Is hij de ware? Niet als hij geen moeite voor deze 14 dingen doet

Michael Slender
Door Michael Slender
8 minuten leestijd

Iedereen is op zoek naar de “ware”, de persoon die voor jou door het stof gaat en moeite voor je doet. Soms weet je niet zeker of dit de prins op het witte paard is en heb je twijfels over de toekomst van de relatie. Hij geeft je niet het speciale gevoel dat je hoort te hebben of doet geen moeite meer om je het hof te maken. Vraag je jezelf af of dit de persoon is waar je de rest van je leven mee gaat delen? Dit zijn de dingen die je vertellen dat hij misschien niet de ware voor je is.

1. Hij flirt niet meer met je

Sommige relaties staan na een jaar al stil. De intimiteit is niet meer aanwezig en hij flirt nooit meer met je. Ook al heeft hij je al voor zich gewonnen, hij moet nog altijd moeite doen om je het gevoel te geven dat hij je aantrekkelijk vindt.

2. Hij doet geen voorstellen om wat te doen

Een gebrek aan initiatief in een relatie kan er snel voor zorgen dat sleur de relatie overneemt. De vrouw hoort niet degene te zijn die alle voorstellen doet in een relatie. Het moet van beide kanten komen. Doet de man geen voorstellen om wat leuks te doen? Dan is hij van zichzelf niet zo initiatiefrijk of misschien zit je in een relatie met de verkeerde persoon.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

3. Hij is niet attent

In een relatie gaat het vaak niet om de grote cadeaus maar om de kleine dingen die je ongevraagd voor elkaar doet. Het brood voor je smeren als je bijna te laat bent voor werk, het eten maken zodat het klaar is als je thuiskomt en stiekem je auto schoonmaken als je aan het lunchen bent met je vriendinnen. Als de man geen lieve dingen voor je doet dan is het maar de vraag of hij de ware voor je is.

4. Hij gaat niet 100% voor je

Een man die niet volledig voor je gaat laat dit merken met zijn gedrag. Hij vindt het niet zo belangrijk hoe je over hem denkt en hoe jij over de relatie denkt. Met andere woorden, het maakt hem allemaal niet zoveel uit.

5. Hij geeft alleen geld voor zichzelf uit

In een relatie is geld vaak een reden voor talloze meningsverschillen. Dit is helemaal het geval als de man geen geld spaart maar al zijn geld uitgeeft aan zijn eigen hobby’s en activiteiten. Een man die om de relatie geeft legt geld opzij zodat jullie later een betere toekomst hebben.

6. Hij houdt je niet op de hoogte

Er zijn relaties waarin twee personen het leven met elkaar delen maar nooit werkelijk iets met elkaar delen. Als jou dit ook overkomt, dat is niet zoals het hoort. Hij hoort je op de hoogte te houden wat er speelt in zijn leven; op het werk maar ook wat in de vrije tijd gebeurt.

7. Hij doet bot tegen je familie en vrienden

Iemand die voor altijd bij je wil blijven doet moeite om geliefd te worden door de mensen om je heen. De man hoeft niet iedere dag met je vader en moeder te appen maar bot of onaardig doen tegen de mensen in de kring om je heen is zeker niet één van de opties als hij de ware is.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

8. Hij komt de afspraken niet na

Hij belooft het één, maar doet het ander. Het zorgt er continu voor dat je teleurgesteld bent als hij de afspraken niet nakomt. Het kan een slechte gewoonte van de man zijn dat niets met jullie relatie te maken heeft maar het is ook mogelijk dat het hem niet veel interesseert wat jij denkt. te Als dit jou overkomt dan is het tijd om erover na te denken of hij wel de ware voor je is.

9. Hij doet geen moeite om je te begrijpen

Dat mannen en vrouwen denken is duidelijk. Dit zien we terug in iedere relatie. Er is echter een verschil in hoe de man zich opstelt als de meningen verschillen. Zo zal de ware er alles aan doen om je te begrijpen. Als hij geen moeite doet om je te begrijpen dan is het een teken dat hij misschien niet bij je past.

10. Hij besteedt geen tijd meer aan zichzelf

Het is niet nodig om iedere dag een gestreken blouse met nette schoenen te dragen maar er wordt wel van de man verwacht dat hij tijd aan zichzelf besteedt om er goed uit te zien voor jou. Als hij dit niet doet dan kun je je afvragen wat zijn doelen zijn.

11. Hij denkt alleen aan zichzelf in bed

Veel vrouwen nemen het voor lief dat de man alleen aan zijn eigen orgasme denkt. Je hoeft niet iedere keer een orgasme te krijgen maar hij moet er wel moeite voor doen om jou ook naar een climax te brengen. Misschien is het hem niet geleerd dus bespreek het eerst voor je te snel conclusies trekt.

12. Hij doet niets in huis

Sommige mannen gaan er klakkeloos vanuit dat de vrouw al het werk in huis doet maar anno 2018 is dit niet meer de standaard. Taken worden verdeeld zodat ook de vrouw tijd heeft om te rusten. Een man die thuis niets doet en er niet over wil praten is misschien niet de ware voor je.

13. Hij stuurt vaak niets terug

Als vrouw wil je een man die er voor je is wanneer je hem nodig hebt. Het maakt niet uit wanneer, als hij vaak geen reactie geeft op je berichten dan is dit geen goed teken. Je mag je met recht afvragen waarom hij niet op je berichten reageert.

14. Hij maakt je niet gelukkig

Als het aankomt op het vinden van de ware dan hebben we het over iemand die je gelukkig maakt. Als de man er geen moeite voor doet om je gelukkig te maken dan weet je eigenlijk al dat hij niet de ware is. Een man die om je geeft wil je gelukkig maken.

Dit zijn de 14 dingen waar je aan kunt merken of de man de ware voor je is of niet. Natuurlijk is niemand perfect maar als je merkt dat je man totaal geen moeite doet voor de dingen die we zojuist besproken hebben dan mag je twijfelen aan de toekomst samen. Als het geen reden is om meteen de relatie te verbreken dan weet je nu waar je het in een gesprek over kunt hebben.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie