Wat is soft swingen? De toegangspoort tot swingen uitgelegd

Jay
Door Jay
8 minuten leestijd

In een sleur terechtkomen: we hebben het allemaal wel eens gehad in onze relaties. Waar je dan vooral naar op zoek bent? Een stukje enthousiasme, zo simpel is het eigenlijk. En die dosis enthousiasme kun je weer hervinden na een welkome opleving van de relatie als het bijvoorbeeld na een tijdje weer beter gaat tussen jou en je partner.

Toch zijn er ook hele andere prikkelingen buiten de relatie om die er eveneens voor kunnen zorgen dat jullie weer de nodige gretigheid krijgen. Aan wat voor soort prikkelingen je dan kunt denken? Aan swingen bijvoorbeeld.

Dat klinkt in eerste instantie misschien heel erg luchtig, maar zo zal niet iedereen er over denken. Met swingen worden namelijk partners geruild en mocht je het nog niet weten: daar bestaan weer verschillende gradaties in. Daarvan is soft swingen weer de, laten we zeggen, milde variant. Hebben we je nu voorzichtig aan het denken gezet? Lees dan snel verder. Misschien dat swingen jouw/jullie relatie weer in vuur en vlam zet.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Wat is soft swingen?

Daarvoor moeten we wel eerst beginnen met de algemene term swingen. Onder swingen vallen in principe alle vrijblijvende, seksueel georiënteerde, georganiseerde ontmoetingen waar jij en je partner bij betrokken zijn. Of met andere woorden: swingen kun je het beste zien als een ruil van partners. Moeten we wel gelijk even bij vermelden dat de definitie van partnerruil niet bij alle fanatieke swingers in goede aarde valt, want het gaat erom dat je de seksuele handelingen wel samen met je partner doet.

Er is dus sprake van wederzijdse goedkeuring en wederzijdse participatie. Eigenlijk hebben we het dus wel over een soort van partnerruil, maar die tijdelijk van aard is en ook onder het toezicht van de ander gebeurt. Nu je weet wat swingen is, is het tijd om snel door te stoten naar wat dan met soft swingen wordt bedoeld.

Een soft swinger is een swinger die zich niet richt op geslachtsgemeenschap buiten de primaire relatie. Ja, soft swingers kunnen deelnemen aan geslachtsgemeenschap of andere seksuele activiteiten met hun partner op openbare plekken waar andere swingers aanwezig kunnen zijn, zoals swingerclubs of swingerparty’s, maar, nee, dit gebeurt nooit buiten de relatie om. Oftewel: beide partners zijn aanwezig bij de ontmoetingen en doen ook mee aan de handelingen.

In sommige gevallen worden alleen bepaalde handelingen toegestaan en wordt er niet overgegaan op bijvoorbeeld penetratie. De grenzen wat betreft het toestaan van externe partners bij seksuele handelingen verschillen natuurlijk per relatie. Dat is ook meteen iets dat elk stel voor zichzelf moet bepalen. Want uiteindelijk gaat het daar wel om: grenzen bepalen. En da’s nou niet voor iedereen even makkelijk lijkt ons zo.

swingen

De toegangspoort tot swingen

Swingen gebeurt niet van de één op andere dag en daarom zien we vooral dat er pas wordt nagedacht over de optie om ook maar te gaan swingen als er sprake is van een lange relatie. Niet geheel ongewoon in lange relaties is natuurlijk dat het jullie op seksueel vlak op een gegeven moment allemaal net iets te gewoon wordt. Voor jullie beiden is het lichaam van de ander inmiddels wel bekend terrein en alle seksuele trucjes die de ander in huis heeft, zijn voor jou niet meer zo heel verrassend.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Nu kunnen jullie de seksuele relatie op verschillende manieren een oppepper geven via bijvoorbeeld SM, seks op ongewone plekken, en het gebruiken van speeltjes — om maar een paar voorbeelden te noemen. Mochten jullie dat allemaal ook al hebben gehad, dan zouden jullie verder kunnen kijken naar swingen.

Zoals we hierboven al meldden is dat nogal een nieuwe grens in de relatie, dus er zijn een aantal dingen belangrijk: zo moeten jullie elkaar volledig vertrouwen en moeten jullie vooral niet jaloers zijn aangelegd. Bovendien is het belangrijk dat jullie allebei beseffen dat seksuele handelingen met andere mensen ook enkel en uitsluitend seksueel van aard zijn.

Uiteindelijk heeft het niets met liefde te maken, maar alleen met lust. Daar moeten jullie het ook echt over eens zijn. Ofwel: er moet veel over worden gesproken voordat jullie eraan beginnen.

grens

De volgende stap?

Als jullie dan toch de stap nemen om eens een swingavond te bezoeken dan is het in het begin vooral aftasten. Het kan in sommige gevallen ook wat ongemakkelijk worden, vooral als jullie allebei nog geen ervaring hebben met swingen. In dat geval raden we jullie aan om eerst te gaan voor een soft swap alvorens door te gaan naar een full swap. Hoe dat zit?

Soft swap

Een soft swap kun je meer zien als een kennismaking, in plaats van dat er meteen allerlei seksuele handelingen worden uitgevoerd. Je wilt natuurlijk wel eerst de andere mensen leren kennen voordat jullie ook met z’n allen gezamenlijk het bed induiken en dat is nou precies wat er gebeurt tijdens een soft swap.

Bij de speciale swingersavonden zijn er namelijk verschillende kamers aanwezig waar jullie een ander stel kunnen leren kennen. In dit geval bedoelen we dus ook een drankje en een gesprek bijvoorbeeld. De aanwezigheid van een ander stel geeft namelijk op zich al een soort van spanning, jullie weten namelijk van elkaar dat jullie er met hetzelfde doel zitten.

Vervolgens hebben beide stellen met de eigen partner seks, maar wel in aanwezigheid van elkaar. Veel mensen zullen het al opwindend genoeg vinden om dit samen te beleven.

Full swap

Een stapje verder is echter dat jullie ook besluiten om daadwerkelijk van partner te ruilen. Jij hebt seks met één van de mensen van het andere stel en dat geldt ook voor je eigen partner. Hoe gek je het maakt, hangt af van de onderlinge klik en hoever elk van jullie wil gaan. In het meest extreme geval hebben jullie met z’n vieren gezamenlijk seks, maar kun je er ook voor kiezen om elk op een afzonder bed seks te hebben.

Hoe dan ook: bij een full swap doen jullie dus inderdaad waar jullie voor gekomen zijn: seks met een ander, maar wel in de aanwezigheid van je partner. En dat biedt een hoop mensen toch een hoop spanning en nieuw elan in de relatie.

Hebben we ook jullie nieuwsgierig gemaakt? Houd dan onze blog in de gaten. Binnenkort gaan we je meer vertellen over soft swaps en full swaps. Tot snel!

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Deel dit artikel
Geef je reactie