Home Vreemdgaan Boeken over vreemdgaan: 5 beste boeken over affaires en overspel

Boeken over vreemdgaan: 5 beste boeken over affaires en overspel

4 minuten leestijd
0
boeken

Relaties zijn ingewikkeld. Ze beginnen met een fase van complete euforie. Alles is perfect. Niets kan verkeerd gaan als je onder invloed bent van de verliefdheidshormonen. Maar naarmate de relatie vordert, realiseer je je dat verliefd worden eigenlijk het makkelijkste deel was. Het is de relatie zelf die de uitdaging vormt. En een van die uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen is vreemdgaan.

Hoeveel mensen zijn er wel niet die altijd ferm blijven vasthouden aan hun standpunt: “Als mijn [man/vrouw] vreemdgaat, dan ben ik weg.” Om vervolgens te ontdekken dat het echt is gebeurd: hun partner is vreemdgegaan. Zo zwart-wit als ze er ooit over dachten blijkt in de realiteit niet zo simpel te zijn.

Het is heel normaal om te denken dat je je koffers pakt wanneer je wordt bedrogen, maar als je getrouwd bent, kinderen hebt en een “gelukkig” leven, dan staat er veel op het spel om te verliezen. Je zit met vragen die je zelf niet kunt beantwoorden.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

De 5 beste boeken over vreemdgaan

Kan een relatie vreemdgaan overleven en weer normaal worden? Kun je iemand echt vergeven na een affaire? Hoe ga je om met vreemdgaan? Hoe laat ik het los? Hoewel deze vragen nieuw en uniek voor jou zijn, zijn het universele vragen die mensen stellen als ze zijn bedrogen. En om al deze vragen te beantwoorden hebben psychologen, experts en psychotherapeuten boeken geschreven over vreemdgaan.

duivelsdriehoek

De duivelsdriehoek

Auteur: Carolien Roodvoets

Waarom gaan mensen vreemd? Waarom neemt de minnares genoegen met het delen van een man? In ‘De duivelsdriehoek’ neemt Carolien Roodvoets je mee in de reis naar het land van affaires. Van het ontstaan van de buitenechtelijke relatie naar de ontdekking, het moment van de keuze en welke gevolgen dit heeft: van begin tot eind legt ze uit hoe dat allemaal werkt. En nog belangrijker: de psychologie erachter.

Seksuologe en psychotherapeut Roodvoets beschrijft de verschillende types vreemdgangers met verwijzingen naar de Griekse mythologie en staaft dat met waargebeurde verhalen uit de praktijk. Dit boek gaat niet over seks, maar over liefde. Over de driehoeksverhouding van de man (ook te lezen als vrouw) met zijn ongehuwde minnares en de nietsvermoedende echtgenote.

Bekijk ‘De duivelsdriehoek’

overspel en liefde

Over liefde en spel / Overspel en liefde

Auteur: C van den Kommer

Elk verhaal heeft twee kanten. En elke relatie kan twee kanten op, zo lees je in ‘Over liefde en spel / Overspel en liefde’. In dit omkeerboek over trouw en ontrouw in een langdurige liefdesrelatie worden de verschillen en uitdagingen uitgelegd. Hoe ga je om met de verleidingen als je trouw blijft en wat doe je als je verliefd wordt op een ander?

Keer het boek om en de andere zijde wordt belicht: de situatie waarin er sprake is van overspel. Hoe ga je om met de schuldgevoelens en wat zijn de gevolgen? Aan de hand van uitgebreid onderzoek naar de achtergronden en openhartige verhalen herkent iedereen een of meerdere van de situaties die zich voordoen.

Bekijk ‘Over liefde en spel / Overspel en liefde’

hoe overleef je een liefdesaffaire

Hoe overleef je een liefdesaffaire

Auteur: Alfons Vansteenwegen

Heb je te maken met een liefdesverslindende affaire waardoor je relatie op losse schroeven staat? In ‘Hoe overleef je een liefdesaffaire’ krijg je antwoord op de vragen die je hebt. Met een nuchtere en deskundige blik legt psychotherapeut Alfons Vansteenwegen samen met zijn vrouw, seksuologe Maureen Luyens, uit welke problemen gepaard gaan met vreemdgaan.

De affaire delen zij op in zeven fases, waarbij je in elke fase voor nieuwe problemen komt te staan. Van het vermoeden en de ontkenning tot het beëindigen van de affaire en de verwerking: het boek leest makkelijk weg dankzij de verhalen en getuigenissen uit de praktijk en herkenbare situaties.

Bekijk ‘Hoe overleef je een liefdesaffaire’

after the affair

After the Affair (2nd Edition)

Auteur: Janis A. Spring

Wil je de handdoek niet in de ring gooien na de affaire van je partner? En zet je alles op alles om de relatie te redden? In het Engelstalige boek ‘After the Affair’ deelt klinisch psycholoog, Janis Spring haar bewezen strategieën om een affaire te overwinnen. Daarin bespreekt ze zaken zoals waarom affaires gebeuren, of vergeving mogelijk is, en hoe je de liefde en intimiteit weer opbouwt.

Genezen van de pijn, het vertrouwen herstellen en groeien na het trauma van een affaire: met haar 35 jaar ervaring neemt ze je mee in de verschillende fases die beide partners doorlopen. Van de reactie op de affaire en de ‘blijven of vertrekken’-vraag tot het herstellen van de affaire. Dit boek met 352 pagina’s kan helpen om je eigen acties en reacties te begrijpen, maar ook of en hoe je de relatie kunt beëindigen of voortzetten.

Bekijk ‘After the Affair (2nd Edition)’

healing from infidelity

Healing from Infidelity

Auteur: Michele Weiner-Davis

Op zoek naar een stap-voor-stap programma om je relatie te herstellen na een affaire? Het Engelstalige boek ‘Healing from Infidelity’ kan je helpen om de pijn, het ongeloof en de woede na een affaire te bestrijden. Gebaseerd op meer dan drie decennia ervaring in het helpen van stellen om een affaire te boven te komen, biedt de gerenommeerde therapeute Weiner-Davis een stapsgewijs programma om het vertrouwen en de relatie te herstellen.

In het boek leer je om te gaan met de traumatische gevoelens na de ontdekking, hoe je erover kunt praten zonder ruzie te maken en hoe je een affaire kunt beëindigen. Maar als jij degene bent die is vreemdgegaan, legt ze uit hoe je oprechte excuses kunt maken die je partner helpen eroverheen te komen. En daarnaast geeft ze informatie over hoe je elkaar kunt vergeven, weer kunt vertrouwen en ook elkaar weer kunt vinden in de slaapkamer.

Bekijk ‘Healing from Infidelity’

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Heeft hij een ander? Test het zelf met deze 10 signalen

Het is geen geheim dat mensen vaak vreemdgaan in hun relaties. Soms lijkt het er misschien…