Houdt hij niet (meer) van mij? 13 tekenen dat hij geen liefde voelt

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
11 minuten leestijd

De laatste tijd praat je partner niet meer zoals gewoonlijk over wat hem bezighoudt? Krijg je niet meer elke dag een leuk appje van hem? En ook qua intimiteit wordt het steeds minder? Als het lijkt alsof hij zich terugtrekt, dan is dat vaak ook het geval.

Je merkt dat je relatie niet meer is zoals het eerder was. Hij doet anders en zijn gedrag is niet meer hetzelfde? Je kan misschien zelfs het gevoel hebben dat hij je wegduwt en onverschillig wordt in alles wat met de relatie te maken heeft. Het zijn een aantal signalen waaraan je kunt merken dat hij niet meer van je houdt.

13 tekenen dat hij niet meer van je houdt

Het is pijnlijk om tot de realisatie te komen dat je partner niet meer van je houdt. Maar of het nu wel of niet zo is: het is belangrijk om te weten waar je staat in de relatie. Je wilt tenslotte niet langer bij iemand zijn die geen liefde meer voelt voor jou. Mocht je veel van deze tekenen herkennen, dan is het hoog tijd om een gesprek met je partner aan te gaan. Dit zijn 13 tekenen die aangeven hij niet meer van je houdt.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij geeft je weinig tot geen aandacht

Een duidelijk teken dat hij niet meer van je houdt, is dat hij niet langer bij je leven betrokken wil zijn. Wanneer je met hem wilt praten, zegt hij dat hij het druk heeft. Neemt hij wel de tijd om met je te praten, dan geeft hij je niet eens de volle aandacht. Hij vermijdt oogcontact en is tegelijkertijd op zijn telefoon bezig. Hij vraagt niet meer hoe je dag was of hoe je je voelt, wat betekent dat hij totaal geen interesse meer in je heeft.

2. Hij verzint smoesjes om je te vermijden

Normaal gesproken wilde hij niets liever dan bij je zijn, maar tegenwoordig raakt hij zelfs geïrriteerd door de manier waarop je kauwt. Wanneer je voorstelt om samen uit te gaan, komt hij altijd met verschillende slechte smoesjes. Het is gezond om genoeg tijd alleen of met anderen door te brengen, maar je partner zal toch echt graag tijd met je willen doorbrengen.

Als hij smoesjes gaat verzinnen om onder afspraken uit te komen, dan is dit helemaal geen goed teken. Zelfs als je samen in hetzelfde huis woont, kom je hem op de een of andere manier niet tegen? Dit is helaas geen toeval, maar een duidelijk teken dat de relatie bijna ten einde is.

3. Gebrek aan communicatie

Dit is misschien wel een van de meest pijnlijke tekenen dat hij niet meer van je houdt. Goede communicatie is van essentieel belang in elke relatie. Wanneer er een gebrek aan communicatie is of wanneer het simpelweg vermeden wordt, is de kans groot dat de relatie op een gegeven moment zal stuklopen. Je kunt dit merken aan zowel de verbale als non-verbale communicatie. Wanneer dit voor een langere periode aanhoudt, is het wellicht tijd om de relatie te verbreken.

4. Hij vergeet alle speciale data

Als je van iemand houdt, vergeet je de speciale evenementen niet. Denk aan de data van je verjaardag, een jubileum of Valentijnsdag: elke kans om de relatie te vieren. Is hij je verjaardag vergeten en heeft hij al iets afgesproken met z’n vrienden, dan kun je wel vaststellen dat hij niet langer meer om je geeft.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

5. Hij doet geheimzinnig

Doet je partner de laatste tijd wat geheimzinnig? Verlaat hij bijvoorbeeld de kamer wanneer hij gaat bellen of draait hij zijn telefoon weg zodat je zijn berichten niet kunt lezen? Een man die van je houdt, zou niets voor je willen verbergen. Zodra dit niet meer het geval is, kan hij het gevoel hebben dat hij geen behoefte of verplichting meer voelt om je alles te laten weten.

6. Hij vertelt je niets meer

Voorheen wist je alles over wat er in zijn hoofd omging. Tegenwoordig vertelt hij je niets meer. Hij vertelt niets over zijn werk, hobby’s, sport of vrienden. Kortom, je hebt geen idee meer wat hem bezighoudt. Door dingen te delen met je partner creëer je een verbondenheid. Wanneer we stoppen met delen, neemt deze verbondenheid af. Het is een duidelijk teken dat het niet goed gaat met de relatie.

7. Hij wordt zonder duidelijke reden boos

Je partner is altijd een geduldige vent geweest en zeer makkelijk in de omgang. Maar de laatste tijd merk je dat hij uit het niets plotseling boos wordt? Hij schreeuwt tegen je over elk klein ding dat je doet. Daarnaast zoekt hij ook naar elke gelegenheid om het oneens met je te zijn, zodat elke situatie eindigt in een discussie of ruzie.

Hij weet waarschijnlijk heel goed dat hij zich onredelijk gedraagt, maar hij zal zich ook niet langer meer verontschuldigen voor zijn daden. Dit is een duidelijk teken dat hij de relatie niet wil redden. Hij probeert waarschijnlijk uit de relatie te stappen en hij geeft je alle redenen om hetzelfde te doen.

8. Hij vraagt om een pauze

Elk mens heeft van tijd tot tijd zijn of haar eigen ruimte nodig, wat me-time om na te denken. Het is daarom ook erg gezond in een relatie om af en toe tijd zonder elkaar door te brengen. Maar wanneer hij vaker dan normaal om een pauze vraagt, dan is er duidelijk iets mis. Uiteindelijk is het belangrijk dat je partner zoveel mogelijk tijd met je wilt doorbrengen. Ook wanneer er problemen zijn, is het belangrijk dat hij niet probeert weg te vluchten door middel van een pauze.

Een gezonde manier om met stress of onzekerheid om te gaan, is door met je te praten. Wanneer hij dit niet langer meer doet, is dit een teken dat hij klaar is met de relatie.

9. Hij stopt met de liefdevolle woorden

Misschien ben je van mening dat daden meer zeggen dan woorden, maar wanneer hij nooit meer zegt dat hij van je houdt of dat hij je mist? Dan is dit een belangrijk signaal. Hij zegt nooit meer uit zichzelf dat hij van je houdt, dat je mooi bent of dat hij je mist. Wanneer dit voor een langere periode aanhoudt, is dit een groot teken dat hij niet meer van je houdt.

In een relatie heb je bevestiging nodig, het maakt niet uit hoeveel jaar je al samen bent. Als de ander het niet meer kan opbrengen om liefdevolle woorden te zeggen, dan is dit zeker geen goed teken.

10. Hij wil niet meer met je in het openbaar gezien worden

Als je man niet wil dat je in het openbaar met hem wordt gezien, dan is dit een teken dat hij niet meer van je houdt. Wat er nog over is van jullie relatie, wil hij alleen nog privé houden. Je wilt toch dat je partner trots is om met jou als vriendin in het openbaar gezien te worden? En je wilt dat hij je met trots voorstelt aan zijn vrienden en familie?

Toont hij ook geen affectie meer in het openbaar? Geen zoen, geen knuffel, hij houdt zelfs je hand niet meer vast? Is dit het geval, dan is jullie relatie over.

11. Hij geeft niet om je gevoelens

Ongeacht wat een man doormaakt, hij zou nog steeds om de gevoelens van zijn partner moeten geven. Hij is misschien niet zo liefdevol als gewoonlijk, maar hij zou normaal gesproken toch willen weten wat er met je aan de hand is. Hij zou je troosten en je proberen beter te laten voelen. Maar dit is helaas niet het geval wanneer een man niet meer van zijn partner houdt. Hij heeft namelijk weinig of geen interesse meer in wat je voelt.

12. Hij begint je te vergelijken met andere vrouwen

Hij gebruikt elk klein foutje dat je maakt om je te vergelijken met andere vrouwen, met name… zijn ex? Geen enkele man die echt van zijn partner houdt, zou deze vergelijken met wie dan ook. Dit vertelt je dat hij al bezig is met andere vrouwen in zijn hoofd. Wat betekent: hij is al een stap verder en gaat het waarschijnlijk uitmaken.

13. Hij is onbeleefd

Je partner begint steeds vaker onbeleefde woorden tegen je gebruiken en hij antwoordt vaak op een sarcastische manier? Filtert hij zijn woorden niet langer? En zegt hij wat hij wil? Het maakt hem duidelijk niet uit of hij je gevoelens kwetst. Voor hem is het duidelijk dat hij de relatie wil beëindigen. Maar omdat hij weet niet hoe hij dat in het woorden moet uitdrukken, flappen deze onbeleefde woorden er steeds vaker uit.

Deel je onzekerheden, ondervraag je partner en kom erachter of hij inderdaad niet meer van je houdt. Is dit het geval? Dan is het tijd om de relatie te verbreken. Je verdient iemand die ook van jou houdt en 100% voor je gaat. Neem geen genoegen met minder.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie