Volwassen mannen: 17 tekenen die aangeven dat hij volwassen is

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
9 minuten leestijd

Iedereen rijpt op een andere leeftijd. Hoewel je misschien graag zou willen geloven dat we allemaal volwassen worden in onze twintiger jaren, is het een harde waarheid dat mannen gemiddeld genomen pas na hun veertigste volwassen worden. Ter vergelijking: vrouwen worden ongeveer elf jaar eerder volwassen.

In plaats van daten met jongens waarvan je het gevoel hebt dat je letterlijk voor een mannelijk kind zorgt, is het misschien een goed idee om te kiezen voor mannen die eigenlijk hetzelfde volwassenheidsniveau hebben als jij, of beter: meer volwassenheid.

Het kan echter lastig zijn om erachter te komen of de man met wie je aan het daten bent emotioneel volwassen is. Er is echter geen reden tot paniek, want er zijn eigenlijk veel tekenen die duiden op volwassenheid.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Wat is een volwassen man?

Het stereotype van een onvolwassen man is bij iedereen bekend. Het is een man die bang is om zich te binden, van ‘kinderachtige’ grappen houdt en kinderen als hinderlijk ziet. Hij vertoont een vorm van narcisme, misschien zelfs ook wat egoïsme en behandelt zijn vrienden beter dan wie dan ook in hun leven. Hoewel iedereen dit stereotype kent, vertegenwoordigen ze zeker niet elke man op deze aardbol. Er zijn, je gelooft het niet, ook volwassen mannen.

Een volwassen man is emotioneel gerijpt. Hij zit in de meest ontwikkelde fase van zijn leven en gedraagt ​​zich op een manier die als volwassen wordt beschouwd. Een volwassen man is iemand die zichzelf begrijpt en weet wat hij wil in het leven. Hij kan voor zichzelf en voor anderen zorgen. Hij is zowel sociaal bewust als zelfbewust. Over het algemeen is een volwassen man iemand die functioneert in de samenleving, een zekere mate van zelfbeheersing zit en op een gezonde manier zijn emoties kan uiten.

17 tekenen die aangeven dat hij volwassen is

Als een man 18 jaar oud wordt, dan is hij volwassen voor de wet. Hij mag stemmen bij de verkiezingen, een rechtszaak aanspannen en ook mag hij ’s nachts werken. Maar ondanks al deze activiteiten voor volwassenen is de kans groot dat hij emotioneel nog niet volwassen is. We vertellen je over 17 tekenen waaraan je een volwassen man kunt herkennen.

1. Hij kan duidelijk communiceren

Een volwassen man is doorgaans heel goed in duidelijk en eerlijk communiceren. Hij is zich ervan bewust dat communicatie een belangrijk aspect is van elke relatie, of het nu platonisch of romantisch is.

2. Hij respecteert jouw onafhankelijkheid

Een volwassen man weet dat jij je eigen leven hebt waar hij geen deel van uitmaakt en hij respecteert dat volledig. Dit type man weet dat hij niet in het middelpunt van de wereld staat en begrijpt dat je een eigen leven hebt met een eigen prioriteitenlijst. Je zult zien dat hij je niet alleen zal respecteren, maar je ook actief zal aanmoedigen en ondersteunen.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

3. Hij is een goede luisteraar

Een volwassen man wil graag naar je luisteren, omdat hij weet hoe belangrijk het voor jullie twee is om een diepere band met elkaar te ontwikkelen. Bovendien weet hij hoe belangrijk het is om je gehoord en gesteund te voelen.

4. Hij uit zijn gevoelens

Een volwassen man zal nooit de behoefte hebben om met je emoties te spelen. Hij zal dan ook openlijk vertellen hoe hij over je denkt zonder bang te zijn voor afwijzing. Als je hem vraagt waar jullie precies in de relatie staan of als er een meningsverschil is, zal hij ook eerlijk zijn over hoe hij zich voelt.

5. Hij respecteert je beslissingen

Een emotioneel volwassen man zal elke beslissing die je neemt respecteren. Zelfs als dit betekent dat je niet handelt op een manier die overeenkomt met zijn overtuigingen.

6. Hij zorgt voor zichzelf

Een volwassen man heeft geen vrouw nodig om voor hem te zorgen, want hij kan het allemaal zelf. Het is een echte man. Hij zal in elk aspect van zijn leven voor zichzelf kunnen zorgen en heeft daarom niemand nodig.

7. Hij doet altijd dingen om je te helpen

Hij zet bijvoorbeeld koffie voor je klaar omdat hij weet dat jij je ’s ochtends naar je werk haast. Een volwassen man helpt je wanneer het nodig is. Je zult het aan de kleinste dingen merken.

8. Hij werkt er constant aan om een beter mens te worden

Een volwassen man weet dat innerlijke groei nooit stopt, dus hij zal er constant naar streven om een betere versie van zichzelf te worden.

9. Hij verwacht niets van jou

Je zult nooit het gevoel hebben dat je aan alle verwachtingen moet voldoen als je een relatie hebt met een volwassen man. Er is geen druk om je op een bepaalde manier te gedragen of iemand te worden die je niet bent. Hij is onafhankelijk en verwacht daarom niet dat jij constant voor hem moet zorgen.

10. Hij geeft je de ruimte

Volwassen mannen begrijpen hoe belangrijk persoonlijke ruimte is binnen een relatie. Ze zullen je daarom altijd respecteren als je tijd voor jezelf wilt nemen. Sterker nog: hij zal je zelfs aanmoedigen om dit van tijd tot tijd te doen.

11. Hij respecteert je tijd met familie en vrienden

Een volwassen man zal je familie en vrienden respecteren omdat ze de belangrijke relaties in je leven niet in de weg willen staan. Bovendien willen ze ook een goede indruk maken, omdat ze van plan zijn er voor de lange termijn te zijn.

12. Hij wordt niet (snel) jaloers

Rijpere mannen weten dat jaloers handelen alleen maar problemen veroorzaakt. Mocht een volwassen man zich bedreigd voelen door iemand anders, dan zal hij je eerlijk en rustig vertellen hoe hij zich voelt.

13. Hij neemt verantwoordelijkheid voor zichzelf

Een van de belangrijkste dingen die iemand volwassen maakt, is dat ze verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en hun acties. Wanneer je date met een volwassen man, merk je niet alleen dat ze voor zichzelf kunnen zorgen, maar ook dat ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de dingen die ze verkeerd doen.

14. Hij praat over de toekomst

Volwassen mannen begrijpen dat ze aan de toekomst moeten denken en dat ze moeten werken aan hun toekomstige doelen als ze op de lange termijn geluk willen vinden.

15. Hij steunt je in alles

Mannen met emotionele volwassenheid begrijpen hoe belangrijk het is om hun partner in elk aspect van hun leven te ondersteunen. Je zult zien dat hij altijd achter je zal staan en je zal aanmoedigen in alles wat je doet.

16. Hij durft zich te verontschuldigen

Mannen die emotionele volwassenheid hebben bereikt, nemen de volledige verantwoordelijkheid voor zichzelf. Zij kunnen altijd erkennen wanneer ze ongelijk hebben en ze verontschuldigen zich daar ook voor.

17. Hij heeft niet constant je aandacht nodig

Een volwassen man heeft niet 24/7 je aandacht nodig. Hij begrijpt dat je andere prioriteiten in je leven hebt.

Een relatie met een man die volwassen is zit boordevol duidelijke communicatie, ondersteuning en respect. Houd daarom je ogen open voor dit type man. Want als je hem hebt gevonden, dan is het een blijvertje.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie