Home Dating Flirt hij met mij? Test het zelf en herken deze 11 signalen

Flirt hij met mij? Test het zelf en herken deze 11 signalen

6 minuten leestijd
0
flirt hij met mij

Als het gaat om mannen die proberen te flirten, dan is het voor veel vrouwen een raadsel. Het mannelijke flirtgedrag is ingewikkeld en verwarrend. Soms denk je dat een man of jongen je het liefst zou willen opeten, hier en nu meteen, om je vervolgens hard te negeren en brutaal te vertellen dat hij niet geïnteresseerd is. WTF?

Aan de andere kant zijn er mannen waarvan je nooit te weten komt dat ze je (meer dan) leuk vinden. Zelfs nadat hij zich jaren in je friendzone heeft begeven, kom je er jaren later tijdens reünie pas achter dat hij dolverliefd op je was. Het is dus helemaal niet raar dat je niet weet of hij met je flirt. Mannen zijn vaak onhandige wezens als het om flirten gaat.

Flirt hij met mij?

Heb je de laatste tijd vreemd gedrag opgemerkt bij een van de jongens die je kent? Heb je het idee dat je signalen mist en vraag je je af hoe je kunt testen of hij met je flirt? Dan zijn dit 11 flirtsignalen waaraan je kunt herkennen of hij met je flirt.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hij zoekt oogcontact

Oogcontact maken is een universele en “veilige” manier om de interesse van iemand anders te peilen. Het is eenvoudig, instinctief en iets waar zowel mannen als vrouwen zich aan schuldig maken als ze iemand leuk vinden. Het is niet alleen een gemakkelijke manier om de boodschap over te brengen, ook is deze flirttechniek vrij simpel te herkennen.

Onschuldig en vriendelijk oogcontact is een vluchtige blik, met milliseconden oogcontact, of een knikje. Dit oppervlakkige contact van de blikken die kruisen is geen flirten. Maar maakt hij langer oogcontact, houdt hij dit vast, en met een grotere intensiteit? Of heeft hij een blik van ‘ik wil je diep in de ogen staren’? Dan gaat het toch echter wat verder dan “normale” vriendelijkheid, en is hij overduidelijk met je aan het flirten.

Test het: betrap hem op het zoeken van oogcontact.

Hij behandelt je anders

Sommige mannen zijn van nature flirterig. Ze geven elke vrouw een compliment en glimlachen naar elke vorm van schoonheid; het is voor hen een normale manier van communiceren. Maar wanneer een man jou leuk vindt, dan is zijn flirtgedrag met jou net wat anders. Hij flirt meer, doet meer z’n best en geeft je het beste van zijn flirt-arsenaal.

Test het: kijk hoe hij met anderen omgaat en vergelijk het met de manier waarop hij jou benadert.

Hij plaagt je

Weet je nog op het plein van de basisschool? Kleine jongetjes plagen de kleine meisjes die ze leuk vinden. Het zit in de natuur van de man; ze groeien er nooit uit. Als een jongen je leuk vindt, dan zal hij je teasen en plagen alsof hij nog op de basisschool zit. Het zijn de lieve beledigingen die je niet opvat als een belediging, zoals dit voorbeeld uit de film ‘The Adjustment Bureau’ laat zien.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Speels en luchtig

Hij plaagt je dus niet op een onbeschofte of kwaadaardige manier. Het is niet zijn bedoeling om je gevoelens te kwetsen: hij plaagt je op een luchtige, speelse of grappige manier. Hij kan je dialect bespotten, hoe je sommige woorden uitspreekt of je plagen over je favoriete film. Of hij plaagt je met een zelfverzonnen bijnaam.

Test het: let op onschuldige grapjes die hij maakt en opmerkingen over wat je doet.

Hij wil je relatiestatus weten

Een van de meest duidelijk flirtacties van de man is het peilen van je relatiestatus. Hij wil weten of je beschikbaar bent, voor hij meer tijd in je investeert. Deze directe vraag is een vorm van flirten, omdat het luid-en-duidelijk aangeeft dat hij interesse heeft. Hij zou dingen kunnen zeggen als:

  • “Is je vriend drinken halen of ben je hier met vriendinnen?”
  • “Zo’n leuke meid als jij kan niet vrijgezel zijn, toch?”
  • “Je vriend is een geluksvogel.”

Test het: let op alle hints en vragen over je relatiestatus.

Hij wil je aanraken

Opeens voel je z’n hand op je schouder en tijdens het voorbij lopen raakt hij vluchtig je onderarm aan; als een man je leuk vindt, dan probeert hij je aan te raken. En vaak zijn dit van die sneaky aanrakingen; zacht, subtiel en onverwacht. Merk je z’n hand op je knie of op je onderrug? Hij kan het niet helpen; als hij met je flirt, dan wil hij je aanraken.

Test het: let op of hij je stiekem of “onbewust” aanraakt.

Hij wil steeds met je “small talken”

Openlijk flirten en het duidelijk voor je maken dat hij geïnteresseerd is ligt niet in de natuur van elke man. Integendeel zelfs: bijzonder veel mannen kijken de kat uit de boom. Dat hij steeds begint met small talk, maar je nummer niet vraagt, betekent dus niet dat hij geen interesse in je heeft. Deze take-it-slow benadering betekent wel degelijk dat hij met je aan het flirten is, op zijn manier, waarschijnlijk omdat hij geen blauwtje wil lopen of meer zekerheid wil van je interesse in hem.

Test het: geef hem een aantal subtiele hints dat je interesse hebt en kijk hoe hij erop reageert.

Zijn pupillen worden groter als hij met je praat

Als je ziet dat zijn pupillen aardig groot zijn als hij tegen je praat, dan ben je aardig dicht bij hem in de buurt, en dat verklaart waarom z’n pupillen verwijd zijn. Het is namelijk een biologische reactie van ons lichaam om de pupillen te verwijden als we iets interessant zien. Dat geldt niet alleen voor mannen, maar voor iedereen. Bovendien toont onderzoek aan dat de pupillen groter worden als we seksueel in iemand geïnteresseerd zijn.1

Test het: bekijk de grootte van z’n pupillen als hij tegen je praat.

Hij wil je laten lachen

Mannen maken vaak grapjes als ze met je flirten, onder meer om je op je gemak te laten voelen. Het is een tactiek dat als ijsbreker wordt gebruikt, maar dus ook om je comfortabel bij hem te laten voelen. Als hij dus zijn grappigste verhalen tegen je verteld, zijn beste openingszinnen en de leukste anekdotes, dan zet hij alles op alles om je aan het lachen te maken. En dat heeft uiteraard een reden, omdat hij zich ervan bewust is dat humor voor vrouwen een favoriete manier is om verleid te worden.

Test het: kijk of hij bij jou meer grapjes maakt dan bij anderen.

Hij neemt een mannelijke houding aan

Volgens een bekend onderzoek, uitgevoerd door psycholoog Timothy Perper en antropoloog David Givens, flirten veel mannen en vrouwen op dezelfde manier. Zij kwamen erachter dat zowel mannen als vrouwen onbewuste signalen verzenden, waarmee ze laten zien dat ze vruchtbaar, jeugdig en beschikbaar zijn.2

Mannen doen dit door een mannelijke houding aan te nemen: de rug krommen, borst naar voren, benen geopend en meer flirtgedrag om hun dominantie te benadrukken. En dat betekent ook dat hij z’n stem kan verlagen, om mannelijker, sexyer en aantrekkelijker voor vrouwen te lijken.

Test het: let op of z’n houding verandert als hij bij je is.

Hij komt dichterbij

Het zit in onze natuur om ons dicht bij de mensen te begeven die we echt leuk vinden. Dat doe je waarschijnlijk zelf ook; om hem beter te bekijken, op te vallen en te hopen dat hij je aanspreekt. Geloof het of niet, mannen doen precies hetzelfde. Hij is “toevallig” steeds bij je in de buurt en als je met het praat, dan leunt hij dichter naar je toe. Hij wil in je intieme zone komen, en als het zou kunnen, tegen je aan kruipen.

Test het: controleer of hij steeds dichter naar je toe komt.

Hij doet je na

Om de een of andere reden, beginnen zowel mannen als vrouwen eigenschappen van de ander te kopiëren, als ze geïnteresseerd zijn in die persoon. En dat gebeurt dus vooral tijdens het flirten en tijdens de beginfase van een verliefdheid. Als hij je maniertjes en gebaren begint te spiegelen, zoals de manier waarop je je handen beweegt tijdens het gesprek of hoe je je drankje vast hebt, dan is het een sterk teken dat hij met je aan het flirten is. Imitatie wordt niet vaak gewaardeerd, maar in de zin van flirten is het een oprechte vorm van vleierij.3

Test het: let de volgende keer op als je met hem praat en kijk of hij je gezichtsuitdrukkingen, bewegingen of gebaren kopieert.

Hij geeft je een compliment

Geeft hij je een compliment? Dan kan dit een indicatie zijn van flirterig gedrag, maar ook een teken van vriendelijkheid. Wanneer een man complimenteus is, is het makkelijk om dit als flirterig gedrag te bestempelen, maar dit is alleen het geval als de rest van z’n acties dit ook bevestigen. Complimenten zijn pas tekenen van flirten als de non-verbale signalen het ondersteunen.

Test het: controleer of hij meer flirtsignalen verstuurd naast de complimenten.

Flirten is geweldig, maar soms ook extreem moeilijk te herkennen. Dat komt simpelweg omdat de signalen die mannen weggeven niet duidelijk zijn; het ligt dus niet aan jou. Er is een dunne grens tussen vriendelijk en flirterig. Test de signalen aan de hand van de bovenstaande opsomming en je krijgt wat meer duidelijkheid of hij wel met je flirt, of niet.

Houdt er bovendien rekening mee dat flirten niet noodzakelijk betekent dat hij in een relatie met je wil zijn. Hij vindt je misschien alleen aantrekkelijk en geniet van je aanwezigheid. Mogelijk wil hij wel contact, maar geen relatie. En dan zijn er ook nog mannen die flirten terwijl ze een relatie hebben: mannen die het niet zo nauw nemen met monogamie. Dat hij met je flirt is dus geen garantie van een relatie, maar het is in ieder geval fijn om te weten dat hij je leuk vindt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Hoe je de vonk laat overslaan tijdens je dates

Een klein beetje passie van beide kanten kan het verschil maken tussen een leuke en een le…