken naar datingtips voor mannen die net op een datingapp beginnen.

1. Schrijf een authentieke profieltekst

Jouw bio of profieltekst is als de cover van een boek dat de aandacht moet trekken. Stel je voor dat je door een boekenwinkel loopt en een boek ziet met een intrigerende titel en een spannende samenvatting. Je nieuwsgierigheid wordt gewekt en je wilt meer weten. Op dezelfde manier moet jouw profielbeschrijving de interesse van anderen wekken en een glimp geven van wie jij bent. Wees creatief, wees uniek en wees vooral jezelf.

2. Maak een boeiende bio

Laat je bio geen droge opsomming van feiten zijn. Vertel een verhaal dat nieuwsgierigheid opwekt en mensen daadwerkelijk meetrekt in het verhaal. Misschien heb je een avontuur beleefd dat je graag wilt delen, of heb je een unieke passie die jou definieert. Wees creatief en laat jezelf op een interessante manier zien.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Een goede bio laat vrouwen verlangen naar meer. Gebruik een pakkende zin of een mysterieuze hint die interesse wekt. Vertel bijvoorbeeld over jouw avonturen in het buitenland, maar laat net genoeg weg om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Creëer een aura van intrige en laat ze smeken om het volledige verhaal. Nee, dat is niet makkelijk om in elkaar te flansen. Maar gelukkig hoef je het maar één keer goed te doen.

hinge foto's

3. Kies een opvallende profielfoto

Een foto zegt meer dan duizend woorden, toch? Stel je voor dat je door een museum wandelt en plotseling oog in oog staat met een adembenemend kunstwerk. Het trekt onmiddellijk je aandacht en je wilt het van dichterbij bekijken. Zo werkt het ook met jouw profielfoto.

Kies een foto die jouw persoonlijkheid weerspiegelt, die positieve energie uitstraalt en die anderen aantrekt. Een foto die nieuwsgierigheid opwekt en mensen doet denken: “Ik wil meer van deze persoon zien.” Misschien ben je dol op Crossfit of koken, dus waarom niet een foto van jou in actie? Het zal zeker de aandacht trekken en een gespreksonderwerp bieden.

4. Wees actief in het initiëren van gesprekken

Wachten tot de ander het gesprek begint is niet altijd de beste strategie. Neem het voortouw en stuur een origineel en persoonlijk bericht. Ondanks alle maatschappelijke veranderingen is het nog altijd de man die in de meeste gevallen de eerste stap zet. Sommige vrouwen verwachten dat, en jij als man zijnde, wil die verwachtingen waarmaken. Misschien kun je iets opvallends uit het profiel halen om over te praten of een gemeenschappelijke interesse ontdekken. Laat zien dat je echt geïnteresseerd bent.

5. Houd het gesprek luchtig en speels

Een datingapp is geen plek voor serieuze en diepgaande gesprekken. Dat kan wel, als het gesprek plotseling een diepere lading krijgt. Maar het is niet de bedoeling dat je alleen maar serieus bent. Houd het licht, speels en leuk. Maak grapjes, stel vragen over hun favoriete films of guilty pleasures en deel luchtige verhalen. Dit creëert een ontspannen sfeer en zorgt voor een prettige interactie.

6. Wees geduldig

Niet iedereen zal meteen reageren of dezelfde interesse tonen. Wees geduldig en respectvol als iemand niet meteen antwoordt of niet geïnteresseerd lijkt. Respecteer de beslissing en richt je op de mensen die wel enthousiast zijn. Er zijn genoeg vissen in de zee, zoals ze zeggen.

7. Toon interesse in de ander

Het draait niet alleen om jou; vergeet niet dat er een andere persoon aan de andere kant van het scherm zit. Stel vragen, luister actief en toon oprechte interesse in hun leven en ervaringen. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in wie de ander is en dat creëert een sterke basis voor een connectie.

8. Vermijd cliché-berichten

‘Hey, hoe gaat het?’ is misschien een gemakkelijk bericht om te sturen, maar het zal waarschijnlijk niet veel reacties opleveren. Wees creatief in je openingszinnen en vermijd deze clichés. Vind iets unieks om over te praten op basis van het profiel of de foto’s. Een origineel bericht zal zeker opvallen en de aandacht trekken. Een cliché-bericht doet dat niet.

