Home Vreemdgaan Gaat hij vreemd? Betrap hem op een leugen met de Conundrum-techniek

Gaat hij vreemd? Betrap hem op een leugen met de Conundrum-techniek

3 minuten leestijd
0
liegen waarheid

Ben je gestrest? Of voel je je angstig? Dit zijn de typische symptomen in de situatie die niemand wil meemaken; je vermoedt dat hij vreemdgaat. En omdat hij niets laat merken wordt je onderbuikgevoel alleen maar sterker.

Je hebt het gevoel dat je gek wordt. En het is niet de ‘Crazy in Love’ waar Beyoncé over zingt. Slapen wil niet lukken en je vraagt je 24/7 af wat er echt aan de hand is. Gaat hij vreemd?

Hoe graag je hem ook wilt vertrouwen, iets zegt je dat het niet in de haak is. Is het de collega waarvan je ‘weet’ dat zij hem leuk vindt? Of is hij bij een andere vrouw geweest? Of misschien is hij wel actief op zo’n datingsite voor vreemdgaan. Wat er ook speelt, voor je geestelijke gezondheid heb je antwoorden nodig, liever nu dan straks.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Bekijk hoe het werkt

De Conundrum-techniek

Het onplezierige gevoel dat je hebt blijft bestaan, totdat je weet waar je staat. Dat wil zeggen, je moet hem betrappen op een leugen. Dit geeft je het bewijs dat hij tegen je liegt en niet eerlijk tegen je is. Maar hoe doe je dat?

Als je een eind wil maken aan de twijfels dan is er een simpele techniek die je kan helpen; de Conundrum-techniek. Deze techniek is vooral behulpzaam als je hem verdenkt van liegen over waar hij is geweest. Bijvoorbeeld, hij zegt dat hij ‘wat gaat drinken met vrienden’ maar drie keer per week vind je niet bepaald geloofwaardig. Je verdenkt hem van vreemdgaan, en wil hem dus op een leugen betrappen.

Liegt hij of niet?

In het boek ‘Get Anyone to Do Anything” bespreekt Dr. David Lieberman deze psychologische techniek om leugens te ontmaskeren. Hij noemt het de Conundrum-techniek; een manier om ingewikkelde vragen te stellen. Als je je zenuwen enigszins onder controle kunt houden dan is deze methode uiterst effectief om leugens te ontdekken of iemands onschuld te bevestigen.

Ironisch genoeg gaat het er bij deze techniek om dat je zelf liegt. Je introduceert een verzonnen feit en ziet hoe hij het aanpakt. Zo kun je direct ontdekken of hij de waarheid spreekt of tegen je liegt.

Hoe het werkt

Dr. Lieberman geeft in het boek het voorbeeld van een vrouw die vermoedt dat haar man niet met zijn vrienden in de bioscoop was, zoals hij haar had verteld, maar bij zijn secretaresse. De meest voor de hand liggende vraag om te stellen is; “Was je echt met je vrienden naar de bioscoop?” Het enige antwoord dat je kunt verwachten is een ‘Ja’. Als hij er wel was dan spreekt hij de waarheid en als hij er niet was dan houdt hij zich vast aan zijn verhaal. Met andere woorden, je schiet er niets mee op.

liegen verstand

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

De introductie van het raadsel

Dus in plaats van hem rechtstreeks te vragen, zegt ze: “Oh, ik hoorde dat het verkeer helemaal vast zat vanwege een auto-ongeluk direct buiten de bioscoop.” Dr. Lieberman gaat verder met: “Nu hoeft ze alleen maar achterover te leunen en kijken hoe hij reageert.”

Dit komt omdat hij geconfronteerd wordt met een raadsel. Als hij niet in de bioscoop was, dan weet hij niet of hij moet bevestigen dat er een ongeluk was geweest, omdat er misschien geen sprake van een ongeluk was. En als hij zegt dat er geen ongeluk was terwijl dat overduidelijk wel zo was, dan weet ze dat hij niet echt in de bioscoop was.

Wat elke leugenaar doet

Maar dit raadsel heeft een extra dimensie omdat het niet alleen om het antwoord zelf gaat, maar ook de tijd die hij nodig heeft om te antwoorden. Want ongeacht zijn antwoord, als hij liegt dan zal hij het enige doen wat elke leugenaar doet in deze situatie; hij zal aarzelen om na te denken over hoe hij moet antwoorden. En dit is waar het om draait bij de Conundrum-techniek.

Was hij wel bij de bioscoop? Dan reageert hij snel met “Er was geen ongeluk. Waar heb je het over?” Maar de leugenaar weet het antwoord niet omdat hij er niet was. Hij was immers bezig met z’n affaire met de secretaresse. Dus als hij je verzonnen feit bevestigt weet je direct dat hij liegt. En omdat hij er tijd voor nodig heeft om tot het juiste antwoord te komen krijg jij ook je antwoord.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Vreemdgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is een minnaar? 5 signalen dat jij de andere man bent

Heb je een vrouw ontmoet, maar heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Dat het wat ander…