8 tekenen dat ze jou leuk vindt op de eerste date

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Je hebt een vrouw gesproken op één van de dating apps en nu wordt het tijd voor de eerste date. Talloze berichten zijn verstuurd op de dating app, twee dagen WhatsApp-contact volgden en nu gaan jullie elkaar eindelijk zien. De plannen voor de eerste date zijn gemaakt. Als het goed gaat, dan is het misschien het begin van iets moois. Maar hoe weet je nu of ze jou leuk vindt?

Let op deze tien tekenen die je kunnen helpen om erachter te komen of ze jou leuk vindt. Als je deze hints doorhebt dan kun je ze gebruiken in het spel van daten. Hoe meer van deze tekenen, hoe groter de kans dat ze jou écht leuk vindt.

1. Ze lacht veel

Als we het naar ons zin hebben, lachen we. We voelen ons op het gemak en laten zien dat gezellig is door te lachen. Het verlangen om te lachen wordt diep in ons gecontroleerd. Als ze het naar haar zin heeft is het heel moeilijk voor haar om niet te lachen. Lachen is één van de belangrijke tekenen die aangeven dat ze je leuk vindt. Als een vrouw zelfs om je slechtste grappen lacht dan is dit een belangrijk teken. Ze is niet nep, maar ze verwacht op voorhand al dat ze het leuk vindt wat je gaat vertellen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

2. Ze zoekt continu oogcontact

Als ze je continu in de ogen kijkt als ze met je praat en lang oogcontact houdt dan is dit een teken dat ze je leuk vindt. Oogcontact is persoonlijk en een manier van flirten. Hoe ze naar je kijkt vertelt veel over hoe ze over je denkt. Het laat zien dat ze interesse in je heeft. Oogcontact met een lach is een gouden combinatie.

3. Ze praat graag met je

Dat ze graag met je praat betekent nog niet dat ze jou leuk vindt. Soms is het moeilijk om te achterhalen of ze jou wel of niet leuk vindt en dat is vaak het geval bij vrouwen die gewoon graag een gesprek met iemand voeren. Let goed op of ze “gewoon” aardig doet of dat ze meer interesse toont dan wat “normaal” is. Hoelang ze met je praat zegt misschien nog wat meer. Hoe meer tijd ze aan je besteedt, hoe meer kans er is dat ze jou leuk vindt. Ze kan immers haar tijd ook besteden aan anderen leuke dingen.

4. Ze stelt persoonlijke vragen

Waarom zou je iemand die je niet kent en niet leuk vindt persoonlijke vragen stellen? Als ze niet geïnteresseerd is dan geeft ze er helemaal niets om. Ze stelt je deze vragen om erachter te komen of je bij haar past en hoe je bent. Als de vragen je om de oren vliegen dan kun je er vanuit gaan ze haar vizier op je gericht heeft.

5. Haar lichaamstaal is positief

Uit onderzoek blijkt dat we voor 55 procent van de tijd communiceren met behulp van lichaamstaal. Zo wordt wel eens gezegd dat de voeten nooit liegen. Ze kan zichzelf verraden dat ze jou leuk vindt door haar voeten onbewust richting jou te plaatsen, ook al kijkt ze de andere kant op. Dat ze naar je toe leunt heeft een betekenis; ze vindt je leuk. Zo zijn er nog veel meer lichaamstaal tekenen die je een goede inschatting kunnen geven of ze jou leuk vindt of niet.

6. Ze raakt je aan

Laten we eerlijk zijn, als ze jou niet leuk vindt dan raakt ze je met geen vinger aan. Vrouwen zijn gevoelig voor aanraking en raken iemand daarom niet zomaar aan. Als je date je aanraakt door middel van fysiek contact dan is dit een heel goed teken. Ook al lijkt de aanraking heel kort, het kan veel betekenen. Dat ze jou aanraakt betekent dat ze jou leuk vindt en het niet erg vindt dat je dat weet.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Ze geeft complimenten

Als je een compliment ontvangt dan is dit een goed teken. Vooral als er meerdere complimenten zijn gemaakt door haar betekent het waarschijnlijk dat het meer is dan alleen beleefd zijn. Vooral als het gecombineerd wordt met teasen kun je ervan uitgaan dat ze je wil.

8. Referenties naar de toekomst

Zijn jullie het onderwerp films aan het doornemen tijdens de eerste date en zegt ze dat jullie eens een film samen moeten bekijken? Dan kun je stoppen met gissen of je haar bevalt. Let op uitspraken waarin ze het heeft over een toekomstige afspraak of weerzien van jullie twee. Zo geeft ze open en bloot aan dat ze je graag weer ziet na de eerste date. Je hoeft er dan niet meer aan te twijfelen; ze vindt je leuk.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie