Home Flirten Hoe vrouwen kunnen flirten met mannen zodat ze het begrijpen, volgens onderzoek

Hoe vrouwen kunnen flirten met mannen zodat ze het begrijpen, volgens onderzoek

1 minuten leestijd
0
haar vrouw

In een sociale setting is het niet altijd duidelijk of iemand gewoon aardig tegen je is of jou leuk vindt. En ontcijferen of iemand met je aan het flirten is, is vaak nog moeilijker. Terwijl jij zelf een oogje op deze persoon hebt, tast je in het duister of het wederzijds is.

Betekent de glimlach dat ze mij leuk vindt? Of zegt z’n blik dat hij meer van mij wil dan vriendschap? Het kan moeilijk zijn om te weten of iemand met je flirt, vooral als je slecht bent in het oppikken van signalen.

Gelukkig hebben wetenschappers geprobeerd om te achterhalen welke signalen van flirten het best worden begrepen door mannen. Als je dus niet weet hoe je duidelijk kunt flirten zodat het begrepen wordt, dan ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de bevindingen van een recent onderzoek. In dit onderzoek zijn de drie gezichtsuitdrukkingen geïdentificeerd die het best begrepen worden door mannen.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

De beste flirtende gezichtsuitdrukkingen

Volgens wetenschappers van de University of Kansas gebruiken vrouwen bepaalde gezichtsuitdrukkingen om seksuele interesse te tonen op een manier die door mannen kan worden gezien en begrepen. De flirttechnieken die vrouwen kunnen gebruiken om met mannen te flirten, volgens het onderzoek:

  1. Het hoofd naar één kant draaien en iets naar beneden kantelen.
  2. Een kleine glimlach.
  3. De ogen naar voren gericht op het doelwit.

Hoe dit tot stand kwam

Om tot deze conclusie te komen werden vele gezichtsuitdrukkingen geanalyseerd in zes verschillende onderzoeken, om te bepalen welke uitdrukkingen door mannen het meest als flirten werden ervaren. In sommige onderzoeken werd aan professionele actrices en vrijwilligers gevraagd om een flirtende gezichtsuitdrukking uit te voeren, terwijl hen in andere onderzoeken gevraagd werd om instructies op te volgen voor wat onderzoekers omschrijven als flirten.

Het team ontdekte dat sommige vrouwen effectiever waren dan anderen in flirten, terwijl sommige mannen het beter herkenden. Maar afgezien van enkele individuele verschillen, werden een paar uitdrukkingen door de mannen geïdentificeerd als flirten.

“In onze zes onderzoeken ontdekten we dat de meeste mannen een bepaalde vrouwelijke gezichtsuitdrukking herkenden als flirten,” zegt Omri Gillath, hoogleraar psychologie van de University of Kansas. “Het heeft een unieke morfologie en het verschilt van uitdrukkingen met vergelijkbare kenmerken, zoals glimlachen, die door mannen niet als flirtende uitdrukkingen geïdentificeerd worden.”

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Datingapp Hily lanceert nieuwe functie die ongepaste afbeeldingen vervaagt

Het is een ergernis waar de meeste vrouwen te maken mee hebben gehad: de ontvangst van een…