Home Dating Hij wil geen relatie maar wel contact: wat betekent het?

Hij wil geen relatie maar wel contact: wat betekent het?

4 minuten leestijd
3
dating app

Eindelijk: je hebt de allerleukste man aan de haak geslagen. Hij ziet er niet alleen goed uit, maar hij’s nog lief en attent ook. Jullie zijn het perfecte koppeltje en stiekem denk je al aan een toekomst samen. Toch is er één klein probleempje: die gevoelens zijn niet wederzijds. Althans, niet op de manier die jij in gedachten hebt. Hij wil geen relatie.

Je beste vriendinnen drukken je daarom voortdurend op het hart om hem zo snel mogelijk te vergeten, maar je weet zelf hoe moeilijk dat soms kan zijn. Want aan de klik tussen jou en hem kan het niet liggen. Maar wat betekent het als hij wel contact wil, maar geen relatie?

Jullie hebben elk andere verwachtingen

Aan jou zal het niet liggen: jij wilt een relatie en wel met hem. Toch moeten relaties van twee kanten komen en daar lijkt het stuk te lopen. Want terwijl jij het al voor je ziet om samen met hem oud te worden, heeft hij alles nu precies wat hij wil: jou, maar dan zonder de verplichtingen die daarbij komen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Het is helaas niet ongewoon dat de verwachtingen tussen twee personen uiteen kunnen lopen. Dat jij in dit geval een relatie wilt en hij niet, maakt het er echter niet minder zuur op. Je loopt een blauwtje op en dat is nog zacht uitgedrukt ook.

Mogelijke redenen

Maar hey, laat je vooral niet helemaal van je stuk brengen. Dat hij geen relatie met jou wil, betekent namelijk niet per definitie dat hij je helemaal niet leuk vindt. Sterker nog, hij kan er allerlei persoonlijke redenen voor hebben om geen relatie met je aan te gaan. Misschien is hij er gewoon niet klaar voor om zich te binden aan iemand of misschien is hij te druk met z’n baan of studie om zich volkomen op een gezamenlijke toekomst te storten. We nemen daarom een aantal van de meest voorkomende redenen met je door:

Hij is er nog niet over uit

Hierbij zijn jullie de fase al lang voorbij dat jullie elkaar net leren kennen. Jullie daten al een tijdje, maar jullie gevoelens daarover lopen nogal uiteen. Jij bent in dit geval helemaal verliefd en voor hem gaat het juist net iets te snel. Het gevolg? Dat hij ervaart dat je hem onder druk zet en daar kan het soms misgaan.

Vraag jezelf maar eens af of je hem misschien niet teveel claimt of dat je te hard van stapel loopt. Lijkt het daar wel een beetje op? Dan doe je er goed aan om wat gas af te nemen en hem de ruimte te geven. Meenemen naar de verjaardag van je broer? Of samen uit eten met je ouders? Misschien maar even nog niet.

Hij wil alleen maar seks

Waarschijnlijk was al bij je opgekomen dat het misschien toch alleen maar om de seks draait. Is dit niet de eerste keer dat dit je overkomt? Dan beland je misschien toch net iets te snel met je dates in bed. Er zijn mannen die je daarom vanaf dag 1 het etiket van ‘scharrel’ geven, omdat het net even iets te makkelijk gaat. Als de basis alleen uit seks bestaat dan is het moeilijk om dit over te zetten naar een relatie.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.. Download deze 25 berichtjes

Krijg je alleen Whatsapp-berichten als het hem uitkomt en wel op hele gekke tijdstippen? Hou dan de eer aan jezelf en trek je conclusies. Hij ziet je als een friend with benefits. En dat is misschien niet zoals je wilt worden behandeld.

Hij heeft bindingsangst

Voor sommige mannen (en vrouwen) is het heel erg belangrijk om vrijheid te hebben. Vooral als iemand al een tijdje geen relatie meer heeft gehad is het goed mogelijk dat diegene een soort van bindingsangst heeft. Hij is er dan ook niet klaar voor om zijn vrijheid op te geven.

