Home Algemeen Wat is een echte man? 7 kenmerken die hem van een jongen onderscheiden

Wat is een echte man? 7 kenmerken die hem van een jongen onderscheiden

5 minuten leestijd
3
echte man

‘Echte mannen huilen niet’ en ‘laten zien dat je een echte man bent’; in televisieprogramma’s, op Netflix, Instagram en Facebook word je dagelijks geconfronteerd met het beeld van de échte man. Advertenties vertellen je hoe de echte man eruit ziet, hoe hij klinkt en hoe hij handelt. Volgens het ene merk heeft de echte man een volle baard, terwijl het andere merk de echte man tentoonstelt als een gespierde metroseksueel.

Het populaire beeld dat de meeste mensen van de echte man hebben is gebaseerd op verkeerde informatie en slechte aannames. De vrouw die een échte man wil heeft het namelijk niet over een sixpack, baard of lengte; ze wil een fatsoenlijk mens die haar behandelt zoals ze graag behandeld wil worden.

Wat is een echte man?

Een ‘echte man’ is wat de jonge lezers ouderwets noemen. De echte man heeft manieren, is beleefd, attent en weet zich te gedragen. Hij vecht voor zijn recht en verdedigt de mensen die hem lief zijn; niet met zijn handen, maar door zijn gedrag en acties. De echte man is eerlijk, open, trouw aan zichzelf, maar vooral loyaal aan zijn vrouw.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hij is stoer, fysiek sterk, maar mentaal nog sterker; het rolmodel in het gezin. Hij respecteert vrouwen, toont waardering en is niet bang om zijn gevoelens te uiten. Kortom, de echte man weet wie hij is, wat hij wil en is dankbaar voor wat hij heeft.

Echte mannelijkheid heeft niets te maken met het eten van rood vlees of het groeien van een baard. Het gaat erom dat hij zichzelf is op een manier zoals niemand anders hem kan zijn.

Van jongen naar echte man

De echte man wordt niet geboren met deze persoonlijkheidskenmerken. De transformatie van jongen tot echte man gebeurt niet van de ene op de andere dag; deze reis neemt jaren in beslag. Wat hij tijdens deze reis meemaakt, de ervaringen, tegenslagen en uitdagingen, veranderen de jongen in een echte man.

Hoewel veel jongens tijdens deze reis leren van hun fouten en groeien als persoon, doen velen dat ook niet. Wat er onderweg gebeurt en hoe de jongen ermee omgaat bepaalt of de jongen het eindstation bereikt of vroegtijdig de reis afbreekt.

7 kenmerken van de echte man

Hoewel de kwalificaties van een échte man in elke vriendinnengroep verschillen zijn er wel een aantal sleutelkenmerken die de echte man typeren. Krachtig, betrouwbaar, doordacht en betrouwbaar; het zijn de eigenschappen waar vrouwen op kunnen bouwen. Dit zijn zeven kenmerken die een échte man onderscheiden van een jongen.

1. Hij neemt beslissingen en maakt keuzes

Echte mannen vertrouwen op het eigen oordeel en hebben de knoop-doorhak-mentaliteit waar vrouwen zo gek op zijn. Ze denken onafhankelijk van anderen om hun eigen beslissingen te nemen. Daarbij maken ze zich geen zorgen over wat anderen ervan vinden, vooral niet wat de jongens erover te zeggen hebben. Hij maakt niet altijd de ‘mannelijke’ keuze maar wel de keuze waar hij zich goed bij voelt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
 • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
 • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

2. Hij neemt verantwoordelijkheid

Een echte man neemt de verantwoordelijkheid, een jongen geeft iemand anders de schuld. Het is een duidelijk kenmerk om de man van de jongen te onderscheiden. In de praktijk gaat het er vaak niet om wie de schuldige is of wie de fout gemaakt heeft maar hoe het opgelost wordt. Fouten maken is menselijk, hoe hij ermee omgaat is wat de echte man onderscheidt van een jongen.

3. Hij is niet bang voor afwijzing

De echte man durft risico’s te nemen en is niet bang voor falen of afwijzingen. Dit betekent niet dat echte mannen niet bang kunnen zijn. Integendeel zelfs, echte mannen durven dit zelfs toe te geven. Toch is de angst om te falen voor de echte man niet sterk genoeg om het niet te proberen, wetende dat de beloning groter kan zijn dan het risico.

In de praktijk betekent dit dat een echte man blijft vechten voor een relatie, met het risico op een gebroken hart of liefdesverdriet, terwijl de jonge man het risico liever niet neemt.

4. Hij weet wie hij wil zijn

In de puberteit is het voor iedereen een raadsel hoe je er in de toekomst uit komt te zien als je ouder bent. Hoe je je dan gedraagt is al helemaal een raadsel. Op een gegeven moment is de puberteit voorbij en wordt er van je verwacht dat je volwassen wordt. Het is op dit moment waar de wegen scheiden.

Een echte man denkt na over de normen en waarden die hij wil nastreven. Dit bepaalt voor de echte man hoe hij zich gedraagt en hoe hij anderen behandelt. Een jongen laat zijn leven niet leiden door dezelfde normen en waarden en is er waarschijnlijk niet eens mee bezig of denkt er nooit over na.

5. Hij weet wat hij wil

Echte mannen kijken verder dan een one-night-stand. Hij weet wat hij wil van een vrouw, wat hij te bieden heeft en hoe hij een relatie moet dragen als een man. Het gaat bovendien niet alleen om relaties. Hij weet wat hij in het leven wil bereiken, stelt doelen en probeert deze doelen te behalen.

De jongen hecht minder waarde aan al deze zaken. Omdat de echte man weet wat hij wil kan hij eenvoudig keuzes maken die een groot probleem zouden vormen voor de jongen.

6. Hij staat bekend om zijn integriteit

De echte man zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Hij staat voor zijn mening is niet bang om voor deze mening uit te komen. Deze karaktereigenschap heeft de echte man geleerd door voor langere tijd zichzelf te zijn. Hij maakt afspraken en komt deze na.

Het verschil met een jongen is dat deze de beloften niet nakomt. De jongeman is er niet als hij het hardst nodig is, omdat hij de afspraken niet nakomt.

7. Hij plant zijn toekomst

Een echte man kijkt verder dan vandaag of morgen. Hij denkt langdurig na over de toekomst; van de relatie, woonsituatie, kinderen maar ook over de financiën. Het is niet zo dat een echte man alles tot in detail gepland heeft, maar het is wel zo dat hij een beeld van de toekomst heeft samengesteld.

Het verschil met de jongen is dat deze vaker van dag tot dag leeft; de pluk-de-dag instelling zonder plannen voor de toekomst. Een echte man denkt na; voor hij iets zegt, maar ook over de toekomst.

De tegenstrijdigheden en verschillen

De verschillen tussen de jongetjes en echte mannen zijn groot. De man die op en top man is kijkt naar de toekomst en gaat problemen aan. Jongens die dit niveau nog niet bereikt hebben, en dat misschien nooit doen, gaan problemen uit de weg en leggen de focus op korte termijn geluk.

Een man beschermt je, terwijl een jongen je wil bezitten; de tegenstrijdigheden zijn groot tussen de twee mannelijke types. Toch is het soms niet makkelijk om ze van elkaar te onderscheiden. Ze kunnen dezelfde kleding dragen, hetzelfde werk doen en zelfs dezelfde vrouw daten.

Vanaf de buitenkant gezien lijken ze identiek, maar door te kijken naar de persoonlijke eigenschappen en kenmerken kom je erachter dat slechts één van hen de echte man is, terwijl de ander nog steeds als een jongen door het leven gaat.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

3 Reacties

 1. M van der Linden

  4 februari 2020 at 16:18

  Dus echte mannen kunnen niet Gay zijn volgens dit verhaal over 7 kenmerken van een echte man?

  Reageer

  • Michael

   5 februari 2020 at 09:34

   Absoluut wél. Dit artikel is slechts geschreven voor de vrouw. Maar dat zou je dus kunnen omdraaien naar gay man.

   Reageer

 2. jiohn

  2 juli 2021 at 20:01

  “Dit artikel is geschreven voor de vrouw”. Sorry, met alle respect, maar lijkt meer geschreven door een vrouw. Werkelijk elke eigenschap die je beschrijft als een echte man waardig, lijkt gebaseerd op de behoeftes en wensen van vrouwen. Wordt een echte man dan echt alleen beoordeeld op zijn onbaatzuchtigheid, zorgzaamheid en loyaliteit. Oh ja, en daarnaast de nooit wankelende rots in de branding zijn en vooral niet iets terug verwachten voor al je inspanningen.

  Ik heb geen vrouw nodig om mijn eigen mannelijke identieit te hebben. Dat wil niet zeggen dat ik net als iedere man behoefte heb aan vrouwen om me heen, en gelukkig ben ik op dat gebied redelijk gezegend. Maar ik beslis zelf wel wat een echte man is. Dat laat ik niet afhangen van de mening van een ander.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Single reizen voor hoger opgeleiden: dit zijn de garanties van VillaVibes

Scrol door Instagram of surf over het web en er is content genoeg om je inspiratie te geve…