17 belachelijke dingen die je doet als je iemand leuk vindt

Redactie
Door Redactie
6 minuten leestijd

Liefde en aantrekkingskracht kunnen ervoor zorgen dat we abnormale en gekke dingen doen. Het kan zelfs wat vervelend zijn, omdat je dingen kunt gaan doen die helemaal niet bij je passen. En dat is verwarrend en opwindend tegelijk.

17 dingen die je doet als je iemand leuk vindt

We herkennen het allemaal. Iedereen doet van die rare dingen als we iemand leuk vinden. Of het nu een extreem gul gebaar is of een psycho-momentje: liefde kan ons ertoe aanzetten om dingen te doen waarvan we nooit hadden gedacht dat we ze zouden doen. Dit zijn een aantal belachelijke dingen die mensen doen als ze iemand leuk vinden.

1. Debiel lachgedrag

Je lacht veel te hard als je naar het scherm van je telefoon kijkt, terwijl je alleen in het openbaar bent. En iedereen ziet het. Het is echt zo debiel als het beeld dat je nu voor je hebt.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

2. Ernstig je best doen

“Oh, je bent in Groningen en de treinen rijden niet? Geen probleem, ik ben al onderweg. Nu in Nijmegen, wacht op me!”

3. Maniakaal lachen om grappen

Het was eigenlijk helemaal geen grapje. Maar jij, als enige in de groep, lacht als iemand die rijp is voor een bezoekje aan de psychiater.

4. Onnodige risico’s nemen

Van een brug afspringen? Natuurlijk, waarom ook niet. Risico’s maken indruk. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mannen grote risico’s nemen als ze indruk willen maken op vrouwen. Het is een instinct dat wordt versterkt wanneer ze verliefd zijn, gevaarlijk en onnodig.

5. Op sociale media stalken

Natuurlijk, je was gewoon heel onschuldig die nieuwe profielfoto aan het bekijken. Maar waarom je dat nu drie uur achtereen doet? En waarom je ook al de naam weet van de achterneef van de tante van de ander? Gaat dat niet wat te ver?

6. Doen alsof je de ander niet leuk vindt

Waarom doen we dit? Is het een kwestie van hard to get spelen? Testen of de ander jou leuk genoeg vindt? Het probleem is dat wanneer je doet dat jij de ander niet leuk vindt, dat deze dan zal denken dat je niet benaderbaar bent.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Een pose aannemen

Elke keer wanneer diegene jou bekijkt neem je een onnatuurlijke pose aan. Je handen komen op plekken terecht waar ze niet zouden moeten komen. Je evenwicht komt in de problemen. En ten slotte zie je eruit als een dwaas, zo onnatuurlijk is de pose die je aanneemt.

8. Dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan

Tuinieren, Italiaans koken, de slaapkamer schoonmaken… dat soort dingen die je nooit eerder deed, doe je nu ineens.

9. Intens en indringend staren

Nee, iemand aankijken alsof je met röntgenogen door de schedel en in hun hersenen kunt kijken is niet aantrekkelijk. Het is griezelig.

10. Niet niet aan de ander denken

Of met andere woorden: je kunt aan niets anders meer denken dan degene die jij zo leuk vindt. Het beheerst je leven. Je kunt je niet meer concentreren, slapen of eten, allemaal omdat je de liefde tot in je buik voelt.

11. Doen alsof jij leuk vindt wat de ander leuk vindt

Terwijl je wéér onderuit gaat wanneer je bal probeert te trappen, komt het besef binnen: “Ik vind dit helemaal niet leuk.” Had je nu maar niet gezegd dat jij voetballen óók leuk vindt, dan had je ook niet tien keer het gras van dichtbij hoeven te bekijken.

12. Zingen

Iedereen is het erover eens dat je geen nieuwe Dua Lipa of The Weekend bent, maar toch begin je plotseling iedere dag te zingen. Sterker nog, je kunt helemaal geen toon houden. Maar toch zing je, de héle dag door.

13. 459 keer je telefoon controleren

Is er al een bericht? Nee, misschien nu dan wel? Of nu? Ondanks dat je weet dat de ander aan het werk is, controleer je je telefoon dwangmatig iedere seconde.

14. Flirten met hun vriend(in)

In een poging om niet te laten zien dat je de ander zó verschrikkelijk leuk vindt, lijkt het je een goed idee om dan maar te flirten met hun vriend of vriendin. En ja, dat is zo slecht als het klinkt.

15. Blind worden

Er is niemand die een blinddoek voor je ogen houdt. En toch krijg je het voor elkaar om duidelijke dingen niet te zien. Of je wil het niet zien, want liefde maakt blind.

16. Denken dat jij nooit leuk genoeg zult zijn

Het is een zelfvervullende voorspelling: als jij denkt dat je niet leuk genoeg bent, zal de ander jou ook niet snel leuk vinden.

17. Steeds dezelfde nummers herhalen

Muzieknummers kunnen symbolen van liefde worden. Wanneer jullie een band hebben gevormd over een liedje, of als een liedje toevallig speelde tijdens een beslissend moment, heeft dat nummer vanaf die dag een speciale betekenis. En dat zorgt ervoor dat datzelfde nummer obsessief wordt afgespeeld.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie