8 signalen dat een collega je leuk vindt

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Als volwassene met een vaste baan breng je meer tijd op je werk door dan dat je je familie en vrienden ziet. Met al deze tijd dat je op je werk bent is het niet vreemd dat jij je aangetrokken voelt tot een collega of andersom. Waarschijnlijk heb je het ook al eens meegemaakt dat een collega verliefd werd op een andere collega waarna dit gevoel wederzijds bleek te zijn. Dit kan ook jou overkomen; of je vindt een collega leuk of de collega vindt jou leuk. Het begint vaak met kleine hints waardoor je gaat twijfelen of de collega met je flirt en misschien gevoelens voor je heeft.

Ontcijferen of een collega gewoon aardig tegen je is of een relatie met je wil is niet makkelijk; als je het probeert uit te lokken dan het zelfs je baan kosten als je het niet goed aanpakt. Het zijn de verbale en non-verbale signalen die je kunnen vertellen of een collega jou leuk vindt. Let op deze tekenen als je wilt weten of een collega een crush op je heeft.

1. Positieve lichaamstaal

De manier waarop we bewegen, praten en gebaren maken vertelt veel hoe we over een andere persoon denken. Voor vrouwen zijn het gebaren zoals het likken van de lippen en spelen met het haar, bij mannen uit zich dit in de borst vooruit houden en omkijken als je voorbij loopt. Dan is er ook het naar elkaar toe buigen in een gesprek, spiegelen en natuurlijk de kracht van aanraking. Al deze signalen kunnen je veel vertellen over hoe iemand over je denkt en misschien wel meer dan leuk vindt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Veelvuldig oogcontact

Niemand het helpen; als we iemand aantrekkelijk vinden dan kijken we vaak naar deze persoon. Als je merkt dat je collega vaak naar je kijkt en mogelijk zelfs veelvuldig oogcontact zoekt dan is dit een teken dat hij of zij jou leuk vindt. Voeg daar geregeld een glimlach bij als de blikken elkaar kruisen en het signaal wordt opeens nog sterker.

3. Overdreven behulpzaam

Het is enorm aardig van die ene collega om je steeds te helpen als je ergens niet uitkomt maar als dit geregeld gebeurt dan gaat het verder dan behulpzaamheid. Om dicht bij je te zijn en een goede indruk op je te maken kan de persoon redenen zoeken om je ergens mee te helpen. Dit zie je vaak op de werkvloer als er een nieuwe collega is. Als één collega je veel meer helpt dan anderen dan is dit een teken dat je collega misschien een kantoorcrush op je heeft.

4. Voor je opnemen

Loop je tegen problemen aan bij het uitvoeren van je werk waardoor je een meningsverschil hebt met een andere collega? Wees gerust. De collega die jou leuk vindt neemt het graag voor op tegen de andere collega. Als iemand op je werk zich als je persoonlijke bodyguard gedraagt dan kun je ervan uitgaan dat deze collega zeer op je gesteld is.

5. Toevallige ontmoetingen

Als we iemand leuk vinden dan willen we zo graag mogelijk bij de persoon in de buurt zijn en waar mogelijk een gesprek aanknopen. Toevallige ontmoetingen van een collega die je opeens vaker dan normaal tegenkomt zijn meestal niet toevallig. Dit kan tijdens de pauze zijn als je je vaste ronde loopt, bij de kopieermachine op de gang of bij de rookruimte van het bedrijf. Degene die jou leuk vindt zal ongetwijfeld een goed excuus hebben waarom hij of zij jou iedere keer tegenkomt. Het lijkt misschien toevallig maar terwijl je het niet doorhebt zijn dit de eerste dates die jullie op de werkvloer hebben.

6. Vragen over je relatiestatus

Iemand die zich tot je aangetrokken voelt wil weten hoe het ervoor staat met je relatiestatus. Of je al een relatie hebt, hoe lang je al single bent en noem het maar op. Let op de subtiele vragen die aan je gesteld worden. De vragen die over je relatieleven gaan zeggen veel over de bedoelingen van de persoon. Het zijn vaak vragen om erachter te komen of je beschikbaar bent voor een relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Prive-leven

Een persoon die interesse in je heeft wil je graag laten weten hoe interessant zijn of haar leven buiten kantooruren is. Tijdens de gesprekken vang je op dat de persoon een actief leven heeft en is bovendien benieuwd hoe jij daar over denkt. Dit is een duidelijke hint dat de persoon niet alleen geeft om wat je over hem of haar denkt maar ook geïnteresseerd is om je buiten het werk om te zien. Het signaal wordt nog sterker als je buiten kantooruren berichten van een collega ontvangt. Als het over werkgerelateerde zaken gaat dan geldt dit misschien niet maar privégesprekken per Whatsapp na werktijd zijn vaak een duidelijk signaal dat hij of zij jou leuk vindt.

8. Andere collega’s zeggen het

Misschien heb je het zelf niet door maar je collega’s wel; er is iemand die jou leuk vindt. Op de werkvloer houden collega’s elkaar goed in de gaten en voor je het weet gaat het gerucht rond dat iemand een oogje op je heeft. Of de persoon heeft het aan een andere collega opgebiecht of je collega’s hebben een voorgevoel. Als je collega’s tegen je vertellen dat een andere collega je leuk vindt dan is er de kans dat dit echt zo is.

Is de interesse wederzijds? Flirten op de werkvloer is niet verboden in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders doet het wel eens. Misschien dat het binnen het bedrijf waar je werkt een taboe is maar een relatie valt nog altijd onder het privé-domein. Voor het bedrijf betekent het vaak een mogelijke bron van onrust op de werkvloer, vooral als de relatie op een gegeven moment eindigt. Om deze reden willen veel bedrijven niet dat collega’s onderling relaties beginnen. Dat neemt echter niet weg dat je verliefd mag worden op wie je wilt. Heb je je oog laten vallen op die nieuwe collega en vraag je je af of je collega jou ook leuk vindt? Dan weet je nu waar je op moet letten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
2 reacties