Home Algemeen Wat is een crush en wat betekent het?

Wat is een crush en wat betekent het?

2 minuten leestijd
1
vrouw date vragen

Je hebt tijdens je werk of op school iemand ontmoet die dezelfde interesses als jou heeft. Je luistert beiden naar dezelfde muziek, gebruikt dezelfde stopwoorden en iedere keer dat je hem of haar ziet word je nerveus en verlegen. Je kent de ander nog helemaal niet goed maar iedere keer dat de blikken elkaar kruisen worden je wangen rood en krijg je het warm van binnen. Als je dit meemaakt wanneer je iemand tegenkomt dan is de kans groot dat je een crush op iemand hebt.

Wat betekent een crush precies?

Een crush is een term die beschrijft dat je iemand meer dan leuk vindt. Als je een crush op iemand hebt dan betekent dit dat je een sterk verlangen naar de persoon hebt. Je kunt een crush op een klasgenoot hebben, iemand die je niet eens bij naam kent of een collega. Dit heb je niet zelf in de hand maar het gebeurt.

Er is een reden waarom een crush zo genoemd wordt. Je hebt namelijk gevoelens voor iemand waarvan je nog niet weet dat het andersom ook zo is. Als twee personen een crush op elkaar hebben dan ligt het voor de hand dat dit op een liefdesrelatie uitloopt. Een liefdesrelatie begint vaak met een crush, die vooral in het begin enorm heftig is en afzwakt naarmate de relatie vordert.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe je een crush voor iemand ervaart verschilt persoon maar ook per leeftijd en situatie. Kinderen die een crush op een ander kind hebben rennen elkaar achterna op het schoolplein, tieners plagen elkaar om kusjes te vragen en volwassenen controleren elk detail van de social media profielen van de ander.

Een crush is op iedere leeftijd mogelijk en hoe het zich precies uit is voor iedereen anders. Een crush kan ook een ongezonde obsessie worden wat tot stalking kan leiden.

Tegenstrijdige gevoelens

Soms kunnen de gevoelens voor een persoon verwarrend zijn. De gevoelens zijn onbekend voor je en je weet niet wat je ermee aan moet. Je wilt het liefst wegrennen als je met je crush in contact komt maar een ander deel van je lichaam wil niet weg en wil juist zo dicht mogelijk bij de persoon in de buurt blijven. Zo zijn er tegenstrijdige signalen vanuit je eigen lichaam die verwarrend kunnen zijn als je het voor de eerste keer meemaakt.

En nu?

De vlinders in je buik, de verlegenheid en het blozen zijn er niet voor altijd. Het kan eindigen in een liefdesrelatie maar ook kunnen de verliefde gevoelens voor de zon verdwijnen. Dit hangt er vooral van af wat je met je gevoelens doet. Laat je het merken aan je crush of hou je het voor je zodat je crush er nooit achterkomt?

Zelfs als je allerlei vragen aan je crush wilt stellen kun je bij een ontmoeting plotseling alles vergeten wat je van tevoren bedacht hebt. Zo gaat het vaak bij een crush. De meest zelfverzekerde personen kunnen acuut niet meer uit de woorden komen en hebben een black-out. Hoe de crush eindigt hangt verder volledig af van de situatie.

Als de crush onbeantwoord blijft dan loopt het uiteindelijk op niets uit en nemen de gevoelens geleidelijk af. Wanneer twee personen een crush op elkaar hebben dan kan het echter uitmonden in een huwelijk met alles erop en eraan. Hoe was jouw eerste crush op iemand en hoe voelde dat? Laat het ons weten in de reacties.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Algemeen

Eén reactie

  1. Minervaudenhout

    19 maart 2021 at 04:03

    I want a crush

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vinden vrouwen baarden aantrekkelijk? Dit type gezichtshaar doet het goed

Voor jonge jongens is het hebben van een baard een onderscheidend kenmerk van een echte ma…