En dan hebben we het niet alleen over seksuele contacten. Het gaat sommige mannen om het feit dat ze hun eigen leven willen kunnen uitstippelen. En daar kunnen sommige relaties plots een hoop verandering in brengen. Vrouwen zijn echter veel meer gemaakt voor de liefde. Een vrouw geniet ervan om knus op de bank te zitten met de man die ze lief heeft. Een man duikt liever het café in met vrienden om z’n jachtinstinct het verdere werk te laten doen.

Hij vindt je niet leuk genoeg

We kunnen er niet altijd omheen blijven draaien, want soms is het zoals het is: hij vindt je niet leuk (genoeg). Tuurlijk, jullie hebben best een klik en hij vindt je ook vast een leuke meid. Toch is hij niet zo in je geïnteresseerd als je had gehoopt. Dat kan verschillende redenen hebben, maar in het ergste geval ben je niet de eerste keus. Je kunt hem natuurlijk proberen te overtuigen, maar waarschijnlijk doe je er beter aan om een man te vinden die je wel echt leuk vindt.

Stel je verwachtingen bij

Welke van de redenen ook het geval mogen zijn voor jou, het is belangrijk om jouw gevoelens niet te forceren en aan iemand anders op te dringen. Jij kunt net zo graag een relatie willen en je bent er misschien ook wel bereid toe om ervoor te vechten, maar doe dat tot zekere hoogte. Het is namelijk tijdsverspilling om te wachten op iets wat waarschijnlijk nooit gaat gebeuren. Het is soms niets meer of minder dan een onbereikbare liefde, ook al blijf je in contact.

Stel jezelf daarom een eerlijke vraag: heeft het echt zin om op hem te wachten? Als het antwoord daarop geen volmondige ‘ja’ is, dan kun je maar beter afscheid nemen en op zoek gaan naar iemand jou wel de volle 100% wil geven.

Kies ook voor jezelf

Want dat hij voor zichzelf kiest, zou ook als signaal moeten gelden voor jou. Doe gerust hetzelfde, want ook jij hebt het recht om aan jezelf te denken. Je verdient veel meer dan een twijfelaar die jou ook doet twijfelen aan de relatie. Maar wat je vervolgstappen ook mogen zijn: het is belangrijk om jezelf te blijven. Je zult je dan ook nooit anders moeten gedragen zodat je het hem naar z’n plezier maakt. Aanpassen aan een partner kan zeker, maar jezelf veranderen zou je nooit moeten willen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

3 Reacties

 1. Anne

  5 september 2019 at 02:55

  Klopt wel

  Reageer

 2. Nn

  21 oktober 2019 at 06:55

  Klopt zeker, relatie van 4 jaar gehad met hem. Was alles voor hem adoreerde mij, maar had woede aanvallen. Zijn familie nooit gekend maar denk door zijn cultuur dat ze liever wilde dat hij met iemand van zijn eigen cultuur gaat dan met mij. Luistert en hangt heel erg aan moeder.. het is zo hoog opgelopen dat hij geen relatie meer wilde. Foto’s moet ik van social Media verwijderen. Nu komt het; hij wil alles met me maar geen relatie. Ik heb ook gezegd van: ik ook niet meer, heb geen zin meer in een relatie met jou. Natuurlijk wil ik het wel maar laat me zo niet behandelen. Maar praat wel t.o.v collega’s over; “mijn vriendin”. Heb ook gezegd dat ik dat niet wil dat er over “mij” word gepraat, met als benoeming zijn vriendin. Hij is gek op me, geeft me altijd complimenten. Al met al, een hele verwarrende toestand.

  Reageer

 3. adrialias

  12 maart 2020 at 15:49

  Laat maar lopen, er zijn toch meer gezonde mannen met minder complexen, maar ja als je denkt het te kunnen oplossen, het is helaas aan hem, niet aan jou. Jij hebt gedaan wat je kon!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…