Interesse tonen: 13 manieren om te laten blijken dat je geïnteresseerd bent

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
12 minuten leestijd

We herkennen het allemaal. Je ziet iemand voorbij lopen die meteen je aandacht trekt en je wilt deze persoon laten weten dat je geïnteresseerd bent. Wat is nu de beste manier om dit te doen? Hoe toon je interesse zodat de boodschap overkomt? Je wilt het er niet te dik bovenop leggen, maar je wilt ook niet dat die leukerd jouw geflirt mist.

Hoe je dit precies moet aanpakken is natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. Ken je die persoon al of is het een vreemde die je voor het eerst ziet? Is het een collega of juist iemand die al langer in je vriendengroep zit. Elke situatie vraagt om een eigen aanpak.

Wat de beste manier is om te laten blijken dat je geïnteresseerd bent, hangt natuurlijk ook af van jouw karakter. Maakt het uit wat anderen zullen denken? Hoe duidelijk durf je te zijn? En hoe kwetsbaar wil jij je opstellen?

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Interesse tonen op 13 manieren

Wat je ook doet om interesse te tonen in een ander: doe geen dingen waar jij je niet prettig bij voelt – geen acties die niet bij je passen. Wat dan wel? We vertellen je over de 13 beste manieren om te laten blijken dat je geïnteresseerd bent.

1. Maak oogcontact

Of je iemand nu al wel of niet kent: oogcontact maken is altijd een betrouwbare manier om te laten merken dat je iemand wel ziet zitten. Ben je al met diegene aan het praten? Kijk de ander dan diep in de ogen als je met elkaar praat. Zegt de ander iets tegen jou? Wend je blik dan niet af, maar blijf de ander aankijken. Wanneer je dit doet is de kans groot dat de ander nu al wel een beetje doorkrijgt dat je aantrekkingskracht voelt.

Wil je zeker weten dat de ander je signaal heeft ontvangen? Ga dan even naar het toilet, haal een drankje of loop even naar een van je vrienden. Kijk na een paar stappen nog even achterom. En als de ander dan ook kijkt, kun je nog een knipoog of een glimlach in de strijd gooien. Succes gegarandeerd. De ander weet nu zeker dat jij geïnteresseerd bent.

2. Maak subtiel lichamelijk contact

Sla je arm even om de ander heen. Geef een iets langere of intensere knuffel dan wat vrienden normaal doen. Of raak subtiel de schouder van de ander aan. Met deze korte signalen geef je vaak al een seintje dat je hem of haar leuk vindt. Ook tijdens het gesprek is een subtiele aanraking vaak erg handig om te laten weten dat je interesse hebt. Het kan een hand op een been zijn of een hand op de hand van de ander. Dit is héél belangrijk: houd wel altijd rekening met de grenzen van de ander.

Zit je dicht naast elkaar? Dan is het heel makkelijk om je been even net iets meer opzij te doen, zodat je tegen het been van de ander aankomt. Onschuldige aanrakingen: daar gaat het in feite om. Trekt de ander zijn of haar been niet terug? Dan is dat een teken dat je niet als ‘gevaarlijk’ wordt beschouwd.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Koop iets te drinken

Het lijkt misschien een beetje ouderwets en suf, maar het werkt echt. Bied de ander iets te drinken aan. Want laten we eerlijk zijn: wie doet dat nu nog? Je bent dan direct duidelijk over je intenties. En voor de ander is het nog relatief eenvoudig om ‘nee’ te zeggen bij geen interesse. Zegt de ander ‘ja’? Begin dan een willekeurig gesprek om elkaar te leren kennen.

Vind je het lastig om een onderwerp te kiezen? Stel een vraag over het drankje dat je net gekocht hebt. Wat is het? Is dat het go-to lievelingsdrankje? En waarom? Weet je even niets meer te zeggen? Proosten is altijd goed om het ijs te breken.

4. Geef een compliment

Mensen houden van complimenten. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Ben je in het bijzijn van een leuke man of vrouw? Of heb je een iets te leuke collega? Geef dan een compliment over iets wat de ander draagt en welke uitstraling dat geeft. Diegene weet dan direct dat jij aantrekkingskracht voelt. En wie vindt het nou niet leuk om zo’n compliment te krijgen?

5. Praat met de vriend(inn)en

Stap op de vrienden af en stel vragen over degene in wie je interesse hebt. Zij zullen dan snel genoeg doorhebben dat jij iets wil van hun vriend(in). Reken maar dat het ‘object’ van je liefde het dan ook heel snel weet. Of als je iets meer lef hebt, dan zeg je gewoon tegen zijn of haar vriend(inn)en dat je héél erg geïnteresseerd bent. Soms kun je maar beter duidelijk zijn.

Je kunt er via de vriend(inn)en achter komen of hun vriend(in) nog vrijgezel is, wat de ander graag doet en waar deze persoon woont. Deze informatie kun je weer gebruiken als je een openingszin en gespreksonderwerp wilt verzinnen.

6. Lach om grapjes

Mensen houden ervan als anderen om hun grappen lachen. Daarom maken we ze. Dus maakt die interessante man of vrouw een grap? Laat dan duidelijk merken dat je het grappig vindt. Een gelijkwaardig gevoel van humor is onderdeel van de meeste relaties. Je valt direct op en waarschijnlijk zal de ander nog een aantal grapjes maken om jou aan het lachen te krijgen.

Pro tip: kijk de ander recht in de ogen als je lacht om het grapje.

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat jouw grapjes zó grappig zijn dat de ander erom moet lachen. Vergeet ook dan niet om oogcontact te maken, zelfs als het grapje voor een hele groep is bedoeld.

selfie koppel

7. Maak selfies van jullie beiden

Pak je telefoon en maak een selfie als jullie vertrouwd genoeg met elkaar zijn. Het is heel simpel, maar doeltreffend. Het voordeel is dat je dan al lekker dicht bij elkaar moet staan. Daarna volgt het uitwisselen van telefoonnummers, want je moet die perfecte selfie natuurlijk ook kunnen versturen naar de ander. En als je het telefoonnummer hebt dan is de deal al bijna gesloten. Het geeft je de mogelijkheid om een appgesprek te starten, zoals dat jullie een leuk koppeltje zouden zijn.

8. Stuur een flirterig appje

Heb je het telefoonnummer van die kanjer? Stuur dan een lief berichtje. En ja, daar mag je best een beetje in flirten. Krijg je iets terug? Dan kun je misschien nog een stapje verder gaan. Nu zeggen we niet dat je meteen je beste sextingberichten moet inzetten, maar een beetje teasen en plagen mag zeker.

9. Vraag over de relatiestatus

Kan het nog duidelijker? Ja, want een vraag over de relatiestatus is misschien wel een van de duidelijkste manieren van interesse tonen. Dat zou je immers niet snel vragen als je geen interesse in de ander hebt. En dat weet de ander ook. Is het antwoord nee? Dan kun jij je slag slaan door de ander direct mee uit te vragen. Wil je het iets rustiger aanpakken? Kies er dan voor om meer persoonlijke vragen te stellen.

10. Kleed je sexy

Trek je mooiste outfit aan: een beetje sexy mag best. Dat geldt voor de dames, maar ook voor de heren. Overdrijf het echter niet, want meer naakt is niet per definitie beter. Krijg je een compliment over je outfit en heb je een beetje lef? Geef dan als reactie als: ‘Heb ik speciaal voor jou aangedaan’. Dan is het overduidelijk dat jij geïnteresseerd bent.

Show jij je mooiste outfit en krijg je geen enkele reactie? Dan heb je ofwel te maken met iemand die niet om kleding geeft, met iemand die geen verstand heeft van mode, of iemand die geen interesse heeft.

11. Vraag om te dansen

Ben je ergens waar je ook kunt dansen? Nodig de ander dan uit op de dansvloer. Je kunt dan direct je goede dansmoves laten zien. Althans, als je die hebt. En pak gerust de hand van je danspartner. Op de dansvloer mag dat, dus waarom niet laten zien dat je geïnteresseerd bent?

Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat niet iedereen van dansen houdt. Dus zegt de ander ‘nee’, dan hoeft dat niet direct te betekenen dat de interesse niet wederzijds is. Het kan ook heel goed betekenen dat die persoon gewoonweg niet de beste danser(es) is.

12. Vertel hoe blij je bent de ander te zien

Wees lekker enthousiast en vertel de ander dat je enorm blij bent elkaar weer te zien. Ga het gesprek aan en vertel ook iets over jezelf. Stel jezelf kwetsbaar op en laat dat ook merken. Als jij zo enorm enthousiast bent om de ander te zien, dan kan het bijna niet anders dat de ander het signaal oppakt.

13. Zeg het

Wil je echt luid en duidelijk laten weten dat je interesse hebt? Zeg het dan gewoon. Dan weet je direct waar je aan toe bent. Dankzij deze direct benadering is er ook geen enkele kans op een verkeerde interpretatie van jouw flirtgedrag. Is de aantrekkingskracht niet wederzijds? Het is dan even slikken, maar dan is het wel meteen duidelijk.

Tot slot

Op welke manier je ook interesse toont: overdrijf het niet, want dan kun je een beetje te wanhopig overkomen. En hopeloos gedrag is allesbehalve aantrekkelijk, misschien zelfs een beetje creepy. Pas ook niet al deze dertien manieren tegelijkertijd toe. Kies de manieren eruit die bij jou passen en waar jij je prettig bij voelt. Je moet natuurlijk geen dingen gaan doen die niet bij je passen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie