Wat is een unicorn? Dit is wat unicorning in een relatie betekent

Jay
Door Jay
16 minuten leestijd

Unicorns zijn prachtige wezens. Ze zijn magisch en majestueus, het zijn genezers en ook vechters. We kennen unicorns, eenhoorns in het Nederlands, allemaal vooral als mythische wezens. Ze komen immers al eeuwen voor in oude schilderijen en literatuur en er zit iets sprookjesachtig aan de wezens. Dat sprookjesachtige, zeg maar gerust haast onwerkelijke, is ook de reden dat deze term in een hele andere context wordt gebruikt.

Veel mensen zullen het woord wel eens voorbij hebben zien komen, maar zullen er misschien geen duidelijk antwoord op kunnen geven wat de definitie van unicorn exact inhoudt. Die duidelijkheid komt er wel in dit artikel.

De laatste jaren heeft de unicorn namelijk de weg gevonden naar de popcultuur en worden unicorns gezien als mascotte voor de LGBTQ+-gemeenschap. Daarnaast geldt de unicorn als naam voor een seksuele deelnemer aan polyamoreuze relaties. En die laatste definitie, daar gaan we nader op in, want, zoals je het van ons gewend bent, bekijken wij de wereld vanuit een relationele en seksuele bril. Daarom gaan we het hebben over wat een unicorn is als het aankomt op een seksuele relatie en nemen we een aantal websites met je door waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Wat is een unicorn?

Een unicorn is een term die wordt gebruikt om iemand te beschrijven die geïnteresseerd is in het ontmoeten van een stel. Deze persoon, de unicorn, is op zoek naar een avond plezier, serieuzer en langdurig contact, of misschien wel iets dat hier tussenin zit. Het gaat hierbij om een individueel persoon die zich bij andere mensen voegt. Dit gebeurt met wederzijds instemming van de anderen. In dit geval gaat het vooral om een seksuele verhouding.

De mensen die op hun beurt op zoek zijn naar een unicorn willen in sommige gevallen exclusief met iemand daten, maar het kan ook zijn dat er volledige vrijheid is om andere mensen te blijven ontmoeten buiten de dynamiek met jou. Hoe hier precies invulling aan wordt gegeven, hangt af van de afspraken die tussen de unicorn en de dating partners wordt gemaakt. Dit zijn beslissingen die tussen drie personen worden gemaakt.

Onderlinge afspraken zijn cruciaal

Die afspraken gelden ook voor de wisselwerking tussen sensualiteit, seksualiteit, en emotionele betrokkenheid. Gebruikelijk is meestal dat de unicorn in elk geval deelneemt aan het seksuele contact, maar in hoeverre de unicorn emotioneel betrokken wordt bij de driehoeksverhouding kan wel weer verschillen per relatie.

In de meeste gevallen gaat het enkel om seksueel contact en heeft de unicorn geen invloed op de emotionele relatie tussen het stel waarmee contact is. In de praktijk geldt echter dat seksualiteit en emotionele betrokkenheid ook in elkaar kunnen overlopen. Het is daarom belangrijk dat er afspraken worden gemaakt. Dat kan dan wel vooraf of gaandeweg. Ook kunnen de afspraken tussentijds veranderen.

Zaak is wel dat iedereen zich kan vinden in de op dat moment gemaakte afspraken. Kortom, ga er nooit vanuit dat de verlangens van elke unicorn hetzelfde zijn. Zoals met alle seksuele dynamieken is de enige manier om erachter te komen waar die persoon precies naar op zoek is, om het met diegene te bespreken.

Gezonde verstandhouding tussen drie betrokken

Houd er dan ook goed rekening mee dat de unicorn niet wordt ’toegevoegd’ aan een relatie, maar in plaats daarvan twee gloednieuwe relaties aangaat met twee nieuwe mensen. Een driehoeksverhouding is dan ook niet een relatie tussen het koppel en een derde persoon, maar bestaat ook uit alle onderlinge verhoudingen. Het stel onderling, partner A met de unicorn, partner B met de unicorn, en jullie alle drie samen. Elke relatie moet dan ook individueel worden gekoesterd voor succes op de lange termijn.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Als de unicorn namelijk niet even goed overweg kan met één van beide individuen, dan kan dat tot fricties en competitief gedrag leiden. Zorg er hoe dan ook goed voor dat er rekening wordt gehouden met de behoeften van de unicorn, met zijn of haar verlangens en vooral ook met de grenzen die worden gesteld. Het laatste waar sprake van moet zijn is dat een buitenstaander wordt gedwongen om zich aan te passen aan de wil van het stel.

Unicorn zijn zeldzaam

Mensen gebruiken de term ‘unicorn’ vanwege de connotatie van een zeldzaam mythisch wezen als de eenhoorn. Juist dat zeldzame is waarom een unicorn als zodanig wordt bestempeld, vanuit een seksuele bril gezien althans. Zo gek is dat overigens niet. Denk er eens over na, behalve misschien een keertje een eenmalig triootje, is het vrij ongebruikelijk om een derde persoon te vinden die voortdurend seks heeft met een stel zonder daarbij op zoek te gaan naar een relatie of verbintenis. De meeste mensen zouden zich namelijk ongemakkelijk voelen om een relatie aan te gaan met een bestaand stel.

“When being a person is too complicated, it’s time to be a unicorn.”

Wat zijn unicorn hunters?

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar ook ‘unicorn hunting’ is een nieuwe trend onder stellen die hun liefdesleven wat meer pit willen geven. Met een flinke toename van de populariteit van polyamoreuze relaties zijn steeds meer koppels op zoek naar een derde persoon om zo een driehoeksverhouding aan te gaan. Bij een bewuste zoektocht naar een unicorn wordt er gesproken over de unicorn enerzijds en de unicorn hunters, unicorn jagers, anderzijds. Dit zijn weer de stellen die op zoek zijn naar een biseksuele man, bi-vrouw of iemand anders die ze aantrekkelijk vinden om een polyamoreuze relatie met hen aan te gaan.

In veel gevallen wordt aangenomen dat de unicorn een vrouw is, maar het kan uiteraard ook net zo goed een man betreffen. Een sex-unicorn kan van elk geslacht en elke seksualiteit zijn. Een biseksuele vrouw is echter de meest geprefereerde unicorn bij zowel heteroseksuele als biseksuele stellen in een polyamoreuze relatie.

Geen makkelijke prooi

Dat klinkt op zich allemaal vrij spannend en sexy, maar voor een stel kan het wel knap lastig zijn om een ideale unicorn te vinden en dat heeft weer met allerlei redenen te maken. Allereerst moeten beide partners de derde persoon aantrekkelijk vinden, vooral op fysiek vlak, maar ook gewoon qua persoonlijkheid.

Ook moet de unicorn de andere twee betrokkenen op zijn of haar beurt aantrekkelijk vinden en bereid zijn om seks met ze te hebben. Daarnaast zijn unicorns nogal zeldzaam, zoals we hierboven al bespraken. Het kan al met al nogal tijd en moeite kosten voor de unicorn om zich aan te passen aan de wensen en behoeften van het paar. Vaak bedenken koppels vreemde regels en eisen die unicorns afstoten, waardoor het moeilijker wordt om een unicorn te vinden.

Stellen die een unicorn toelaten in hun relatie zijn namelijk veelal dominant, omdat ze in de meerderheid zijn, terwijl de unicorn in zijn of haar eentje komt. Juist vanwege die scheve verhouding is het zaak dat de unicorn zich kan vinden in de onderlinge afspraken die worden gemaakt.

Unicorn in de Nederlandse film Caged

Dat blijkt ook wel uit een recente Nederlandse film over dit onderwerp: Caged. In de film gaat het allemaal over het moeizame huwelijk van Stella. Zij voelt zich niet meer begeerd door haar partner waardoor ze een dubbelleven aangaat. Dat doet ze als unicorn. Het zorgt ervoor dat Stella helemaal opbloeit en als haar man ontdekt waar ze mee bezig is, besluit hij dat hij weinig anders kan dan Stella haar gang laten gaan.

In de tussentijd hoopt hij dat het een fase is die vanzelf over zal waaien. Stella geniet ondertussen van die spannende nieuwe levensfase, al verandert alles als ze op een dag ineens bewusteloos in een cel ligt. Ze heeft geen enkel idee hoe ze daar terecht is gekomen. Caged is een thriller met acteurs als Babette Holtmann, Chantal Demming, en Joep Sertons in de hoofdrollen.

Unicorns zijn ook in trek bij swingers

Unicorns zijn zeker niet alleen in trek bij mensen die een vaste aanvulling op hun relatie willen hebben, maar ook bij mensen die zich vaak bezighouden met wisselende (seksuele) contacten. De meest bekende groep is die van de swingers die met wederzijdse instemming wisselende seksuele contacten hebben met anderen. Veel van die mensen komen via parenclubs, sociale media, of datingapps in contact met andere mensen die dezelfde interesses hebben.

Unicorns verschillen in dat opzicht, omdat ze vaak alleen komen in plaats van zelf een partner mee te nemen naar de ontmoeting. Unicorns zijn op hun beurt vaak vrijgezel, anders zouden zij zelf immers ook onder de groep swingers vallen. Voor unicorns is het zaak om voor zichzelf te bepalen of ze wisselende contacten willen aangaan of de voorkeur geven aan frequent contact met dezelfde mensen.

3 datingsites voor unicorns

Voel je je nu zelf ook getriggerd om een derde persoon naar je slaapkamer te brengen? Het vinden van je unicorn kan best een interessante ervaring zijn voor alle betrokkenen, zolang iedereen zich maar in zijn of haar rol kan vinden. Het belangrijkste om tijdens de zoektocht te onthouden over trio-dynamiek is dat ieders gevoelens gelijk zijn.

Gelijkgestemden over deze driehoeksverhouding ontmoet je met een beetje geluk in het dagelijks leven, maar de reden dat je dit artikel leest is waarschijnlijk omdat je juist interesse hebt om een unicorn te ontmoeten via een alternatieve weg. Aan de andere kant kan het uiteraard ook zo zijn dat je jezelf juist in de rol ziet van de unicorn.

Een iets snellere manier om in contact te komen met unicorns is dan ook om gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet ons biedt. En uiteraard ben je daarvoor aan het goede adres bij ons. Stellen die op zoek zijn naar unicorns doorzoeken meestal datingapps of swingersites en letten op de unicorn-emoji 🦄 in de bio van mensen om erachter te komen of ze een unicorn zijn. Wij raden de volgende datingsites aan voor unicorns.

sdc

1. SDC

SDC begon in 1999 als een datingsite voor swingers en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde community met miljoenen individuen en stellen die seksuele verbinding met elkaar zoeken. Dat kan bij SDC via de site, maar vooral ook via de populaire dating-app die beschikbaar is voor zowel iOS-gebruikers als Android-gebruikers uit heel de wereld. Leden kunnen daarbij gebruik maken van exclusieve reizen die naar “sexy bestemmingen” zoals Ibiza, Amsterdam, en Cancún. Je kunt bij SDC gelijkgestemden ontmoeten door de mobiele app op je telefoon te installeren en daar een account aan te maken.

Bekijken op SDC

In jouw profiel kun je vervolgens je eigen voorkeuren en interesses opgeven waarna de applicatie met voorstellen komt van mensen die volgens het algoritme in hetzelfde straatje passen. SDC is al heel lang actief en geldt als één van de grootste netwerken voor mensen die op zoek zijn naar swingers. Ondanks het internationale karakter is SDC ook populair onder Nederlandse en andere Europese gebruikers. Dit is een app voor Swingers, Hookups & Threesomes.

regioswingers

2. RegioSwingers

RegioSwingers is een populaire casual datingsite voor zowel mannen, vrouwen als stellen in Nederland die graag swingen en op zoek zijn naar nieuwe seksuele partners in hun leven. RegioSwingers zegt zelf op de website bedoeld te zijn voor iedereen van 18 jaar en ouder die op zoek is naar dan wel een date, relatie of vriendschap. Op de website van Regioswingers komen mensen die zich aanmelden eenvoudig en snel in contact met elkaar. Dit gebeurt op basis van interesses, net als andere eigenschappen en voorkeuren. Dat is in onze ogen een net iets te brave beschrijving van voor wie de website echt is: mensen die graag swingen.

Bekijken op RegioSwingers

Dat swingen kan in allerlei vormen, zoals soft swingen, en een volledige swing. Welke soort swinger jij ook bent; Regioswingers is er voor iedereen die wel van een avontuurtje houdt. Voor unicorns biedt Regioswingers ook mogelijkheden.

novamora

3. Novamora

Er zijn steeds meer ruimdenkende stellen in Nederland die hun seksuele grenzen willen ontdekken. Deze stellen willen niet meer de standaard regels volgen van de traditionele monogamie. Ook willen zij zichzelf niet in een hokje laten stoppen. Wat ze wel willen? Nieuwe dingen blijven ontdekken om zo persoonlijke groei na te streven en misschien wel op seksueel vlak spannende, nieuwe avonturen aan te gaan. Of dat nu een open relatie betekent, swingen, een partnerruil of een volledig polyamoreuze relatie; er zijn allerlei verschillende vormen denkbaar waarbij stelletjes met elkaar kunnen daten via Novamora.

Bekijken op Novamora

Het platform van Novamora is er voor vrouwen, mannen en stelletjes die willen daten zonder enige taboes en daar valt het vinden van een unicorn ook onder. Ben je zelf single of op zoek naar een opwindende date, flirt of diepgaand contact? Dan biedt Novamora de opwinding die jij nodig hebt in jouw levensfase. Alhoewel Novamora ook gerust passie voor drie mag zijn. Je vindt op deze site namelijk ook unicorn en hunters.

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie