Stiekem vreemdgaan zonder betrapt te worden: zo houd je je affaire geheim

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
13 minuten leestijd

Vreemdgaan lijkt soms de normaalste zaak van de wereld te worden. In elke vriendengroep is er wel iemand die vreemdgegaan is; soms stiekem, soms met toestemming van de partner en soms leidt het tot een relatiebreuk. Door velen wordt het nog altijd als moreel verkeerd gezien maar niet iedereen deelt deze mening. Vreemdgaan wordt pas een probleem als je partner erachter komt en als dat niet gebeurt dan kan een affaire zelfs goed zijn voor je relatie.

Iedereen die vreemdgaat heeft een andere reden om vreemd te gaan. Sommige mensen voelen zich gevangen in een seksueel onbevredigende relatie vanwege kinderen, carrière of financiële druk. Anderen zijn verslaafd aan de “nieuwheid” van seks met een nieuwe partner of hebben een fetish waar de partner niets vanaf weet. Vreemdgaan voldoet misschien niet aan de moderne sociale verwachtingen van een monogame relatie maar de natuurlijke drang is een beest dat moeilijk te temmen is.

Als je wilt vreemdgaan maar je relatie wilt behouden dan is er meer voor nodig dan alleen de lipstick van je kraag af te geven of zijn luchtje te verbloemen met je eigen parfum. Anno 2018 ontkom je er niet aan om meer moeite te doen om je affaire geheim en onder controle te houden.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

Beveilig je telefoon

Voor wie een partner heeft die wel eens rondneust in je smartphone is het noodzakelijk om de smartphone te beveiligen. Gebruik de vingerafdrukscanner op je smartphone zodat je partner niet zonder je medeweten toegang kan krijgen tot je toestel. Als je partner wel eens een spelletje op je smartphone speelt zorg er dan voor dat alle bewijzen op elk moment van de dag ontoegankelijk zijn.

Wie meerdere apparaten gebruikt doet er goed aan om deze koppelingen te verwijderen zodat berichten niet op meerdere apparaten opgeslagen worden. Verhul bovendien je berichten in onschuldige taal voor het geval je toch eens betrapt wordt tijdens het appen. Schrijf bijvoorbeeld “laten we snel weer eens lunchen” in plaats van “Ik ben zo geil dat ik al je kleren kapot wil scheuren.”

Deel weinig over jezelf

Vreemdgaan gebeurt vaak stiekem en zonder het medeweten van de partner. Het laatste wat je dan wilt is dat je partner in contact komt met je affairepartner. Misschien denk je dat het voor de hand ligt dat je sekspartner de relatie voor zichzelf houdt maar in de praktijk kan dit lelijke gevolgen hebben. Om deze reden is het slim om niet teveel van jezelf te delen. Voorkom dat je essentiële gegevens deelt waarmee je gelokaliseerd kunt worden. Deel bijvoorbeeld niet waar je woont, wie je partner is en waar jij en je partner werken.

Verlaat je eigen woongebied

De buitenechtelijke relaties die stand houden hebben vaak één ding gemeen. De afstand tussen beide relaties is groot. Als je de keuze hebt, zorg er dan voor dat je geen relatie aangaat met iemand die in je eigen woonplaats woont. Een nieuwe relatie, ook al is het alleen voor de seks, gaat rond als een lopend vuurtje in een dorp of stad. Voor je het weet hoor je via via dat iemand gehoord heeft dat je je heil buiten de relatie zoekt. Kies er daarom voor om een affaire te nemen op afstand van je eigen woongebied. Met de introductie van dating apps en vreemdgaan datingsites is het makkelijker dan ooit om contact te leggen met mensen die op een afstand wonen. Dit zijn een aantal datingsites die zich richten op affaires:

Verberg het bewijs

Het bekende bewijs van vreemdgaan zoals lippenstift op je kraag of verdwaalde boxers op de achterbank van je auto zijn niet het enige waar je rekening mee moet houden. Als vreemdgaan zo simpel was zou niemand het kunnen volhouden. Er is een zekere vorm van inspanning nodig om al het bewijs te verbergen. Van de parfum van je sekspartner tot de uitgewisselde berichten, browsergeschiedenis van je laptop en bonnetjes van het tanken; zorg ervoor dat al dit bewijs voorgoed verdwijnt.

Maak een nieuw emailadres aan

Eén van de meest eenvoudige manieren om niet betrapt te worden is het gebruik van een nieuw e-mailadres. Dit anonieme e-mailadres voorkomt dat je partner kan meelezen in je mailconversaties. Bij voorkeur kies je een e-mailadres van een andere provider dan je standaard e-mailadres of die van je partner. Vergeet ook niet om je e-mailadres nooit te onthouden in de browser die je gebruikt.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

Gebruik een alias

Voor wie slechts één en dezelfde telefoon gebruikt voor het privé en geheime leven is het noodzaak om inventief te zijn. Een onderdeel hiervan is dat je partner met wie je een affaire hebt een andere naam geeft in je telefoon, een alias. Mocht je dan op het verkeerde moment een appje of telefoongesprek krijgen van je tweede partner dan kun je het makkelijker goedpraten alsof een collega contact met je zoekt.

Bel of sms niet

Een telefoontje is slechts een druk op de virtuele knop van je smartphone verwijderd maar dat is niet de beste manier om contact te hebben. Telefoongesprekken en sms’jes worden namelijk geregistreerd door je provider en getoond in de specificaties van de telefoonrekening. Als je partner toegang tot deze gegevens heeft dan kan het zomaar ontdekt worden dat je wel heel vaak contact hebt met dat ene telefoonnummer.

Neem een tweede smartphone

Met een extra telefoon, exclusief bedoeld voor het vreemdgaan, voorkom je dat je partner toegang krijgt tot de berichtenuitwisseling met je sekspartner. Hoewel dit een veelgebruikte methode is door vreemdgangers moet je dan wel een goede reden hebben om deze smartphone te gebruiken. Als je dat niet hebt zorg er dan voor dat je het voortdurend op een verborgen plek bewaard waar het niet gevonden kan worden.

Doe niet anders dan normaal

Vreemdgaan wordt vaak opgemerkt door het zesde zintuig. De kleine veranderingen in je leven of aan je uiterlijk kunnen genoeg zijn om betrapte worden. De status quo handhaven, zodat het lijkt alsof er niets anders is, voorkomt dat je betrapt wordt door de intuïtie van je partner. Vermijd drastische veranderingen aan je uiterlijk, koop niet ineens een compleet nieuw garderobe en blijf trouw aan je gebruikelijke routines.

uit eten bankafschrift

Betaal altijd contant

Stiekem vreemdgaan is alleen mogelijk als je het in het geheim doet en dit geheim blijft. Dit betekent dat er geen sporen achtergelaten mogen worden, ook geen papieren spoor. Betaal met je pinpas en het staat voor altijd gegrift in de afschriften van je bank. Kies er daarom voor om overal en altijd contant te betalen als je afspreekt zodat je nooit ondervraagd wordt over een belastende creditcardafschrift. Mocht dit niet voor je werken dan kun je ook een nieuwe betaalrekening nemen bij een andere bank.

Gebruik een condoom

Het gebruik van voorbehoedsmiddelen spreekt voor zich als je met twee personen tegelijk seksuele contacten hebt maar ook om te voorkomen dat je betrapt wordt heeft dit een doel. Wanneer je onbeschermd seks hebt loop je altijd het risico op een soa. Dit zou zomaar de reden kunnen zijn waarom je seksuele escapades bekend worden bij je partner.

Douche voor je terugkeert

Of je nu bij de ander thuis afspreekt, op het werk of in een hotel; zorg ervoor dat je schoon en gewassen weer terug naar huis keert. Dit voorkomt niet alleen dat je partner geen rare luchtjes ruikt maar ook vermijd je op deze manier dat achtergebleven haren plotseling in je bed belanden.

Vertel het niemand

Een oorzaak waarom veel vreemdgangers betrapt worden is omdat ze het niet compleet stiekem doen. Als je het stiekem doet dan doe je het zonder medeweten van anderen, zelfs je beste vrienden zijn niet op de hoogte. Je hoeft niet op te scheppen tegenover je vrienden of vriendinnen.

Iedereen die op de hoogte is van je ontrouw verkleint de afstand tussen je partner en het geheim. Zelfs wanneer je denkt dat je partner er nooit achterkomt is het belangrijk om op de kleine details te letten zodat je je niet verspreekt.

Wees eerlijk over je relatie

Vertel de waarheid niet tegen je partner maar tegen de persoon met wie je een affaire hebt. Tenzij je een one-night-stand hebt met iemand die je nooit meer terug ziet is het verstandig om eerlijk te vertellen hoe de vork in de steel zit. Als je dit pas achteraf doet dan is er het risico dat je de persoon kwetst en deze zich door het schuldgevoel genoodzaakt voelt om het uit te leggen aan je partner.

Houd de leugens dicht bij de waarheid

Een lange reeks leugens om je bedrog te verbloemen is als een kaartenhuis. Wanneer één kaart weggeblazen wordt vallen ze allemaal. Door de leugens dicht bij de werkelijkheid te houden voorkom je dat je verstrikt raakt in je eigen leugens. Spreek je stiekem af met een vrouwelijke collega? Maak er dan van dat je afspreekt met een mannelijke collega om eens wat buiten werktijd samen te doen, of andersom als je een vrouw bent. Gebruik op deze manier je echte sociale leven als legitiem excuus om van huis te gaan of later thuis te komen.

Word niet verliefd

Als je op zoek bent naar liefde dan heb je geen affaire nodig maar een scheiding. Een affaire is er niet voor bedoeld om verliefd te worden. Wie lid wordt van een datingsite zoals VictoriaMilan om liefde te vinden komt bedrogen uit. Er is een verschil tussen lust en liefde. Wanneer de lust plaatsmaakt voor liefde is het einde van je huidige relatie in zicht. Als je dat niet wilt dan moet je vooraf beseffen dat liefde niet het doel is.

Hoewel je tegenover je partner geen overtuigende reden kunt verzinnen om een affaire te rechtvaardigen kun je de kansen om (op heterdaad) betrapt te worden verminderen met deze tips. Door de bewijzen te vernietigen, legitieme redenen te verzinnen en alles voor jezelf te houden voorkom je dat je stiekemigheid ontdekt wordt. Verwacht bovendien altijd dat je op een gegeven moment betrapt kunt worden. Bereid je voor met uitvluchtmogelijkheden, smoesjes en een bekentenis. Vreemdgaan is een spel; sometimes you win, sometimes you lose.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
4 reacties