14 tekenen dat ze jou leuk vindt op de eerste date

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
8 minuten leestijd

Je hebt een vrouw ontmoet op een datingapp, en nu staat de allereerste date voor de deur. Na talloze berichten uitgewisseld te hebben op de app en twee dagen WhatsApp-contact, gaan jullie elkaar eindelijk in levenden lijve ontmoeten. De plannen voor de eerste date zijn gesmeed, en als alles goed gaat, zou dit wel eens het begin kunnen zijn van iets heel bijzonders.

Als de date van start gaat, voel je een mix van opwinding en zenuwen in je buik. Je hebt je best gedaan om er goed uit te zien, en je hoopt dat de vonk die online begon, ook in persoon zal overslaan. Terwijl jullie aan het tafeltje zitten en praten, merk je dat de tijd voorbijvliegt. Het gesprek verloopt soepel, en jullie delen lachbuien en persoonlijke verhalen. Je voelt je steeds meer op je gemak in haar gezelschap. Maar toch twijfel je: vindt ze mij leuk of doet ze gewoon aardig uit beleefdheid?

14 signalen dat ze jou leuk vindt

Tijdens een date kun je op verschillende hints vertrouwen die erop kunnen wijzen dat ze jou wel ziet zitten. Hoe meer van deze signalen je herkent, hoe groter de kans is dat zij jou écht leuk vindt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Ze lacht veel

Lachen is een natuurlijke reactie als we het naar onze zin hebben. Het is een teken dat we ons op ons gemak voelen en graag plezier maken. Als ze vaak lacht in jouw gezelschap, zelfs om jouw slechtste grappen, dan is dat een belangrijke indicatie. Haar gelach is niet nep – ze verwacht gewoon van tevoren al dat ze het leuk zal vinden wat je gaat zeggen.

2. Ze zoekt voortdurend oogcontact

Als ze jou voortdurend in de ogen blijft kijken terwijl ze met je praat, en langdurig oogcontact houdt, dan is dat een teken dat ze je wel ziet zitten. Oogcontact is persoonlijk en een subtiele vorm van flirten. Haar manier van naar je kijken onthult veel over haar gevoelens voor jou. Als ze ook nog eens glimlacht tijdens het oogcontact, zit je helemaal goed.

3. Ze speelt met haar haar terwijl ze met je praat

Als ze tijdens jullie gesprek met haar haar begint te spelen, dan is dat meer dan alleen een willekeurige gewoonte. Het is een teken van nervositeit vermengd met aantrekkingskracht. Haar vingers die door haar lokken glijden, het is eigenlijk een subtiele manier om jouw aandacht te trekken en haar speelse kant te laten zien.

4. Ze praat graag met je

Dat ze graag met je praat, betekent nog niet automatisch dat ze head over heels voor je valt. Soms zijn mensen gewoon graag in gesprek met anderen. Maar let op of ze ‘gewoon aardig’ doet of dat ze meer interesse toont dan gebruikelijk is. De tijd die ze aan jou besteedt, zegt ook iets. Hoe meer tijd ze met jou wil doorbrengen, hoe groter de kans dat ze jou leuk vindt. Immers, ze kan haar tijd ook elders doorbrengen.

5. Ze stelt persoonlijke vragen

Waarom zou ze jou persoonlijke vragen stellen als ze niet geïnteresseerd is? Als ze je vragen blijft stellen om te ontdekken of jullie bij elkaar passen, dan heeft ze duidelijk haar vizier op jou gericht.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Ze herinnert zich kleine details uit eerdere gesprekken

Wanneer ze zich de kleine dingen herinnert die je hebt gedeeld in eerdere gesprekken, zoals je favoriete boek of de naam van je huisdier, laat ze zien dat ze écht geïnteresseerd is. Het bewijst dat ze niet alleen luistert, maar ook investeert in jouw wereld, hoe klein die details ook zijn.

7. Haar lichaamstaal is positief

Studies tonen aan dat maar liefst 55 procent van onze communicatie via lichaamstaal verloopt. Er wordt zelfs gezegd dat onze voeten nooit liegen. Als ze onbewust haar voeten jouw kant op richt, zelfs als ze naar een andere richting kijkt, verraadt dat haar interesse. En als ze naar je leunt, nou, dan vindt ze je zeker wel leuk. Er zijn nog veel meer lichaamstaalsignalen die je kunnen vertellen of ze je ziet zitten of niet.

8. Ze deelt persoonlijke details met je

Het delen van haar persoonlijke ervaringen en gevoelens is een teken dat ze zich comfortabel voelt bij jou. Ze opent zich naar jou toe en wil je laten zien wie ze werkelijk is, wat aantoont dat ze oprecht is in het opbouwen van een connectie.

9. Ze raakt je aan

Laten we eerlijk zijn, als ze jou totaal niet ziet zitten, zal ze jou ook niet aanraken. Vrouwen zijn gevoelig voor aanraking en zullen dit niet zomaar doen bij iemand die ze niet leuk vinden. Dus, als je date fysiek contact maakt, zelfs al is het kort, is dat een heel goed teken. Het betekent dat ze jou aantrekkelijk vindt en er geen probleem mee heeft dat jij dat weet.

10. Ze blijft betrokken in het gesprek, zonder afgeleid te zijn

Wanneer ze haar aandacht volledig op jou richt en niet wordt afgeleid door haar telefoon, de omgeving of andere afleidingen, betekent dit dat jij haar prioriteit bent. Althans, op dat moment. Ze laat zien dat ze geniet van jullie gesprek en geen haast heeft om ergens anders te zijn.

11. Ze geeft complimenten

Complimentjes ontvangen is altijd leuk. Maar als ze jou regelmatig complimenteert tijdens de date, dan wijst dat waarschijnlijk op meer dan alleen beleefdheid. Vooral als ze complimentjes combineert met plagen en teasen, kun je ervan uitgaan dat ze echt interesse in je heeft.

12. Ze is enthousiast

Haar opwinding is aanstekelijk. Ze straalt positieve energie uit en toont interesse in alles wat je te zeggen hebt. Haar enthousiasme geeft aan dat ze graag bij je is en de tijd met jou waardeert. De kans is groot dat ze jou leuk vindt als ze dit doet.

13. Ze is geïnteresseerd in jou

Als ze vragen blijft stellen over jouw leven, interesses en dromen, dan is dat een duidelijk teken van interesse. Ze wil jou echt leren kennen en begrijpen wat jou beweegt, wat erop wijst dat ze jou leuk vindt.

14. Ze verwijst naar de toekomst

Als jullie tijdens de eerste date praten over films en ze suggereert dat jullie samen een film moeten kijken, dan hoef je niet meer te raden of ze je wel ziet zitten. Let op opmerkingen waarin ze het heeft over toekomstige afspraken of ontmoetingen. Als ze dat doet, geeft ze duidelijk aan dat ze jou graag weer wil zien na jullie eerste date. Twijfels zijn dan niet meer nodig: ze is echt geïnteresseerd in jou.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie