Home Dating Instagram relatiestatus peilen? Dit is wat je moet doen

Instagram relatiestatus peilen? Dit is wat je moet doen

4 minuten leestijd
0
instagram liefde

Pakweg vijf jaar geleden meldden mensen hun relatiestatus expliciet op Facebook. Want als het op Facebook werd aangekondigd, dan pas was het officieel. Tegenwoordig doet lang niet iedereen meer aan de Facebook relatiestatussen, al zal dat ook te maken hebben met de groeiende populariteit van een ander sociaal medium: Instagram.

Veel bezoekers hebben de overstap gemaakt naar Instagram of besteden daar in ieder geval veel meer tijd dan op Facebook. En dat kan knap lastig zijn als je meer te weten wilt komen over iemand. Met de massale verplaatsing naar Insta is er ineens flink wat speurwerk voor nodig om erachter te komen wie vrijgezel en wie bezet is.

Of je nu iemand al jaren volgt of hem of haar net bent gaan volgen, er zijn toch bepaalde aanwijzingen die kunnen helpen bepalen wie bezet is en wie juist beschikbaar is als vrijgezel. We bespreken daarom een aantal handige tips om via Instagram de relatiestatus te peilen. En het goede nieuws is dat ze nog makkelijk zijn ook.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

7 manieren om te herkennen of je Insta-lover nog single is

Je hebt iemand op het oog, maar jullie kennen elkaar nog niet zo heel goed. En daar moet wat jou betreft verandering in komen. Jullie hebben al wel elkaars sociale media en dat kan je gelukkig nieuwe inzichten bieden. Biedt je nieuwe kennis toekomstperspectief voor een relatie of niet?

Zelfs als de pagina niet vol staat met selfies of foto’s kunnen een paar belangrijke details je vertellen of iemand al een relatie heeft of juist voor het oprapen ligt. Dit zijn 7 belangrijke aanwijzingen die aangeven of iemand single is of niet.

1. Een foto zegt meer dan…

Oké, op zich is dit vrij duidelijk. Als je crush meerdere foto’s heeft met iemand anders waar hij of zij innig mee zoent, dan weet je genoeg. Zelfs als de foto’s niet innig of romantisch zijn, maar wel steeds met dezelfde persoon erbij, dan kun je er in principe vanuit gaan dat je beoogde partner bezet is.

Let daarbij ook op de profielnamen. Soms staat er een achternaam in of een meisjesnaam. Dat kan overigens wel betekenen dat een foto met steeds dezelfde persoon met dezelfde achternaam ook een broer of zus kan zijn. Wel kan een gebruikersnaam met een dubbele achternaam en een icoontje van een gelukkig gezinnetje je uitsluitsel geven dat hij of zij al lang bezet is en een eigen gezin heeft.

2. De profielfoto

Nee, mensen in een relatie kiezen niet altijd een koppelfoto voor hun Instagram-profielfoto. Sterker nog, de meeste mensen hebben gewoon een foto van zichzelf als profielfoto. Dat betekent dus wel dat een koppelfoto doorgaans betekent dat de ander een partner heeft. Een profielfoto van twee mensen is in veel gevallen slecht nieuws voor de gevorderde Instagram dater.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

3. Foto’s met veel andere mensen of elke keer dezelfde persoon?

Foto’s met andere mensen is één van de manieren om te herkennen of iemand een partner heeft of niet, maar het wordt wat lastig als er heel veel verschillende mensen op de afbeeldingen verschijnen. Vaak is dat wel goed nieuws, want het betekent dat je crush een druk sociaal leven heeft en niet elke keer met dezelfde persoon wordt gefotografeerd.

Bovendien kun je via de profielen van de getagde vrienden wellicht ontdekken of je een afbeelding tegenkomt van je crush waarop hij of zij met een eventuele partner staat. Ook kun je de profielen van de mensen die op de foto’s verschijnen checken of zij toevallig al een partner hebben. Iemand die heel innig op een foto staat met jouw beoogde partner, maar zelf een relatie heeft met een ander sluit jouw vermoedens ook meteen uit. Sommige foto’s kunnen immers een ander beeld oproepen.

4. Lees de bijschriften

Lees daarom ook vooral op de bijschriften. Bij elke foto kan een bijschrift worden geplaatst en daar kun je ook nuttige informatie vandaan halen. Door de teksten te lezen, kom je ook meer te weten over de sociale kring van je crush. Misschien verwijzen de beschrijvingen opvallend vaak naar dezelfde persoon en zijn er zelfs complete liefdesverklaringen die worden gedaan in de publicatie. Ook kunnen diezelfde bijschriften juist uitsluiten dat het om een partner gaat, maar aantonen dat het slechts om een beste vriend of vriendin gaat.

5. Analyseer de foto’s waarin je crush getagd is

Het is wat ons betreft één van de meest onderschatte functies van Instagram: het tabblad met de getagde foto’s. Zelfs als jouw crush zelf maar weinig foto’s publiceert, kan het wel zijn dat hij of zij op veel andere foto’s verschijnt. Als de getagde foto’s allemaal van dezelfde persoon komen (en vaak alleen die twee personen bevatten), dan kan dat ook antwoord geven op je vraag. Dat kan overigens ook bij stories die eventueel kunnen worden doorgeplaatst door je crush. Misschien plaatst hij of zij zelf vrij weinig, maar is je beoogde partner wel bedreven in het doorplaatsen van publicaties van anderen.

6. Uitjes voor twee?

Als je beoogde partner regelmatig een foto of een Instagram-verhaal plaatst van een eettafel waar twee maaltijden en twee drankjes zijn, zonder daar zelf op te verschijnen, dan hoeft dat uiteraard niet te zeggen dat je crush al bezet is. Anders wordt het als daar wel telkens dezelfde persoon bij wordt getagd. Het opmerkelijke hieraan is dat noch jouw crush, noch zijn of haar partner in beeld hoeft te komen om je vermoedens te geven of hij of zij een partner heeft. Let wel: het zijn vaak wel vermoedens. Tenzij er een hartje of een andere symbool bij is gezet die lijkt te bevestigen dat er een relatie is.

7. Pikante foto’s?

Begrijp ons niet verkeerd: een relatie hebben betekent niet per definitie dat je moet stoppen met het plaatsen van hete bikinifoto’s en stomende fitness-selfies. Als een persoon echter alleen maar pikante foto’s plaatst, dan is dat toch ook wel een beetje om de aandacht te trekken van anderen. Tenzij je crush heel veel volgers heeft en om die reden zijn of haar doelgroep wil onderhouden met net even iets pikantere foto’s.

Overigens is het de laatste jaren steeds gewoner geworden om pikanter in beeld te komen. De taboes rondom sexy online foto’s zijn de laatste jaren steeds meer afgenomen, dus misschien zijn we best wel zwart-wit als we zeggen dat dit soort foto’s wat uitmaken. Maar laten we het anders zeggen: ze zouden een eventuele partner wel erg jaloers kunnen maken.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…