Stel je maar eens voor dat je naar de radio luistert en keer op keer dezelfde bekende deuntjes hoort. Het wordt eentonig en je verlangt naar iets nieuws, iets verfrissends. Op dezelfde manier willen mensen iets origineels en unieks zien in jouw berichten (en profiel). Vermijd dus de gebruikelijke clichés en kom met iets verrassends en onverwachts.

9. Laat je humor doorschemeren

Humor is als een magische sleutel die harten opent en mensen laat lachen. Stel je voor dat je op een feestje bent en je hoort meerdere mensen in de verte lachen. Het trekt onmiddellijk jouw aandacht en je ziet dat ze allemaal lachen om de grap van één persoon. Zou jij je meer of minder aangetrokken voelen tot die persoon? Het antwoord is natuurlijk meer. Op dezelfde manier kan humor jouw datingprofiel tot leven brengen en anderen nieuwsgierig maken naar jouw grappige kant.

10. Wees positief en optimistisch

Positiviteit straalt uit en trekt mensen aan. Wees optimistisch in je gesprekken en vermijd negativiteit of klagen. Richt je op leuke en interessante onderwerpen. Een positieve instelling maakt je aantrekkelijk en verbetert de sfeer van de conversatie.

11. Wees eerlijk over je intenties

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, wees dan eerlijk over je intenties. Als je gewoon wilt daten en nieuwe mensen wilt ontmoeten, zeg dit dan ook. Eerlijkheid voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat jullie beiden op dezelfde lijn zitten.

12. Blijf veilig en vertrouw je intuïtie

Veiligheid gaat altijd voorop. Dat geldt voor vrouwen, maar natuurlijk ook voor mannen. Vertrouw op je intuïtie en wees voorzichtig bij het delen van persoonlijke informatie. Hoewel jij je als sterke man misschien geen zorgen maakt over je fysieke veiligheid, zijn er veel andere manieren waarop je slachtoffer kunt worden. Van identiteitsfraude tot catfish-scams: neem geen onnodige risico’s en zorg ervoor dat je je veilig voelt.

13. Blijf jezelf ontwikkelen

Een aantrekkelijke man is iemand die blijft groeien en zichzelf blijft ontwikkelen. Blijf werken aan je interesses, passies en doelen. Dit zal je niet alleen aantrekkelijker maken, maar ook zorgen voor interessante gespreksonderwerpen en boeiende interacties.

14. Geniet van het proces en heb plezier

Daten op een datingapp kan soms overweldigend zijn, maar vergeet niet om te genieten van het proces. Vergeet niet om plezier te hebben. Laat de druk om de perfecte match te vinden los en geniet van het proces.

man dating bank

Vóór de date

Je voelt de vlinders in je buik fladderen terwijl je de eerste date plant. Maar dan slaat de paniek toe. Wat moet je eigenlijk doen tijdens jullie ontmoeting? Je staart naar je lege notitieblok, hopend op een briljant idee dat zomaar uit de lucht komt vallen. Als je nu in gesprek bent met je match en een date wilt plannen, houd dan rekening met deze datingtips.

15. Plan de date binnen een redelijke termijn

Hoewel het goed is om elkaar eerst wat beter te leren kennen, is het belangrijk om niet te lang in het virtuele domein te blijven hangen. Plan binnen een redelijke termijn een date, zodat je de persoon in het echt kunt ontmoeten. Er gaat niets boven een persoonlijke ontmoeting – dat is uiteindelijk het doel.

16. Neem de leiding

Als het gaat om het plannen van de date, wees dan niet bang om de leiding te nemen. Toon initiatief en wees proactief. Maar vergeet niet om ook haar mening en voorkeuren te respecteren. Luister naar haar suggesties en creëer een date-ervaring waarin jullie beiden je comfortabel voelen.

17. Kleed je zelfverzekerd

Je kledingkeuze heeft meer invloed dan je denkt. Draag iets waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Kleding heeft de kracht om je houding te transformeren en je zelfvertrouwen te vergroten. Dus trek die ene outfit aan waarin je je onoverwinnelijk voelt en laat je stijlvolle zelf stralen.

