Is hij de ware? Niet als hij deze 25 dingen doet

Michael Schouten
Door Michael Schouten
13 minuten leestijd

Iedereen droomt van de ‘ware liefde’, die ene persoon die jou als een prins of prinses behandelt en alles voor je over heeft. Maar soms, laten we eerlijk zijn, sta je daar en krab je jezelf achter de oren. Is dit echt de ridder op het glinsterende witte paard waar je op gewacht hebt? Of misschien toch niet?

Je twijfelt over de toekomst van de relatie, want er zijn van die momenten waarop hij je dat speciale gevoel niet geeft. Hij geeft je geen prioriteit. Of erger nog, hij lijkt totaal geen moeite meer te doen om jou voor zich te winnen.

Hij is niet de ware als hij dit doet

Laten we even eerlijk zijn, jij verdient iemand die jou op handen draagt, iemand die jou het gevoel geeft dat je de belangrijkste persoon op aarde bent. Maar als je je afvraagt of hij wel echt de persoon is waarmee je de rest van je leven wilt doorbrengen, dan zijn dit een paar signalen die je vertellen dat hij niet de ware voor je is.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

1. Hij is niet bereid compromissen te sluiten

In beslissingen over jullie relatie of andere aspecten van het leven lijkt zijn wil altijd de boventoon te voeren, zonder ruimte voor jouw wensen. Het draait in de relatie om hem, niet om jou.

2. Hij doet geen voorstellen om wat te doen

Een gebrek aan initiatief in een relatie kan er snel voor zorgen dat sleur de relatie overneemt. De vrouw hoort niet degene te zijn die alle voorstellen doet in een relatie. Het moet van beide kanten komen. Doet de man geen voorstellen om wat leuks te doen? Dan is hij van zichzelf niet zo initiatiefrijk of misschien zit je in een relatie met de verkeerde persoon.

3. Hij is niet attent

In een relatie gaat het vaak niet om de grote cadeaus, maar om de kleine dingen die je ongevraagd voor elkaar doet. Brood voor je smeren als je bijna te laat bent voor werk, eten maken zodat het klaar is als je thuiskomt en stiekem je auto schoonmaken als je aan het lunchen bent met je vriendinnen. Als de man geen lieve dingen voor je doet, dan is het maar de vraag of hij de ware voor je is.

4. Hij gaat niet 100% voor je

Een man die niet volledig voor je gaat laat dit merken met zijn gedrag. Hij vindt het niet zo belangrijk hoe je over hem denkt en hoe jij over de relatie denkt. Met andere woorden, het maakt hem allemaal niet zoveel uit.

5. Hij vermijdt serieuze gesprekken

Wanneer je probeert te praten over de toekomst of diepgaande onderwerpen, lijkt hij zich ongemakkelijk te voelen en verandert hij snel van onderwerp. Hij wil het er liever over hebben of vermijdt deze gesprekken.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

6. Hij geeft alleen geld voor zichzelf uit

In een relatie is geld vaak een reden voor talloze meningsverschillen. Dit is helemaal het geval als de man geen geld spaart, maar al zijn geld uitgeeft aan zijn eigen hobby’s en activiteiten. Een man die om de relatie geeft, legt geld opzij zodat jullie later een goede toekomst hebben.

7. Hij deelt zelden zijn gevoelens met je

Je hebt geen idee wat er in zijn hoofd omgaat, want hij houdt zijn gevoelens vaak voor zichzelf, zelfs als je probeert te peilen hoe hij zich voelt. Hij zegt nauwelijks iets over zijn gevoelens. En als het ter sprake komt, wil hij het er niet over hebben.

8. Hij houdt je niet op de hoogte

Er zijn relaties waarin twee personen het leven met elkaar delen maar nooit werkelijk iets met elkaar delen. Als jou dit ook overkomt, dat is niet zoals het hoort. Hij hoort je op de hoogte te houden wat er speelt in zijn leven; op het werk maar ook wat in de vrije tijd gebeurt.

9. Hij betrekt je niet in zijn toekomstplannen

Je hebt geen idee waar je in zijn plannen past, en hij heeft nooit met jou gesproken over hoe hij de toekomst ziet met jou aan zijn zijde. Je bent als een mysterie voor de mensen die belangrijk voor hem zijn. Hij heeft je nog niet eens voorgesteld aan zijn inner circle.

10. Hij doet bot tegen je familie en vrienden

Iemand die voor altijd bij je wil blijven doet moeite om geliefd te worden door de mensen om je heen. De man hoeft niet iedere dag met je vader en moeder te appen maar bot of onaardig doen tegen de mensen in de kring om je heen is zeker niet één van de opties als hij de ware is.

11. Hij is niet attent op je behoeften

Het lijkt alsof hij blind is voor je emotionele en fysieke behoeften. Hij mist de signalen die je uitzendt. Hij vraagt er niet naar en luistert niet als je je behoeften kenbaar maakt.

12. Hij komt de afspraken niet na

Hij belooft het één, maar doet het ander. Het zorgt er continu voor dat je teleurgesteld bent als hij de afspraken niet nakomt. Het kan een slechte gewoonte van de man zijn dat niets met jullie relatie te maken heeft. Maar het is ook mogelijk dat het hem niet veel interesseert wat jij denkt. Als dit jou overkomt, dan is het tijd om erover na te denken of hij wel de ware voor je is.

13. Hij geeft je zelden complimenten

Je wacht tevergeefs op die welgemeende woorden van waardering. Dat je haar leuk zit of dat die nieuwe outfit wordt opgemerkt. Maar nee, het lijkt alsof hij nooit merkt of waardeert wat je doet.

14. Hij luistert niet naar je

Hij lijkt meer geïnteresseerd in zijn telefoon dan in wat je te zeggen hebt. Gesprekken met hem voelen als een monoloog, waarbij jouw woorden in het luchtledige verdwijnen.

15. Hij doet geen moeite om je te begrijpen

Dat mannen en vrouwen anders denken is duidelijk. Dit zien we terug in iedere relatie. Er is echter een verschil in hoe de man zich opstelt als de meningen verschillen. Zo zal de ware er alles aan doen om je te begrijpen. Als hij geen moeite doet om je te begrijpen dan is het een teken dat hij misschien niet bij je past.

16. Hij toont geen interesse in je leven

Je hebt het gevoel dat hij geen idee heeft wat er in jouw wereld gaande is. Hij stelt zelden vragen over je dagelijkse avonturen of je dromen en doelen.

17. Hij besteedt geen tijd meer aan zichzelf

Het is niet nodig om iedere dag een gestreken blouse met nette schoenen te dragen, maar er wordt wel van de man verwacht dat hij tijd aan zichzelf besteedt om er goed uit te zien voor jou. Als hij dit niet doet, dan kun je je afvragen wat zijn doelen zijn.

18. Hij denkt alleen aan zichzelf in bed

Veel vrouwen nemen het voor lief dat de man alleen aan zijn eigen orgasme denkt. Je hoeft niet iedere keer een orgasme te krijgen, maar hij moet er wel moeite voor doen om jou ook naar een climax te brengen. Misschien is het hem niet geleerd, dus bespreek het eerst voor je te snel conclusies trekt.

19. Hij flirt niet meer met je

Sommige relaties staan na een jaar al stil. De intimiteit is niet meer aanwezig en hij flirt nooit meer met je. Ook al heeft hij je al voor zich gewonnen, hij moet nog altijd moeite doen om je het gevoel te geven dat hij je aantrekkelijk vindt.

20. Hij doet niets in huis

Sommige mannen gaan er klakkeloos vanuit dat de vrouw al het werk in huis doet, maar dat is nu niet meer de standaard. Taken worden verdeeld zodat ook de vrouw tijd heeft om te rusten. Een man die thuis niets doet en er niet over wil praten is misschien niet de ware voor je.

21. Hij stuurt vaak niets terug

Als vrouw wil je een man die er voor je is wanneer je hem nodig hebt. Het maakt niet uit wanneer, als hij vaak geen reactie geeft op je berichten, dan is dit geen goed teken. Je mag je met recht afvragen waarom hij niet op je berichten reageert.

22. Hij neemt geen verantwoordelijkheid in conflicten

Als er problemen opduiken, lijkt hij altijd de schuld op anderen af te schuiven en weigert hij verantwoordelijkheid te nemen voor zijn aandeel in de situatie.

23. Hij heeft weinig geduld voor je fouten

Zelfs de kleinste vergissingen lijken bij hem irritatie op te wekken, waardoor je het gevoel krijgt dat je altijd op je tenen moet lopen. Wanneer je met uitdagingen en problemen wordt geconfronteerd, lijkt hij onverschillig en geeft hij weinig steun.

24. Hij investeert niet in de relatie

Het voelt alsof jij de enige bent die moeite doet om de relatie te laten werken, terwijl hij zich afzijdig houdt en niet actief bijdraagt aan jullie band. Alles komt van jou, hij doet zelden iets voor de relatie.

25. Hij maakt je niet gelukkig

Als het aankomt op het vinden van de ware, dan hebben we het over iemand die jou gelukkig maakt. Als de man er geen moeite voor doet om je gelukkig te maken, dan weet je eigenlijk al dat hij niet de ware is. Een man die om je geeft wil je gelukkig maken.

Dit zijn de 25 dingen waaraan je kunt merken of de man de ware voor je is of niet. Natuurlijk is niemand perfect, maar als je merkt dat je man totaal geen moeite doet voor de dingen die we zojuist besproken hebben, dan mag je twijfelen aan de toekomst samen. Als het geen reden is om meteen de relatie te verbreken, dan weet je nu waar je het in een gesprek over kunt hebben.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie