Wat is een gentleman? 10 dingen die hij voor je doet

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Een echte heer, is die er nog in deze tijd? Jazeker. Welgemanierde mannen die vrouwen het hof maken zijn vaak het type man waar vrouwen naar op zoek zijn. Vrouwen houden vaak van een echte man die weet hoe hij een dame moet behandelen.

Een echte gentleman houdt de deur voor je open, schuift een stoel aan en is welgemanierd. Toch zijn dit soort mannen soms moeilijk nog om te vinden en klinkt het bijna als iets ouderwets of uit romantische films of boeken.

Maar niet getreurd, een gentleman, de echte heer, bestaat echt nog wel. Maar wat voor type man is het nu eigenlijk precies? Waarom houden vrouwen zo van een gentleman? En wat zijn eigenschappen die een echte gentleman moet hebben om zich zo te mogen noemen? Hieronder vertellen we je er meer over.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is een gentleman?

Mannen denken vaak dat vrouwen vallen op een echte bad guy. Oftewel: een man die stoer is en vrij arrogant overkomt. Natuurlijk heeft dit voor veel vrouwen ook zijn charme, maar toch is een echte gentleman nog steeds enorm populair.

Als gentleman draait het vrijwel altijd om respect en beleefdheid. Het is een man die weet hoe hij een vrouw moet behandelen en hoe hij haar moet versieren. Het gaat om hoffelijkheid tonen, uiten van respect en het hebben van manieren. Ze hoeven de deur maar open te houden, en de meeste vrouwen zwijmelen al helemaal weg. Maar waarom houden vrouwen zo van een echte heer?

Waarom houden vrouwen van een gentleman?

Vrouwen houden ervan om met respect behandeld te worden. Ook al willen ze het soms niet toegeven als onafhankelijke vrouw, ze vinden het heerlijk om versierd te worden en op z’n tijd verwend te worden. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom vrouwen zo houden van een gentleman. Ze willen niet met een bepaalde arrogantie behandeld worden, maar respect en beleefdheid voelen van een man. Een gentleman gedraagt zich op een nette, beleefde manier en laat een vrouw in haar waarde.

A real gentleman won’t persuade you with his words, he will reassure you with his actions.

Het is een uitdrukking waar veel vrouwen het mee eens zijn. Niet alleen mooie praatjes, maar ook de galante acties die erbij horen. Geen woorden, maar daden.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

10 eigenschappen die van hem een gentleman maken

Maar wat houdt het voor een man precies in om een gentleman te zijn? Veel mannen weten wel dat het gaat om beleefdheid en respect, maar wat voor soort acties en eigenschappen nu daarbij horen? Dit zijn een aantal karaktereigenschappen die van hem een gentleman maken.

1. Beleefde en attente gebaren

Een van de belangrijke eigenschappen van een echte gentleman is het hebben van beleefde manieren. Hij houdt de deur open voor je, glimlacht, luistert naar je verhalen en toont interesse in je. Hij is niet alleen beleefd tegen jou, maar ook tegen anderen. Een echte gentleman zal in een restaurant beleefd tegen obers praten, je stoel aanschuiven en je jas voor je aandoen als jullie weer vertrekken. Dit zijn vaak hele kleine gebaren waar vrouwen heel gelukkig van worden. Ze voelen zich gewaardeerd; een geweldig gevoel om te hebben.

Andere attente gebaren van een echte heer zijn onder andere je zijn trui geven als je het koud hebt, je voeten masseren als je pijnlijke voeten hebt van het lopen op hakken, voor je koken of romantische verrassingen organiseren.

2. Een gevoel van veiligheid

Een echte gentleman geeft je een gevoel van veiligheid. Hij legt een hand op je rug en leidt je door een drukke ruimte, houdt je hand vast of loopt gearmd met je over straat. Als een andere man te ver gaat, dan zal hij deze op zijn plek zetten en ervoor zorgen dat jij je hoe dan ook veilig voelt bij hem.

3. Een gentleman roddelt niet

Een echte heer zal niet achter je rug om over je roddelen. Hij weet wanneer hij zijn mond moet opentrekken, maar ook wanneer hij even niets dient te zeggen. Hij is beleefd, roddelt niet over andere vrouwen en praat niet op een respectloze manier over anderen. Hij oordeelt niet, maakt niet te snel aannames en zal niet zomaar iemand in een hokje stoppen. Daarnaast zal een gentlemen niet of nauwelijks schelden. Hij heeft een goede vocabulaire en praat op een beleefde manier met jou en anderen.

4. Spontaniteit en oprechtheid

Vrouwen houden ervan om op z’n tijd verrast te worden. Als echte heer geef je dus je vriendin af en toe een cadeautje of een ander verrassing. Een weekendje weg, een bosje bloemen, een lieve brief of gewoon een zelf gekookt dinertje; allemaal manieren om een vrouw te verrassen en gelukkig te maken. Daarnaast is een gentleman oprecht en hoeft hij niet te liegen. Hij is oprecht in zowel zijn woorden en daden en zal alles altijd eerlijk met je bespreken en daar ook naar handelen.

mannen

5. Altijd bereid om je te helpen

In sommige culturen is het heel normaal dat een man de vrouw helpt. Vrouwen zijn echter steeds zelfstandiger geworden en willen vaak ook graag de dingen zelf doen. Dat betekent niet dat ze af en toe wel de hulp van een man wensen. Misschien gaat het om het dragen van een zware tas met boodschappen, je een stoel aanbieden in het openbaar vervoer of helpen op een andere manier. Een echte gentleman is altijd bereid te helpen en je te ondersteunen.

6. Verzorgt zichzelf en weet zichzelf te presenteren

De hedendaagse manier is niet alleen goed gemanierd, maar zorgt ook dat hij er goed uit ziet. Hij houdt zichzelf in vorm door te sporten en heeft een verzorgde kledingstijl en hygiëne. Hij zorgt dat hij net gekleed is voor de gelegenheid, dat hij er goed uitziet en fris voor de dag komt. Een gentleman gedraagt zich niet alleen netjes, maar straalt dit ook uit.

7. Het verschil tussen zelfvertrouwen en arrogantie

Een gentleman weet heel goed wat het verschil is tussen zelfvertrouwen uitstralen en arrogant zijn. Hij is beleefd, maar dat betekent niet dat hij een sulletje is of helemaal geen zelfvertrouwen heeft. Integendeel: een gentleman heeft voldoende zelfvertrouwen, maar weet heel goed waar de grens met arrogantie ligt.

8. Een gentleman is open-minded

Een gentleman heeft een open blik en is niet bang om zijn mening te geven. Hij kan goed luisteren, goed discussiëren en heeft een open blik. Hij zal niet zomaar de discussie afkappen, maar naar je luisteren en proberen jouw standpunt te begrijpen. Hij is bereid om zijn zienswijze aan te passen en zal een goed gesprek ook niet uit de weg gaan.

9. Brengt een vrouw altijd thuis

Een gentleman laat een vrouw niet alleen in het donker naar huis lopen of een taxi nemen. Hij zal ervoor zorgen dat een vrouw zich veilig voelt en zal haar daarom ook naar huis brengen. Dit is een belangrijk teken van goede manieren en een onmisbare eigenschap van een gentleman.

10. Hij biedt aan om te betalen

Misschien een beetje cliché, maar een echte heer zal aanbieden om te betalen om een date. Hij gaat er niet direct vanuit dat jullie de rekening splitsen in deze moderne tijden, maar biedt aan om zelf te betalen. Of het nu gaat om een date, zakenlunch of een afspraak met vrienden; een gentleman zal aanbieden om het voor zijn rekening te nemen. Staat iemand er toch op om te splitten? Dan dramt een gentleman zijn zin niet door en gaat hij ermee akkoord.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie