Home Algemeen 7 wetenschappelijke redenen waarom vrouwen op bad boys vallen

7 wetenschappelijke redenen waarom vrouwen op bad boys vallen

4 minuten leestijd
2
bad boys vrouwen

Van James Dean en James Bond tot Russell Brand en Johnny Depp, vrouwen hebben een zwak voor bad boys. Deze foute mannen lijken iets magisch te hebben waardoor ze iedere vrouw om hun vinger weten te winden. Wat hebben deze mannen dat andere mannen niet hebben?

Het is misschien een datingcliché, maar er is geen twijfel dat veel vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen waarvan ze weten dat ze uiteindelijk slecht voor hen zullen zijn. Waarom vallen vrouwen voor deze mannen terwijl de ‘nice guy’ er veel meer moeite voor doet maar nooit slaagt? Laten we bij het begin beginnen.

Wat is een bad boy?

Een bad boy is een foute man, waar elke vrouw een hekel aan heeft, maar op hetzelfde moment graag bij in bed wil belanden. Het is een man die zich niet conformeert aan de sociaal geaccepteerde gedragsnormen, hij is anders dan andere mannen. De bad boy krijgt het elke keer voor elkaar om de mooiste vrouw te versieren en is nooit wanhopig om de aandacht of goedkeuring van vrouwen te krijgen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hij doet wat hij wil met als resultaat dat de vrouw naar hem verlangt, hem mist en continu probeert te bereiken. Hij kan er ondeugend uitzien maar het kan ook alleen zijn gedrag zijn dat afwijkt van de norm.

De bad boy waar we het over hebben is geen bankovervaller, drugsdealer of een man die zijn handen niet thuis kan houden. Het is een man met de bad boy mindset.

Waarom vallen vrouwen voor de bad boy?

Sommige vrouwen zeggen dat ze een nice guy willen maar raken keer op keer verstrengeld in een stormachtige relatie met een bad boy. Waarom? Het zijn niet alleen vrouwen die zich afvragen waarom ze steeds weer dezelfde fout maken. De lieve, aardige en verantwoordelijke mannen vragen het zich ook iedere keer af; “Ik doe alles goed, maar toch kiest ze voor hem. Wat heeft hij wat ik niet heb?” Dit zijn de redenen waarom vrouwen voor de bad boy vallen, volgens de wetenschap.

“Ik ontmoet niet vaak een man zoals jou.” – Anonieme vrouw

1. Bad boys hebben de juiste eigenschappen

De bad boys gedragen zich anders dan andere mannen en deze eigenschappen zijn te herleiden naar duistere kant van onze persoonlijkheid. Deze mannen scoren hoog op wat psychologen het ‘duistere drietal’ noemen, ook wel bekend als ‘the dark triad’. Dit zijn de eigenschappen van de narcist, machiavellist en de psychopaat/sociopaat.1

Wat deze types in gemeen hebben is een gebrek aan empathie maar ook een sociale strategie om mensen uit te buiten. Het zijn deze eigenschappen die gehaat, maar vooral geliefd worden door sommige vrouwen.2

2. Bad boys zijn aantrekkelijker

Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat mannen die deze zogenaamde ‘donkere’ persoonlijkheidskenmerken hebben fysiek aantrekkelijker zijn dan andere mannen. Uit onderzoek van de universiteit van Washington blijkt bijvoorbeeld dat narcisten, niet geheel verrassend, beter in staat zijn om er fysiek aantrekkelijk uit te zien. Dit verklaart voor een deel waarom het geen toeval is dat bad boys zowel goed gekleed zijn maar ook altijd het haar in model hebben.3

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

“Je hebt een vriendin of vrouw; je kunt nooit vrijgezel zijn.” – Anonieme vrouw

3. Bad boys maken een betere eerste indruk

Mannen met de donkere persoonlijkheidskenmerken zijn bovendien sympathieker, tonen meer zelfvertrouwen in de lichaamstaal en hebben gezichtsuitdrukkingen die aantrekkelijker zijn. Bad boys maken een betere eerste indruk volgens hetzelfde onderzoek van de universiteit van Washington. Dit werkt in het voordeel van de bad boy omdat vrouwen dan weer aannemen dat hij slim is, zelfverzekerd en vriendelijk, terwijl dat misschien helemaal niet zo is.

Andere onderzoeken laten ook zien dat narcistische mannen populairder zijn dan andere mannen.4

“Je laat me dingen voelen die ik nooit voel.” – Anonieme vrouw

4. Bad boys hebben de snelle levensstijl

Mannen die door vrouwen als een foute man of bad boy worden bestempeld leven vaak volgens de levensstrategie die op de korte termijn gericht is. Live fast, Die young; deze pluk-de-dag mentaliteit trekt vrouwen aan.

Neem het voorbeeld van James Bond, reizend over de wereld in snelle auto’s en een leven vol met vrouwen, avontuur en intriges. Adrenaline gekoppeld aan onzekerheid, risico en drama maakt de bad boy spannend.7

5. Bad boys durven risico te nemen

Evolutionair onderzoek naar jager-verzamelaars heeft aangetoond dat succesvolle, risicovolle jagers die ’s avond het vlees naar huis brachten de meeste kansen kregen om te paren.5 Het succesvol nemen van risico’s wordt vanuit de evolutie over het algemeen gezien als een teken van goede genen. Dit zorgt ervoor dat de combinatie van dapper maar risicovol gedrag vaak aantrekkelijk is voor vrouwen.6

6. Bad boys verkopen zichzelf beter

Vrouwen vallen sneller op een foute man omdat deze zichzelf beter weet te verkopen. Bad boys hebben simpelweg een betere, natuurlijke tactiek om vrouwen te overtuigen om seks met hen te hebben. Net zoals tweedehands-autohandelaars effectieve charmeurs en manipulators kunnen zijn geldt dat ook voor de bad boys. Gekoppeld aan de eerder genoemde typische eigenschappen van de bad boy is deze als geen ander in staat om de vrouw te overtuigen en over te halen.8

“Er is iets met jou. Je bent anders.” – Anonieme vrouw

7. Bad boys zijn interessant

De persoonlijkheid, het gedrag maar ook het uiterlijk maken de bad boy interessant. Omdat de foute man anders is dan andere mannen wekt het automatisch een vorm van interesse op. Stel, je fiets langst de weilanden om steeds weer dezelfde koeien in de wei te zien grazen tot je plotseling een paarse koe tegenkomt. In de context van relaties en seks is de bad boy deze paarse koe.

Ze zijn authentiek, op hun eigen manier. Deze mannen begrijpen bovendien dat als ze zich anders voordoen, ze meer aandacht krijgen. Hoe minder emoties ze afgeven, hoe meer emotie vrouwen van hun verlangen.

“Waarom voelen foute mannen zo goed?” – Anonieme vrouw

Eén van de verkeerde denkbeelden is dat bad boys zich allemaal gedragen als een klootzak, die vrouwen behandelt alsof het speeltjes zijn. Dat ze zelfzuchtig, arrogant en onvoorspelbaar zijn betekent niet dat ze vrouwen aan de lopende band bekritiseren en verwaarlozen. Net als de nice guy kunnen ze een vrouw speciaal laten voelen, alleen op een andere manier. Vrouwen vallen dus om meerdere redenen voor de bad boy, maar dit zijn niet de redenen waar je in eerste instantie aan denkt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

2 Reacties

 1. T. Huisman

  28 juni 2020 at 00:55

  De bad boy verandert niet en hoort thuis in de gevangenis of huis van bewaring. je neemt aan dat zij willens en wetens kwade dingen doen en geen spijt of berouw tonen en iemand in de steek laten als ze niet meer nodig zijn en zijn verbruikt. Als de grond te heet wordt onder hun voeten zijn ze meestal verdwenen. Ook al zijn ze ouder ze blijven ze zo hun streken houden. Hebben geen gevoel voor de eventuele nadelige gevolgen.Willen zich niet aansprakelijk stellen. Eerst imponeren en opscheppen. Een soort blijf uit mijn buurt type en doen heel interessant en arrogant en uit de hoogte. Leveren geen service. Onguur kwaad en gemeen. Misbruik maken van andermans goedheid en als zo iemand er genoeg van krijgt licht ie z”n hielen. Leugen en bedrog als facade. Iemand die om aandacht verlegen zit of eenzaam is of gehoor zoekt in een moment van zwakte of behoefte hebben aan een luisterend oor of begrip aandacht. Ze hebben geen gevoel en spelen een rol die je graag wil zien en zeggen eerst dingen die je graag wilt horen zonder het te menen. Het is iemand die zich niet aanpast aan sociale normen en geen respect toont voor de waarheid. Het is een spookbeeld en een chimera. Mensen een illusie voorhouden. Anderen in onheil brengen uit eigen voordeel en misdadig gedrag vertoont en anderen schade en leef berokkent. Veel beloven en niets geven dan alleen maar nemen en geen dienst doet dan het kan dienen als het slechte voorbeeld. .

  Reageer

 2. T.Huisman

  28 juni 2020 at 01:09

  Dit is geen ideale schoonzoon de bad boy. Ik denk dat als iemand met een bad boy thuis komt en die aan ouders voor wil stellen dat ze dan nog wel een goede indruk kunnen maken maar als ze horen wat bad boy op z”n kerfstok heeft dan zijn ze daar niet content mee en gecharmeerd van . Waarschijnlijk heeft zo”n vriendin niet een goede band met ouders en hebben hun ouders kwaadwillig verlaten. Krijgen vinden ze bescherming en vinden het stoer. Meestal heeft de bad boy zijn vriendin de zelfde achtergrond of maakt deel uit van een ouder gezin of iemand met een afwezige ouder. Het lijkt mij alsof zij geen innige band onderhouden met hun ouders of een loyaliteitsconflict hebben of machtsstrijd met ouders met ouders die geen goedkeuring geven voor wat diegene is.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Sapioseksueel: wat het is, kenmerken en signalen dat je dit bent

Slimme mensen: het is geen verrassing dat mensen zich aangetrokken voelen tot intelligente…