Je aantrekkingskracht vergroten: hoe je dat kunt doen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
18 minuten leestijd

Heb je je ooit ingebeeld dat je een magneet was die mensen naar je toe trok? Misschien denk je dat zo’n vorm van aantrekkingskracht alleen is weggelegd voor mensen met goede looks of een dikke bankrekening. Maar dat is absoluut niet zo. Deze mysterieuze kracht is iets wat je kunt leren en oefenen, net zoals je een instrument kunt leren bespelen. En het goede nieuws? Je hebt geen plastische chirurgie of wondermiddel nodig om je aantrekkingskracht te vergroten.

Hoe kun je je aantrekkingskracht vergroten waardoor anderen je aantrekkelijker en leuker vinden? Wat kun jij er zelf aan doen? En hóe moet je dat doen? Laten we ons eens verdiepen in wat aantrekkingskracht eigenlijk is en hoe je het kunt vergroten.

Wat is aantrekkingskracht?

Aantrekkingskracht is een fascinerend concept, een mix van magnetisme en chemie tussen mensen. En dat gaat niet alleen om het fysieke, zoals je misschien op het eerste gezicht zou denken. Tuurlijk, een aantrekkelijk uiterlijk kan hoofden doen draaien, maar is dat genoeg om iemand echt naar je toe te trekken? Nee, niet echt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat maakt dan dat je in een kamer vol mensen juist naar die ene persoon toegetrokken wordt? Het is een combinatie van verschillende factoren. We hebben het over zelfvertrouwen, charisma, empathie en zelfs een vleugje mysterie. Het is dat ongrijpbare ‘iets’ dat je niet kunt zien of ruiken, maar wat je wel kunt voelen.

Het bijzondere aan aantrekkingskracht is dat het geen eenrichtingsverkeer is. Het werkt het beste als het wederzijds is. Dat betekent dat je – naast jezelf aantrekkelijker maken voor anderen – ook moet kunnen voelen wat de ander in jou ziet. Zo ontstaat er een soort dynamische wisselwerking, een cyclus van geven en ontvangen.

De kern van aantrekkingskracht? Het begint bij jezelf. Als jij jezelf waardeert en van jezelf houdt, dan straal je dat uit. En die uitstraling, die vibe, trekt anderen naar je toe. Het is alsof je een onzichtbare aura hebt die roept: ‘Hier ben ik, en ik ben de aandacht waard!’ Mensen merken dat op en worden als vanzelf naar je toe getrokken. Nu je weet wat aantrekkingskracht is, laten we eens kijken hoe je dat kunt vergroten.

17 manieren om je aantrekkingskracht te vergroten

Het geheim zit ‘m in het feit dat aantrekkingskracht van binnen naar buiten werkt. Als je je goed voelt over jezelf, straal je dat uit. Het mooie is dat aantrekkingskracht geen vaste formule heeft; het is flexibel, veranderlijk en ontzettend persoonlijk. En hier komt het geheim: aantrekkingskracht werkt van binnen naar buiten. Voel jij je goed over jezelf? Dan straalt dat uit naar de wereld om je heen.

Als je het type bent dat een kamer wil binnenlopen en dat mensen denken ‘Wow, wie is dat?’, lees dan verder. We hebben een aantal manieren op een rijtje gezet om je aantrekkingskracht te vergroten, en het begint allemaal bij jou.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

1. Creëer meer zelfvertrouwen

Aantrekkingskracht valt of staat met zelfvertrouwen, want dat is de basis. Als je in jezelf gelooft, is de kans groter dat anderen dat ook doen. Voel je je niet zelfverzekerd? Doe dan alsof. Vaak is het zo dat als je je gedraagt alsof je zelfverzekerd bent, je je na een tijdje ook zo gaat voelen.

2. Ontwikkel zelfliefde

Zelfliefde is de basis. Hoe kun je verwachten dat anderen je leuk vinden als je jezelf niet leuk vindt? Begin bijvoorbeeld elke dag met een positieve affirmatie – een bevestiging naar jezelf toe dat jij aantrekkingskracht hebt. Het klinkt misschien zweverig, maar het werkt echt. Als jij gelooft dat je geweldig bent, zullen anderen dat ook vinden.

3. Wees authentiek

Niets is aantrekkelijker dan echtheid. Zet die maskers af en wees gewoon jezelf. Het kan eng zijn om je kwetsbaar op te stellen, maar dat is juist wat mensen aantrekt. Ze willen de echte jij zien, niet een perfecte façade. Mensen prikken zo door een neppersoon heen. Als je authentiek bent, voelen mensen dat en vinden ze je aantrekkelijker. Probeer niet iemand te zijn die je niet bent – het masker valt vroeg of laat toch af.

4. Leer actief luisteren

Je hebt twee oren en één mond, dus luister meer dan dat je praat. Mensen vinden het fijn om gehoord te worden. Als je actief luistert, voelen mensen zich speciaal en dat maakt jou automatisch aantrekkelijker. Toon interesse, knik en stel vervolgvragen. Je kunt zelf niet altijd in het middelpunt van de belangstelling staan en dat is ook niet nodig. Soms is het sexyer om gewoon te luisteren. Door echt aandacht te geven aan wat iemand anders zegt, creëer je een band. En een goede band is vaak de eerste stap naar aantrekkingskracht.

5. Werk aan je uitstraling

Je uitstraling is als een onzichtbare aura die mensen om je heen kunnen voelen (maar niet letterlijk zien). Glimlach, maak oogcontact, sta rechtop. Je lichaamstaal zegt meer dan duizend woorden. Het vertelt een heel verhaal, zonder dat er een woord aan te pas komt. Een open houding nodigt mensen uit om dichterbij te komen. En dat is precies wat je wilt, toch?

De kunst is dus om je lichaamstaal in harmonie te brengen met je woorden en je emoties. Dit is niet iets dat je in één dag leert, maar je zult merken dat kleine aanpassingen al een groot verschil kunnen maken. Begin met bewust te worden van je houding en gezichtsuitdrukkingen, vooral in sociale situaties. Sta eens stil bij je uitstraling als je in een ruimte binnenkomt. Voel je je onzeker? Dan is de kans groot dat je dit ook uitstraalt.

6. Verdiep je in anderen

Door oprechte interesse in anderen te tonen, geef je een krachtig signaal af: je vindt ze de moeite waard. Dus stel vragen, wees nieuwsgierig en luister echt naar de antwoorden. Mensen zijn van nature egocentrisch – ze vinden het fijn als er interesse in ze wordt getoond.

Je zou kunnen denken dat dit je eigen kans om te schitteren verkleint, maar het tegendeel is waar. Als je mensen de ruimte geeft om over zichzelf te praten, vinden ze jou automatisch interessanter. Het is een soort magie van wederkerigheid. Jij geeft hen aandacht, en vervolgens zal die aandacht naar jou terugkeren. Dit is bevestigd door onderzoek.

Het gaat natuurlijk niet alleen om het stellen van willekeurige vragen. De sleutel is om je vragen en opmerkingen te baseren op wat de ander zegt. Dit toont aan dat je echt luistert en betrokken bent, en het tilt het gesprek naar een dieper niveau. Je toont niet alleen interesse, maar ook inlevingsvermogen en dat maakt een groot verschil.

7. Verbeter je communicatievaardigheden

Goede communicatie is onmisbaar voor aantrekkingskracht. Of je nu flirt, netwerkt of gewoon een praatje maakt, hoe je je boodschap overbrengt, maakt het verschil. Schaaf je sociale skills bij en wees duidelijk in wat je zegt en wilt. Wat je kunt doen:

 • Goed oogcontact kan een krachtig signaal zijn dat zegt dat je betrokken en zelfverzekerd bent. Voor flirten is oogcontact onmisbaar.
 • Door vragen te stellen toon je interesse en houd je het gesprek gaande. Probeer vragen te stellen die meer vereisen dan een ja of nee antwoord.
 • Of het nu gaat om een formele diner-setting of om de juiste manier om je voor te stellen, basale goede manieren zijn altijd belangrijk. Denk erover na of jij de basisetiquette onder controle hebt.
 • Non-verbale signalen zoals je houding, gebaren en gezichtsuitdrukkingen zeggen vaak meer dan woorden. Bekijk jezelf eens in de spiegel: welke non-verbale signalen zie je?
 • Leer de kunst van smalltalk: dit is handig in vele situaties en helpt om het ijs te breken. Oefen door over koetjes en kalfjes te praten met vreemden.
 • Goede sociale vaardigheden komen met de tijd en oefening. Je zult fouten maken, maar dat is oké. Het belangrijkste is dat je leert en verbetert.

8. Houd een positieve mindset

Optimisme is aanstekelijk. Mensen voelen zich graag aangetrokken tot iemand die positief is. Dus probeer die donkere wolk boven je hoofd te verdrijven en sta open voor de goede dingen in het leven. Het glas is halfvol, toch? Mensen zijn dol op positieve energie. Het maakt niet uit welke situatie je tegenkomt; als je deze met een positieve instelling benadert, trekt dat mensen aan.

9. Verbeter je uiterlijk

Eerste indrukken tellen. Als je er verzorgd uitziet, laat je zien dat je moeite doet. Dit betekent niet dat je eruit moet zien als een supermodel die zojuist uit de Mens Health- of Cosmopolitan-cover is gestapt. Het gaat erom dat je jezelf waardeert en dat laat zien door goed voor jezelf te zorgen.

Natuurlijk, het gaat niet alleen om het uiterlijk, maar een verzorgd voorkomen helpt wel. Investeer in kleding waarin je je goed in voelt en besteed aandacht aan persoonlijke verzorging. Aantrekkingskracht creëren draait om jezelf presenteren op een manier die bij jou past. Een aantal dingen die je kunt doen:

 • Kleren maken de man (en vrouw). Kies voor kleding die goed past en comfortabel zit. Je zult je zelfverzekerder voelen en dat straal je ook uit.
 • Een goed geknipt kapsel dat bij je past kan wonderen doen. Zorg ervoor dat je op tijd naar de kapper gaat.
 • Een goede huidverzorgingsroutine kan je huid laten stralen. Dit kan zo eenvoudig zijn als regelmatig je gezicht wassen. Sporten helpt ook, want het geeft je niet alleen een fit lichaam, maar het verbetert ook je huid en geeft je meer energie.
 • Wat je eet, zie je terug in je uiterlijk. Eet voedsel met veel vitamines en mineralen te voor een gezonde uitstraling.
 • Niet voor niets wordt het een ‘schoonheidsslaapje’ genoemd: slapen maakt je mooier. Voldoende rust kan wonderen doen voor je uiterlijke verschijning.
 • Een goed gekozen accessoire kan een eenvoudige outfit naar een hoger niveau tillen. Denk aan horloges, sieraden of zelfs een stijlvolle bril.
 • Rechtop lopen en zitten maakt niet alleen een goede indruk, maar is ook beter voor je rug en zelfvertrouwen. Let op je postuur: hoe sta je?
 • Dit spreekt voor zich, maar het is te belangrijk om over te slaan. Regelmatig douchen, tandenpoetsen en handen wassen zijn essentieel.

10. Wees avontuurlijk

Heb je ooit spontaan een vliegticket naar de andere kant van de wereld geboekt of heb je geëxperimenteerd met non-monogamie? Dat zijn het soort dingen die je interessant maken. Avontuurlijk zijn toont dat je openstaat voor nieuwe ervaringen, en dat is spannend voor anderen. Stap uit je comfortzone en doe dingen die je normaal gesproken niet zou doen. Het maakt je interessanter en dus aantrekkelijker.

11. Toon empathie

Mensen willen zich begrepen voelen. Als je je kunt inleven in de situatie van een ander, laat je zien dat je meer bent dan een mooi gezicht. Je wordt iemand met diepgang. Iemand die anderen begrijpt. Empathie maakt je menselijk en dat is iets wat anderen aantrekt.

12. Ontwikkel een beter gevoel voor humor

Humor is een universele manier om aantrekkelijker te worden. Een goede grap of zelfs een glimlach op het juiste moment kan het ijs breken. Plus, het laat zien dat je het leven niet al te serieus neemt. Iedereen houdt van iemand die anderen kan laten lachen. Jij toch ook? Wat je kunt doen om je gevoel voor humor te verbeteren

 • Besteed wat tijd aan het kijken naar verschillende stijlen van humor, zoals stand-up comedy. Je leert verschillende manieren om dingen grappig te benaderen en krijgt inzicht in timing.
 • Dit klinkt misschien ouderwets, maar een goede grap op het juiste moment kan de sfeer meteen veranderen. Zoek een paar klassieke grappen die je gemakkelijk kunt onthouden.
 • Denk na over hoe jij jezelf kunt bespotten. Het vermogen om jezelf niet te serieus te nemen is aantrekkelijk. Zelfspot laat zien dat je comfortabel bent met wie je bent, en dat je de lichte kant van het leven kunt zien.
 • Vele grappige types en comedians hebben hun eigen podcasts waarin ze over allerlei onderwerpen praten, vaak op een grappige manier. Luister deze.
 • De timing van een grap kan het verschil maken tussen een lach en een ongemakkelijke stilte. Oefen deze timing. Let op de reacties van mensen en pas je timing daarop aan.

13. Leer nieuwe vaardigheden

Wanneer je nieuwe dingen leert, word je interessanter. Of het nu gaat om een nieuwe taal, een muziekinstrument of koken, het voegt allemaal toe aan je aantrekkingskracht. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en zullen zich aangetrokken voelen tot je nieuwe talenten.

14. Volg je passie

Heb je een hobby of iets waar je echt gepassioneerd over bent? Deel dat met anderen. Passie is onweerstaanbaar. Of het nu je werk is, een hobby of een maatschappelijk doel, passie is sexy. Als je ergens echt voor gaat, laat dat zien dat je gedreven bent en doelen hebt in het leven.

15. Varieer je stemgebruik

Je stem kan een onverwacht krachtig instrument zijn. Door op je intonatie en uitspraak te letten, kom je meer zelfverzekerd en daadkrachtig over. Probeer het eens, je zult versteld staan van het effect. Praat soms zachter, soms harder, soms duidelijk, soms niet: varieer meer. Oefen ook vooral op een duidelijke en aangename toon die zelfvertrouwen uitstraalt.

16. Wees beleefd

Goede manieren gaan nooit uit de mode. Of je nu de deur openhoudt voor iemand of ‘alsjeblieft’ en ‘dank je wel’ zegt, kleine daden van vriendelijkheid maken een groot verschil. Ze zeggen veel over jou als persoon. Het maakt je aantrekkelijk omdat het laat zien dat je sociaal gezien je mannetje staat (ook als je een vrouw bent).

17. Toon dankbaarheid

Dankbaarheid is meer dan een hashtag – het is een levensstijl. Het maakt je bewust van de goede dingen in je leven. Je neemt niets voor lief en dat leidt tot een positievere uitstraling. Dankbaarheid tonen maakt je nederig en dat is een kwaliteit die veel mensen aantrekkelijk vinden. Schrijf eens op waar jij dankbaar voor bent, het helpt je om positiever in het leven te staan.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie