16 eerlijke redenen waarom vrouwen op bad boys vallen

Michael Schouten
Door Michael Schouten
18 minuten leestijd

Van iconen als James Dean en James Bond tot hedendaagse rebellen zoals Russell Brand en Johnny Depp, het lijkt wel alsof deze mannen een magische kracht hebben waarmee ze vrouwen betoveren. Je vraagt je vast af: wat maakt deze mannen zo onweerstaanbaar in vergelijking met anderen?

Het klinkt als een cliché uit een romantische film, maar het is waar: veel vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen waarvan ze – diep vanbinnen –weten dat ze niet goed voor hen zijn. Waarom kiezen ze voor deze bad boys terwijl de lieve, toegewijde nice guy vaak aan het kortste eind trekt? Laten we bij het begin beginnen en dit fenomeen ontrafelen.

Wat is een bad boy?

Een bad boy is een term die wordt gebruikt om een bepaald type man te beschrijven. Een man die bekendstaat om zijn rebelse, onconventionele gedrag en houding.
Het is de typische ‘foute man‘ die elke vrouw officieel niet mag, maar toch onweerstaanbaar vindt. Deze man lapt sociale conventies aan zijn laars en valt op door zijn anders-zijn. Hij is de man die moeiteloos de aandacht van de mooiste vrouwen trekt, zonder ooit wanhopig te lijken.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Bad boys vallen op door hun neiging om sociale normen en verwachtingen uit te dagen. Kenmerkend voor een bad boy is zijn zelfvertrouwen, onafhankelijkheid, en soms zelfs een zekere mate van mysterie of gevaar. Deze man doet precies wat hij wil, en juist dat maakt dat vrouwen naar hem verlangen, hem missen en steeds weer proberen zijn aandacht te trekken. Hij heeft misschien wel die ondeugende blik, of het is puur zijn gedrag dat afwijkt van wat ‘normaal’ is.

En nee, we hebben het hier niet over een crimineel type zoals een bankrover of drugsdealer. Ook is het geen man die over de grenzen van anderen heen gaat. Waar het om draait, is die ‘bad boy mindset’, een houding die zowel intrigeert als uitdaagt. Wat een bad boy onderscheidt, is dus niet zozeer zijn uiterlijk, maar meer zijn gedrag en houding. Hij volgt zijn eigen regels en laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen.

De term ‘bad boy’ wordt vaak geromantiseerd in media en popcultuur. Dat kan wellicht leiden tot een wat vertekend en onrealistisch beeld. In werkelijkheid kan het gedrag van een bad boy zowel positieve als negatieve aspecten hebben. Want hoewel de aantrekkingskracht vaak ligt in hun zelfvertrouwen, onafhankelijkheid en het spannende, onvoorspelbare karakter, kunnen juist deze eigenschappen ook uitdagingen met zich meebrengen in een relatie.

Waarom vallen vrouwen op bad boys?

Je hebt het vast wel eens gehoord, of misschien zelfs gezegd: ‘Ik wil een lieve jongen’, maar dan eindig je toch weer in een turbulente relatie met een bad boy. Herkenbaar? Dit is niet alleen iets waar vrouwen zich over verbazen (‘Hoe kan het dat ik steeds op de verkeerde val?’), maar ook de aardige, verantwoordelijke mannen krabben zich achter de oren: “Ik ben toch de ideale schoonzoon? Waarom kiest ze dan voor hem?” Nou, de wetenschap heeft een paar antwoorden voor je.

1. De aantrekkingskracht van de bad boy

Bad boys, ze zijn gewoon anders. En dat ‘anders zijn’ is te herleiden naar de donkere kant van onze persoonlijkheid. Volgens psychologen hebben deze mannen vaak trekken van het zogenaamde ‘duistere drietal’, oftewel ‘the dark triad‘: de narcist, de machiavellist en de psychopaat/sociopaat. Wat deze types gemeen hebben? Een gebrek aan empathie, gecombineerd met een sluwe manier om anderen te gebruiken. Deze eigenschappen worden vaak verafschuwd, maar toch vinden sommige vrouwen ze onweerstaanbaar.

2. Het uiterlijk van de bad boy

Uit onderzoek blijkt ook dat mannen met deze ‘donkere’ persoonlijkheidskenmerken vaak fysiek aantrekkelijker zijn. De universiteit van Washington ontdekte bijvoorbeeld dat narcisten vaak beter weten hoe ze zichzelf fysiek aantrekkelijk moeten presenteren. Vandaar dat die bad boys er vaak goed uitzien, met hun strakke outfits en perfect gestylde kapsels.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. De charme van de eerste indruk

Die mannen met donkere persoonlijkheidstrekken? Ze komen vaak charmanter over, stralen meer zelfvertrouwen uit en hun gezichtsuitdrukkingen zijn aantrekkelijker. Ze maken een onuitwisbare eerste indruk, zoals blijkt uit onderzoek van dezelfde universiteit. Dit speelt in het voordeel van de bad boy; vrouwen denken al snel dat hij slim, zelfverzekerd en vriendelijk is, ook al is dat misschien een misvatting. Andere studies tonen aan dat narcistische mannen populairder zijn dan hun tegenhangers.

Er is vooral iets onweerstaanbaar aan het zelfvertrouwen dat de bad boy uitstraalt. Je merkt hoe hij een kamer binnenwandelt en meteen alle aandacht naar zich toe trekt. Hij straalt een zekere zekerheid en zelfverzekerdheid uit die je niet kunt negeren. Het is alsof hij de wereld aan kan, en die houding is aanstekelijk. Het trekt vrouwen aan.

Vrouwen vinden het aantrekkelijk hoe hij zijn mening durft te geven, hoe hij niet bang is om tegen de stroom in te gaan. Zijn zelfvertrouwen is als een magneet die haar naar hem toe trekt. Het gaat niet alleen om arrogantie of bravoure, maar om een dieper begrip van wie hij is en wat hij wil in het leven. Deze zelfverzekerdheid spreekt tot de verbeelding en zorgt ervoor dat zij zich aangetrokken voelt tot zijn charisma.

4. Charisma

We noemden het net al en bad boys hebben het: charisma. Vrouwen worden aangetrokken door zijn vermogen om mensen naar zich toe te trekken, zijn natuurlijke flair en magnetisme. Het is fascinerend hoe hij met gemak gesprekken leidt, mensen aan het lachen maakt en de aandacht vasthoudt. Dit charisma maakt hem onweerstaanbaar voor vrouwen.

Het is meer dan alleen fysieke aantrekkingskracht; het is zijn manier van zijn, zijn aanwezigheid die vrouwen betovert. Zijn charme ligt in zijn woorden, zijn bewegingen, zijn lach. Elke interactie met hem is boeiend en levendig, waardoor ze steeds meer van zijn gezelschap wil genieten. Het is alsof hij een soort magie bezit die niemand kan verklaren, maar waar vrouwen door worden aangetrokken.

5. De levensstijl van de bad boy

Die zogenaamde foute mannen of bad boys, ze kiezen vaak voor een levenswijze die gericht is op het hier en nu. Het motto ‘Live fast, die young’ spreekt tot de verbeelding. Denk maar aan James Bond, die de wereld over reist in zijn snelle bolides, altijd omringd door avontuur en intriges. Het is de mix van adrenaline, onzekerheid en drama die de bad boy zo aantrekkelijk maakt.

Vrouwen houden van de spanning die een bad boy met zich meebrengt. Het leven lijkt nooit saai als je met hem bent. Stel je voor: elke dag is een nieuw avontuur, een ongeschreven blad. Van spontane roadtrips tot laat in de nacht dansen onder de sterren, leven met een bad boy kan als een achtbaan zijn – vol onverwachte wendingen en opwindende momenten.

Vrouwen zijn gefascineerd door de uitdaging en het mysterie. Het is een raadsel die ze proberen op te lossen om een diepere laag te bereiken die niemand anders heeft gezien. Deze mannen zijn vaak niet gemakkelijk te doorgronden, wat vrouwen alleen maar meer aantrekt. Het is de zoektocht naar het onbekende, het verlangen om te ontdekken wat er achter die stoere façade schuilt.

Elke keer dat ze denkt dat ze hem een beetje begrijpt, verrast hij haar weer met een nieuwe kant van zijn persoonlijkheid. Dit mysterie maakt elke interactie met hem spannend en onvoorspelbaar. Het is alsof je een boek leest waarvan elke pagina een nieuwe wending neemt, waardoor je steeds meer wilt weten.

Het is die adrenalinekick, de rush van het onbekende, die een vrouw keer op keer terugbrengt. Misschien is het wel de manier waarop hij omgaat met gevaren of hoe hij haar meeneemt op avonturen die ze nooit voor mogelijk hield. Het is deze onvoorspelbaarheid die het hart van de vrouw sneller doet slaan.

6. Zijn vermogen om tegen de stroom in te zwemmen

Is het niet verfrissend om iemand te zien die zich niet conformeert aan de normen en regels van de maatschappij? Zijn verzet tegen conventies en maatschappelijke regels kan het verlangen naar vrijheid en individualiteit aanspreken bij vrouwen. Hij leeft volgens zijn eigen regels, en dat kan zowel opwindend als inspirerend zijn voor een vrouw.

Deze opstandigheid is als een vonk die een vuur in haar aanwakkert, het verlangen om haar eigen pad te volgen en niet te buigen voor de verwachtingen van anderen. Het is alsof de bad boy de stem is van haar eigen verborgen verlangens om zich af te zetten tegen de grenzen die haar zijn opgelegd. Zijn durf om anders te zijn, om zijn eigen weg te gaan, dat is wat vrouwen – die die verborgen wens ook hebben – zo aantrekt.

7. Risicovol gedrag van de bad boy

Uit evolutionair onderzoek blijkt dat de jagers die risico’s namen en met succes op jacht gingen, de meeste kansen hadden om zich voort te planten. Dapper en risicovol gedrag wordt gezien als een teken van goede genen, wat verklaart waarom vrouwen vaak vallen voor mannen die risico’s durven te nemen.

8. De passie die hij uitstraalt

Vrouwen voelen zich ook aangetrokken door de passie die hij uitstraalt. Het is zijn intense benadering van het leven, zijn diepe betrokkenheid bij wat hij doet en gelooft, die hen aanspreekt. Of het nu gaat om zijn hobby’s, zijn werk of zijn relaties, hij doet alles met een vurige intensiteit. Deze passie is aanstekelijk; het inspireert en trekt mensen aan.

man vrouw ruzie

9. De emotionele intensiteit van de relatie

De relatie met een bad boy kan voelen als dansen op de rand van een vulkaan: het ene moment zit je bovenop de wereld, het volgende moment stort je naar beneden. Deze intense emotionele ervaringen kunnen zowel opwindend als uitdagend zijn. Het gevaar is duidelijk, maar de opwinding van de dans is te verleidelijk om te weerstaan. Deze emotionele pieken en dalen, het afstoten en aantrekken, zorgen voor een diepe betrokkenheid en kunnen de relatie een uniek en meeslepend karakter geven. Maar wees gewaarschuwd, want deze intensiteit kan ook verslavend en destructief zijn.

10. Het potentieel om hem te veranderen

Je ontmoet iemand die niet perfect is, maar je denkt, ‘Ik kan hem veranderen’. Dit verlangen om een bad boy te ‘redden’ of te ‘verbeteren’ is een veelvoorkomende reden waarom vrouwen voor hen vallen. Het is als het hebben van een wild dier als huisdier – je weet dat het gevaarlijk kan zijn, maar je gelooft dat jouw zorg en liefde het ‘lieve’ beest zullen temmen. Dit kan voortkomen uit een mix van optimisme, zorgzaamheid en soms een onbewuste wens om controle te hebben in de relatie.

11. De overtuigingskracht van de bad boy

Bad boys weten zichzelf ook gewoon beter te verkopen. Ze hebben een soort natuurlijke flair, vergelijkbaar met die van een charmante tweedehands-autoverkoper, om vrouwen te overtuigen. Gecombineerd met de typische eigenschappen van de bad boy zijn ze meesters in het overtuigen van vrouwen.

12. Bescherming

Ondanks zijn ruwe buitenkant, vinden vrouwen bij de bad boy een gevoel van bescherming. Het is tegenstrijdig, maar zijn sterke, soms intimiderende houding, geeft ze een gevoel van veiligheid. Het is alsof zijn stoere voorkomen een schild vormt tegen de buitenwereld, waardoor vrouwen zich beschermd en verzorgd voelen. Deze beschermende aard trekt vrouwen aan, omdat het een zeldzame combinatie is van kracht en zorgzaamheid.

Vrouwen voelen dat hij in staat is om voor hen op te komen, om ze te beschermen tegen wat het leven ook op haar pad brengt. Het is niet alleen de fysieke bescherming; het is ook de psychologische veiligheid van iemand die je het gevoel geeft dat je niet alleen bent in de strijd tegen de wereld.

13. Onafhankelijkheid

De onafhankelijkheid van een bad boy kan enorm aantrekkelijk zijn. Deze mannen hebben geen bevestiging van anderen nodig om zich goed te voelen over zichzelf – ze zijn zelfvoorzienend en zelfverzekerd. Dit kan een frisse wind zijn in een wereld waarin veel mensen voortdurend zoeken naar goedkeuring en bevestiging. Vrouwen bewonderen daarom hun vrijheid en ongebondenheid, wat een weerspiegeling kan zijn van hun eigen verlangen naar autonomie en avontuur.

14. Social proof

De aantrekkingskracht van de bad boy wordt vaak versterkt door de aandacht die hij van andere vrouwen krijgt. Het is als de glans van een gouden medaille – hoe meer mensen ernaar kijken, hoe meer het glanst. Deze sociale bewijskracht kan de bad boy in de ogen van vrouwen nóg aantrekkelijker maken. Ze ziet hoe hij bewonderd wordt en dit verhoogt zijn waarde in haar perceptie.

15. Romantische idealisering

Laten we eerlijk zijn: de media en popcultuur hebben de relatie met een bad boy vaak geromantiseerd. Wie kent niet een film waarin de ‘bad guy’ uiterst charismatisch en aantrekkelijk is. Denk aan Crazy, Stupid, Love. Deze idealisering kan de perceptie van wat een gezonde relatie is vertroebelen. Vrouwen kunnen verliefd worden op het idee van de bad boy zoals hij wordt afgebeeld in films en boeken, niet op de werkelijke persoon.

16. De intrigerende aard van de bad boy

Het is hun persoonlijkheid, gedrag, en zelfs hun uiterlijk dat de bad boy zo fascinerend maakt. Stel je voor, je fietst langs weilanden vol koeien, maar dan zie je opeens een paarse koe. Precies dat effect heeft de bad boy in de wereld van relaties en seks. Ze zijn op hun eigen manier authentiek. Deze mannen snappen dat als ze zich onderscheiden, ze meer aandacht trekken. Hoe minder emotie ze tonen, hoe meer vrouwen naar hun emoties verlangen.

Het is een misvatting dat bad boys allemaal klootzakken zijn die vrouwen behandelen als wegwerpartikelen. Dat ze zelfzuchtig en onvoorspelbaar zijn, wil niet zeggen dat ze vrouwen constant bekritiseren of verwaarlozen. Ze kunnen een vrouw net zo goed speciaal laten voelen als de nice guy, alleen op een heel andere manier. Vrouwen vallen dus om verschillende redenen voor de bad boy, maar niet altijd om de redenen die je in eerste instantie zou denken.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
2 reacties