Stiekem vreemdgaan zonder betrapt te worden: zo houd je je affaire geheim

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
15 minuten leestijd

Vreemdgaan, dat lijkt tegenwoordig bijna normaal, toch? In elke vriendengroep is er wel iemand tegen die een scheve schaats heeft gereden. Soms gebeurt het stiekem, soms in het openbaar, soms met de goedkeuring van de partner. Hoewel velen het nog steeds als immoreel beschouwen, is niet iedereen het daarmee eens. Het interessante is dat vreemdgaan vaak pas een probleem wordt als je partner erachter komt. Maar als dat niet gebeurt, kan een affaire zelfs een onverwachte boost geven aan je relatie.

Waarom mensen vreemdgaan? Tja, daar zijn allerlei redenen voor. Sommigen voelen zich gevangen in een relatie die hen seksueel niet vervult. Denk bijvoorbeeld vanwege verplichtingen zoals kinderen, carrière of financiële druk. Anderen kunnen simpelweg de verleiding van een nieuwe partner niet weerstaan of hebben seksuele verlangens waar hun partner geen weet van heeft. Het mag dan misschien niet passen binnen het moderne idee van monogamie, maar die natuurlijke drang naar avontuur blijft knagen bij velen.

Stiekem vreemdgaan

Maar stel je voor dat je wilt vreemdgaan en toch je relatie intact wilt houden. Dan vergt dat meer dan alleen het wegpoetsen van lippenstiftsporen op je kraag of het maskeren van de geur met parfum. In deze tijd, ontkom je er niet aan om serieus moeite te doen om je geheime relatie buiten het zicht van je partner te houden. Je moet creatief en voorzichtig zijn om dit delicate evenwicht te bewaren. Hoe je dat doet, vertellen wij je meer over.

#1 Populair voor Affaires

second love"Willen we niet allemaal weer de spanning ervaren? De nieuwigheid voelen en aandacht krijgen? Discretie en anonimiteit zijn gegarandeerd op Second Love."

1. Beveilig je telefoon

Als je een partner hebt die soms een beetje te nieuwsgierig is naar wat er zich afspeelt op jouw telefoon, dan is het de hoogste tijd om wat digitale beveiligingsmaatregelen te treffen. We willen immers allemaal wat privacy behouden, toch? Nou, die privacy wil je nog wat meer als je een affaire hebt.

Laten we beginnen met die handige vingerafdrukscanner op je smartphone. Gebruik die vooral, zodat je partner niet stiekem in je telefoon kan gluren zonder dat jij het doorhebt. Dit voorkomt dat er ongemerkt gesnuffeld wordt in je telefoon. Als je partner weleens een spelletje speelt op jouw telefoon, zorg er dan voor dat alle bewijzen van jouw privégesprekken op elk moment van de dag ontoegankelijk zijn. Niemand wil dat er pijnlijke situaties ontstaan, vooral niet als je een beetje ondeugend bezig bent geweest in je chatgesprekken.

Als je meerdere apparaten gebruikt, zoals je laptop en tablet, is het slim om de koppelingen te verbreken. Zo voorkom je dat berichten op meerdere apparaten worden opgeslagen en jou in een benarde situatie kunnen brengen. Je wilt tenslotte niet dat je geheime berichten opeens op het scherm van je tablet verschijnen terwijl je partner erop bezig is, toch?

Wat betreft je telefoon, hebben we nog een gouden tip: verhul je berichten in onschuldige taal. Voor het geval je toch eens betrapt wordt tijdens het appen. In plaats van iets pikants te zeggen zoals ‘Ik ben zo geil dat ik al je kleren kapot wil scheuren’, kun je beter iets zeggen als ‘Laten we snel weer eens lunchen’. Dat houdt het allemaal wat veiliger.

2. Deel weinig over jezelf

Vreemdgaan is iets wat vaak in het geheim gebeurt, zonder dat jouw partner er ook maar iets van afweet. En laten we eerlijk zijn, dat wil je zo houden. Het laatste wat je wilt, is dat je partner en je affairepartner elkaar ooit tegen het lijf lopen. Je zou misschien denken dat het vanzelfsprekend is dat je sekspartner zijn of haar mond houdt, maar in de praktijk kan dit tot serieuze problemen leiden.

Daarom is het slim om niet al te openhartig te zijn over jezelf. Zorg ervoor dat je geen cruciale informatie deelt waardoor je traceerbaar wordt. Denk bijvoorbeeld aan het verzwijgen van je adres, de naam van je partner en zelfs waar jullie werken. Een goede vuistregel is: hoe minder informatie je deelt, hoe veiliger je bent.

novamora
Casual chat tip: Novamora
  • Chatten en flirten bij Novamora (18+)
  • Discreet en anoniem chatten
Bekijken op Novamora

3. Gebruik geheime communicatiemiddelen

Je wilt absoluut voorkomen dat jullie berichten of gesprekken ontdekt worden door je partner. Gebruik daarom geheime communicatiemiddelen. Dit kunnen versleutelde chatapps zijn of anonieme e-mailaccounts. Er zijn tal van apps en tools beschikbaar waarmee je berichten kunt versturen die veilig en privé blijven. Zo houd je je affaire buiten het zicht van nieuwsgierige ogen. Je kunt wat dat betreft nooit voorzichtig genoeg zijn als het om geheime communicatie gaat.

4. Verlaat je eigen woongebied

Als je ervoor kiest om een beetje extra spanning aan je leven toe te voegen, is discretie de sleutel tot succes. Hoe? De buitenechtelijke avonturen die het vaakst geheim blijven, hebben één belangrijk ingrediënt: afstand. Als je de optie hebt, ga dan niet voor iemand die in dezelfde buurt woont als jij. Want laten we eerlijk zijn, roddels verspreiden zich sneller dan een lopend vuurtje in een klein dorp. Voor je het weet, heeft de buurvrouw van de buurvrouw gehoord dat jij op wat extra plezier hebt buiten je huidige relatie. Dat willen we natuurlijk voorkomen.

Gelukkig leven we in een tijdperk van technologie en vreemdgaan datingsites, wat betekent dat je niet beperkt bent tot je eigen postcode. Het is nu makkelijker dan ooit om in contact te komen met mensen die verder weg wonen. Dit zijn een paar datingsites die specifiek gericht zijn op affaires:

5. Verberg het bewijs

Het klassieke bewijs van overspel, zoals lippenstiftvlekken op je kraag of verdwaalde boxershorts op de achterbank van je auto, zijn slechts het topje van de ijsberg. Als je denkt dat overspel verbergen zo eenvoudig is, dan heb je het mis. Het vergt enige moeite om alle bewijzen goed te verbergen. Van de verleidelijke geur van je affairepartner tot de uitgewisselde berichtjes, de duistere hoeken van je browsergeschiedenis op je laptop en de kassabonnetjes van het tankstation – je moet ervoor zorgen dat alles voorgoed verdwijnt.

6. Maak een nieuw e-mailadres aan

Een van de simpelste manieren om onder de radar te blijven, is door een nieuw e-mailadres aan te maken. Je wilt absoluut voorkomen dat je partner stiekem meekijkt in je e-mailconversaties. Kies bij voorkeur een anoniem e-mailadres van een totaal andere provider dan die van jou of je partner. En vergeet niet om nooit, maar dan ook nooit dat e-mailadres in je browser op te slaan.

7. Gebruik een alias

Als je dezelfde telefoon voor je normale en geheime leven gebruikt, moet je slim zijn. Een trucje dat je kunt proberen, is het toekennen van een alias aan je geheime partner in je telefoon. Op die manier, als je op het verkeerde moment een berichtje of een telefoontje krijgt, kun je het gemakkelijk afdoen als een collega die contact met je opneemt.

8. Bel of app niet

Natuurlijk, je kunt die verleiding om te bellen of te appen nauwelijks weerstaan. Maar hier is de deal: telefoongesprekken en appjes worden vastgelegd door je provider en verschijnen op je telefoonrekening. Dat betekent dat als je partner toegang kan krijgen tot die gegevens, je misschien wel heel vaak contact hebt met dat ene mysterieuze nummer. Als het kan en de situatie het toelaat, bel of app dan helemaal niet.

9. Neem een tweede smartphone

Als je serieus bent over het in stand houden van je geheime affaire, is het misschien tijd om een extra telefoon aan te schaffen, speciaal voor dat doel. Hiermee voorkom je dat je partner toegang krijgt tot de sappige berichtjes tussen jou en je geheime vlam. Maar onthoud, je moet een goede reden hebben om die extra telefoon te gebruiken. Anders moet je hem goed verstoppen, zodat hij niet wordt ontdekt op de meest ongelegen momenten.

10. Doe niet anders dan normaal

Het valt niet te ontkennen dat mensen soms veranderingen opmerken, vooral als het om hun partner gaat. Als je wilt voorkomen dat je betrapt wordt, is het slim om gewoon jezelf te blijven. Geen drastische veranderingen in je uiterlijk, geen plotselinge garderobe-makeovers en blijven vasthouden aan je gebruikelijke routines. Zo kun je de intuïtie van je partner te slim af zijn en je geheime avontuur veilig houden.

uit eten bankafschrift

11. Betaal altijd contant

Stiekem vreemdgaan is alleen mogelijk als je het in het geheim doet en dit geheim blijft. Je weet dat betalingen met je pinpas gemakkelijk te traceren zijn, dus waarom zou je dat risico lopen? Betaal altijd contant, ongeacht waar je elkaar ontmoet. Cash is King. Geen creditcardafschriften die je kunnen verraden. Als dit niet haalbaar is, overweeg dan een geheime bankrekening bij een andere bank.

12. Gebruik een condoom

Het gebruik van condooms is niet alleen cruciaal voor je gezondheid, maar het helpt ook om ontdekking te voorkomen. Een ongeplande zwangerschap of een onverwachte SOA kan leiden tot vragen die je niet wilt beantwoorden. Wanneer je onbeschermd seks hebt loop je altijd het risico op een soa. Dit zou zomaar de reden kunnen zijn waarom je seksuele escapades bekend worden bij je partner.

13. Fris jezelf op

Of je nu stiekem afspreekt bij de ander thuis, op het werk of in een hotel, zorg ervoor dat je schoon en fris terugkeert. Niets is verdachter dan rare geurtjes of achtergebleven haren. Laat geen sporen achter die kunnen leiden tot argwaan.

14. Vertel het niemand

Het spreekt voor zich, maar vertel het niemand. Zelfs je beste vriend(inn)en moeten in het duister tasten over je avontuurtjes. Je affaire trots delen met anderen vergroot het risico op ontdekking. Iedereen die op de hoogte is van je ontrouw verkleint de afstand tussen je partner en het geheim. Wees altijd op je hoede en vermijd dat je jezelf verspreekt.

15. Wees eerlijk over je relatie

Eerlijkheid duurt het langst, toch? Maar wacht even, we hebben het niet over eerlijkheid tegenover je partner. Nee, we hebben het over eerlijkheid tegenover degene met wie je die affaire hebt. In plaats van je partner de waarheid te vertellen, vertel je je geheime liefde hoe de vork in de steel zit. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het kan je later veel gedoe besparen.

Als je dit pas achteraf doet of te laat, loop je het risico je affairepartner te kwetsen. Deze kan zich schuldig voelen, waardoor ze misschien de drang voelen om alles aan je partner op te biechten. En dat is wel het laatste wat je wilt.

16. Houd de leugens dicht bij de waarheid

Als je een web van leugens weeft om je bedrog te verbergen, is het als een kaartenhuis dat op instorten staat. Een simpele zucht en alles valt in duigen. Om dit te voorkomen, houd je je leugens dicht bij de waarheid. Heb je een geheime ontmoeting met een vrouwelijke collega? Maak er dan van dat je gewoon met een mannelijke collega uit bent om iets leuks te doen buiten werktijd. Of omgekeerd als je een vrouw bent. Gebruik je echte sociale leven als alibi om van huis te gaan of later thuis te komen.

17. Word niet verliefd

Laten we dit duidelijk maken: als je op zoek bent naar liefde, heb je geen affaire nodig, maar een scheiding. Een affaire is niet bedoeld om verliefd te worden. Voor degenen die denken dat ze op een app als VictoriaMilan de ware liefde zullen vinden, hebben we slecht nieuws. Liefde is voor velen niet het doel, lust wel. Zodra lust plaatsmaakt voor liefde, sta je op de rand van het ravijn, klaar om je huidige relatie te verliezen. Tenzij dat je doel is, besef dan dat liefde niet het doel mag zijn.

Hoewel je tegenover je partner geen overtuigende reden kunt verzinnen om een affaire te rechtvaardigen, kun je de kansen om (op heterdaad) betrapt te worden verminderen met deze tips. Door de bewijzen te vernietigen, legitieme redenen te verzinnen en alles voor jezelf te houden voorkom je dat je stiekemigheid wordt ontdekt. Verwacht bovendien altijd dat je op een gegeven moment betrapt kunt worden. Bereid je erop voor, want hoe langer je ermee doorgaat, hoe groter de kans op ontdekking.

Flirten niet alleen voor...

... singles? De meningen zijn verdeeld. Of je het nu goedkeurt of niet: een tweede liefde, avontuur en passie zijn met één tik op de virtuele knop binnen handbereik. Dankzij het oer-Hollandse Second Love kan dat bovendien in je eigen taal en niet op een schimmige datingsite uit het buitenland. Nieuwsgierig hoe het eraan toegaat op zo’n vreemdgaan datingsite?

Deel dit artikel
4 reacties