Dat gezegd hebbende, je kledingkeuze kan veel zeggen over jouw persoonlijkheid en aandacht voor detail. Kleed je passend voor de gelegenheid en zorg ervoor dat je outfit schoon, netjes en goed passend is. Of het nu gaat om een casual date in een café of een chic avondje uit, met de juiste kleding straal je zelfvertrouwen uit en laat je zien dat je moeite hebt gedaan om er goed uit te zien.

18. Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne

Als je indruk wilt maken op je date, is persoonlijke hygiëne essentieel. Of nog beter gezegd: CRUCIAAL. Slechte persoonlijke hygiëne is namelijk de grootste afknapper voor singles die daten. Zorg ervoor dat je fris ruikt door een uitgebreide douche te nemen en deodorant te gebruiken. Verzorg je haar en zorg ervoor dat je nagels schoon en netjes zijn. Een frisse uitstraling geeft je niet alleen meer zelfvertrouwen, het zorgt ook voor die positieve eerste indruk.

19. Plan een originele activiteit

Verras je date met een unieke ervaring. Stap uit de gebaande paden en organiseer een date die anders is dan alle andere. Ga samen muurklimmen, maak een wandeling door een kunstgalerij of bezoek een lokaal evenement. Het delen van een avontuurlijke ervaring zal een blijvende herinnering creëren en dat is precies wat je wilt bereiken met een eerste date.

20. Bereid een interessant gespreksonderwerp voor

Stel je voor dat je aan tafel zit met je date en het gesprek dreigt stil te vallen. Om dit te voorkomen, is het handig om een interessant gespreksonderwerp paraat te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een film die je recent hebt gezien, een fascinerend boek dat je hebt gelezen of een spannende reis die je hebt gemaakt. Door een boeiend gespreksonderwerp in te brengen, zorg je voor levendige gesprekken en een positieve sfeer.

21. Doe wat onderzoek

Voordat je op date gaat, is het verstandig om wat onderzoek te doen naar de interesses en hobby’s van je date. Kijk op haar profiel of vraag gemeenschappelijke vrienden om wat informatie. Loop het gesprek nog eens na om alles fris in je geheugen te krijgen. Hierdoor kun je tijdens de date gerichte vragen stellen en gemeenschappelijke interesses ontdekken.

22. Kom op tijd

Tijd is kostbaar, vooral op een eerste date. Zorg er dus voor dat je op tijd bent en toon respect voor de tijd van je date. Punctualiteit laat zien dat je betrouwbaar en georganiseerd bent, twee eigenschappen die gewaardeerd worden in een potentiële partner. Dat betekent dat je vooraf bekijkt hoeveel tijd je nodig hebt om op de afgesproken plek te komen en daar de tijd voor vrijmaakt.

23. Bereid je voor

Je kent het gezegde: “Een goede voorbereiding is het halve werk.” Dit geldt zeker voor een eerste date. Zorg ervoor dat je alle details hebt doorgenomen, zoals de tijd, plaats en eventuele speciale instructies. Wees op de hoogte van de locatie en bedenk vooraf mogelijke gespreksonderwerpen om ongemakkelijke stiltes te voorkomen.

24. Zorg voor een positieve mindset

Je gedachten en houding hebben een enorme invloed op hoe je date verloopt. Sta open voor nieuwe ervaringen en benader de date met een positieve mindset. Geloof dat het een leuke en memorabele avond zal worden, ongeacht het resultaat. Gooi de negatieve gedachten overboord en leg de aandacht op het creëren van een mooie herinnering.

date man vrouw wandelen

Tijdens de date

Je staat nerveus voor het café waar je hebt afgesproken voor je eerste date. Je voelt je hart bonzen in je borst terwijl je door het raam naar binnen gluurt, op zoek naar je date. Plots zie je haar zitten aan een tafeltje bij het raam, stralend en vol verwachting. Je glimlacht en ademt diep in, wetende dat het nu echt begint.

Je loopt naar binnen en voelt de spanning stijgen. Wat moet je zeggen? Hoe moet je jezelf presenteren? Je kijkt naar haar en ze glimlacht vriendelijk naar je. Wat doe jij? Laten we eens kijken naar de datingtips die mannen tijdens de date kunnen gebruiken.

25. Wees jezelf en blijf authentiek

Je hoeft geen rol te spelen of iemand anders te zijn om indruk te maken. Wees gewoon jezelf. Authenticiteit is aantrekkelijk en laat zien dat je trots bent op wie je bent. Omarm je eigenaardigheden en laat zien wie jij bent. Want uiteindelijk is het de echte jij waar je date voor valt.

26. Wees attent en luister actief

Een goede luisteraar zijn is de sleutel tot een succesvolle date. Toon oprechte interesse in je date door aandachtig te luisteren en te reageren op wat ze zegt. Vergeet niet dat een gesprek geen eenrichtingsverkeer is, maar een uitwisseling van praten en luisteren. Dus focus je op het moment en geef je date de aandacht.

27. Gebruik humor om de sfeer te ontspannen

Lachen is de lijm die een connectie versterkt. Maak gebruik van je gevoel voor humor om de sfeer te ontspannen en je date aan het lachen te maken. Een goed geplaatste grap kan een ijsbreker zijn en een positieve energie creëren. Dus wees niet bang om je grappige kant te laten zien en geniet samen van een humorvolle avond.

28. Houd oogcontact en glimlach

Oogcontact is een krachtige vorm van communicatie. Laat je ogen spreken en toon oprechte interesse door je date recht in de ogen te kijken. Glimlach daarbij, want een glimlach is besmettelijk. Kijk in die mooie ogen, laat je glimlach stralen en laat de vonken overslaan.

29. Wees beleefd en respectvol

Een goede etiquette is tijdloos en waardevol. Wees hoffelijk, toon respect en wees attent naar je date. Open de deur voor haar, trek haar stoel aan, en toon interesse in haar gedachten en gevoelens. Een gentleman zijn is geen verouderd concept, maar een teken van ware mannelijkheid.

30. Geef complimenten op een oprechte manier

Complimenten zijn als kleine cadeautjes die je date laten stralen. Maar het geheim zit in de oprechtheid van je woorden. Geef gemeende complimenten over haar uiterlijk, persoonlijkheid of interesses. Laat zien dat je aandacht hebt besteed aan de details en haar echt waardeert. Een goed geplaatst compliment kan wonderen doen voor het versterken van de connectie.

31. Wees avontuurlijk en daag jezelf uit

Laat jezelf zien als iemand die openstaat voor nieuwe ervaringen. Stap uit je comfortzone en daag jezelf uit. Probeer iets nieuws, zoals een exotisch gerecht bestellen of samen dansen op een onbekende melodie. Je toont lef door avontuurlijk te zijn en daarmee creëer je een opwindende dynamiek die jullie samenbindt.

32. Laat je telefoon met rust

Een van de grootste afleidingen tijdens een date is je telefoon. Zet hem op stil en leg hem weg. Focus je volledig op je date, niet op je telefoon. Laat zien dat je aanwezig bent en toon respect voor de tijd die je samen doorbrengt. Instagram-updates kunnen wel even wachten, maar een potentieel prachtige connectie niet.

33. Toon zelfvertrouwen, maar wees niet arrogant

Zelfvertrouwen is aantrekkelijk, maar arrogantie is een afknapper. Wees trots op wie je bent, maar laat het niet naar je hoofd stijgen. Geef jezelf een peptalk voor de date, herinner jezelf eraan dat je geweldig bent, maar blijf bescheiden. Een evenwichtige dosis zelfvertrouwen zal je charme versterken.

34. Wees eerlijk en oprecht

Eerlijkheid is de sleutel tot een gezonde relatie. Wees oprecht over je intenties en verwachtingen. Verberg je ware gevoelens niet en deel je gedachten openlijk. Door dit te doen, bouw je vertrouwen op en laat je zien dat je een betrouwbare partner bent. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn, want de beste relaties worden gebouwd op een fundering van eerlijkheid.

35. Let op je lichaamstaal

Je lichaamstaal kan veel zeggen, zelfs zonder woorden. Zorg voor een ontspannen houding, vermijd gesloten lichaamstaal zoals het over elkaar slaan van je armen, en maak oogcontact. Een open en positieve lichaamstaal laat zien dat je geïnteresseerd en toegankelijk bent.

36. Wees niet bang om kwetsbaarheid te tonen

Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, maar juist een teken van moed. Durf jezelf open te stellen en je kwetsbaarheid te tonen. Laat je date zien wie je werkelijk bent, inclusief je angsten, verlangens en onzekerheden. Dit zal gewaardeerd worden.

Na de date

Toen jullie samen aan tafel zaten, merkte je dat het gesprek moeiteloos verliep. Jullie deelden lachende momenten en diepe gesprekken. Je voelde je op je gemak bij haar en genoot van elke seconde. Het was alsof jullie al jaren vrienden waren. Maar nu de date achter de rug is, zit je met vragen. Wat moet je in deze fase doen? Dit zijn de datingtips voor na de date.

37. Neem de tijd om de date te evalueren

Na een date is het belangrijk om even de tijd te nemen om de ervaring te evalueren en je eigen gevoelens te verkennen. Denk na over de momenten die je hebt gedeeld, de gesprekken die je hebt gevoerd en de algehele chemie die je hebt ervaren. Sta stil bij hoe je je voelt en wat je verwachtingen zijn voor een mogelijke toekomst met deze persoon.

38. Stuur een bedankt-appje

Laat je date weten dat je de tijd samen op prijs hebt gesteld door een oprecht appje te sturen. Toon waardering voor de leuke momenten die jullie hebben gedeeld en laat merken dat je geïnteresseerd bent om elkaar vaker te zien, mocht dat zo zijn. Een klein gebaar van dankbaarheid kan een positieve indruk achterlaten en de basis leggen voor een vervolg.

39. Wees geduldig en geef elkaar wat ruimte

Na een eerste date is het belangrijk om elkaar wat ruimte te geven en niet te overhaasten. Geef elkaar de tijd om de ervaring te verwerken en na te denken over de volgende stap. Wees geduldig en dring niet te snel aan op een tweede date. Een gezonde dosis ruimte en tijd kan helpen om de spanning op te bouwen en de interesse te versterken. Drie dagen wachten voordat je contact opneemt is echter niet nodig.

40. Leer van de eerste date

Een eerste date is vooral een leerervaring. Zelfs als de date niet verloopt zoals je had gehoopt, kun je er waardevolle inzichten uit halen. Reflecteer op wat goed ging en wat je in de toekomst zou willen verbeteren. Elke date brengt je dichter bij het vinden van de juiste persoon en helpt je groeien als individu.

41. Vertrouw op je intuïtie

Intuïtie is een waardevolle gids tijdens het daten. Luister naar je onderbuikgevoelens en vertrouw op je instinct. Als iets niet goed voelt, negeer het dan niet. Aan de andere kant, als je een sterke connectie voelt, volg dat dan ook. Het is belangrijk om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je gevoelens serieus te nemen. Uiteindelijk ben jij de enige die kan beslissen dit de moeite waard is om voort te zetten.

42. Houd het luchtig en speels

Wanneer je met je date appt na de eerste ontmoeting, houd het dan luchtig en speels. Deel een grappige anekdote, stuur een plagerig berichtje en zorg voor een ontspannen sfeer. Het is belangrijk om de positieve en lichte toon te behouden als je vaker wilt daten.

43. Onthoud belangrijke details

Besteed aandacht aan de details die je date met je heeft gedeeld tijdens jullie ontmoeting. Onthoud belangrijke feiten, hobby’s of interesses die zijn hebben genoemd. Dit laat zien dat je oprecht geïnteresseerd was en dat je hebt geluisterd. Het tonen van attentheid kan een diepe indruk maken en laat zien dat je bereid bent te investeren.

44. Respecteer elkaars tempo

Iedereen heeft zijn eigen tempo en grenzen als het gaat om het ontwikkelen van een relatie. Respecteer elkaars tempo en zorg ervoor dat je de grenzen van je date erkent en respecteert. Forceer niets en geef elkaar de ruimte om comfortabel te zijn. Een gezonde relatie bouwt voort op wederzijds respect en begrip.

45. Vergeet niet om plezier te hebben

Daten is niet alleen een zoektocht naar de perfecte partner, het is ook een avontuur dat je moet koesteren en waarvan je moet genieten. Vergeet niet om plezier te hebben en het leven te vieren. Lach samen, beleef spannende momenten en creëer kostbare herinneringen. Het gaat niet alleen om het einddoel, maar ook om de reis zelf.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie