Vind hij mij niet leuk genoeg? 10 tekenen dat hij jou niet (meer) leuk vindt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

Vind hij me niet leuk? Het is de vraag die je nachtenlang wakker houdt. Het is ook de reden waarom je zo slecht eet, slaapt en kunt concentreren op je werk of school. En om snel zekerheid te krijgen denk je er zelfs aan om een margriet te ontbladeren: “hij vindt me leuk”, “hij vind me niet leuk”. Blaadje voor blaadje kom je dichterbij het antwoord of hij je echt niet leuk vindt.

Hoewel dit leuk tijdverdrijf is om de verloren uren zonder hem door te komen, geeft het plukken van blaadjes je niet het definitieve antwoord. Maar ondertussen blijf je geobsedeerd en wil je het weten: vindt hij mij leuk of niet? Je vriendinnen zeggen dat hij misschien niet écht gek op je is en je aan het lijntje houdt. Maar hoe weet je nu of hij je niet (meer) leuk vindt?

Waarschijnlijk heb je zelfs al meer dan duidelijk gemaakt dat je hem leuk vindt. En daarom vraag je je af of de gevoelens wederzijds zijn. Voelt hij ook de vlinders in z’n buik? Vind hij mij net zo leuk als ik hem leuk vindt? Het zijn de universele vragen die zowel mannen als vrouwen bezighouden als ze iemand leuk vinden.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

10 tekenen dat hij je niet (meer) leuk vindt

Was er maar een magische checklist die je kunt afvinken, zodat je kunt testen of hij jou leuk vindt. En dat is precies wat je kunt met deze checklist van tekenen die je vertellen of hij je leuk vindt, of niet.

1. Hij doet geen moeite om bij je in de buurt te zijn

Als we iemand leuk vinden, dan willen we koste wat kost bij die persoon in de buurt zijn. Dat proberen we zelfs als het eigenlijk niet in ons drukke schema past, of wanneer het eigenlijk niet kan. Je zegt andere afspraken af en loopt met een omweg van A naar B, alleen om een glimp van je crush op te vangen: we doen het allemaal als we iemand leuk vinden. Als hij dus geen moeite om bij je in de buurt te zijn, dan vindt hij je niet zo leuk als je hoopt.

2. Hij probeert geen indruk op je te maken

Zowel mannen als vrouwen proberen indruk op je te maken als ze je leuk vinden. Als een man jou leuk vindt, dan zet hij dus z’n beste beentje voor. Hij zorgt voor je, waakt over je veiligheid, trekt z’n mooiste kleren aan en zorgt dat hij er altijd goed uitziet als hij je ontmoet.

Dat is wat 99% van de mannen doet als ze afspreken met iemand die ze leuk vinden, op een romantische manier. Dat een man zichzelf niet “verbetert” als hij bij je is, kun je zien als een signaal dat hij je niet (zo) leuk vindt.

3. Hij zoekt geen oogcontact

Heel eerlijk: als we iets graag willen hebben, dan kunnen we het niet laten om ernaar te kijken. Stel, je hebt moordende honger en voor je op tafel staat een zelfgebakken taart, vers uit de oven. Heerlijk. Hoe lang houd je het vol om er niet naar te kijken?

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

Datzelfde gedrag vertonen we ook als we iemand leuk vinden. Je kijkt naar deze ene persoon, alsof je hem letterlijk wilt opeten. Je zoekt oogcontact; het moment dat twee zielen elkaar ontmoeten. Als je hem dus nooit betrapt op staren, zelfs niet als hij dit onbewust of stiekem doet, dan is de kans groot dat hij je niet zo leuk vindt.

4. Hij wil niets doen waar hij geen interesse in heeft

Al weken kijk je uit naar de Insta-famous rolls van het nieuwe sushi-restaurant. Maar reserveren zit er niet in: het is tot het einde van het jaar volgeboekt. Maar dan win je er plotseling een diner voor twee. Je vraagt je crush mee, maar tot je verbazing wil hij niet met je mee: sushi vindt hij niet zo lekker.

Nu kan het echt zo zijn dat hij allergisch is voor bepaalde vissoorten, maar als hij je echt leuk zou vinden, dan zou hij graag met je mee willen gaan. Al is het alleen om bij je te zijn en niet te eten. Toont hij geen interesse in de dingen waar je enthousiast over bent? Dan is het goed mogelijk dat hij niet zo into-you is.

5. Hij flirt niet met je

Als een man of jongen jou leuk vindt, dan wil hij je dat laten weten. En dat doen ze door te flirten, op verschillende manieren. Hoewel veel mannen daar bijzonder slecht in zijn, doet elke man een poging om te flirten. Hij kan je plagen, bijvoorbeeld door grapjes te maken over je dialect, of dubbelzinnige woorden benadrukken als je met hem praat.

Zelfs als hij geen seksuele toespelingen doet, zal hij proberen je te laten weten dat hij meer wil dan alleen vriendschap. Al is het alleen maar om de gevreesde friendzone te vermijden. Als hij dat niet doet, dan is het dus onzeker of hij je leuk vindt.

6. Hij begint geen gesprek met je

Een geïnteresseerde jongen zal er alles aan doen om een gesprek met je beginnen; zelfs als hij dat eigenlijk niet durft. En dan maakt het nog niet eens uit wat het onderwerp is. Of het nu een algemeen small talk-onderwerp is of een diepgaand onderwerp waar hij je totaal mee verrast. Hij wil gewoon met je praten.

Ben jij altijd degene die het eerst appt? Opent hij nooit het chatgesprek met jou? Als hij niet degene is die een gesprek met je begint, dan voelt hij niet de behoefte om met je praten en vindt hij je niet zo leuk.

Let op: dit signaal geldt niet voor verlegen mannen.

9. Hij lacht niet met jou

Humor: als mannen interesse hebben in een vrouw dan kunnen ze het niet laten om “grappig” te zijn. Het doel is om je te laten lachen, om op deze manier de weg naar je hart te vinden. Hij maakt grappen, vertelt leuke anekdotes en wil op elke manier mogelijk die glimlach op je gezicht toveren.

En als hij denkt dat je een echte catch bent, dan doet hij nog meer z’n best. Maar als hij dit nooit doet, geen enkele poging om je te laten lachen, dan is het een tekenen dat hij je niet op dezelfde manier ziet als jij hem.

8. Hij wil je niet beter leren kennen

Een simpele manier om te ontcijferen of iemand je leuk vindt? Vraag jezelf af of hij jou vragen stelt of alleen vragen beantwoordt. Er is namelijk een groot verschil tussen vragen stellen en beantwoorden. Van nature willen we meer weten over het object van onze liefde. En dat doen we met vragen. Je stelt persoonlijke vragen om de ander te leren kennen. Als hij dat dus niet doet, en alleen je vragen beantwoordt, dan is het een sterk teken dat de liefde niet wederzijds is.

9. Zijn stem is niet “anders” wanneer hij met je praat

Om erachter te komen of hij je leuk vindt, helpt het om de onderzoeken erbij te pakken. Want zonder dat je het doorhebt geef je signalen dat je iemand leuk vindt. En deze signalen zijn in sommige gevallen niet te verhullen. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen dat zijn stem verandert wanneer een man of jongen zich aangetrokken tot je voelt.1

Meestal zal zijn stem lager worden, als een onderbewuste poging om sterker en mannelijker te lijken. Als zijn stem hetzelfde blijft, dan zou dit kunnen betekenen dat het leuk-vinden niet wederzijds is.

10. Hij kijkt niet naar je lippen

Als hij je leuk vindt, dan kijkt hij meer naar je gezicht. Alle details van je gezicht wil hij in zich opnemen; van de vorm van je wenkbrauwen, de kleur van je ogen tot de natheid van je lippen. En vooral dit laatste is een hint als je erachter wilt komen of hij je aantrekkelijk vindt. Dat hij naar je lippen kijkt, vooral als afwisseling op oogcontact, is een signaal dat hij je wil kussen. Maar als hij je niet leuk vindt, dan is het oogcontact minder of zelfs afwezig, en kijkt hij niet naar je lippen.

Test: vind hij mij niet leuk?

10 signalen: aan hoeveel van de tekenen voldoet de man die jij leuk vindt? Zijn het er drie, vijf, zeven of voldoet hij aan geen van de signalen? Als je meer dan vijf van de tekenen hebt kunnen afvinken, neem dan een stapje terug. De kans is aanwezig dat hij jou niet leuk vindt. Hoe meer tekenen die je kunt afvinken, hoe waarschijnlijker het is dat hij geen oogje op je heeft.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie