Home Dating Perfecte eerste indruk maken op je toekomstige schoonouders? (incl. 9 tips)

Perfecte eerste indruk maken op je toekomstige schoonouders? (incl. 9 tips)

4 minuten leestijd
0
man vrouw hond

De eerste indruk is volgens verschillende onderzoeken de basis voor hoe mensen je in de toekomst zien als persoon. Het gezegde is dat je nooit een tweede kans hebt om een eerste indruk te maken. Dit geeft maar aan hoe belangrijk het is om een positieve indruk achter te laten. Als je snel zenuwen krijgt bij de gedachte aan het ontmoeten van de ouders dan kun je deze handige tips gebruiken om dit te voorkomen.

1. Bereid je ruim van tevoren voor

Als je een belangrijke ontmoeting in de planning hebt staan dan is een goede voorbereiding het halve werk. Net zoals je bij een sollicitatie vooraf informatie opzoekt over het bedrijf kun je dit ook doen voor het gesprek met de ouders van je date. Bedenk welke vragen je kunt verwachten en hoe je deze gaat beantwoorden.

Als je aan deze informatie kunt komen, is het ook handig dat je weet hoe ze heten en wat voor werk ze doen. Met een simpele Google zoekopdracht kom je meestal al een heel eind als je iets over iemand en zijn of haar interesses te weten wilt komen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Vraag naar de planning

Het ontmoeten van de ouders is spannend maar dat hoeft het niet te zijn als je van tevoren weet wat er gaat gebeuren. Vraag je date hoe hij of zij de dag of avond voor zich ziet en wat jullie gaan doen. Het maakt een groot verschil of je meegaat tijdens een familieweekend, een verjaardag bezoekt met meer familie of dat je simpelweg alleen even snel op de koffie gaat. Doe je best om iedere vorm van stress te voorkomen doordat je van tevoren al een beeld hebt van je wat kunt verwachten.

3. Kies je kleding al dagen van tevoren

Als je eenmaal weet wat er gaat gebeuren dan kun je gaan nadenken over wat voor kleding je gaat dragen. Je wil er immers niet op de dag zelf achter komen dat je niets hebt dat past bij de situatie. Het is belangrijk dat je je op een respectabele manier kleedt. In het geval van het ontmoeten van de ouders is het een pluspunt dat je kleding kiest dat je bij je past maar ook je beste punten naar voren brengt. Hoe comfortabel je je ook voelt in slippers en een joggingbroek, dat is niet de beste keuze als je ouders gaat ontmoeten.

4. Let op je manieren

Om geen slechte indruk achter te laten bij de ouders is het verstandig om rekening te houden met de leeftijd van de ouders. Zo is het beter om de ouders met “u” aan te spreken totdat men aangeeft dat je best “je” mag zeggen. Dit zijn handige etiquette-methodes die voorkomen dat je brutaal overkomt.

Vergeet ook niet om geregeld “dank je” te zeggen als je drinken krijgt of als je iets overhandigd wordt. De kleine etiquette technieken maken vaak een groot verschil in hoe iemand je beoordeeld. Misschien dat het zelfs een goed idee is om een klein cadeautje mee te nemen. Wat je ook doet zorg ervoor dat je niet op je telefoon kijkt, vloekt of iets anders onbeleefd doet.

5. Biedt je hulp aan

Een goede indruk op je potentiële schoonouders maken doe je door veelvuldig je hulp aan te bieden in situaties waarin dit mogelijk is. Moet de afwas gedaan worden? Biedt aan om mee te helpen of help mee met het afruimen van de tafel na een etentje. Vaak zie je dat het niet hoeft maar door het aan te bieden laat je zien dat je behulpzaam bent. Dit is een kwaliteit dat ouders graag zien in de partner van een zoon of dochter. Aan te bieden om te helpen kan jezelf helpen om een betere eerste indruk achter te laten.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

6. Toon een glimlach

Breng een glimlach mee en een goed humeur en je bent al een heel eind. Een glimlach is essentieel voor het achterlaten van een goede eerste indruk. Als je glimlacht dan is iedereen geneigd om terug te glimlachen waardoor een positieve energie losgelaten wordt. Het werkt soms net als een spiegel. Zelfs als je verlegen bent en weinig durft te zeggen kan het helpen om te glimlachen.

7. Houdt het luchtig

De eerste ontmoeting met de ouders is geen moment om te discussiëren over zware onderwerpen. Geef algemene antwoorden op vragen die je gesteld worden over dit soort onderwerpen. Politiek, immigratie en religie zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen die je het beste kunt vermijden tijdens een eerste ontmoeting. Geef je eerlijke mening niet maar probeer de vragen te beantwoorden met algemene antwoorden. Je hoeft jezelf niet volledig bloot te geven en je wilt niet dat de ontmoeting uitloopt op een hevig debat over de toenemende vluchtelingenaantallen in Nederland. Houdt het luchtig en voorkom dat je het jezelf moeilijk maakt.

8. Toon interesse

Een manier om het gesprek met de ouders op gang te brengen is door interesse te tonen. Stel vragen over de woning, het werk of over de ouders zelf. De ouders hebben vaak een schat aan ervaring welke ze graag met je willen delen als je interesse toont. Welke ouder vertelt nu niet graag een verhaal of anekdote over iets wat ze meegemaakt hebben? Door te laten zien dat je erom geeft zet je de deur open voor hen om om jou te geven.

9. Wees jezelf

Hoe cliché het ook is maar je bereikt het meest als je gewoon jezelf bent. Misschien niet de versie van jezelf die op de bank ligt met een zak chips, maar de beste versie van jezelf. Door te laten zien dat je een “catch” bent en een volwaardige partner laat je merken dat de ouders zich nergens druk om hoeven te maken. Vergeet niet dat je niet voor niets gevraagd bent om de ouders te ontmoeten, laat dit ook merken als het dan eindelijk zover is.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit zijn de dingen die een relatie ‘bevestigen’, volgens onderzoek

Al tientallen jaren zijn single mannen en vrouwen op zoek naar de beste manier om hun gelu…